Kurtulamadık şu tortikollis durumundan

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.829
49.121
798
Merhaba
Çocuk yetiştirme ile ilgili bir soru sormuyorum. Konumu taşımayın lütfen.

Bir derdimi paylaşıyorum.
3 aylıkken oğluma tortikollis teşhisi kondu.
1 yaşına 2 hafta kaldı. Aylardır egzersiz yapıyoruz. Yok kurtulamadık gitti

Tabi düzeldi biraz. Ama 2 haftadır da yüzünde asimetri fark etmeye başladım.
Bir yanağı diğerinden daha dolgun.
Bu yüz asimeteisini fark ettiğimde çok üzüldüm

Kendimi yetersiz hissediyorum. Benzer annelerin hikayelerini okudum. Azmettim deli gibi egzersiz yaptırdım 3 ayda geçti falan demişler. E bende yaptım. Bazen çok bunaldım yapmaktan. Bazen günde 3 yerine 2 yaptığımız oldu. Bazen ağladı katıldı yaptırmadı. Ama yüzde 90 düzenli yaptık.
Boynunu artık kimse fark etmiyor. O kadar düzeldi yani. Ama yüzü?

Yüzüne çok ama çok üzüldüm. Bizi baştan uyarmışlardı. Yüzde asimetriye sebep olabilir demişlerdi. Oldu gerçekten de.

Geçer mi yanakları eşitlenir mi bilmiyorum
Sadece üzüldüm. Paylaşmak dertleşmek istedim :(

Arkadaşın bebeği de yaşadı tortikolis ve egzersizle yendi. Ama yüzünde anomali olmadı. Evham yapmış olabilir misiniz, doktora gösterdiniz mi?

Hiç duymamıştım okuyunca netten baktım şimdi.
Genelde boyun bölgesinde olan bir rahatsızlık sanırım. Ama o kısım baya düzeldi yazmışsınız.
Şimdi bu bebişler hızla büyüyor, o tombiş yanaklar, butlar yürümeye koşmaya başladıkça eriyor.
Doktor değilim tabi ama evham yapma derim nacizane.
Evren ne düşünsen, ne söylesen ona göre çalışıyor senin için.
Bunu unutma lütfen.

Arkadaşın bebeği de yaşadı tortikolis ve egzersizle yendi. Ama yüzünde anomali olmadı. Evham yapmış olabilir misiniz, doktora gösterdiniz mi?
Fizyoterapist onayladı olduğunu. Kontrolde göstereceğim doktorada ama zaten bariz belli. Kime sorsam evet diyor

Hiç duymamıştım okuyunca netten baktım şimdi.
Genelde boyun bölgesinde olan bir rahatsızlık sanırım. Ama o kısım baya düzeldi yazmışsınız.
Şimdi bu bebişler hızla büyüyor, o tombiş yanaklar, butlar yürümeye koşmaya başladıkça eriyor.
Doktor değilim tabi ama evham yapma derim nacizane.
Evren ne düşünsen, ne söylesen ona göre çalışıyor senin için.
Bunu unutma lütfen.
İnşallah büyüdükçe düzelir. Yüz asimetrisi direkt özgüvenini sosyal hayatını vs de etkiler.

Acaba bir tarafa daha çok yattığından olabilir mi ? Bır yanağın büyük olması . İnşallah hicbir şey olmadan atlatirsiniz.

Bunlar emme yanakları. Her bebeğin tombuldur. Ama büyüdükçe geçer dedi. Ama kendisine güvenmiyorum çünkü aylardır önümüzdeki ay taburcu olacaksınız diyor hala devam ediyoruz.
Tortikolisten dolayı yanakları asimetrik kalmış bir yetişkin görmedim. yüz kemikleri boyun kemikleri kasları büyüdükçe oturur muhtemelen. Doktorun takip ettiği bebekler vardır süreci biliyor olabilir. İçim rahatlasın derseniz bir fizyoterapiste daha danışın. Geçmiş olsun.

Fizyoterapiste goturmen gerekiyor, dr derken kime goturdun acaba?
Manuel terapist tutukluk olan yeri acinca daha rahat hareket eder ve tek tarafi kullanmayi birakir. Tabiiki cocuk uzun sure tek tarafa daha yatkinsa.. diger tarafida kullanmayi ogretmek gerek ama bunun icin deli gibi egzersiz yapmak gerekmez.

Birseyi cok yapmak degil ise yaramasi ve surekliligi onemlidir.

Benim kucuk oglumda vardi, kafasi yamulacakti ki farkettim ve terapiye goturdum. yatarken nelere dikkat etmeli kucakta tutarken vs bunlara dikkat ettim.. hatta yatakta ne tarafta yattigi bile onemli..

Zaten 1 yasina kadar dikkat etmek gerekiyor sonrasinda kafataslari tam olustugundan ve sertlestiginden bu kadar dikkat etmene gerek yok.

Acaba bir tarafa daha çok yattığından olabilir mi ? Bır yanağın büyük olması . İnşallah hicbir şey olmadan atlatirsiniz.
Daha buyuk degildir muhtemelen ama iki tarafta ayni duzlukte degilse farkli gorunur ve evet bebeklerde ayni tarafa yatmaktan olur.

Ama bi tarafa yatma sebebini ortadan kaldirmak gerek. Yani boynunu ceviremedigi icin muhtemelen tek tarafa yatiyordur. Boynunu actirmak gerekiyor

Daha buyuk degildir muhtemelen ama iki tarafta ayni duzlukte degilse farkli gorunur ve evet bebeklerde ayni tarafa yatmaktan olur.

Ama bi tarafa yatma sebebini ortadan kaldirmak gerek. Yani boynunu ceviremedigi icin muhtemelen tek tarafa yatiyordur. Boynunu actirmak gerekiyor
Belki de öyle olmuştur o da büyüyünce düzelir inşallah zaten

Bebeginin kafasinin ustten bir fotosu var mi? Eger paylsirsan bizde yorum yapabiliriz..

Tortikolisten dolayı yanakları asimetrik kalmış bir yetişkin görmedim. yüz kemikleri boyun kemikleri kasları büyüdükçe oturur muhtemelen. Doktorun takip ettiği bebekler vardır süreci biliyor olabilir. İçim rahatlasın derseniz bir fizyoterapiste daha danışın. Geçmiş olsun.
Başka şehire gideceğiz. Orada bir fizyoterapist buldum. Ona da göstereceğiz

Back
X