arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız kürtaj sonrası 35. gün adet oldum ama çok az sürdü acaba diyorum yapışıklıkmı oldu çok korkuyorum doktorumu aradım ama normal dedi
kızlar merhaba..
iki ay önce kalbi durduğu için bebeğimi aldırdım.. şimdi yeniden başladık çalışmalara..gecen cuma adet oldum daha doğrusu az bi kanama oldu ama sonra gelen giden olmadı test de yapmadım.. ama hiç bir ağrı sancı yok.. göğüslerimde hassasiyet vs hiç bir belirti yok... yani kendimi hamile gibi de hissetmiyorum.. öncekinde baya bi belirtim olmuştu...dr.a gitcektim randevuları doluymuş.. napcam bilemedim ya.. iyi bildiğim bütün dr.ların randevuları dolu.. sağlık ocağına gidip test mi yaptırsam acaba.. normalde adetim hic şaşmaz gününde olur ama kürtajdan sonra döngüm biraz değişti.. acaba beklesemmi biraz daha..
arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız kürtaj sonrası 35. gün adet oldum ama çok az sürdü acaba diyorum yapışıklıkmı oldu çok korkuyorum doktorumu aradım ama normal dedi
Canım geçmiş olsun. ben ayın 9u gecesinde kürtaj oldum.8-10 gün adet gördüm.ama öyle çok çok değil. ilk iki üç gün oldu sonra çok az oldu..
bir sonraki ayın 13 ünde sonraki ayın 15 inde adet gördüm.
kürtajdan 1 hafta sonrası kan tahlili yapıldı.değerler bakıldı. zamanla düşer demişti dr. tabi ultrasonla da baktılar. normal dediler. ben özele de gittim aynı şeyi söylediler.
bence sen de kan tahlili yaptırdıysan ve ultrasonla baktırdıysan bir sorun yok demişlerse takılma. kürtaj sonrası adet süresinin önemli değilmiş.birkaç gün olabilir kişiye ve duruma göre değişirmiş.
yapışıklımı derken neyi kasdettin anlamadım.
yani kürtajdan 10 gün sonra kan pırtıları nedeniyle 2. kez kürtaj oldum ilk adetim çok az oldu araştırdım yapışıklıktan olabiliyormuş çok korkuyorum hiç doğum yapmadım çünkü acaba rahim filmi çektirsemmi çok üzülüyorum
Ben de 3 haziranda oldum ve bu gün işlemin 6. günü.ne ilaç verdi doktor ne de başka bişi herşey yolunda dedi akşamına eve geldim.il günlerde ilk iki gün az olan kanama sonra kasık ağrısı ve adet şeklinde kanamayla devam ediyor ve pıhtılarda düşüyor arasıra. haftaya kontrol var ancak çok korkuyorum.normalmi bu durum yada sen neler yaşadın ki pıhtı yüzünden ikinci defa oldun.
Ben de 3 haziranda oldum ve bu gün işlemin 6. günü.ne ilaç verdi doktor ne de başka bişi herşey yolunda dedi akşamına eve geldim.il günlerde ilk iki gün az olan kanama sonra kasık ağrısı ve adet şeklinde kanamayla devam ediyor ve pıhtılarda düşüyor arasıra. haftaya kontrol var ancak çok korkuyorum.normalmi bu durum yada sen neler yaşadın ki pıhtı yüzünden ikinci defa oldun.
kanama olması sanırım daha iyi doktorum kanamanın çok olmasını içerinin temizlenmesi gerektiğini söylemişti hatta ilaç bile vermişti bana ama kanamam olmadı rahim erken kapanmış
mrb ben kürtaj olalı bugün 3 hafta oldu, kontrole gittiğimde ne muayene etti ne ilaç verdi ne tahlil, dedim bakmıcakmısınız ben kürtaj sırasında bakıyorum temiz dedi ne derece mantıklı bilmiyorum , bende başka dr a gitmedim doğrumu yaptım bilmiyorumgitmelimiyim?
kürtaj parçalarını araştırmaya göndermişler temiz dedi sonucun, bebek yapcagın zaman testler yapcaz dedi, belki asprin iğne kullanırsın dedi, 2 ay koruncaksınız dedi 2 ay sonra bebek yapabilirsiniz testlerden sonra dedi,
birde benim kürtaj günü kanamam çoktu ama sonraları azaldı genelde kahverengi lekelenme şeklindeydi çok nadir az miktarda kanama oldu 1 haftada bitti , bu normal değilmiydi acaba??? birde rahim erken kapanmış dediğiniz ne oluyor acaba?
