çok üzüldüm canım.bende 5 ay once bos gebelık yasamıstım smdi hamileyim kesem gelismedi gene alıncak.suratım bembeyaz oluyor...pskoljk olarak yasadgm ayrı zaten onu saymıyorum.agrım çok oluyo.allahm yardımcmz olsun,yaşatmasın bidaha.
bana kürtajdan sonra demir,folik asit,b12 vitaminlerini içeren ilaç verdiler.kullanıyorum..
kürtaj cidden zormuş. hani çocuk istemeyince nasıl çocuk aldırıyorlar ve hiçbirşey olmamış gibi hayata devam ediyorlar anlamıyorum. bünyemiz zayıf düşüyor orası kesin ama psikoloji olarak da etkilendiğimizden olabilir. üzülüp stres yapmış olduğumuzdan yorgunluk vs olabilir.çocuğu istemeyince hani aldırdım kurtuldum diyorlar vücudun olağan ağrısı sızısı geçtiğinde yerini psikolojik sıkıntılar olunca o geçirmiyor olabilir..
yani stresten uzak durup moralimiz sağlam tutup geleceğe umutla bakmak gerekiyor sanırım.. herkesin allahtan bunu sağlayacak gücü sabırı şifasını bulmasını dilerim...
ben de isin psikolojik boyutundan korktugum icin burada sizlere sorayim dedim canim. bazen diyorum antideprasan mi lazim diye( cidden cok zor bir donem. bana simdi yeni testler yapiliyor neden dusuyor diye. off yiprandim. sana da gecmis olsun.
canım önceklikle gerçekten sabır ve moral gerekiyor. Sonra da iyi bir dr a veya hastaneye gitmen. özel dr falan şartlarını uydurabilirsen zorlarsan çok daha iyi olur gibi.. devlette zaman harcama...özellikle yaş ilerlemişse..çevrene sor araştır. nerdesin bilmiyorum ama ankaradaysan birçok isim verebilirim. ha ben hepsine gitmedim evlenince çocuk vs durumu olursa diye taa baştan çevremdekiler drlarını önermeye başladılar.. hamile olduğumu öğrenince de hepsi tavsiyeyi geçti övmeye hatta bir yarış içerisine girdiler.. ama ben kendi dr umu seçtim seçmek istiyorum. herkes mırın kırın benim dr iyi vs diyor ama ne yapıyım.
neyse canım. inan çok düşük yapıp da gebe olanlar var.. sen bunu düşün.. ve kendini tahlile tedaviyi ver..ihmal etme derim ben.. ama hemen bebişimiz olsun istiyoruz. ben de öyleyim. gerçi yaşım da geçiyor. ama sabır çok önemli stresten uzak dur.. beslenmene dikkat et.. istediğin, senin sorularına- sorunlarına çözüm yönünden tatmin edeceğini düşündüğün, rahat hissettiğin dr unu da seçtiğinde allah verir inşallah..
arkadaşlar merhaba hepinize geçmiş olsun ben de kürtaj olalı yarın 2 hafta olacak üç gün öncesine kadar kahverengi leke şeklindeydi tam bitiyor dedim ama 3 gündür tekrar kırmızılaştı ve miktar arttı sizce ne yapmalıyım sizin kanamalar ne kadar sürdü?
arkadaslar. 6 ay arayla iki dusuk yaptim ve ikisinde de 2 aylikken dusuk yaptigim icim kurtaj oldum. siz nasildiniz bilemiyorum ama benim bunyem cok zorlaniyor. gun icinde devamli bayilacak gibi oluyorum, basim donuyor, cabuk yoruluyorum, surekli yatmak istiyorum, rengim bembeyaz oluyor aninda ve etrafimdakiler cok korkuyor; yani bunyem cok zayif. sizde bu tarz seyler yasadiniz mi? normal bir surec mi bu?
not: 1 martta kurtaj oldum. kurtaj sonrasi anemi olustu ilac aliyorum.
cok saol canim.doktoru buldum cok sukur. testler universite hastanesinde yapiliyor. sonuclar ciksin ona gidecegim direk ankaradayim bende.
ben bebek icin isimi biraktim cunku meslegim riskli. o da beni sıktı tabi biraz. bebek icin evde oturuyordum. 30 oldu yasimda( kismet artik. umarim allah hayirli olan zamanda hayirli olani verir bizlere. bugun daha iyiyim cok sukur. bilirsin sen de ruh hali cokkk degisiyor. bir de benim dermansiz bir hastaligim var heran hasta olabilir ve ilaclara bagimli hale gelebilirim tekrar. bu ara ilac kullanmadigim zaman. onun icin de bebek sqhibi olmak benim icin.
bazen ben de dusunuyorum neden bebek istiyorum diye ama sebebi yok. sadece istiyorum. cunku kendimi bildim bileli cocuk istedim ben. bir cocugu severken gozlerim dolar hep. ona zarar gelmesin diye herkesi paralarim. herhalde annelik duygusu cookk agir basiyor ben de.
cok cok gecmis olsun canim
ben de seninkine benzer bir surec geciriyorum
ben de bir haziranda bir de dun kurtaj olmak zorunda kaldimilkinde bebegin kalbi durdu bu sefer ise bebek olusamadi bile
yaptirdigin testler hakkinda bilgi verir misin ?
ben de yaptirmak istiyorum da
arastirma hastanesinde once kadin doguma mi gittin canim
yokda direk tibbi genetik bolumune mi
normal kontrolune gittin mi canim?
benim toplam 10 gun surdu. ama doktor 30 gune kadar kanama normal demisti.
canim cokk gecmis olsun. benle ayni seyi yasamissin. ben universite hastanesinde kurtaj ldugum icin onlar 1 hafta sonra yuksek riskli gebelij bolumune cagirdi. kurtaj sonrasindaki rutin ultrason kontrolunu yaptilar. daha sonra onlar genetik inceleme bolumune yolladilar. genetik bolumu bir tup kan aldi. trombofili paneli testi yapiyorlar. tam olarak ne oldugunu bilmiyorum. 15 gun sonra sonuc cikiyormus. bu cuma belli olacak yazarim buraya. sen de toparlanirsin bu arada canim.
gebetik bolumunun bakmasi icin en az 2 gebelij kaybi olmali ve hic yasayan cocugun olmamali. bir de bazi yerlerde 3 dusuk de yapiyorlarmis.
merhaba arkadaşlar benim de bugün 3. haftam ama kanama yani kahverengi lekenmeler kesilmedi ben de endişe ediyordum ki burayı okudum. geçen hafta kontrolde doktor sıkıntı yok dedi ama insan yine de endişe ediyor işte. benden test falan da istemedi ilk olduğu için ama ben yaptırmak istiyorum dedim 2 ay sonra yapılır pıhtılaşma testi o zaman gel dedi uzun değil mi ya süre? sizin nasıl oldu? Rabbim yardımcımız olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?