Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu isteyen ben değilim

Ben sizi anladım da baskıyla,zorla bu kararı vermek kolay değil.Bu dünyada çocuğunu istemeyen babalar da var.Doğurmak isteyen kadın ayrılıp,doğurup,çocuğunu büyütüyor.Ben onu kastettim.
mutlaka dediğinizi yapan kadınlar da var
özellikle de ileri yaşta olan kadın mesela, belki son gebelik şansı, erkek istemese de ayrılıp doğurabiliyor ben de örnek gördüm böyle.

ama burada kadının sorguladığı şey bu değil...eşi olmadan büyütecek kadar çocuk istiyorum illa demiyor yani. dediğiniz durumdaki kadınlar "sen ol veya olma, ben bu çocuğu istiyorum" mertebesindeler.

çocuğunu kendi büyütecek durumu da zaten yok + 2 çocuk daha var alacağı karar sadece kendini ve doğacak çocuğu bağlamıyor

Teşekkür ederim

neden konuşmasınlar ki çocuk istemeyen çok çift var ve konuşuyorlardir bu farazi durumu .
vala aadam bana gayet kesin kararlı geldi burdan

ama burada kadının sorguladığı şey bu değil...eşi olmadan büyütecek kadar çocuk istiyorum illa demiyor yani. dediğiniz durumdaki kadınlar "sen ol veya olma, ben bu çocuğu istiyorum" mertebesindeler.
O zaman gerçekten istemiyor.Gerçekten istese herşeyi göze alırdı.

neden konuşmasınlar ki çocuk istemeyen çok çift var ve konuşuyorlardir bu farazi durumu .
vala aadam bana gayet kesin kararlı geldi burdan
her ilişkiden önce/sonra bebek olursa ne yapacağız diye konuşulur mu ya? öyle seks hayatı mı kalır? check lst koyalım hatta yatak odasına isterseniz? iki taaf da kesin ve ortak akrarda mı kontrol edip öyle sevişsin?

adam kararlı değil demedim zaten, ama kadın değil farkındaysanız?

ayrıca tersi de olabilir
siz bekarsınız
ama diyelim evlendiniz ve gebe kaldınız
eşiniz de istiyorum ben, bu kadar korunmaya rağmen gebeysen doğur dedi
hadi bakalım ne yapacaksınız?
eş rızası olmadan kürtaj da olunmuyor?

ayrıca burada da okuduk hepimiz de gördük
öyle "aslaaa" diyen çok insanın da zamanla fikirleri değişiyor, gebe kalıyo fikri değişiyor... ne kadar keskin konuşuyorsunuz...

Bunu isteyen ben değilim
Bunu isteyen ben değilim
Amacım asla sizi üzmek değil,çaresizliğinizi ve üzüntünüzü anlıyorum.Evliliğinizin dinamiklerini de en iyi siz bilirsiniz ama eşiniz maddi olarak bebeği kaldıramayacağını düşünürken,sizin manevi olarak kürtajı kaldırıp kaldıramayacağınızı da düşünmeli.Belki de o bebeğe kıymamanızın ödülü olarak borçlarınıza ferahlık verecek Allah.

31 yaşındayım hayatım boyunca bir kere bile anne olmak istemedim.
bu saatten sonrada fikrim degismeyecek.
insanın kesin çizgileri vardır.
dediğiniz durum olsaydı ben merdiven altı bir şekilde kürtaj olurdum.(her türlü şekilde korunarak cinsellik yaşadığımı farz ediyorum)
bu boşanma ile sonuçlansa bile bunu yaparım
çünku bu konuda çok netim, zaten çocuk isteyen biri benimle evlenmemeli.

ayrıca her ilişkiden önce konuşmaya ne gerek var anlamadım .
bir karar verilir aksi bir şey oluncaya kadar bir daha açılmaz.

Bende 4. Çocuğuma hamile olduğumu öğrendiğimde sizin gibi kaldircak gücüm yok diye aldırmayı düşünmüştüm. Özel klinik bulmuştum bile, sonra canlı bi evladımı öldüremem bunu yapamam dedim , hayatım boyunca o vicdan azabı bırakmaz beni dedim, en sonunda aldrmaktan vazgeçtim. Şimdi güzel kızım 2 yasinda oldu

Yahu ben evliyim ikinci çocuğu ben istiyorum. Eşim kesinlikle istemiyor. Belki bu 1,5 yaşını geçince tekrar düşünürüm diyor. Geçen gebelik şüphem oldu ve aldıralım dedi. Hemen aldıracaktım. Bir çocuk iki kişi isterse ancak doğmalı. Yani oybirliği aranmalı. Bazı kararlar vardır tek kişi istese yeter (boşanmak, ayrılmak gibi) bazı kararlar vardır iki kişi de istemeli (çocuk gibi) bana göre. Bekarlıkla evlilikle alakası yok kişilerle alakası var.

Konu sahibi evet üzülmüş ben de çok üzülürdüm ama yapacak bir şey yok bence. Eşin onayı olmadan doğurmak bana korkunç ihanet gibi geliyor ki adam suçsuz. Prezervatif kullanmış, ilişki başında takmış, maddi durumu kötü ve stresli. Büyük şanssızlık olmuş adam için de. Kısmet böyleymiş ama yapacak bir şey yok ki. Hiçbir korunma yöntemi %100 değil. Çok yüksek ihtimal evet prezervatif ama maalesef birilerine denk gelebiliyor. Benim eşimin kuzeninin bebeği 5 günlükken mis-c sendromundan öldü yani inanılmaz nadir bir hastalık gitti bizi mi buldu? Evet buldu yani. Çok büyük şanssızlık. Konu sahibinin de başına gelen bu şanssızlık. Kendini boşuna daha dramaya sokuyor. İçimde can var vs böyle düşünmenin yararı ne?

