Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşiniz ilk öğrenme şokuyla direk aldır demiş olabilir 12 gün beklediyseniz 5 6 haftalık falandır. birkaç gün bu konuşmayın sonraa sakin kafayla ikiniz oturun eğer eşimle konuşulmuyor derseniz aile büyüklerini alın karşınıza konuşun :) asla sizi kırmak üzmek istemem umarım herşey yoluna girer

Oradaki ironiyi bile anlamayacak kadarsınız keşke okuduktan sonra 1 dakika düşünseydiniz ama nerede

Profiline para ve bolluk icin sayı sekanslarını yazmıs birinin yaptıgı ironiler icin ayıracak 1 dakikam bile yokken canınız sıkılmasın diye size 30 saniyemi ayırıp bu yorumu yazıyorum.

Kimse de ille aldır demedi zaten, görmedim. İki kişi karar verecek buna, biri diğerinden daha avantajlı olmamalı, bu insanlar bir aile, alınacak her karar hepsini etkileyecek, bir kişinin kararı evdeki herkesi etkileyecek. 2 çocuğa ayrılan bütçe 3.ile paylaşılacak. Annem 4 tane doğurdu, çocuk aklımla düşünürdüm, 2 tane neyinize yetmedi, avuç içi kadar sözde çocuk odası, 2 yatak var, altında çekmece, döşek koyuyordu oraya annem, o yataklar da ben 15 yaşında iken alındı, çekyatta yerde falan yatıyoduk:). Yatağın çekmecesinde kendimi kibrit kutusuna yatan Jerry gibi hissediyodum:). Daha sonra annemin iki kürtajı bir düşüğü olduğunu öğrendim, kürtajlar 4.den önceymiş, çok değişik duygular içerisine girdim.

Kendi durumunuzla konu sahibinin şartlarını bir tutmadığınız için oraya yorum yapmayacağım.

Benim 2 doğumum var, evet hiçbir kadın o çatala yatıp içinin kurcalanmasından hoşlanmıyor. 30 senedir hayatı ailesine zindan eden tanıdığınızı bi doktora götüren olmadı mı o kadıncağız neden o halde, bu normal bir durum değil ki.

Ay çok eğlendim en azından rızk gelsin diye bebek salmıyorum ortalığa sayı sekansından zarar gelmez , işin esprisi başka da sizde anlayacak kapasite pek yok hoş geldin Ebubekir rızk bebek

Yazdıklarımı anlamamıssınız ki söyledigim seyin aynısını söyleyip bana laf cakmıssınız gibi hissediyorsunuz garip :)
Sayı sekanslarıyla alakalı bilgi paylasımı yapmanıza gerek yok zira zaten bu konuyla da ilgileniyorum hatta inanır mısınız nefes kamplarına da katılıyorum, namaz da kılıyorum, kadere de inanıyorum vs vs
Cok yönlü düsünebiliyor olmak kim neye inanırsa inansın saygı gösterebilmek cok önemli ve inanın herkeste olmuyor,
Anlama kapasitenizle ilgili size herhangi bir sey söylemeyecegim cünkü duracagım yeri de haddimi de iyi biliyorum, darısı basınıza :)

Kesinlikle ortak kararla çözülmesi gereken bir konu. Sizi de korkutmak istemem ama kreş bizden şuan 7bin lira istedi. Orta halli bir kreş bu arada. Öyle ultra lüks şeyler yok. 4 yaştan bildirmek istedim

türkiyede yaşamıyor
ama kafa yapısı olarak tam o içimdeki can, cinayet, günah vs. mefhumu
tabii ki gidiyor ama pek çare olmadı

şimdi apayrı bir polemik yaratmak da istemiyorum ama
zihniyet değişmedikçe, kendi eşinden ya da yakın ailenden destek olmadıkça Türk kadını için bunu aşmak çok zormuş gibi geliyor bana

YaŞadığınız zorluğu tahmin edebiliyorum ama çevrem bu kararından pişman olanlarla dolu, bu tarafını da düşünmenizi tavsiye ediyorum. Kendiniz istiyorsanız şayet bu kararı eşiniz tek vermemeli, eşiniz istemiyorsa bu kararı siz de tek vermemelisiniz. Şu konuda haklısınız eşiniz istemiyorsa bu çocuğa yansıyacaktır size de yansıyacaktır. Keşke şartlarınız farklı olsaydı siz de istemezdiniz böyle olsun

Bu tek kişinin kararı ile olacak bisey değil. Yarın öbür gün daha sakin kafayla oturup bir daha konuşun. Ortak bir karar alın. Sonuçta eşin senin yüzüne vurabilir dediğin gibi aldıralım demiştim vs ama sende ikna olmazsan sende bunu eşinin yüzüne vurabilirsin. Mutsuz olmayacağın şekilde her neyse oturup sakin sakin karar verin

