- 20 Mart 2023
- 45
- 3
- 1
- 28
- Konu Sahibi gizemli508
-
Bunu isteyen ben değilimÜzüntünüzü anlıyorum ama cennette sizi bekleyeceğine pek ihtimal vermiyorum.Korunmuşsunuz yine de olmuş.Rızkından endişe edip aldırmanızı doğru bulmuyorum.
Not:Rızkından endişe etmeyinden kastım durumu olmadığı halde korunmayıp zırt pırt çocuk yapanlar için değil)
mutlaka dediğinizi yapan kadınlar da varBen sizi anladım da baskıyla,zorla bu kararı vermek kolay değil.Bu dünyada çocuğunu istemeyen babalar da var.Doğurmak isteyen kadın ayrılıp,doğurup,çocuğunu büyütüyor.Ben onu kastettim.
Teşekkür ederimÜzüntünüzü anlıyorum . Zor bir karar.
Ben kürtaj karıştı değilim . Ama kadınlara aldır diye baskı yapılmasına karşıyım .
Bilemiyorum . Durum sizde biraz karışık . Korunuyordu diyorsunuz ama eşiniz onu düzgün yapamamış işte . Bu işten sorumlu eşiniz oluyor . Hamile kaldınız diye kocanız da bizim burda ki kadınlarda sizi azarlıyor.
Bakmak zor gerçekten . İyi düşünün . Maddi manevi fiziksel çok yorulacaksınız . Ailecek zorlanacaksınız .
neden konuşmasınlar ki çocuk istemeyen çok çift var ve konuşuyorlardir bu farazi durumu .çünkü siz bekarsınız
bekar bir kadın tabii ki bebek istemiyorum ve gebe kalsam aldırırım der (hoş ben gebe kalsam doğururum ben de bekarım)
ama evli çiftler her ilişkiden sonra "es kaza gebelik olursa ne yapacağız" diye konuşuyorlar mı sizce?
zaten korunuyorlarmış ama yine de gebelik olmuş
karışık zor bir durum
her an o kadar keskin net kararlar olamıyor hayatta ya da bir taraf için olsa diğer taraf için olamıyor işte, kusura kalmayın...
O zaman gerçekten istemiyor.Gerçekten istese herşeyi göze alırdı.ama burada kadının sorguladığı şey bu değil...eşi olmadan büyütecek kadar çocuk istiyorum illa demiyor yani. dediğiniz durumdaki kadınlar "sen ol veya olma, ben bu çocuğu istiyorum" mertebesindeler.
her ilişkiden önce/sonra bebek olursa ne yapacağız diye konuşulur mu ya? öyle seks hayatı mı kalır? check lst koyalım hatta yatak odasına isterseniz? iki taaf da kesin ve ortak akrarda mı kontrol edip öyle sevişsin?neden konuşmasınlar ki çocuk istemeyen çok çift var ve konuşuyorlardir bu farazi durumu .
vala aadam bana gayet kesin kararlı geldi burdan
Bunu isteyen ben değilim
Amacım asla sizi üzmek değil,çaresizliğinizi ve üzüntünüzü anlıyorum.Evliliğinizin dinamiklerini de en iyi siz bilirsiniz ama eşiniz maddi olarak bebeği kaldıramayacağını düşünürken,sizin manevi olarak kürtajı kaldırıp kaldıramayacağınızı da düşünmeli.Belki de o bebeğe kıymamanızın ödülü olarak borçlarınıza ferahlık verecek Allah.Bunu isteyen ben değilim
31 yaşındayım hayatım boyunca bir kere bile anne olmak istemedim.her ilişkiden önce/sonra bebek olursa ne yapacağız diye konuşulur mu ya? öyle seks hayatı mı kalır? check lst koyalım hatta yatak odasına isterseniz? iki taaf da kesin ve ortak akrarda mı kontrol edip öyle sevişsin?
adam kararlı değil demedim zaten, ama kadın değil farkındaysanız?
ayrıca tersi de olabilir
siz bekarsınız
ama diyelim evlendiniz ve gebe kaldınız
eşiniz de istiyorum ben, bu kadar korunmaya rağmen gebeysen doğur dedi
hadi bakalım ne yapacaksınız?
eş rızası olmadan kürtaj da olunmuyor?
ayrıca burada da okuduk hepimiz de gördük
öyle "aslaaa" diyen çok insanın da zamanla fikirleri değişiyor, gebe kalıyo fikri değişiyor... ne kadar keskin konuşuyorsunuz...
