- 14 Mart 2011
- 1.036
- 787
- 123
kızlar ben napayım arayımmı annemi?
Kişi sayısını bilmiyorum ama ortada ev yemekleri satan sözlü var
Annesi de bu yemekleri yapıyormuş
İş için yaparsam akşama yapamam, akşama yaparsam iş için yapamam oğlum demiş
Bir de görümce varmış evde
Ama işte satılmayan böreği vermişler hemde ısıtmadan
Şimdi de kem küm diyomuş , konu sahibi sormasa pişman olası yoktu
Ben inanmadım paragöz buldum . İş için yapalım yeter amman demişler
Bence bu işler kültürle alakalı
Afilli sofraları kast etmiyorum ama yedi yabancı bile çat kapı gelse evde ne varsa çıkarır sunarsın
Siz dünür oluyosunuz ki ilk evrelerindesiniz
En özenli zamanlar yani
Bence sözlün ve ailesinin kültürü bu, size özel değil her misafire böyle özensizler
İl dışından geliyosunuz Allah'tan aynı semtte olsanız sanırım o soğuk börek bile yoktu : ) istem dışı gülüyorum şu yazdıklarıma
Az öz görüşürmeli aileleriniz bence, farklı yapıdalar
Aileler az görüşür, o sıkıntı olmazsanırım benimde en son vardığım kanı bu... az görüşmeleri zaten daha iyi ama şu anda bu konuyu nasıl aşıcaz?
O zaman size söyleseymis sözlünüz"annem yemek yapamayacak,iş için ancak yetiştiriyor"diye ki yapılamaz diye birşey yok bence. Kasaptan bir köfte alınabilirdi yanına corba,pilav ne kadar vakit alır ki,yada ev mantısı satılıyor heryerde o alınıp yapılabilirdi,çorba salata ile. Yeter ki insan istesin herşeyin pratik bir yolu var yani. Ayıp etmişler kesinlikle aileniz haklı.biz pazartesi günü plan yaptık cuma akşamı size gelicez diye.. sözlendiğim insan sıcak ev yemekleri satışı yapan bir site açtı.. annesi evde yemek yapıyor saat 2 ye kadar günde 15 adet kadar satış yapıyor.. pazartesiden yapılan bir plan söz konusu ve annesi o gün ona eğer bugün akşam için yemek yaparsam sitede satış yapamazsın birini seçiceksin demiş
konu 20 sayfa olmuş ama benim anlamadığım konular var.
belki ara yorumlarda geçmiştir, okumaya çalıştım ama gözümden kaçmış da olabilir.
siz kaç kişiydiniz, onlar evde kaç kişi karşıladılar sizi?
yemeğe diye mi davet edildiniz yoksa oturmaya diye mi?
siz gittiniz, hiç aç mısınız, yoldan geldiniz muhabbeti olmadı mı?
gidilen şehirde böyle bir adet var mı? çünkü ben bazen şaşırıyorum, şöyleyse akşam yemek verilir, böyleyse sadece kahve verilir tarzında yörelere ait adetler olabiliyormuş.
not: aaa bir sorum daha var, bu sözlü restoran sahibi mi demiştin bir yorumda?
valla ben de bu kadar bariz bir hatayı temellendirmeye çalışıyorum işte.
aklım almadı benim de, aklımın alacağı şekil bulmaya çalışıyorum.
han, sadece kv kaynaklı bir durum olsa, konu sahibini beğenmemiş, taş koyuyor işe diyeceğim.
ama sözlü de aynı kafadan, savunuyor da yaptığını. o yüzden diyorum belki hafifletici bir sebep bulabilirim :)
Gönül işidir buO zaman size söyleseymis sözlünüz"annem yemek yapamayacak,iş için ancak yetiştiriyor"diye ki yapılamaz diye birşey yok bence. Kasaptan bir köfte alınabilirdi yanına corba,pilav ne kadar vakit alır ki,yada ev mantısı satılıyor heryerde o alınıp yapılabilirdi,çorba salata ile. Yeter ki insan istesin herşeyin pratik bir yolu var yani. Ayıp etmişler kesinlikle aileniz haklı.
siz evli misinizBen ayrılırdım kısa ve net
hatırladım ben sizi.2.evliliğiniz ve çocuklarınız vardı 2 tane değil mi? babalarında yaşıyorlardı ve siz 2. evliliği yapıp başka şehre taşınıyordunuz?
ayrıca kv adayınız daha önce de çocuklar sebebiyle bu konuyu kimseye söylememişti kendi çevrelerinden.
doğru mu hatırlamışım???
evet doğru hatırlamışınız fakat konumuzun şu anda o konuyla bağlantılı bir kısmı yok.. şu anda beklediğim yardım farklı şekilde
Tamamevet doğru hatırlamışınız fakat konumuzun şu anda o konuyla bağlantılı bir kısmı yok.. şu anda beklediğim yardım farklı şekilde
Aynen öyle. Hadi yapamadı fazlasinı diyelim ki 1 hafta önceden haberleşilmiş,birde yemek denmiş adına,bu devirde zor değil yani 2 ceşit yemek yapmak. Herşeyin hazırı var,kolayı var,ıspanağın bile yıkanmışı,mantarın dahi doğranmışı var,ki bu kadin hep yemek yapıyor eli hizlıdır. İstese yapardı. Ayıp olan misafire yemek denmesi zaten,çaya gelin deseydi ,yenilir gidilirdi,kimsede demezdi az vs diye. Sonuçta 1 hafta öncede bu kadın bu işi yapıyordu,belliydi yani müsait olup olmayacağı.Gönül işidir bu
İsteyen her türlü halleder
Sattıkları yemeklerin ölçüsünü artırsa yine misafire yemek çıkar ordan
Ey gidi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?