- 11 Şubat 2021
- 1.480
- 2.476
- 63
- Konu Sahibi gizemli508
-
eşiniz ilk öğrenme şokuyla direk aldır demiş olabilir 12 gün beklediyseniz 5 6 haftalık falandır. birkaç gün bu konuşmayın sonraa sakin kafayla ikiniz oturun eğer eşimle konuşulmuyor derseniz aile büyüklerini alın karşınıza konuşun :) asla sizi kırmak üzmek istemem umarım herşey yoluna girerŞuan moralim o kadar bozuk ki çok kötü hissediyorum kendimi. 12 gün geciken reglden sonra bugün hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar beklememin nedeni düzensiz adet olmamdı. Her ay ya 9 gün geç yada 5 6 gün erken olurdum. 2 oğlum var ve öğlen eşim hamile olduğumu öğrendikten sonra ben istemiyorum hemen aldırıyosun dedi. Şuan çok borcun içinde olduğu için çok stresli ve 2 çocuğumuz da hiç kolay büyümedi çok yıprattılar bizi. Ama ne olursa olsun ben yıpranmaya razıyım onu aldırmak istemezdim ama benim kararımı önemsemiyor. Çocuğu aldırmasa bile her seferinde başıma kakıcak bundan eminim. Çocuklar şımarınca ben biraz stres olunca hemen yüzüme vurcak ben sana aldır dedim diye biliyorum. Bu arada korunuyodu kendisi ama bi şekilde olmuş işte. Seneye küçük oğlumu kreşe verip çalışma düşüncem vardı eşime destek olmak için ama şimdi aldırmazsam daha çok yük olucam ona. Ben kaldıramam artık diyor. Mübarek ramazan ayında beni de günaha sokucak çok kötüyüm. Bi kızım olmasını çok istiyodum hep hayallerimdeydi artık hep hayal olarak kalıcak. Rabbim isteyenlere versin böyle insanlara evlat vermesin babayım diye geçiniyo bide. Meleğim inşallah cennette beni bekler :'(
Oradaki ironiyi bile anlamayacak kadarsınız keşke okuduktan sonra 1 dakika düşünseydiniz ama nerede
Kimse de ille aldır demedi zaten, görmedim. İki kişi karar verecek buna, biri diğerinden daha avantajlı olmamalı, bu insanlar bir aile, alınacak her karar hepsini etkileyecek, bir kişinin kararı evdeki herkesi etkileyecek. 2 çocuğa ayrılan bütçe 3.ile paylaşılacak. Annem 4 tane doğurdu, çocuk aklımla düşünürdüm, 2 tane neyinize yetmedi, avuç içi kadar sözde çocuk odası, 2 yatak var, altında çekmece, döşek koyuyordu oraya annem, o yataklar da ben 15 yaşında iken alındı, çekyatta yerde falan yatıyoduk:). Yatağın çekmecesinde kendimi kibrit kutusuna yatan Jerry gibi hissediyodum:). Daha sonra annemin iki kürtajı bir düşüğü olduğunu öğrendim, kürtajlar 4.den önceymiş, çok değişik duygular içerisine girdim.katip haddimizi aşmıyoruzdur inşallah, doğur doğurma demek zaten dışarıdan kimsenin haddi değil
dedim yine diyorum zaten bence kadın erkekten bile daha rasyonel olmalı
ben ev hanımı kadınlar neye güvenerek 2. 3. yapıyor zaten asla anlamıyorum şu devirde.
kocasına bir şey olsa dımdızlak ortadalar, çoğunun aileden de yok bir desteği....benim asla anlayabileceğim bir şey değil bu.
fakat
yurdum kadını için kürtaj çok büyük travma
ha bence ona destek olacak bir kocası olsa, etraf cinayet bu filan diye üstüne gelmese çok daha kolay atlatabilir.
öncelediğim kadın derken demeye çalıştığım şeylerden birisi bu doğum travması kürtaj travması lohusa depresyonu yaşayan erkek var mı? yok. kararları aldırmak olsa da erkek ekstra ekstra destek olmalı böyle bir kadına mesela (bence).
