kürtaj yasak mı

Sevde pek emin olmadığımdan soruyorum. Tıbben bir bebek kalbi attıktan sonra mı canlı sayılır?

Bildiğm kadarıyla evet. Hücreler topluluğu insan sayılmıyor. İnsana dönüşme kalbin oluşmasıydı sanırsam.

Son düzenleme:
Anneniz yas itibariyle riskli 35 yas uzeri malum..menopoza girme zamanimiydi acaba adet duzensizligi olduysa hamil kaldigini anlamamis olabilir..bebek tam olarak kac haftalik oda önemli..buna kadin dogumcuya gidip konusup ikisi karar vermeli sonucta bunlar bizleri iki dudagi arasinda cikacak kelimelerle olacak is degil..ama bebeginde hic sucu yok ki birde o durum var off cok karisik

sizin yaptığınız şeyden çok da bi farkı oldugınu sanmıyorum yaptığım şeyin. Siz böyle bi akıl vererek kaç kişinin hayatını olumsuz etkılıyorsunuz belki de biliyor musunuz. Belkı de bu kadın doğum sırasında bi problem yaşayıp sakat kalacak, belki çocuk engelli doğacak anne babasından sonra acılar için de bi hayat geçirecek. Sağlıklı olsa bile belki henüz daha kendi ayakları üzerinde duramadan annesi babası vefat edecek. Bunların olabileceğini de Allah tan başkası bilmiyor di mi? Belki de sizin yanlış yonlendırmenız yüzünden bu aile bunları yaşayacak siz de ki nasıl bi vicdansızlık? Tanıdığınız tek bir aile üzerinden de olayı orneklendırmenız çok hoş olmuş gerçekten. Açında okuyun belli bir yaş üstü hamılelıklerdekı problemleri,Down sendromu, otizm vb durumlarda annenin yaşının ne kadar etkili olduğunu,Yaşlı ebeveynlere sahip gençlerin uyuşturucu bagımlılığı, suça yatkınlık vb konulardaki dezavantajlarını.

Arkadaşlar burda yanıt vermek istediğim konu, bu yaşta tecrübeli insanların kontrolsüz cinsellik yaşaması suçlaması hakkında. Sonradan madur olmayın diye söylüyorum ki doğum kontrol yöntemlerinin bir çoğu %100 güvenilir değil.

annen baban sana nıye böyle bır konuyu danısıyorlarkı . sacma geldı bana. resmem seks yaptık kızım sen arasıtır oldu bu. ınsam arkasına sorar doktora sorar kızıma danısmam.
ne garip bir insansiniz. sizin mantiginiz hamile disari cikmasin mantigiyla ayni. siz hamileyken annenize babaniza demediniz heralde. malum babaniz seks yaptiginizi anlamasinda.

Hangi aile hekimine ve ikamete kayıtlıysanız orasını ilgilendirir bu durum, telefonla ulaşmaya çalışırlar ama ulaşamazlarsa ne olur, kapıya dayanırlar mı orasını bilemiyorum:)
Ailemle ikametimi ve aile hekimimi şuraya doğru ayırayım ileride Şaka bir yana, teşekkürler

ben arkadasim kürtaj yaptirirken yanindaydim ve kendimi baya kötü hissetmistim ancak bu onun kararı ve benim ona ne karismaya nede onu yargilamaya hakkim yok. ona ne katilsin derim nede aldir derim.
ne kadar saygisiz, sevgisiz ve dusuncesiz insan dolu burada.
acaba aldirma diyenlerden kac tanesi bi sokak cocuguna bakmış yardim etmis

annen baban sana nıye böyle bır konuyu danısıyorlarkı . sacma geldı bana. resmem seks yaptık kızım sen arasıtır oldu bu. ınsam arkasına sorar doktora sorar kızıma danısmam.
Yorumunuzu okurken aynen soyleydim
Ben ve ailem net cizgileri olan yapida insanlariz. Bunu soyleme nedenim beni daha iyi anlamaniz icindi. Annem gecen yil hamile olabilecegi suphesine kapildi. Donuste eczaneden dogum testini birlikte aldik.
Tü kaka mi olduk simdi?
Benim algiladigim dunyaya yeni bir birey geliyor ve annemi nasil sakinlestiririm dusuncesiydi. Annem de helll yaaah seks yaptik diye ilan eder hali yoktu. Kadincagiz korkuyla ilk bana acildi. Konu sahibinin annesi gibi korkuyordu ve dunyada ona en yakin olan kadinda benim. Endiselerini korkularini kiziyla benimle asmak istedi. Seksuel pencereden cikip bide burdan bakin sizede gayet normal degil mi?

