kürtaj sonrası yaşadıklarınız

arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız kürtaj sonrası 35. gün adet oldum ama çok az sürdü acaba diyorum yapışıklıkmı oldu çok korkuyorum doktorumu aradım ama normal dedi

Canım geçmiş olsun. ben ayın 9u gecesinde kürtaj oldum.8-10 gün adet gördüm.ama öyle çok çok değil. ilk iki üç gün oldu sonra çok az oldu..

bir sonraki ayın 13 ünde sonraki ayın 15 inde adet gördüm.

kürtajdan 1 hafta sonrası kan tahlili yapıldı.değerler bakıldı. zamanla düşer demişti dr. tabi ultrasonla da baktılar. normal dediler. ben özele de gittim aynı şeyi söylediler.

bence sen de kan tahlili yaptırdıysan ve ultrasonla baktırdıysan bir sorun yok demişlerse takılma. kürtaj sonrası adet süresinin önemli değilmiş.birkaç gün olabilir kişiye ve duruma göre değişirmiş.

yapışıklımı derken neyi kasdettin anlamadım.

Son düzenleme:

gitmende bir sorun yoksa işler vs. bence git testini yaptır. belirsiz içinde kıvranma.ona göre istediğin yerden randevu alırsın.

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız kürtaj sonrası 35. gün adet oldum ama çok az sürdü acaba diyorum yapışıklıkmı oldu çok korkuyorum doktorumu aradım ama normal dedi

canimm gayet normal. korkma lutfen. yapisiklik olsaydi kurtaj gununden itibaren kesimeyen kanaman olmasi ve halaaaa devam etmesi gerekirdi.

Diş hastanesinde çalışıyorum ve kürtaj sonrası az olma durumunu hemşire bir ablaya sordum..
Her ay bebeğe hazırlanan rahim, adetle iç zarı değiştiriyor ya..
Bazen az da olsa kalabiliyor birşeyler.. Hatta onlar minik kistler falan oluyor ufak tefek..
Kürtajda rahim içi tamamen temizlendiği için, sonrasında adetle atılacak miktar azalabiliyor..
Çook çok normal dedi.. Doğumda rahim kendi temizleniyor normal düznee dönülüyor..
Ama kürtajda tamamen müdahaleyle temizleniyor..
Doktorun da normal dediyse, Allah'ın izniyle bir şeyin yoktur inşallah...

yani kürtajdan 10 gün sonra kan pırtıları nedeniyle 2. kez kürtaj oldum ilk adetim çok az oldu araştırdım yapışıklıktan olabiliyormuş çok korkuyorum hiç doğum yapmadım çünkü acaba rahim filmi çektirsemmi çok üzülüyorum

Ben de 3 haziranda oldum ve bu gün işlemin 6. günü.ne ilaç verdi doktor ne de başka bişi herşey yolunda dedi akşamına eve geldim.il günlerde ilk iki gün az olan kanama sonra kasık ağrısı ve adet şeklinde kanamayla devam ediyor ve pıhtılarda düşüyor arasıra. haftaya kontrol var ancak çok korkuyorum.normalmi bu durum yada sen neler yaşadın ki pıhtı yüzünden ikinci defa oldun.

bende kanama 4.gün başladı kasık ağrısıyla ama adet kadar çok değildi bi kaç gün sürdü ve kesildi kontrole gittiğimde kan pırtıları var aslında atar rahim dedi dr ama sen çok pinpiriklisin alalım 2 dk sürcek dedi dr seçimim hatalı oldu benim ilk kürtajımda hiç böyle şeyler yaşamamıştım umarım aynı şeyleri yaşamazsın canım geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun ve allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın demek istiyorum.... bende 2 haziranda bebeğimi kaybettim kürtaj oldum 13 haftalıktı bebeğim... c.tesi günü ayın 8inde doktora gittim üstten muayne oldum ve rahim içimin temiz olduğu söylendi...göğüslerimden çok az sıvı geldiğini söyledim doktora normal olduğunu kendi kendine geçeceğini söyledi... benimde kanamam hala devam ediyor uzandığım yattıgım sürece problem yok ama hareket edince kanamam çoğalıo... sanırım biraz psikolojimde etkiliyor çünkü kendimi bir türlü toparlayamıyorum... bugün iş başı yaptım ve ofisteki duvarların hepsi üstüme geliyor... Allah yardımcımız olsun demekten başka hiç bir çaremiz yok malesef....allah daha büyük acılar yaşatmasın....