"bir süre dengesi şaşacak" kadar kolaymış gibi gelmiyor bana
30 senedir dengesini toparlayamayanı da biliyorum hem kendine hem diğer 2 çocuğa hem kocaya zindan etti hayatı...
benim takıldığım konu burası yani.
konu sahibi bir kocasıyla tekrar konuşsun değerlendirsin, bir sakinleşmeye çalışsın bakalım.
Ay çok eğlendim en azından rızk gelsin diye bebek salmıyorum ortalığasayı sekansından zarar gelmez , işin esprisi başka da sizde anlayacak kapasite pek yok hoş geldin Ebubekir rızk bebek
Kesinlikle ortak kararla çözülmesi gereken bir konu. Sizi de korkutmak istemem ama kreş bizden şuan 7bin lira istedi. Orta halli bir kreş bu arada. Öyle ultra lüks şeyler yok. 4 yaştan bildirmek istedimIyi besleyeyim, temiz giydireyim dediğin zaman abartmıyorum benden daha fazla mutfak masrafi cikiyor cocugun. Ha birde ozel durumu varsa dahada artiyor masraf. Belediye bize 2 aylik süt birakti, süt alerjisi ihtimali ciktigi icin 3 ay cocuga sut vermem yasak. Mecbur mama veriyorum. Genital bolgesi alerjik egzama oluyor, bezi daha sık değişiyor. Kolay saniyorlar ama kolay değil. Sadece karnini doyurmak degil, saglikli beslemek önemli.
Psikolojik ihtiyaclarina deginemiyorum bile. Cocuk aglasa sen istedin dermis kocasi, cocuk bunu duymayacak mi?
türkiyede yaşamıyorBenim 2 doğumum var, evet hiçbir kadın o çatala yatıp içinin kurcalanmasından hoşlanmıyor. 30 senedir hayatı ailesine zindan eden tanıdığınızı bi doktora götüren olmadı mı o kadıncağız neden o halde, bu normal bir durum değil ki.
YaŞadığınız zorluğu tahmin edebiliyorum ama çevrem bu kararından pişman olanlarla dolu, bu tarafını da düşünmenizi tavsiye ediyorum. Kendiniz istiyorsanız şayet bu kararı eşiniz tek vermemeli, eşiniz istemiyorsa bu kararı siz de tek vermemelisiniz. Şu konuda haklısınız eşiniz istemiyorsa bu çocuğa yansıyacaktır size de yansıyacaktır. Keşke şartlarınız farklı olsaydı siz de istemezdiniz böyle olsunİnsanlar kaç yıl uğraşıyor, ne kadar zor aslında bir canın dünyaya gelmesi. Bir çocuk gayrimeşru olmadığı sürece kesinlikle aldırılmasına karşıyım. Gerçi öyle olsa da karşıyım Allah yaratıyor sonuçta ama bir şey daha söyleyeyim başınıza ne kaza bela gelse, ilerde bi çocuk istersiniz olmazsa bu kararınızı her gün hatırlayacaksınız. Emin olun. İyi düşünün.
Aklından konuşsan da bir şey farketmez. Fikir zikir meselesiÇoğu şeyi.Ben kendi aklımdan konuşmuyorum.Bu konuda.
