Kurtulmak için, ne yapmalıyım?

Kendini bu şekilde rahatça ifade edip bu kadar özgüvenli görünen birinin basit bir muayeneye gidipte bunları öğrenmeye çalışmaması,buraya konu açması,BEN BÖYLEYİM!,vurgusu yapmak istemesinden başka birşey getirmiyor aklıma.
Aslında siz sorunuza cevap aramıyorsunuz,çünkü bu soruya net cevabı burası değil jinekologlar verebilir.
Feminizmi bize mi aşılamaya çalışıyorsunuz,düşüncenizi empoze etmek mi amaç bilemedim,lakin bu kadar vurdulu kırdılı,AHH İSTEMİYORUM!,havasına bürünmeniz ciddi psikolojik sorunlarınızın olduğunu düşündürdü sadece.

Bencede serbest olmalı. Kanser tedavisi için kemoterapi yerine çok kesin önleyici ve tedavi edici yöntemler var.
Devlet resmen, "paranı almadan ölmene-iyileşmene" izin vermem diyor.

Peki, tüpleri bağlatma ameliyatı, örneğin kanser hastası olunmamasına rağmen gerekçe olarak gösterilirse de yapılabiliyor mu?

Kansere hiç girme zaten işim gereği pazar paylarını öngördüğümden biliyorum, neler neler... Ailede kanser vakası olması falan doktoru ikna etmek için gerekçe olabilir. Devlet hastanesinde yapmazlar da özel doktorlar yapabilir yukarıda yazdığım şeyde görüldüğü gibi beklesin diye öğüt veriyor bir de :)

Yorumun için sağol.
Fakat öyle ciddi bir sorun değil benimki.
İnsanın engellerinden kurtulmak istemesi gibi düşün.

Örneğin, kendimizi savaş ortamında hayal edelim. Savaşmak ve ölmek ayrı, kaçınılmaz bir durum. Fakat savaş ortamında vücudunu korumak zorunda kalmak, aksi halde doktor peşinde koşmak vb gibi olasılıkları günümüz şartlarına, olaylarına uyarlayınca sonuç ve benim içimde doğan kurtulma hissi değişmiyor.

Görüşlerinizi bir sorun gibi düşünmedim aslında, yanlış anlamanızı istemem. Sadece bu konudaki huzursuzluğunuzu burdan hissedebiliyorum ve belki fikirleriniz biraz yumuşarsa problemler de küçülebilir.

Doğurganlık çok temel bir şey, günümüz koşullarında yok edilebilir mi bilmiyorum ama en azından kontrol altına alınabiliyor. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Kansere hiç girme zaten işim gereği pazar paylarını öngördüğümden biliyorum, neler neler... Ailede kanser vakası olması falan doktoru ikna etmek için gerekçe olabilir. Devlet hastanesinde yapmazlar da özel doktorlar yapabilir yukarıda yazdığım şeyde görüldüğü gibi beklesin diye öğüt veriyor bir de :)

Tamam, çok sağol.
Halletmiş olduk.
Yeniden sağol.

Kendini bu şekilde rahatça ifade edip bu kadar özgüvenli görünen birinin basit bir muayeneye gidipte bunları öğrenmeye çalışmaması,buraya konu açması,BEN BÖYLEYİM!,vurgusu yapmak istemesinden başka birşey getirmiyor aklıma.
Aslında siz sorunuza cevap aramıyorsunuz,çünkü bu soruya net cevabı burası değil jinekologlar verebilir.
Feminizmi bize mi aşılamaya çalışıyorsunuz,düşüncenizi empoze etmek mi amaç bilemedim,lakin bu kadar vurdulu kırdılı,AHH İSTEMİYORUM!,havasına bürünmeniz ciddi psikolojik sorunlarınızın olduğunu düşündürdü sadece.

Bu analizi yapmak seni yormuş olmalı.
Fakat uzatmayacağım.
Tartıştığım için ban yiyorum.
Ve bunu hiç istemiyorum.

Siz sadece doğurganlık gitsin istiyorsaniz tüplerinizi aldirmaniz yeterli, sanki adet de olmak istemiyorsanız gibi anladım en ya en yakinim birinden biliyorum tüpler alınsa bile adet olunuyor

Daha 26 yasindasin ve boyle sacma bir dusunce yuzunden tup baglatma rahim aldirma gibi operasyonlar dusunuyorsun ve burda sana destek veren bir suru insan var, valla pes.
Senin sorunun ne adet olmak ne feminizim, bu bildigin obsesyon. Hemen bi psikiyatriste git. Yoksa bugun rahmini aldirsan, yarin göğüslerin batacak gozune, obur gun sacim basim dersin.
Bunu normal kabul edip, fikrine saygi duyuyorum bravo diyip bi de önerilerde bulunanlara da ayri hayret ettim.
Aslinda butun bunlarin sebebi insanin kendinden uzaklasmasi, yaratilisina uygun bir yasam surmemesi..

umarım pişman olmazsın şu dünyda pişmanlık kadar zor birşey yok

Sağol Usagi.
Yaptıklarımın sorumluluğunu daima üstlenirim.
Sorunları çok takan bir kimsede hiç olmadım. Genelde boşveririm.
Ve dahada güzeli, kendimi tanıyorum.