Bende 4. Çocuğuma hamile olduğumu öğrendiğimde sizin gibi kaldircak gücüm yok diye aldırmayı düşünmüştüm. Özel klinik bulmuştum bile, sonra canlı bi evladımı öldüremem bunu yapamam dedim , hayatım boyunca o vicdan azabı bırakmaz beni dedim, en sonunda aldrmaktan vazgeçtim. Şimdi güzel kızım 2 yasinda olduŞuan moralim o kadar bozuk ki çok kötü hissediyorum kendimi. 12 gün geciken reglden sonra bugün hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar beklememin nedeni düzensiz adet olmamdı. Her ay ya 9 gün geç yada 5 6 gün erken olurdum. 2 oğlum var ve öğlen eşim hamile olduğumu öğrendikten sonra ben istemiyorum hemen aldırıyosun dedi. Şuan çok borcun içinde olduğu için çok stresli ve 2 çocuğumuz da hiç kolay büyümedi çok yıprattılar bizi. Ama ne olursa olsun ben yıpranmaya razıyım onu aldırmak istemezdim ama benim kararımı önemsemiyor. Çocuğu aldırmasa bile her seferinde başıma kakıcak bundan eminim. Çocuklar şımarınca ben biraz stres olunca hemen yüzüme vurcak ben sana aldır dedim diye biliyorum. Bu arada korunuyodu kendisi ama bi şekilde olmuş işte. Seneye küçük oğlumu kreşe verip çalışma düşüncem vardı eşime destek olmak için ama şimdi aldırmazsam daha çok yük olucam ona. Ben kaldıramam artık diyor. Mübarek ramazan ayında beni de günaha sokucak çok kötüyüm. Bi kızım olmasını çok istiyodum hep hayallerimdeydi artık hep hayal olarak kalıcak. Rabbim isteyenlere versin böyle insanlara evlat vermesin babayım diye geçiniyo bide. Meleğim inşallah cennette beni bekler :'(
çünkü siz bekarsınız
bekar bir kadın tabii ki bebek istemiyorum ve gebe kalsam aldırırım der (hoş ben gebe kalsam doğururum ben de bekarım)
ama evli çiftler her ilişkiden sonra "es kaza gebelik olursa ne yapacağız" diye konuşuyorlar mı sizce?
zaten korunuyorlarmış ama yine de gebelik olmuş
karışık zor bir durum
her an o kadar keskin net kararlar olamıyor hayatta ya da bir taraf için olsa diğer taraf için olamıyor işte, kusura kalmayın...
Kullandığınız şu sağlık ocağında bedava dağıtılanlardanmıydı?Teşekkür ederim
Eşiniz gencmis, kolay degil, Allah göstermesin oda can çünkü28 yaşında kendisi. Bi cana kıymak kolay değil diye düşünüyorum burda suçlu benmiyim
Siz ve degerli fikirleriniz beni benden alip beni bana birakmi
Büyüyünce anlarsiniz beni
işte olmuş aksi bir şey... mecburen konuşup bir ortak karar vereceklerbir karar verilir aksi bir şey oluncaya kadar bir daha açılmaz.
Konu sahibinin de başına gelen bu şanssızlık. Kendini boşuna daha dramaya sokuyor. İçimde can var vs böyle düşünmenin yararı ne?
Eşim kesinlikle istemiyor. Belki bu 1,5 yaşını geçince tekrar düşünürüm diyor. Geçen gebelik şüphem oldu ve aldıralım dedi. Hemen aldıracaktım. Bir çocuk iki kişi isterse ancak doğmalı. Yani oybirliği aranmalı. Bazı kararlar vardır tek kişi istese yeter (boşanmak, ayrılmak gibi) bazı kararlar vardır iki kişi de istemeli (çocuk gibi) bana göre. Bekarlıkla evlilikle alakası yok kişilerle alakası var.
Kürtaj bir kadının temel hakkıdır yasal süresi içinde yani daha canlı oluşmadan eşin de isteğiyle elbette evliyse kürtaj olmakta bir sorun yoktur hemen aman cana kıymayın aman günah gibi absürt dayatmalara gerek yok.. belli ki ailenin maddi durumu yok siz mi bakacaksınız o çocuğa doğunca?
mamasını bezini siz mi alacaksınız?
insanlarda para yok kriz büyük neyini anlamıyorsunuz.
gelmiş burda boş lakırdılar yapıyorsunuz ayıp..
Çoğu şeyi.Ben kendi aklımdan konuşmuyorum.Bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?