kanama olması sanırım daha iyi doktorum kanamanın çok olmasını içerinin temizlenmesi gerektiğini söylemişti hatta ilaç bile vermişti bana ama kanamam olmadı rahim erken kapanmış

kanama olması sanırım daha iyi doktorum kanamanın çok olmasını içerinin temizlenmesi gerektiğini söylemişti hatta ilaç bile vermişti bana ama kanamam olmadı rahim erken kapanmış

mrb ben kürtaj olalı bugün 3 hafta oldu, kontrole gittiğimde ne muayene etti ne ilaç verdi ne tahlil, dedim bakmıcakmısınız ben kürtaj sırasında bakıyorum temiz dedi ne derece mantıklı bilmiyorum , bende başka dr a gitmedim doğrumu yaptım bilmiyorum gitmelimiyim?

kürtaj parçalarını araştırmaya göndermişler temiz dedi sonucun, bebek yapcagın zaman testler yapcaz dedi, belki asprin iğne kullanırsın dedi, 2 ay koruncaksınız dedi 2 ay sonra bebek yapabilirsiniz testlerden sonra dedi,

birde benim kürtaj günü kanamam çoktu ama sonraları azaldı genelde kahverengi lekelenme şeklindeydi çok nadir az miktarda kanama oldu 1 haftada bitti , bu normal değilmiydi acaba??? birde rahim erken kapanmış dediğiniz ne oluyor acaba?

bu arada 11 haftalık hamileydim ama 8 haftalıkken kalbi durmuş bebeğimin 3 hafta içimde kalmış , genel anesteziyle aldılar ,çok kanamam olmadı normal mi acaba?

daha önce doğum yapmadığım için bide rahim ağzım dar olduğu için erken kapanmış ben sonra başka bi doktora gittim içim rahat değildi rahim temiz korkma dedi tek korkum yapışıklık ilk adetim çok az oldu ikinciye bir hafta kaldı yine az olursa rahim filmi çektircem peki sana bakmadan nasıl temiz dedi kürtaj sırasında her dr bakıyo sonuçta çok ilginç ilgili bi dr bulamadım güvenemiyorum artık

herkese merhaba ve çoook çoook geçmiş olsun... ben 8 haziranda 10 haftalık bebeğimi tıbbı tahliye ile aldırmak zorunda kaldım... Antibiyotik ve ağrı kesici verdi doktorum..genetik inceleme için bekliyoruz, onun sonucu gelince kontrole gideceğiz bakalım...10 haftalıktı ama 8inci haftanın sonlarına doğru kalbi durmuş tüp bebek tedavisiyle gebe kalabilmiştim...hem madden hem manen çok yıprandık eşim bana belli etmemeye çalışıyor ama o da perişan...aslında ifade edecek kelime bulamıyorum, boğazım düğüm düğüm.....Allah'ın takdiri demekten başka bir çarem tesellim yok..Allahım hepimize, isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı çoçuklar dünyaya getirip sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

ben hamileyken gittiğimde yapılan sonuçlarıma bakmadı bile hemşire pc başından çagırıyo iltihap çıkmış diye oda içerden bişy olmaz bişy olmaz diyo , bu gittiğim doktor hiç bişy demediğim halde direkt baktı yumurtalığın iltihapla dolmuş şişmiş dedi, belki kürtaj sırasında temiz değillerdi , belki hamileyken çıkan iltihap bebeğimi öldürdü doktorun ihmalliğinden , ne kontrol ne ilaç evde olanı iç diye, bi muayene ye 3-4 hasta birden dalıyor içeriye ultrasonu el ucuyla tutup tutup gönderiyor herkes ayakkabıyla çıkıyor öyle tavırları varki yılmış gibi doktorluktan, al tazminatını defol git o zaman ne homurdanıosun, asprin iç hamile kalınca dio oda kanı cıvıttığı için düşük yapabiliomş daha pıhtılaşmam varmı yokmu bilmeden asprin iç diyo, yeni bulduğum doktor da direkt bebeğim öldü diyince toxoplazmaya bakıldımı dedi hayır dedim , araştırcak adam neden olmuş diye, diğeri hamile kalsan da bişy olmaz dio bu doktor 3 ay kesinlikle hamile kalmıcaksın bu iltihapla dio , arada ki farka bak, bu doktor çok ilgili tek tek bilgi verdi açıklıyor neyin ne olduğunu tahliller istedi sonuç hakkında da bilgi veriyo ne dir ne değildir diye, bu doktordan allah razı olsun ne muradı varsa versin inş. / muz.... ride allaha havale ediyorum inş. bebeğim onun ihmalinden ölmemiştir

