- 11 Mart 2013
- 33.674
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.052
- 798
- 32
- Konu Sahibi gizemli508
-
Hııı sizi hatırladım şimdi ekonomi topiğinde görmüştüm geçenlerde paranızı bile yönetemiyorsunuz sonra gelmiş burada çocuk büyütmekten vs vs konuşuyorsunuz . Siz önce elinizdeki parayı yönetin sonra evdeki kadınlara laf söyleyin !ya konuşmanın öncesini anlamadan bu saçma çıkışa gerek var mıydı bence yoktu
istediğiniz gibi anlayabilirsiniz çokta umrumda değil açıkçası ne düşünceleriniz ne de hakkımdaki fikirleriniz.
hiç !Hııı sizi hatırladım şimdi ekonomi topiğinde görmüştüm geçenlerde paranızı bile yönetemiyorsunuz sonra gelmiş burada çocuk büyütmekten vs vs konuşuyorsunuz . Siz önce elinizdeki parayı yönetin sonra evdeki kadınlara laf söyleyin !
Aylık 4 kişi için ne kadarlık bütçeniz var?Şuan moralim o kadar bozuk ki çok kötü hissediyorum kendimi. 12 gün geciken reglden sonra bugün hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar beklememin nedeni düzensiz adet olmamdı. Her ay ya 9 gün geç yada 5 6 gün erken olurdum. 2 oğlum var ve öğlen eşim hamile olduğumu öğrendikten sonra ben istemiyorum hemen aldırıyosun dedi. Şuan çok borcun içinde olduğu için çok stresli ve 2 çocuğumuz da hiç kolay büyümedi çok yıprattılar bizi. Ama ne olursa olsun ben yıpranmaya razıyım onu aldırmak istemezdim ama benim kararımı önemsemiyor. Çocuğu aldırmasa bile her seferinde başıma kakıcak bundan eminim. Çocuklar şımarınca ben biraz stres olunca hemen yüzüme vurcak ben sana aldır dedim diye biliyorum. Bu arada korunuyodu kendisi ama bi şekilde olmuş işte. Seneye küçük oğlumu kreşe verip çalışma düşüncem vardı eşime destek olmak için ama şimdi aldırmazsam daha çok yük olucam ona. Ben kaldıramam artık diyor. Mübarek ramazan ayında beni de günaha sokucak çok kötüyüm. Bi kızım olmasını çok istiyodum hep hayallerimdeydi artık hep hayal olarak kalıcak. Rabbim isteyenlere versin böyle insanlara evlat vermesin babayım diye geçiniyo bide. Meleğim inşallah cennette beni bekler :'(
Sana o kadar katılıyorum ki...YaŞadığınız zorluğu tahmin edebiliyorum ama çevrem bu kararından pişman olanlarla dolu, bu tarafını da düşünmenizi tavsiye ediyorum. Kendiniz istiyorsanız şayet bu kararı eşiniz tek vermemeli, eşiniz istemiyorsa bu kararı siz de tek vermemelisiniz. Şu konuda haklısınız eşiniz istemiyorsa bu çocuğa yansıyacaktır size de yansıyacaktır. Keşke şartlarınız farklı olsaydı siz de istemezdiniz böyle olsun
Evet Bu tarz şeyler oluyor ama nedense herkes illa yalan söylüyordur ya da yanlış yapmıştır diye ısrar ediyor. Ben genç kızlıktan beri pcosluyum, doktorum ise 30dan önce çalışmalara başla çok zor hamile kalırsın dediği halde ben çocuk istemediğim için yumurtlama takvimi tutup artı prezervatif ile çift koruma yaptığım halde 12 senede bir kere prezervatif yırtıldı, ilk 12 saatte ertesi gün hapı aldığım halde hamile kaldımOluyor ya benim yakın arkadaşıma doktoru pko lüksün çocuğun olmaz demişti 3 tane oldu sonuncusu hem kondom hem geri çekilme hem de ertesi gün hapına rağmen olmuştu doktoru bile şok olmuş mucize bu bebek demiş
kondom %100 koruma sağlamıyor ki. %97 civarıben halen daha nasıl hamile kaldığınızı anlayamadım. en başta takmıyor musunuz prezervatifi
3tup bebek denemem var ilk ikisi negatif onlar benim embiriyolarimdı doğurabilseydim şimdi iki yaşında olacaktı ilki olmadı. Üçüncü pozitifti büyüdü 6+2de kalp atışını dinledim ultrason görüntüsünde küçücük bir noktaydı ama kalbi vardı düşük tehlikem vardı 7+1 de kalbini dinledim babası duysun diye videoya aldım biz o gece heyecanla kaç kez izledik o videoyu uyumadan izledik sevdik 8+3 te tekrar gittim başı vardı gövdesinden farklıydı görüyordum ama kalbi durdu dediler daha 62 günlüktü ama ordaydı benimdi bizimdi canlı olmayan birşeyin kalbi atmaz ve durmaz ben bebeğimi transfer ettikleri ameliyathanede kürtaj oldum 3 ay olacak hala kalp atışını dinliyorum canlı değil diyemezsiniz.3 ayı geçmeden daha canlı değil o yüzden romantizm kasmayın yasal tarihinde aldırabilirsiniz.