Merhaba;

Böyle bir konu açmak istemiyordum. Forum geçmişimde gözükmesinden hoşlanmayacağım bir dert ile uzun süredir boğuşuyorum. Nett'de aramalar yaptım fakat hiç cevap bulamadım. Umarım sizler çözümü biliyorsunuzdur.

Ben, doğurma özelliğinden kurtulmak istiyorum. Küçük bir çocuk iken başlayan nefretim, bu yaşıma kadar peşimi bırakmadı. Öyle ki, sanki özgürlüğüm buna bağlıymış gibi hissediyorum.

Radikal bir feministim ve vücudumun hareketlerime engel olması, sınırlandırılma midemi bulandırıyor.
Böyle bir hayat istemiyorum.

Hem feminist, hem de kadın bedeninden utanan sonucuna varma olasılığınıza karşı, şu açıklamayı yapma gereği duyuyorum; hayır, bedenimden utanmıyorum fakat bunun hayatımda engeller yarattığınında farkındayım. Bedenim, özgür irademin önüne geçiyor.
Bel ve karın ağrısı çekmem, haftalarca iki büklüm gezmem buna bir örnek.

Uzun yolculuğa çıkmak istiyorum. Cüzdanımı alıp çıkmak varken, bir çok ihtimali değerlendirmek, hep en kötüsünü hesaplamak ve güvenli olanı seçmek istemiyorum. Bu bana çok küçük düşürücü geliyor.

Kişiye zarar vermeyecek bir ameliyat var mı?
Ya da bir ilaç?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Diğer kadınların seçimlerine sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyorum. Görüşümün genel bir "doğruluk" taşıdığınıda iddia etmiyorum. Sadece kendi bedenim üzerinde kendi seçimim doğrultusunda değişiklikler yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Valla tatlım göğsünden utanıyorum, özgür olmak istiyorsun, dogurmak istemiyorsun.
Evet bi çözümü var rahatsizliginin ameliyat.
Yani soyleki doktora gidiyorsun ve bülent aplanin bedeninden soktukleri et parçasını sana takmalarini rica ediyorsun.
Bütün düşüncelerinde böylece kapanmış oluyor.

Yaşın da küçükmüş senin. .

Bahseden oldumu bilmiyorum ama burda yazılan hiç bir yöntemi 30 yaşından önce ya da 2 çocuğun yoksa veyahut seks işçisi değilsen yasal olarak yaptıramazsın. 30 sınırını 35'e çekmeyi konuşuyorlardı o ne oldu en son bilmiyorum.

Senin olayın ne ben anlamadim Bi tek hamile kalmak istemediginizi anladimda diger soylediklerinizden ne istediginizi anlayamadim
Cocuk olayıyla güven ne alaka ayrıca feministlikle senin konunu pek bağdaştıramadım feminist olunca cocuk yapılmıyormu
Çok çalışmaktan benim devreler yandı sanırım :rolleyes:

Profesyonel hekimlerden yardım almalısınız bence çünkü burada soruna cevap vermek yerine yargılamayı tercih ediyorlar. Ben de sevmiyorum regl olmayı, marketten bu tarz ürünleri almayı, zamanını takip etmeyi falan ama yapacak bişey yok. Kendimce çözümler buluyorum, pedleri bana iki uç ay falan gidecek şekilde önceden alıyorum, fazla ağrım olduğu zaman ağrı kesici alıyorum hiç sevmesem de... Yani bunları birçok kadın yapıyor zaten. Bilemiyorum, varsa bir çözümü profesyonel destek tavsiye edebilirim ancak.

Bende bahsettiğiniz gibi bir his yok, hiç olmadı.
Kimse bana şunu yap ya da yapma diyemezken, bedenimin hareketlerimin önüne geçmesi büyük bir sorun benim için.

"Genetik ve içgüdüsel istek" diye genel bir doğuştan gelen duygu, düşünce olamaz.
Kadın doğulmaz, olunur diyordu Simone.
Farklı fikirleri düşünceleri görmek hoşuma gider. Söyledikleriniz bana çok yabancı gelse de, umarım yargılanmadan arzu ettiğiniz gibi bir hayat yaşarsınız.

Back
X