Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon? Bunu aldırıp ileride belki yaparız mı dedin?
kadın daha 26 yaşında
isterse 10 sene 15 sene sonra da yapabilir

şu anda zaten ekonomik olarak zorlanıyormuş...çocuğu kreşe verip çalışacakmış gelecek sene, eşi de buna güvenerek u bebeğin her şeyi bozacağını düşünüyor olabilir

sevgili konu sahibi
eşin sanırım biraz sert ve kati konuşmuş, canın sıkılmış
keşek güzelim bebeğim durum ortada, yine de sen bilirsin filan deseymiş.. evet keşke.

bak ben bekarım çocuğum yok
ve kürtaj benim için bile büyük travma konusu...ne biliyim beyin ameliyatı olurum gıkım çıkmaz ama kürtaj nasıl olurum bilemiyorum. jinekolojik muayene masasında geriliyorum ben. biz ülke kadınları olarak bu işlemlerle hiç barışık değiliz. bebek denince hepimiz tuhaflaşıyoruz. (kürtaj olup hiç bir şey olmamış gibi, ertesi gün işe gelen bi sürü iş arkadaşım oldu avrupada mesela...biz deliriyoruz ama)

ama senin zaten 2 çocuğun var
demesi zor biliyorum ama kürtajı büyük travma haline getirmemeye çalış

Doğru diyorsunuz akşam güzelce konuşalım bakalım çok üzgünüm ama ona da hak veriyorum bu şartlar altında çocuk büyütmek hiç kolay değil bunu kendim yaşadım biliyorum. Hayırlısı olsun ne diyim

Kürtaj cinayettir.

Buyrun bugunku sanal market alisverisim. Mama 2.5hafta gidiyor. Ki benim kiz sadece gece iciyor, gunduz sadece yemek yiyor. Bez 32 adet, 2 hafta bile yetmez. Bir bez bir mama 750tl 2 hafta desen, ayda sadece bez+mama 1500tl eder. Yemesi, icmesi, deterjanı, yumuşatıcısı, sampuani derken kolay sanıyorsunuz herhalde.

ne güzel yanıtlamışsınız yazmadan edemedim=)
bir de şunlar var kürtaj cinayettir diyen arkadaşlar için onlar için de özlü söz bekliyorum :
- olumsuz gergin şiddet içeren ortamda büyüyen çocuklar
-dengesiz beslenmek zorunda kalan çocuklar
  • isteksiz ebeveynlerin sahip olduğu ilgilenilmeyen, duygusal açıdan aç çocuklar
  • ekonomik sebeplerle asla tam olarak yetişemeyen hep bir şeyleri yarım kalan çocuklar
liste uzar gider

İlerde istiyordum tabi bunu kendiside biliyodu konuyla ne alakası var bunun ama şuan ikimizde çocuk düşünmüyorduk. Ama olmuş yani olan çocuğu ben nasıl aldırabilirimki canımın bi parçası oldu şuan
Aldırmasanız tekrar mı konuşsanız acaba.

İleride 3. çocuğu istiyorsanız bunu niye aldırıyorsunuz?
Eğer çocuğu gerçekten istiyorsanız ayrılın eşinizden gidip ailenizin evinde doğurun.
Maşallah
3 çocukla (biri kreşe yeni başlamış biri herhalde anca ilkokulda, biri bebek olacak) babasının evinde premsesler gibi ağırlarlar, çok iyi bakarlar geçinir giderler kesin.
zaten anne babaların işlevi ne? bildiniz, torun bakmak.

İleride nasıl olsa yapacağım diye düşünerek bu krize çocuk doğurmayım bence de. Zaten yaşınız genç, önce biraz birikim yapsanız daha uygun bir zamanda da 3.yü yapsanız daha doğru olmaz mı? Belli ki eşiniz de maddi olarak zorda ve destek de yok. Duygusal kararlar alabilecek seviyede değil ekonominiz maalesef. Siz sanki nasılsa ikna olur diyerek hamilelik ihtimali üzerine hiç düşmemişsiniz gibi.

Ayrıca 3. de oğlan olursa kız olsun diye 4 mü yapacaksınız bunun bir garantisi de yok.

Hayır zaten ayrılmak gibi bi düşüncemiz yok

Eşinizin tavrı sert ve konu telefonda konuşulmayacak kadar mühim. Böyle bir konuda size ya da eşinize bir şey söylemek bize elbette ki düşmez. Ortak bir karar alıp ona göre devam etmeniz hem sizin hem çocuklarınız için en hayırlısı. Siz istemeden kürtaj yaptırınca bir yarınız o çocukla gidecek belki de ya da eşiniz istemeden doğum yapsanız belki çocugu sevmeyecek diğer çocuklardan da soğuyacak. Sizin ve eşinizin psikolojisini biz bilemeyiz çok ince eleyip sık dokumalısınız.

İlla doğurmak istiyor eşi istemiyorsa başka çözüm gelmiyor ki aklıma.Kadın bu çocuğa nasıl bakılacağını düşünmüyor ki.Sadece ben istiyorum olsun diyor.Ben eşinin haksız olduğunu düşünmüyorum.Sadece 3.çocuğu düşünmeden önce keşke bir işe girip biraz para biriktirselerdi.
Hala nasıl hamile kaldığını anlamadım.Prezervatifin markası neyse ben dava açardım ya.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…