inşallah canım hala kanama var geçen hafta kontrol vardı baktı bu iş bitmiştir geçmiş olsun dedi sonrasında 4.gün kanamam yine başladı ve dvam etmekte doktoru aradım 40 güne kadar normal dedi.inşallah normal olur herşey benim için de dua edin inşallah.

Canım sana da geçmiş olsun Rabbim hepimize şifa versin inşaallh.Kanama beni korkutuyor ve 40 güne kadar normal diyen bir doktor hem de profösör.ne bilim ona güvenmek istiyorum asistana olmayalım diye dünya para verdik inşaallah bi sorun çıkmaz.

24.12.2012 te benimde başımdan geçti. Herşey mükemmel olsun diye Prof bir doktora gidiyordum,çok ilgisizdi ama prof ya güveniyor insan..En son 6 hafta 1 günlükken kontrole gittim ve bana 1 ay sonra kontrole gel dedi.Ben de bu süre zarfında düşündüm aynı doktora gidip gitmiceğimi.Kararımı verdim ve başka bir doktora gittim heyecan dolu..Bir gittim ki 10 haftalık olması gereken bebeğim 7 haftada kalmış.3 hafta da içimde öyle kalmış.O gün kürtaj oldum genel anestezi altında.Ne yalan söyliyim canım acımadı.Kürtajdan sonra da fazla ağrım olmadı.Kanamam 1 hafta sürdü.Doktora kontrole gittiğimde bana bir hap verdi rahimi temizliyormuş onu içtikten sonra aşırı kanamam oldu ama normalmiş.Doktorum kürtajdan tam 1 ay 45 gün sonra adet görmem gerektiğini söyledi ve dediği gibi de oldu.İnsanın canı değil kalbi daha çok acıyor Allah kimseye yaşatmasın. Herşey bir yana şuanda yine hamişim :) Allah herkesin yardımcısı olsun..

mrb güzel annemiz allah bebeğini sana bağışlasın inş.
yazın bana çok moral oldu hamileliğini de duyunca , bende çok meşhur olduğu için iyi denilen bi doktora gittim aynı senin gibi başıma gelmeyen kalmadı ,3 hafta içimde kalmış ölmüş bebeğim 11+3 tüm ama 8 haftalıkken ölmş kürtaj oldum kontrol bile etmedi başka bi dr a gidiyorum yumurtalığımda iltihap dolmuş ve şişmiş diğeri kontrol etmediği için sardı belkide neyse ilaçlar verdi iltihap için günümde adet oldum ama suyla karışık pembemsi 2-3 damla bişy 2 gün öyleydi gelmiyordu çok korktum yapışıklık olur diye doktorlardan fayda yok dedim civan perçemi içtim bi söküttü 3 gündür hala çok yoğun pıhtılar geliyor , inş normaldir içim temizleniyordur diye umut ediyorum ama bilgimde yok senin adetlerin nasıldı kürtaj sonrası ? birde ne kadar bekledin yeni hamilelik için ? test yapıldımı önceki bebeğin neden öldüğünü ? ilaç kullanıyormusun şimdi?

çok soru sordum kusura bakma ama senin yazını okuyunca yüreğim umutla doldu inan , iyi ki yazmışsın , allah yavrunu sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesin inş inş inşşşşş..

bu yeni gittiğim doktor iltihap dolmuş dedi ve adet olamadım civan perçemi içtim söküttü şimdi baya bi gelio inş bi zararı olmaz , miktar konusunda doktor bişy demedi ama bi adet ol şöyle için bi temizlensin gel öyle bi bakalım araştıralım neden bebek ölmüş diye felan dedi, o yüzden şimdi olduğuna seviniyorum sancım var çok ta yoğun geliyor arada pıhtı felan ama, aman diyorum az olmasından sa oluyum içim boşalsın karnım davul gibi insin hem yapışmasın ne var ne yoksa boşalsın diye düşündüm 3 gün civan perçemi içtim söküttü bi sakıncası varmıdır acaba çok olmanın zararı olurmu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…