Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hııı sizi hatırladım şimdi ekonomi topiğinde görmüştüm geçenlerde paranızı bile yönetemiyorsunuz sonra gelmiş burada çocuk büyütmekten vs vs konuşuyorsunuz . Siz önce elinizdeki parayı yönetin sonra evdeki kadınlara laf söyleyin !

olan olmuş bi kere bu devirde çocuk büyütmek çok zor insan 2.yi bile düşünmüyor.ama çözümü bu değil.aceleci davranmayın derim eşiniz bi kaç gün kendiyle başlasa kalsın

Aylık 4 kişi için ne kadarlık bütçeniz var?
Benim çocuğum yok. 2 kişiyiz. Dengeli beslenmeye çalışıyoruz aylık en az 4.5 - 5 bin gıdaya mutfağa gidiyor. Giysi fatura ekstra gezme tozma hijyen ihtiyaçlar vs derken bir o kadar da ev içi harcamalara gidiyor. Çocuk bu duruma eklense en az 5 bin her ay ona gidecek. Geçen gün kız arkadaşımla buluştum çocuğu var. Lcwye girdik. 1 jile olmuş 300 tl. Her ay bebeği büyüyor. En az 1000 tl 2 ayda bir giysi masrafı var. Bir de çocuklar büyüdükçe ilkokulda vs arkadaşımda şu var bende isterim diyormuş. Onların alınması var tatile götürülmesi var eğitim giderleri var vs.
Bütçeniz ne kadar? Borçlar ne kadar? Eğer bir çocuk daha olursa hepsi ilkokula başlayana kadar çalışmanız imkansız. Hiçbir anne veya kayinvalide 2 3 çocuğa tüm gün bakamaz. Eğer çocuğu aldiracaksaniz bir daha hamile olmamak icin cok daha garanti bir yönteme geçmeniz lazim. Doğum kontrol hapı veya enjeksiyonu kullanmanızı öneririm.. Ben bayadır doğum kontrol enjeksiyonu kullanıyorum. Hiç hamile kalmadım çok şükür. En garantisi hormon ilaçlarıdır.( tüpleri bağlatmak dışında) İyi düşünün öyle karar verin. Bir çocuk yetiştirmek bu zamanda çok ciddi ekonomik parasal güç istiyor. Çocuğu doguracaksaniz da çok ciddi bütçe hesaplaması yapmanız lazım. Gerçekten bütçenizin yetip yetmeyeceğini hesaplamaniz lazım.

Ucuncu cocuk da yaramaz bir erkek cocugu olabilir. Dusuk olabilir. Olu dogum olabilir. Zeka geriligi olabilir. Hastalikli olabilir. Sizi sagliginizdan edebilir. Saglikli bir kiz cocugu olacagindan neden bu kadar eminsiniz? Daha da onemlisi paraniz yokken o cocuga nasil bir hayat sunacaksiniz? Burada bazilari ahkam kesmis kimin cennete gidecegine de onlar karar veriyor. Nufusun asiri arttigi bir dunyaya cocuk dogurmak da bana gore kuresel isinmaya en yuksek katkiyi yaptigi icin en buyuk gunah ve buyuk bir bencillik ornegi.

5 haftalıkken kalbi atıto, kendi durumumdan bahsedeyim. yaşımdan dolayı doktorlar tarama testlerini yaptırmam gerektiğini söyledi yaptırmadım. hatta kızdılar da yaptırman gerekiyodu diye. 5. haftada doktor 7. haftada ben güçlü şekilde kalbini duydum. kalp atışını duyduğum herhangi bi canlıyı sırf engelli olma ihtimali var diye elimle öldüremem dedim. 12 gün geciktiğinize göre sizin de 5-6 haftalık. bebeğinize çok üzüldüm keşke elimden bir şey gelse

Adam o kadar kesin bir şekilde çocuk istemiyorsa önlemini alsaymış. Gerçekten korunduğu halde çocuk olduğunu sanmıyorum. Ha olduysa da, korunmaya rağmen olan çocuğu geçim sıkıntısı korkusuyla aldırmak çok acımasızca.

Ayrıca bir taraf istemiyorken, diğer tarafın zoruyla yapılan kürtaj sonrası o ilişkiden hayır geleceğini de sanmıyorum.

Sana o kadar katılıyorum ki...