siz haklısınız tabiki sonuçta bu bebeği tek başınıza yapmadınız kazara olmuş olabilir ama sonuçta beraber yapılmış,sanki siz bir hata yapmışsınız gibi yaklaşması ben istemiyorum hemen aldırıyosun demesi hiç hoş değil,hemen aldırıyosun ne demek arkadaş sanki bir kilo domates aldında iade edeceksin gibi,operasyon geçireceksiniz sonuçta,zor bir durum aldırsanız vijdan azabı aldırmasanız sonuçta eşinizinde söz hakkı var istemiyosa istemiyodur,ama sorun bunlar değil olan olmuş sadece daha kalp kırmadan sanki yapılacak olan şeyin ciddiyetini anlayarak konuşulsaydı bu kadar yıpratıcı bir süreç olmicaktı,bu devirde 3 çocuk zor gerçekten,kaç aylık hamilesiniz bilmiyorum ama 1.5 aylık falansa cennet fln fazla dyygusal yaklaşıyorsunuz çok bilmiyorum ama 90. güne kadar bir cenin bebek sayılmıyor diye biliyorum emin değilim tabi,zor bir durum dilerim en az hasarla atlatırsınızŞuan moralim o kadar bozuk ki çok kötü hissediyorum kendimi. 12 gün geciken reglden sonra bugün hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar beklememin nedeni düzensiz adet olmamdı. Her ay ya 9 gün geç yada 5 6 gün erken olurdum. 2 oğlum var ve öğlen eşim hamile olduğumu öğrendikten sonra ben istemiyorum hemen aldırıyosun dedi. Şuan çok borcun içinde olduğu için çok stresli ve 2 çocuğumuz da hiç kolay büyümedi çok yıprattılar bizi. Ama ne olursa olsun ben yıpranmaya razıyım onu aldırmak istemezdim ama benim kararımı önemsemiyor. Çocuğu aldırmasa bile her seferinde başıma kakıcak bundan eminim. Çocuklar şımarınca ben biraz stres olunca hemen yüzüme vurcak ben sana aldır dedim diye biliyorum. Bu arada korunuyodu kendisi ama bi şekilde olmuş işte. Seneye küçük oğlumu kreşe verip çalışma düşüncem vardı eşime destek olmak için ama şimdi aldırmazsam daha çok yük olucam ona. Ben kaldıramam artık diyor. Mübarek ramazan ayında beni de günaha sokucak çok kötüyüm. Bi kızım olmasını çok istiyodum hep hayallerimdeydi artık hep hayal olarak kalıcak. Rabbim isteyenlere versin böyle insanlara evlat vermesin babayım diye geçiniyo bide. Meleğim inşallah cennette beni bekler :'(
Canınızın dğer iki parçasını da düşünün.İlerde istiyordum tabi bunu kendiside biliyodu konuyla ne alakası var bunun ama şuan ikimizde çocuk düşünmüyorduk. Ama olmuş yani olan çocuğu ben nasıl aldırabilirimki canımın bi parçası oldu şuan
Çalışıp çalışmamakta ne alakası var ? Bir çocuğu yüzde 10 baba büyütüyor yüzde 90 anne . Sizin çocuğunuz var mı ? Evli misinizadama ne diye giydirdiginizi anlamadım
çocuk büyütürmek kolay mı ?
çalışmadığınız için bilmiyorsunuz muhtemelen hem çalışacak hem evde 3 çocuk bir ton masraf muhtemelen yaşı da vardır.
adam korunuyormusta
nasıl sucluyorsunuz anlamıyorum gerçekten
Anneyim ve tek maaş üç çocuk nasıl olacak diyorum?Çalışıp çalışmamakta ne alakası var ? Bir çocuğu yüzde 10 baba büyütüyor yüzde 90 anne . Sizin çocuğunuz var mı ? Evli misiniz
medeni durumum ile konunun bağı nedir ?Çalışıp çalışmamakta ne alakası var ? Bir çocuğu yüzde 10 baba büyütüyor yüzde 90 anne . Sizin çocuğunuz var mı ? Evli misiniz
Kesinlikle ortak kararla çözülmesi gereken bir konu. Sizi de korkutmak istemem ama kreş bizden şuan 7bin lira istedi. Orta halli bir kreş bu arada. Öyle ultra lüks şeyler yok. 4 yaştan bildirmek istedim
Eğer çocuğunuz yoksa çocuk bakımı hakkında bilginizde yok doğal olarak . Kadına git çalış çalışmadığınız için bilmiyorsunuz 3 çocuk nasıl büyüyecek diyorsunuz . Maddiyattan önce daha başka şeyler var 3 çocuğu doğurmak evde onları büyütmek vs vs kadında yıpranıyor hatta bence kadın adamdan daha fazla yıpranıyor bu durumda o yüzden diyorum . Kadın ben bu çocukları nasıl büyüteceğim demiyor da daha doğuracağım doğuracağım diyor . Bu yüzden öyle dedimmedeni durumum ile konunun bağı nedir ?
anne çalışmıyor ise bebeğin mamasını bezini kim alıyor ?
bebek sadece ilgi ile mi büyüyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?