daha önce doğum yapmadığım için bide rahim ağzım dar olduğu için erken kapanmış ben sonra başka bi doktora gittim içim rahat değildi rahim temiz korkma dedi tek korkum yapışıklık ilk adetim çok az oldu ikinciye bir hafta kaldı yine az olursa rahim filmi çektircem peki sana bakmadan nasıl temiz dedi kürtaj sırasında her dr bakıyo sonuçta çok ilginç ilgili bi dr bulamadım güvenemiyorum artık[/QU
o doktoru allaha havale ediyorum , hamileyken tahlillerime bakmadı bile iltihabın var dedi bişy olmaz dedi, sonra bebeğim öldü, nedeni henüz belli deil, neyse kürtajımı yaptı dedim ilaç vermicekmisiniz evde olan agrı kesici antibiyotikten iç dedi gerek yok dedineyse mecburen geldim eve kullandım evde ne varsa yaradımı yaramadı mı bilmiorm , kontrole gittim bakmaya gerek yok ben kürtaj sırasında baktım dedi , dedim 2 hafta geçti mikrop kaptımı parça kalmışmı yok yok temiz dedi , yüzümü hatırlamayan orayı nası hatırlıcaksa sanki , neyse hiç içime sinmedi 3 hafta geçti kürtajdan dedim ben bi doktora gideyim en iyisi kime sorsam kontrol şart diyo maymun gerek yok deyip sepetledi, başka doktora gittim nasıl kontrol yapılmaz o nası doktor dedi baktı kültür testi de yaptı muayene de etti ultrasonla da baktı yumurtalığın çok şiş sağ yumurtalığın iltihapla dolmuş dedi odur sancı yapan dedi , ilaçlar verdi neyse adet günüm geldi 1-2 damla geldi tık yok 3 gün boyunca bişy yok o bile pembemsiydi , çok korktum napim napim dedim karnım davul gibi kaç aydır kürtaj sonrasıda olmadım ilk adetimdeyim hala bişy yok millet şarıl şarıl olmuş ilk adetlerini halbuki evde civanperçemi vardı ondan demleyip içtim sabaha söküttü şükürler olsun, azaldıkçada içcem valla ne var ne yoksa temizlesin içimde bişy kalmasın allah korusun yapışıklık felan olmasın diye, adet bitincede soğan kürüne başlıcam inş. doktorlara zerre kadar güvenim kalmadı artık (
doktorumda adana da muzaffer ş..... dü , gidenler 1000 defa daha düşünsün bence
bende kanama 4.gün başladı kasık ağrısıyla ama adet kadar çok değildi bi kaç gün sürdü ve kesildi kontrole gittiğimde kan pırtıları var aslında atar rahim dedi dr ama sen çok pinpiriklisin alalım 2 dk sürcek dedi dr seçimim hatalı oldu benim ilk kürtajımda hiç böyle şeyler yaşamamıştım umarım aynı şeyleri yaşamazsın canım geçmiş olsun
öncelikle geçmiş olsun ve allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın demek istiyorum.... bende 2 haziranda bebeğimi kaybettim kürtaj oldum 13 haftalıktı bebeğim... c.tesi günü ayın 8inde doktora gittim üstten muayne oldum ve rahim içimin temiz olduğu söylendi...göğüslerimden çok az sıvı geldiğini söyledim doktora normal olduğunu kendi kendine geçeceğini söyledi... benimde kanamam hala devam ediyor uzandığım yattıgım sürece problem yok ama hareket edince kanamam çoğalıo... sanırım biraz psikolojimde etkiliyor çünkü kendimi bir türlü toparlayamıyorum... bugün iş başı yaptım ve ofisteki duvarların hepsi üstüme geliyor... Allah yardımcımız olsun demekten başka hiç bir çaremiz yok malesef....allah daha büyük acılar yaşatmasın....
24.12.2012 te benimde başımdan geçti. Herşey mükemmel olsun diye Prof bir doktora gidiyordum,çok ilgisizdi ama prof ya güveniyor insan..En son 6 hafta 1 günlükken kontrole gittim ve bana 1 ay sonra kontrole gel dedi.Ben de bu süre zarfında düşündüm aynı doktora gidip gitmiceğimi.Kararımı verdim ve başka bir doktora gittim heyecan dolu..Bir gittim ki 10 haftalık olması gereken bebeğim 7 haftada kalmış.3 hafta da içimde öyle kalmış.O gün kürtaj oldum genel anestezi altında.Ne yalan söyliyim canım acımadı.Kürtajdan sonra da fazla ağrım olmadı.Kanamam 1 hafta sürdü.Doktora kontrole gittiğimde bana bir hap verdi rahimi temizliyormuş onu içtikten sonra aşırı kanamam oldu ama normalmiş.Doktorum kürtajdan tam 1 ay 45 gün sonra adet görmem gerektiğini söyledi ve dediği gibi de oldu.İnsanın canı değil kalbi daha çok acıyorAllah kimseye yaşatmasın. Herşey bir yana şuanda yine hamişim :) Allah herkesin yardımcısı olsun..
kanama olması sanırım daha iyi doktorum kanamanın çok olmasını içerinin temizlenmesi gerektiğini söylemişti hatta ilaç bile vermişti bana ama kanamam olmadı rahim erken kapanmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?