Sana akıl veremem kürtaj ol veya olma diyemem dini değerlerim ve yavrumu düşününce üzülüyorum sana tek tavsiyem yavrun 6 aylık olduğunda çalışmaya başlayabilirsin çocukları kreşe okula gönderirsin her türlü 3 çocuğunada yetersin maaşınla eşinde evin ihtiyaçlarını görür . İkinci seçenekte aldırırsın ağlıya ağlıya sonuçta sen istemiyorsun eşin zorluyor günahı onun boynuna artık sonra işe girip başlarsın ve çocuk konusunu tamamen kapatırsın . Ama hep som çocuklar aldırılmak istenen istemsizce olan çocuklardır aileside onları çok sever evde bıcır bıcır dolandığındada ay iyiki aldırmamış muhabbeti yapılır karar senin

Konu sahibi, sana kendi hayatımdan örnek vermek isterim.yazilanlardan bağımsız şekilde yorumla yazdığımı...
Ben 31 yas ve 2. Gebelik olarak geçen sene hamile kaldim. Mutlu mesut 6. Aya geldik . 6m ayda tarama testinde down sendromu çıktı. Amniosentez sonucu dogrulanarak .
Ben hiç istemedim oglumdan ayrılmayı, eşim de doğmasını hiç istemedi. Ne dil döktüm. Ama olmadı. Bu olay tek başına alınabilecek bir karar değil.basta istemesem de snra nasıl oldu bilmiyorum beni de ikna etti. " bak Türkiye de bu bebekler heba oluyor, bizden snra ne olacak vb"

Bebeğimde ayrica beyninde büyüme vardı. Cavum septum pellucidum alanında yetişkin bireyden daha büyüktü büyüme alanı. Şizofreni hastalarına özgü bir durummus.birqz bundan da korktum sanirim. Birine zarar verirse diye. O dönem engelli bireylere tecavüz ve darp olayları çok vardı. Vb . Bir sürü durum. Bunlar da etkiledi beni
Ayrıca belki de bekleseydik kendi vefat edecekti. Ama kurul da baskı yaptı haftanız bitiyor diye.
1.5 günde ve şok etkisiyle karar verdik gebeliği sonlandirmaya . 23+3 idim o hafta. Gebeligim sonlandı. Ama 1.5 yıldır acısı geçmedi.ne vicdan azabım ne de acım.
Hayatımda en büyük keşkem oldu. 20 gün duvar bakıp yattım. Kendime gelemedim. Hep esimi sucladim. Önemli kararlar baskı altında verilmemelidir. 1.5 gün çok kısa bir süre idi bu kararı vermek için
Ben engelli bir bebek iken bu kadar canımı yaktiysa varın gerisini siz düşünün. Nerde down sendromlu çocuk girsem içim gidiyor.birinin yaşama hakkını elinden aldım diye kendimi bitiriyorum ama ne fayda.
Annelik duygusuna istinaden, erkekler bizim gibi düşünmüyor. En çok senin canın yanacak emin ol. İleride hep diyeceksin ki , yüzü nasıl olurdu , beni affeder mi, kime benzerdi vb
Saglik personeli olup bu konuda kendimi katı bilirdim. Ama değilmişim. Eğer duygusal biriysen yapma.hep keşke diyeceksin, neden yaptım diyeceksin. Zamanı geri almak isteyeceksin. Ama alamayacaksın. Nefes alamayacaksın . Çünkü bu travma canını sandığından daha çok yakıyor.

Evet Bu tarz şeyler oluyor ama nedense herkes illa yalan söylüyordur ya da yanlış yapmıştır diye ısrar ediyor. Ben genç kızlıktan beri pcosluyum, doktorum ise 30dan önce çalışmalara başla çok zor hamile kalırsın dediği halde ben çocuk istemediğim için yumurtlama takvimi tutup artı prezervatif ile çift koruma yaptığım halde 12 senede bir kere prezervatif yırtıldı, ilk 12 saatte ertesi gün hapı aldığım halde hamile kaldım bazen olunca oluyor işte ne yapacaksın.

Kaza diyince ya yalancı ya cahil muamelesi yapılıyor ama gerçekten herkesin başına gelebilir. Hatta kadın doğum doktoru olan arkadaşım hap ve geri çekilme ile hamile kaldı

3 ayı geçmeden daha canlı değil o yüzden romantizm kasmayın yasal tarihinde aldırabilirsiniz.
3tup bebek denemem var ilk ikisi negatif onlar benim embiriyolarimdı doğurabilseydim şimdi iki yaşında olacaktı ilki olmadı. Üçüncü pozitifti büyüdü 6+2de kalp atışını dinledim ultrason görüntüsünde küçücük bir noktaydı ama kalbi vardı düşük tehlikem vardı 7+1 de kalbini dinledim babası duysun diye videoya aldım biz o gece heyecanla kaç kez izledik o videoyu uyumadan izledik sevdik 8+3 te tekrar gittim başı vardı gövdesinden farklıydı görüyordum ama kalbi durdu dediler daha 62 günlüktü ama ordaydı benimdi bizimdi canlı olmayan birşeyin kalbi atmaz ve durmaz ben bebeğimi transfer ettikleri ameliyathanede kürtaj oldum 3 ay olacak hala kalp atışını dinliyorum canlı değil diyemezsiniz.

