kürtaj yasak mı

Soylediklerinize dikkat edin lutfen.. sizin gibi insanlar uzerinden kurtaji desteklemiyoruz biz.. yavrucazlar cope gitmiyo yani.. birde cikmissiniz edebiyat uzerinden yuruyorsunuz.. cok ilgincsiniz..
Gördük çöpe gitmeyen yavrucağızları, yarısı sokakta yarısı esirgeme kurumunda. Ayrıca herkes inançlı olmak zorunda mı, insanı zorla bir dine mensup yapıyorlar ya.

belliki bebek 10 haftalıktan epey büyük... hadi korunmadın veya kazara oldu yaptın.. 10 haftayı geçene kadar aklı nerdeymiş... doğursun dicem ama çocuğa acıdım..

Gördük çöpe gitmeyen yavrucağızları, yarısı sokakta yarısı esirgeme kurumunda. Ayrıca herkes inançlı olmak zorunda mı, insanı zorla bir dine mensup yapıyorlar ya.
Ahhh evet tam'da bu noktaya deginmek istedim.. renginizi belli ettiginiz icin size mersi diyorum .. ve yanilmadim dusuncelerimde.. TRAJIKOMIKSINIZ

Bebegi hiiiccc istemiyorlarsa dogunca sosyal hizmetlere versinler? Abin alsin buyütsun? Sen de bakabilirsin? Evlatlik versinler? Öldürmekten iyidir?

Yetimhanede sevgisiz büyümek, dayak, taciz, muhtemel tecavüz; hayatboyu anasız babasız olmak/ dünyaya gelmemek seçenekleri bana sorulsa 2.yi seçerdim sanırım. Yetimlik yaşanacak hayat değil.

bebek kaç haftalık bilmiyoruz, daha yeni öğrendik arkadaşlar hamileliği

Ahhh evet tam'da bu noktaya deginmek istedim.. renginizi belli ettiginiz icin size mersi diyorum .. ve yanilmadim dusuncelerimde.. TRAJIKOMIKSINIZ
Ben elhamdülillah Müslümanım, siz internet başından insanların düşüncelerini inançlarını sorgulayamazsınız Tek argümanınız anca bu... Vicdanınızla alakası yok yani Siz doğrudan komiksiniz

bu arada saçma yorumlardan yoruldum cidden :/ o yüzden şöyle söyleyeceğim, çocuğu aldırıyoruz çünkü canımız böyle istiyor. evet katiliz ve bu durumdan zevk alıyoruz. çocuk aldırmayınca mutlu olmuyoruz. devlet de bize bu hakkı veriyor. paşa gönlümüz böyle emediyor.

Eşinin imzası ve eşiyle gidebilir nüfus cüzdanları ikisininde lazım bu kadar iki buçuk aya kadar alınıyor

Derdınız ne yahu? Onca kişi tepki verdi size, haa evet bi siz doğrusunuz. Son cümle neden zoruma gitsin? Diyorum ki size anlamıyorsunuz anlatılmak isteneni. Tecavüze uğrayan napsın diyorum, hangi şekilde olursa olsun cana kıymak doğru değil diyorsunuz. Peki bu durumda rıza alınmış mı karşı taraftan? Günah günah diye diye iyice şaşırdınız. Ne günah söyle bakalım ne günah? Zorla sahiplenilen kadın küretaj olmamalı diye ayet mi var? Hayat çok çok toz pembe anlaşılan gözünüzde. Kocaları tarafından zorla sahiplenilen eşler var neyin hesabını yapıyorsun sen bana? Evet konu sahibinin anne ve babası korunmalıydı ama şuan vahh etmenin anlamı yok.
Neymiş efendim rengimi belli etmişim. Pardon? Sen benim dini yaşantımı nereden biliyorsun tasası sana mı düştü?
Yok böyle bişey yalnız. Çocuklar gibi " zoruna mı gitti" demek de ne oluyor?

Belli her halinizden.. ben az cok tahmin edebiliyorum, cunku bir donem eski bir arkadasim etrafidaki insanlar hamile kalinca ve kurtaj olmak isteyince ben hallederim derdi hep, sizinde bundan farkiniz yok iste, az cok tahmin edebiliyorum bu argumani sen attin ortaya bende yorum yaptim.. ben kimseyi sorgulamiyorum, yargilamiyorum sadece insanlik adina yorum yaptim, vicdan adina yorum yaptim..

