kurulmayan sofra sorunu:(

börek varmış ama o da soğukmuş önceden yapılmış ısıtılmamış bi de ekmek gibi bişey varmış
Ay yeni okudum bi yorumunda demiş ki
Nişanlım ev yemekleri satan bi yer açtı
Annesi ya iş için yemek yaparım ya sözlün için seç demiş
Doğru mu

Adamda demek ki iş için yap demiş
Çok enteresan bi aile
Paragözler sanırım
Yedi yabancıya özeniyo insan, sözlüsüne özenilmez mi

Üzgünüm ama bunlar sadece fragman
Evlenince asıl film başlar..

evet hatta evde kız kardeşte varmış hadi nişanlısı düşünemedi ama kız kardeş bile dememiş mi anne dünür geliyor kalk yemek yapalım diye ben hiç normal bulmadım

evet hatta evde kız kardeşte varmış hadi nişanlısı düşünemedi ama kız kardeş bile dememiş mi anne dünür geliyor kalk yemek yapalım diye ben hiç normal bulmadım
En büyük suç nişanlısında bence
Fazla yap diyebilir
Ya da satış yapmasın bi gün ölmez

BAYANLAR yorumların bir kısmını henüz okuyamadım fakat hepsni okucam... şu an acil bir sorum var sizlere.. nişanlım aradı ve ben dün akşamki konuşmamızdan sonra çok rahatsız hissettim kendimi dedi.. hatta anneni getirdiği hediyeler için arayıp teşekkür etmeye utanıyorum dedi... bana telafi etmem için bişeyler söyle dedi... anneni arayıp benim çok üzgün olduğumu hafta içi müsait olduğunda onunla konuşmak istediğini söylememi istedi... bende dur bakalım belki başka yolunu buluruz dedim ve size danışmayı tercih ettim... nişanlım şu an telafi etmek adına ne yapmalı kızlar?

off bu erkekler neden kafaları sonradan çalışır

peki gercekten nişanlınız da mahcup olmus durumda mı yoksa siz bu şekilde rahatsızlıgınızı belirttiğiniz için mi böyle
daha oncekı yorumlarda nişanlınızın '' aman siz cok büyütüyorsunuz ne var bunda , sizin değer yargılarınız başka '' dediğini yazmıstınız
siz söyleye söyleye artık bunladı ve bari özür dileyim de bitsin mantıgında mı yoksa pişman mı ?

Benim annem yazsa soğuk kompostolar, kışsa sıcak sahlepler, en özel yemeklerle ağırlar misafirini.

Bu biraz gönül, biraz da görgü işi.

Diğer ailede bu ikisi de yokmuş. Size değer verilmiyor, bu kız küser, bozulur, ailesi kızı vermez diye düşünmüyorlar. O kadar rahatlar size karşı.
Daha kızı almadan böyle rahatlaraa aldıktan sonda çekeceklerinizi siz düşünün.

Bu hem size hem ailenizd yapılan bir hakaret aslında.

Bu benim başıma gelse, eşimin annesi yemek yapmaycağım diye inat etseydi rşim bizi yolda karşılar buranın da şusu meşhur der öncesinde spnrasonda öutlaka yedirmeye çalışırdı, ayıbını örtmek için.

Sisinkiler faLa rahat. Temizlik yaptım takıntısı da çok yorgunum demek içindir ya da onlarda hata bulmayın, onlar da özeniyor diyr. Kızı hiç istemeyen erkek anneleri bile kız tarafı gelecek diye ev temizletiyor tadilatlarını tamamlıyor, bınu fırsata çeviriyor.

Siz alacakları kızsınız ailesiniz ve uzak yoldan gelmişsniz. Size bu kadar değer biçmişler. Siz kabul ediyotsanız skkıntı yok.. Çünkü onların hiç umrunda olmayacak..