Latte hanım sessiz kalmış ancak ben dayanamadım size cevap yazmak istedim.

Burada kendisinin bahsettiği şey çalışmayan kadını eziklemek değildi. Erkeğin çalışıp bu 3. çocuğun maddi giderlerini karşılaması gerekiyorken (ki konu sahibinin belirttiğine göre 2 çocukla bile maddi olarak sıkışık durumdalar) kadının masraf kısmını düşünmeden çocuğum da çocuğum demesinin kimsenin karnını doyurmayacağı ve konu sahibinin de ev geçindirmenin nasıl bir şey olduğunu bilmediği için bu durumu anlayamadığı idi. Açıkçası ben de böyle düşünüyorum. Eğer çocuklar gerçekten rızkıyla geliyor olsaydı haberlerde çocuğuna yemek alamadığı için intihar eden babaları okumazdık mesela. Dolayısıyla gereksiz romantizmin anlamı yok, diğer 2 çocuğun geleceği en az doğmamış 3. çocuğunki kadar önemli, doğurdum bir şekilde büyürler mantığı ne kadar doğru tartışılır.

Biz Türkiye koşullarında karı koca çalışan ve maddi durumu ortalamadan çok daha iyi olan insanlar olarak ben bile bu ülkenin geleceğine güvenip de 2 çocuk düşünemiyorum, hatta bir tanesini bile zar zor düşünmeye başladım diyebilirim. O yüzden bana çok değişik geliyor bu fikirler kusura bakmayın.

Kendisi korunuyordu bilmiyorum bende anlamadım
Ne yöntemle korunuyordu bilmiyorum ama bana doktorumun söylediği bir lafı aktarayım "doğum kontrolü, erkeğe bırakılmayacak kadar ciddi bir konu" ne yazık ki maalesef bu doğru... Aldırın aldırmayın diyemem ama çok zor bir süreç, eğer ihtiyaç hissederseniz pskolojik destek almaktan çekinmeyin. Bir de çocuğu dünyaya getirirseniz sakın ola ki eşiniz veya siz "aldır, demiştim" vb gibi lafları çocuğun önünde etmeyin. İstenmeyen bir çocuk olma hissini vermeyin, bu ona yapacağınız en büyük kötülük olur.

İnanmıyorum yaa kadına zaten istiyormuş bilerek kalmıştır belki diyen bile var. Hanımlar okuduğunuzu anlamıyor olabilir misiniz acaba? Kadın zaten seneye çalışmaya başlayacaktım diyor seneye çalışmak isteyen bı insan hamile kalmak ister mi ? Belki şimdi değil ama daha ileri bir zamanda kız cocugu da olsun istemiş olabilir ne var bunda.
Esinizede birşey demek istemiyorum, çok borcu var stresli ve kendini bu konuda hazır hissetmiyor belli ki oda bir yandan haklı şu anki sartlarda oyuzden bişey diyemicem.. keşke daha katı bir sekilde korunsaymissiniz ama artık yapacak bişey yok, umarım daha sonra işleri duzelttiginiz bir zaman eğer ikinizde isterseniz olur bebeğiniz ne diyeyim

çok geçmiş olsun ama sizin durumla doğal gebelik aynı değil bilimsel şartlarda belli bir yasal sınır konmuş bu laf olsun diye konmadı.

Hanımlar hiçbir korunma yöntemi %100 etkili değildir. Yine burda da bir kadın suçlanmış
Benim 2 çocuğum olsa çocuk da istemesem daha keskin yollara başvururdum. Psikolojik olarak kürtajı kaldırabilecek misiniz? Bazıları vardır hiçbir şey hissetmez, bazıları vardır aylarca vicdan azabı çeker. Kürtaj evli çiftlerde iki kişinin de izninini gerektiren bir işlem. Acele karar vermeyin, onun yasal bir süresi var o süreye kadar düşünün, taşının. Kondom çok etkili bir yöntem ama bazen olacağı varsa oluyor dünyada %100 koruyan hiçbir yöntem yok belki tüplerin bağlanması diyebiliriz ama çok nadir de olsa öyle hamile kalanlar da var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…