Bebegi hiiiccc istemiyorlarsa dogunca sosyal hizmetlere versinler? Abin alsin buyütsun? Sen de bakabilirsin? Evlatlik versinler? Öldürmekten iyidir?

Konu sahibi haricinde baska kimseye yorum yapmak huyum degildir ancak tutsmayacagim kendimi. Fikrinize hic katilmiyorum. Okunmus su dagitir gibi evlat etrafa dagitilmaz. Ben dogurdum bakamadim. Abisi baksin ablasi baksin olmadi devlet sahiplensin. Her evladin saglikli bir aile ortamina ve pek tabi anne babaya ihtiyaci vardir. Boyle siginti gibi dogurda bakacak yer bulunur zihniyeti bana cok ters.
Dogurduysa sorumlulugunu alacak ya da bolusecek ama asla baskasina atmayacak.

Son düzenleme:
By by demistim sana .. hatirlatirim yine soyluyorum hadi by .. Allah islah etsin

Sizinle ortak nokta bulamayacağımızı anlamış olarak iyi geceler diliyorum.

Sevgili Jolyss ,
Size kibarca iyi geceler dileyen birine ağır olmamış mı bu ithamınız?
İşi dine getirip kürtaj cinayettir diyen birinin, tanımadığı insanlara katil yada ima ile dinsiz diyerek kul hakkına girmesi çekişki değil midir?
Çok dinimize düşkünseniz kul hakkı çok günahtır, bilginize

Not: zaruri durumlar hariç kürtaja karşıyım

Yargılamıyor musunuz? Allah yukarıda yalanın en büyüğünü attınız şu an.
Bakın hanımefendi siz benim inancımı klavyeden sorgulayamazsınız, size mi kaldı? Tahminleriniz anca havada kalır, insanlara katil demiyorum diye mi inançsız oldum? İnsanların hamileliğinin benim hayatımda yeri ve önemi yok, bana ne?
Allah bilir günahlarınız buradan Fizan'a yol olur, tek sevabınız çocuk aldırmamak, hala burada bik bik... Acınası durumdasınız ya yazık size.
Beni inancımla itham etmek sizin haddinize değil, siz sıradan ve basit bir kulsunuz..

Yasak artik kurtaj bebek ozurlu olmadigi surece saglikli bebegi aldirmak artik turkiyede yasak amaa tabiki kimsenin bu yasagi dinledigi yok muaynehaneler ve ozel hastaneler catir catir kurtaj yapiyolar. Doktoruma her muayneye gittigimde ogun bir kurtaj olan bayanla karsilasiyodum okadar cok yapiyolardi yani. Ama cok ilginc bu yasta hamile kalmadi gercekten degisikmis canim cok sasirdim aslinda keske isteseler bu allahin hediyesidir belki bu yastan sonra bianda hamile kalinmasi sanki bi isaret gibi tabi onlarin verecegi bi karar.

Benim anlatmak istediğimi anladınız değil mi siz? Açık açık dinsiz ilan edildim. Üzücü gerçekten. Aile içi istismara uğramış biri olarak benim anlatmak istediğim çok başkaydı.

Kul hakkinin ne oldugunu cok iyi biliyorum merak buyurmayin.. evet kurtaj cinayettir yine tekrar ediyorum ha bir insani yasarken oldurmussunuz, ha dogmadan oldurmussunuz bu cinayet degilde nedir ? Ayrica kurtaji destekleyenler bence kul hakkina giriyo, ben degil, ben insanlik yapip fikrimi soyledim kotu birseyde demedim.. yahu hayati tehlike varsa, olay farkli tabikide ama kalkipta keyfi kurtaj yaptirmak insanliga sigmaz ..

Benim anlatmak istediğimi anladınız değil mi siz? Açık açık dinsiz ilan edildim. Üzücü gerçekten. Aile içi istismara uğramış biri olarak benim anlatmak istediğim çok başkaydı.

Velev ki dinsizsiniz (Bu da ne demekse)
Ona ne? Kime ?
Sizin özgür iradenizdir. Yargılamak niye?
Ben ki kürtaj konularında hep kavga eden insanımdır kürtaja karşı olarak
Ben bile sizi anladım. Ne katilsiniz ne de dinsiz. O arkadaşın yaptığı "Namaz kılmıyorum ama çok iyi insanım" diyen tatlısu müslümanlığına benzemiş. Size gelince katil dinsiz ama kendisi kalp kırıyor kul hakkına giriyor haberi yok.

İçiniz rahat olsun. Bence ne katilsiniz ne de dinsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…