Son düzenleme:
siz haklısınız tabiki sonuçta bu bebeği tek başınıza yapmadınız kazara olmuş olabilir ama sonuçta beraber yapılmış,sanki siz bir hata yapmışsınız gibi yaklaşması ben istemiyorum hemen aldırıyosun demesi hiç hoş değil,hemen aldırıyosun ne demek arkadaş sanki bir kilo domates aldında iade edeceksin gibi,operasyon geçireceksiniz sonuçta,zor bir durum aldırsanız vijdan azabı aldırmasanız sonuçta eşinizinde söz hakkı var istemiyosa istemiyodur,ama sorun bunlar değil olan olmuş sadece daha kalp kırmadan sanki yapılacak olan şeyin ciddiyetini anlayarak konuşulsaydı bu kadar yıpratıcı bir süreç olmicaktı,bu devirde 3 çocuk zor gerçekten,kaç aylık hamilesiniz bilmiyorum ama 1.5 aylık falansa cennet fln fazla dyygusal yaklaşıyorsunuz çok bilmiyorum ama 90. güne kadar bir cenin bebek sayılmıyor diye biliyorum emin değilim tabi,zor bir durum dilerim en az hasarla atlatırsınız

Yani bilemiyorum ama çocuk sonuçta iki tarafıda etkileyen bir şey o yüzden eşlerden her ikiside istemeli diye düşünüyorum.
Gerçekten korunurken nasıl oluyor ya bu işler? İnsanı korkutuyosunuz he.

Üçüncünün kız olacağı garanti mi?
Kızı bulana kadar 4-5-6 gidecek misiniz?
Ben beş oğlu olan kızı olmayan kadın da biliyorum. Benim kayınvalide de yaptı öyle 3 oğlu var.
Bir ihtimal için üreyip duracak mısınız? Bu çocuklar büyüdükçe masrafları da artacak. Nasıl okutacaksınız? Bir test kitabı bir dershane fiyatı nedir haberiniz var mı?

İlerde istiyordum tabi bunu kendiside biliyodu konuyla ne alakası var bunun ama şuan ikimizde çocuk düşünmüyorduk. Ama olmuş yani olan çocuğu ben nasıl aldırabilirimki canımın bi parçası oldu şuan
Canınızın dğer iki parçasını da düşünün.
Bu çocukların sağlıklı gıda, hastalıkta hastane ilaç, okulda kitap ek kaynak paraları, harçlıkları, sinemaları tiyatroları olacak. Üniversite kazanıp başka şehirde okuyacaklar mesela. Gerçekten şu zamanda üç çocuğu gerçekten kısmadan yetiştirip okutup işe sokup evlendirebilirim diyor musunuz?
Borçluyken yapacaksanız üçüncü çocuğum kimin canından kısılacak peki? Önünü ardını düşünmüyorsunuz sonra ilk iki çocuktan kısılacak onlar canınız değil mi?

Çalışıp çalışmamakta ne alakası var ? Bir çocuğu yüzde 10 baba büyütüyor yüzde 90 anne . Sizin çocuğunuz var mı ? Evli misiniz

Çalışıp çalışmamakta ne alakası var ? Bir çocuğu yüzde 10 baba büyütüyor yüzde 90 anne . Sizin çocuğunuz var mı ? Evli misiniz
Anneyim ve tek maaş üç çocuk nasıl olacak diyorum?
Borçlar var bir çocuk ilkokulda biri anaokulunda bir de bezli bebek. Tek maaşla olacak iş mi? O ilkokula giden yavruya yazık değil mi? Lcw de bile mont olmuş 500 tl. Ayakkabılar 400den aşağı yok. Bir yumurta yarım kilo et belli. Ne yiyecek ne giyecek o iki çocuk.

Konu sahibinin neden bu kadar üzerine gidildi anlamadım
Korunan adamken, korunmayı yanlış uygulayan adamken, üstüne kadını suçlar azarlar gibi sanki bir kistten bahseder gibi hemen aldırıyorsun diyen aynı adamken nasıl bu kadar haklı bulundu bu adam ben anlamadım.
Kadın erkek ortak karar alabilirler bakamayacaklarını düşünebilirler ama böyle odunca konuşulmaz bu konu
O zaman hiç sevişmeyeymiş beyefendi

medeni durumum ile konunun bağı nedir ?
anne çalışmıyor ise bebeğin mamasını bezini kim alıyor ?
bebek sadece ilgi ile mi büyüyor?
Eğer çocuğunuz yoksa çocuk bakımı hakkında bilginizde yok doğal olarak . Kadına git çalış çalışmadığınız için bilmiyorsunuz 3 çocuk nasıl büyüyecek diyorsunuz . Maddiyattan önce daha başka şeyler var 3 çocuğu doğurmak evde onları büyütmek vs vs kadında yıpranıyor hatta bence kadın adamdan daha fazla yıpranıyor bu durumda o yüzden diyorum . Kadın ben bu çocukları nasıl büyüteceğim demiyor da daha doğuracağım doğuracağım diyor . Bu yüzden öyle dedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…