Latte hanım sessiz kalmış ancak ben dayanamadım size cevap yazmak istedim.Eee bravo şu olayı da çalışan çalışmayana çektiniz ya daha ne diyim ki ben ? Benim kocama desem ki Allah aşkına gel sen çalışma ben çalışacağım sen çocuğa bak benim evde yaptığım herşeyi yap desem 2 gün dayanamaz kaçar . Her neyse konu çok başka zaten olay kadının çalışmaması değil !
Latte hanım sessiz kalmış ancak ben dayanamadım size cevap yazmak istedim.
Burada kendisinin bahsettiği şey çalışmayan kadını eziklemek değildi. Erkeğin çalışıp bu 3. çocuğun maddi giderlerini karşılaması gerekiyorken (ki konu sahibinin belirttiğine göre 2 çocukla bile maddi olarak sıkışık durumdalar) kadının masraf kısmını düşünmeden çocuğum da çocuğum demesinin kimsenin karnını doyurmayacağı ve konu sahibinin de ev geçindirmenin nasıl bir şey olduğunu bilmediği için bu durumu anlayamadığı idi. Açıkçası ben de böyle düşünüyorum. Eğer çocuklar gerçekten rızkıyla geliyor olsaydı haberlerde çocuğuna yemek alamadığı için intihar eden babaları okumazdık mesela. Dolayısıyla gereksiz romantizmin anlamı yok, diğer 2 çocuğun geleceği en az doğmamış 3. çocuğunki kadar önemli, doğurdum bir şekilde büyürler mantığı ne kadar doğru tartışılır.
Biz Türkiye koşullarında karı koca çalışan ve maddi durumu ortalamadan çok daha iyi olan insanlar olarak ben bile bu ülkenin geleceğine güvenip de 2 çocuk düşünemiyorum, hatta bir tanesini bile zar zor düşünmeye başladım diyebilirim. O yüzden bana çok değişik geliyor bu fikirler kusura bakmayın.
Ne yöntemle korunuyordu bilmiyorum ama bana doktorumun söylediği bir lafı aktarayım "doğum kontrolü, erkeğe bırakılmayacak kadar ciddi bir konu" ne yazık ki maalesef bu doğru... Aldırın aldırmayın diyemem ama çok zor bir süreç, eğer ihtiyaç hissederseniz pskolojik destek almaktan çekinmeyin. Bir de çocuğu dünyaya getirirseniz sakın ola ki eşiniz veya siz "aldır, demiştim" vb gibi lafları çocuğun önünde etmeyin. İstenmeyen bir çocuk olma hissini vermeyin, bu ona yapacağınız en büyük kötülük olur.Kendisi korunuyordu bilmiyorum bende anlamadım
çok geçmiş olsun ama sizin durumla doğal gebelik aynı değil bilimsel şartlarda belli bir yasal sınır konmuş bu laf olsun diye konmadı.3tup bebek denemem var ilk ikisi negatif onlar benim embiriyolarimdı doğurabilseydim şimdi iki yaşında olacaktı ilki olmadı. Üçüncü pozitifti büyüdü 6+2de kalp atışını dinledim ultrason görüntüsünde küçücük bir noktaydı ama kalbi vardı düşük tehlikem vardı 7+1 de kalbini dinledim babası duysun diye videoya aldım biz o gece heyecanla kaç kez izledik o videoyu uyumadan izledik sevdik 8+3 te tekrar gittim başı vardı gövdesinden farklıydı görüyordum ama kalbi durdu dediler daha 62 günlüktü ama ordaydı benimdi bizimdi canlı olmayan birşeyin kalbi atmaz ve durmaz ben bebeğimi transfer ettikleri ameliyathanede kürtaj oldum 3 ay olacak hala kalp atışını dinliyorum canlı değil diyemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?