Nisanlin ne yapabilir önce aileni arasın o akşam sizi ne yazıkki iyi agirlayamadik.. Falan ozur dilesin.. Ailecek dışarı yemeğe davet edebilir.. Aklıma başka biseyde gelmedi

Cok doğru yazmışsın...
Bide erkeğin aklına yer ediyo çıkmıyoda ömür boyu haklı haksız artık bu cümle çıkar ağzından...
ama kızlar ben senin annen benim annem konularına girmeyi hiç düşünmüyorumm ki benim annemde ilerde hatalı olabilir.. nişanlımda bence ağır derecede suçluluk duygusundan oluşan tepkiler ortaya çıktı

başta bunda büytülecek ne var senin annen kötü niyetli dememiş miydi bu arkadaş? bence senin bu olaya takıldığını anladı ve seni kaybetmemek amacıyla çark ettiğini düşünüyorum. ayrıca nişanlınızın annesinin annenizi arayıp bir açıklama yapması gerek bence. illa ki bu sorundan haberi olmuştur kv nin.

Nisanlin ne yapabilir önce aileni arasın o akşam sizi ne yazıkki iyi agirlayamadik.. Falan ozur dilesin.. Ailecek dışarı yemeğe davet edebilir.. Aklıma başka biseyde gelmedi
şu an bana sorduğu soruda bu... bunu telafi etmem için bana akıl ver diyor ama ben anneme nişanlım bunu farketmiş özür için telafi için konuşmak istyor desem annem bunun annesi yokmu diye yine huzursuz olur

nişanlım şu an çok üzgün nasıl telafi etsem diye düşünüyor fakat annesini katmadı bu işin içine ne desem acaba?

Bence bu işler kültürle alakalı
Afilli sofraları kast etmiyorum ama yedi yabancı bile çat kapı gelse evde ne varsa çıkarır sunarsın

Siz dünür oluyosunuz ki ilk evrelerindesiniz
En özenli zamanlar yani
Bence sözlün ve ailesinin kültürü bu, size özel değil her misafire böyle özensizler
İl dışından geliyosunuz Allah'tan aynı semtte olsanız sanırım o soğuk börek bile yoktu : ) istem dışı gülüyorum şu yazdıklarıma

Az öz görüşürmeli aileleriniz bence, farklı yapıdalar

Zorla güzellik olmaz ki
Nişanlın hadi kusura bakma dedi diyelim senin annene
Bir sonrakinde nişanlının zoruyla kadın hazırlık yaptı diyelim, içten gelmedikçe devamı gelmez ki
Her misafire böyleler bence, yoksa gider hazır alır yine hazır edersin masanı
Ki sen sözlüm zaten ev yemeği satıyo diyosun, ben buradan perre perre perreee olayını çıkarıyorum hazırlığı geçtim yani paragözler

başlarda ona annesi bu konuyu ne kadar normalleştirdiyse oda cahilliğinde normal gördü ama ben anlattıkça bizim aileyi gerçekten mahcup oldu sanırım

nişanlım şu an çok üzgün nasıl telafi etsem diye düşünüyor fakat annesini katmadı bu işin içine ne desem acaba?

Pek çok arkadaşın söylediği gibi aranızda kültürel bir fark var ancak bana göre bu ayrılma sebebi değildir.

Hatta nişanlınız durumu telafi etmek istediğini söylemiş ki bu gerçekten önemli ve güzel bir davranış. Ben olsam bu konuyu kapatırdım, ancak ailesi ile çok fazla kendim dahi muhatap olmazdım. Bayramdan bayrama.

Bir de biraz daha gözlemleyin bakalım, aile yapılarını ve nişanlşınızın tavırlarını.

Önemli olan nişanlınızın, sizin ve kv arasındaki ilişkiye müdahale edip etmemesi....
Annemi ara, annem şöyle böyle , ailen niye aramıyor, anneme haftada 2 gün geliriz, yok bizde gelir kalır, herşeyden alınma gibi laflar tehlikeli..

Kişi sayısını bilmiyorum ama ortada ev yemekleri satan sözlü var
Annesi de bu yemekleri yapıyormuş
İş için yaparsam akşama yapamam, akşama yaparsam iş için yapamam oğlum demiş
Bir de görümce varmış evde
Ama işte satılmayan böreği vermişler hemde ısıtmadan

Şimdi de kem küm diyomuş , konu sahibi sormasa pişman olası yoktu
Ben inanmadım paragöz buldum . İş için yapalım yeter amman demişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…