Ne alakası varmış yaptığı yemeklerden biraz fazla yapabilirdi. Satacagini satar fazla yaptığını ikram ederdi. Alt tarafı bir kap daha fazla yapacaktı.biz pazartesi günü plan yaptık cuma akşamı size gelicez diye.. sözlendiğim insan sıcak ev yemekleri satışı yapan bir site açtı.. annesi evde yemek yapıyor saat 2 ye kadar günde 15 adet kadar satış yapıyor.. pazartesiden yapılan bir plan söz konusu ve annesi o gün ona eğer bugün akşam için yemek yaparsam sitede satış yapamazsın birini seçiceksin demiş
demek ki kv size ne kadar deger verdigi oryada oglunuda bir güzel tehdit etmiş Senin işin zor 2 yil evliligi erteleşu an zaten kimsenin gönlü yok annemin sürekli söylediği sen istiyorsun seviyorsun belki ama sana değer vermezler.. ben sana sahip çıkıcak insanlar göremedim diyor... sözlendiğim insana bahsettim.. başta tepki gösterdi.. bilirisiniz erkekler suçlamalardan hiç hoşlanmazlar. ona anlaması ve bana bu konuda yardım etmesi gerektiğini söylediğimde bana söylediği eğer anneme ben o gün ısrar etseydim akşam yemeğini de yapmazdı bir dahaki günlerde sitenin yemeğinide... birde şöyle bir durum var kadın biz gtmeden önce tam bir hafta boyunca deli gibi ew temizledi hemde temiz ewi...
ben de sayfaları okumadım amakonu 20 sayfa olmuş ama benim anlamadığım konular var.
belki ara yorumlarda geçmiştir, okumaya çalıştım ama gözümden kaçmış da olabilir.
siz kaç kişiydiniz, onlar evde kaç kişi karşıladılar sizi?
yemeğe diye mi davet edildiniz yoksa oturmaya diye mi?
siz gittiniz, hiç aç mısınız, yoldan geldiniz muhabbeti olmadı mı?
gidilen şehirde böyle bir adet var mı? çünkü ben bazen şaşırıyorum, şöyleyse akşam yemek verilir, böyleyse sadece kahve verilir tarzında yörelere ait adetler olabiliyormuş.
ya anlatdikca ortaya cikiyot bu adam sana değer vermiyor isin asli bu bugun yemek yapmaya üsenen dugun zamani aman gelinlik almayalım gelinlige ne gerek var der. ayrica nisanlin internet satis yaparak sadece para kazanıyor başka daha garanti isi yok muaynısını annemde söyledi... zaten giitiğimiz insan sayısı 6 kişi ne olmuş fazladan 6 kişiye daha yapsaydı diyeyani şu an öyle mutsuz ve düşünceliyimki ( sözlüme olayı anlattım ona göre hata var evet ama bu kadar büyütülcek bir hata değil.. sonuçta hiç bir kusurları olmamış sohbet edilmiş muhabbet edilmiş.. tatlı dil yeterliymiş gibi şeyler söyledi..
cünkü anneciğinin haklı olduğunu biliyorsunannemdende bunları duydum sürekli.. sanki yan komşu geliyormuş gibi kimse bizi önemsememiş nişanlında kimseye tek kelime etmemiş dedi... kızlar annem ne dese boğazımda düğümlendi kaldı cvp bile veremedim:((
Bi an kendimi sorguladım.Bizimkilerin tanışmasında tanışma isteme söz birlikteydi ve uzaktan kalabalık geldiler, kayınbiraderler gelinler amcalar yeğenler bir sürü insan vardı. Önce eşimin evinde dinlendiler sonra bize geldiler. Ben söze süslendiğim için ve yemek sofra işini benim yapmam gerektiği için bir de kalabalık geldikleri için sofra kurmak yerine ikram tabağı yaptık. Dolma börek tuzlulu tatlılı doyurucu bir tabak sunduk. Bu kadar insana küçük masamızda sofra kur kaldır yapmamız için 3-4 posta oturmaları gerekirdi çünkü bizim taraftan gelenleri de sofraya davet etmemiz gerekirdi. Neyse. Bu insanlara oturacak yeri artırmak için masayı bile alakasız bir yere itmiştik. Umarım sizin gibi düşünmemişlerdir. :)
Ama diğer yandan az kişi olarak ayrı ayrı geldiklerinde daima yemek sunduk.
Sözde yemek sunmayarak biz de mi ayıp etmişiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?