Yorumları okudum da kadının en büyük düsmanı gercekten kadın oluyor.. zaten kadının hormonları üst düzey calısırken bebegini aldırması konusunda nasıl bu kadar kırıcı konusabiliyorsunuz?
Adetin üstünden 12 gectikten sonra gebeligi ögrenmis yani bebegin 7-8 haftalık olması durumu var, kalp atısları bile baslamıstır. Yani o artık kanlı canlı bi yavru. Karnında degil de dısarıda olsaydı da bu kadar rahat ‘aman aldır ya adam haklı’ diyebilecek miydiniz? Yokda yürürken gördügümüz minicik karıncanın bile canını almamak icin üstüne basmamaya calısırken bi bebegin ölümünü istemek bu kadar kolay olmamalı.

Siz ne kadar korunursanız korunun olacak olan oluyor iste. Cevremde bi kac örnek vardı böyle, nasıl bakıcaz edicez derken cocugun dogumuyla hepsinin hayatı degisti isleri mevkiileri yükseldi, simdi hepsi cocugum bereketiyle geldi diyorlar.
kimse cocugunu kötü sartlarda büyütmek istemez tabii ki, bu yüzden kimse kendine güvenmiyorsa dogurmasın evet ancak her türlü korunmaya ragmen bi can hayat bulduysa annenin icinde; buna artık razı olmaktan baska bi sey görmüyorum ben, tabii bu benim fikrim, size uysun ya da uymasın.
Benim basıma gelse asla canına kıyıp da o bebegi aldıramazdım ki aylardır bi bebegim olsun diye ugrasıyorum…
Aksam sakin kafayla esinizle konusun umarım sizi arada bırakacak bi karar almanızı istemez de yavrularınızla huzurlu bereketli bi yuvanız olur, Allah esinizin icine evlat sıcaklıgı, hanenize huzur ve bereket sizlere de saglık sıhhat versin, dualarım sizinle

Kürtaj bir kadının temel hakkıdır yasal süresi içinde yani daha canlı oluşmadan eşin de isteğiyle elbette evliyse kürtaj olmakta bir sorun yoktur hemen aman cana kıymayın aman günah gibi absürt dayatmalara gerek yok.. belli ki ailenin maddi durumu yok siz mi bakacaksınız o çocuğa doğunca?
mamasını bezini siz mi alacaksınız?
insanlarda para yok kriz büyük neyini anlamıyorsunuz.
gelmiş burda boş lakırdılar yapıyorsunuz ayıp..

bir karar verilir aksi bir şey oluncaya kadar bir daha açılmaz.
işte olmuş aksi bir şey... mecburen konuşup bir ortak karar verecekler
ortada böyle bir durum yokken alınmış kararın şu anda bir hükmü var mı?

Konu sahibinin de başına gelen bu şanssızlık. Kendini boşuna daha dramaya sokuyor. İçimde can var vs böyle düşünmenin yararı ne?

bakın ben zaten ay boşver kocanı doğur filan demiyorum ki, zaten böyle bir haddim olamaz

içimde can var filan genel olarak bizim kadınların düşünme şekli işte .... (siz de doktordunuz sanırım, bilirsiniz) bana da kalırsa (haddim olmayarak) çift bu konuda kendilerine en uygun kararı almalı, kadın zaten erkekten de daha rasyonel olmalı (gebeliğin yükünü çeken kadın) çocuk yapma kararı alınırken... tamam bunlar çok güzel de... yani şimdi gebe kalmış, şok yaşayan kadından birden zihniyetini değiştirmesini mi bekleyelim ? yani doktor hanım, kusura kalmazsanız, bu yaklaşım ülkemde çok küçük bir azınlık dışında pek makul bir çıktı verecek bir yaklaşım değil bence. içimde can var bakış açısını onayladığım için demiyorum, tekrar belirteyim, ay böyle düşünme böyle bakma demekle olmuyor diyorum. umarım anlatabildim...

ayrıca yine belirteyim
bu kadına kocası daha merhametle, duyarlı, biraz daha beklediği, ihtiyaç duyduğu gibi yaklaşsa kadın belki daha kolay karar alacak...

siz de eşinizin ileride kararları değişir mi bilemiyorsunuz misal şu anda
dahası siz o zamana 40a doğru gelmiş olacaksınız ve başka kaygılar olacak burada konu sahibinin kararlarında sizinkilerle alakasız parametreler var. fakat onların da kararı değişebilir...hayatta herkesin başka başka şartları var.

ideali tabii ki 2 taraf ortak kararda olsun, kavgasız gürültüsüz olsun. ama öyle olmuyor işte.

özellikle bekarken gebe kalan kadınlar için konuşmamın sebebi şuydu: o zaman eşin rızası gerekmiyor ya kürtaj için. ama o konuyu uzatmamızın gereği yok durumla alakasız çünkü.

Kimbilir belki de yasal süre olan 10 haftayı gecmistir de zaten aldıramayacaktır ve biz burda bosuna fikirlerimizi beyan ediyoruzdur :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…