Ve cok merak ediyorim siz bu mantikla akrabalariniz hamile oldugunu acikladiklarinda " seks yaptigini ilan ediyor" diye mi dusunuyorsunuz?

Tum bunlarin altinda sizin seksi igreti gorusunuz mu yoksa daha farkli bisey mi var?

Aylardir su kkdayim yillardirda takip ederim boyle bi yoruma denk gelmemistim.

Cahillik işte...
Anneniz doğurdu mu?

Devlet hastanesinde hiç ugrasmayın 8 haftadan önce olusan keseye canlı muamelesi bile yapılmıyor 6. Haftada kese 8. Haftada kalp atısı olusunca doktor emin oluyor kalp atısı yoksa kürtaj yerine düşük yapılmasını terch ediyorlar zaten annenin yaşı çok ileri rutin zeka testlerinde sınırın üstümde çıkar. Özel bir hastaneye gitmesini doktoru ile tüm riskleri konusmasını tavsiye ederim

Ay evet siz haklisiniz.. o bebegi canina kiyilirken sizde seyirci olun zaten sizin gibilerede bu yakisir .. hayatlarini neden olumsuz etkileyelim .. dogru tavsiye vermek, bir cana kiymayin demek kotu biseyse eger size soyleyecek baska sozum yok benim.. o bebek beni oldurmeyin diye anne rahmine yapisiyor, yalvariyo resmen bundanda haberiniz varmi ? vicdaniniza birakiyorum .. ayrica cocugunun down sendromu olupta doguran cok anne var .. bunlar sadece uretiginiz bahanelerden ibaret.. belkide anne sakat kalacak, belkide cocuk engelli dogacak diyorsunuzya hani, doktor henuz hayati tehlikeyi aciklamadan nedir bu kurtaj merakiniz anlamis degilim..

Yasak değil yasal süresi var sadece..
Söylemek istediğim birşey var kimsenin kararını ya da düşüncesini sorgulayacak hadde sahip değilim kimse de bu haddi kendinde görmemeli.. Ama şahsi fikrim 61 yaşında bir baba 45 yaşında bir anne çocuğa ne verebilir ve çocuk büyütecek enerjiye sahipler mi,çocuk büyüdüğünde anne ve babasını dedesi ve anneannesi ya da babaannesi sanacaklar ve bunu dile getirecek o kadar densiz var ki etrafta..Çocuk okula başladığında etrafında arkadaşlarının genç anne-babası varken kendi anne ve babası oldukça yaşlı olacak bu bile çocuğun kendini kötü hissetmesine neden olacak ve bu yaşlı insanlar veli olabilecek enerjiyi kendilerinde bulabilecekler mi? Her taraftan psikolojiyi etkileyecek bir durum gibi gözüküyo ama şu da var yeni bir nefes,yeni bir can onlara gençlik aşısı gibi de gelebilir..Egrisiyle doğrusuyla düşünülüp karar verilmesi gereken hassas bir konu..
Herkes oturduğu yerden atıp tutmuş ama bir de karşındakinin penceresinden bakmak lazım duruma..

He bir de biri söylenmiş durmuş; kızına söylenirmiymis bu,yok ayıpmış,yok saklaması gerekirmiş bilmemne uzatmış da uzatmış.. Ne kadar dertlenmis bu duruma komedi gibiler ya valla.. Kimisinin aklı hep farklı çalışıyo,olayın farklı boyutunu görüyo,vizyon meselesi..
O halde millet hamile olduğunda kimseye söylemesin hatta evden disari çıkmasın,doğum yaptıktan sonra biz ayıp bişey yaptık bu oldu desin..Hele hele babasından filan saklasın çocuğu, ayıp denen bişey var babaya nasıl denir dede oldun diye,adam çocuğum neler yapmış terbiyesiz diye düşünür sonra

Cahillik işte...
Anneniz doğurdu mu?
Hayir hamile degilmis alminghyt. Yorumun icin tesekkur ederim.

Bu toplumun hicbir kesimiyle bagdastirilmamasi gereken bir cahillik. Muhafazakar yapiyi andiriyor ama muhafazakarlik bu degil. Iste bu tur carpik dusunceler yuzunden toplumdaki bazi insanlar pesinen onyargiyla karsilaniyar. Uzuluyorum.

-Sizin torun hayırdır?
-Leylekler getirdi nasıl olmuş bilmiyoz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…