kurulmayan sofra sorunu:(

Çocukların bu evlilikten haberi olmayacak. Anne bekar gibi hayatına devam edecek hatta bu uğurda evini bile dağıtmayacak.
Bence bu evlilikten sadece çocukların değil müstakbel damadın çevresinin de haberi olmayacak.

olacak bu. bize bunu diyemiyor tepkiden dolayı
ama görünen köy kılavuz istemiyor. herşey ortada.

Komple yoksaymış eski evliliği ve 2 tane evladını
Zaten konuyu açarkende eskiden bahsetmiyor
İnsan kedisi olsa kedisini de hesaba katıyor hani, şuraya yerleşecem kedime de kedi evi alayım gibi gibi..

İlk evlilik sanmıştım ben, kaldı ki çocuk hiç aklıma gelmezdi
İşte aynı 'yoksayma' yı gerçek hayatında da uyguluyor, uygulayacak

Bu konu gereksiz yere çok uzamadı mı?Açığı bulundu diye konu sahibi taşlandıkça taşlanıyor.Anneye hak vermiyorum ama toplumumuzda boşanan kadınlara gösterilen tavır belli.Bırak yeniden evlendiğin kişiyi ,kadının ailesi bile çoğunlukla torunlarını kabul etmiyor.Çocuklarını bırak öyle gel diyor. Lafa gelince herkes çocukları düşünüyor Ama genel konularda eş problemleri anlatılınca boşan deniliyor, o zaman O çocuklar ne hisseder,üzülür mü üzülmez mi denmiyor.Boşver ayrı ev tutar ,çalışırsın ,yeni hayat kurarsın deniliyor.O zaman baba sevgisi ne olacak denmiyor.Tabii ki haklı durumlar varsa boşanılmalı,boşanmasınlar demiyorum.Ama boşanmış,kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan bir insan var karşınızda.Sofra kurulmamasını bile dert ediyorsa elbette çocukları için de gereğini düşünür herhalde.

Bence nişanlısı ve konu sahibi çok uyumlular. Konu sahibi de yeni taşınacağı şehrinde çocuklarını evinde istemiyor. Çünkü psikolojileri bozulurmuş. Bu kadar da hassas kendisi.

Aman kızlar boşverin yahu
sizin demenizle çocuklarını yanına almayacagı aşikar.
Almasında zaten heba olur o bebeler..
Babasının yanında kalması bana mantıklı geldi açıkçası
Okuduklarımdan sonra bunu düşünmeye başladım
Siz de bence fazla didiklemeyin çünkü o zaten kararını vermiş ne halt yerse yesinler bırakın

yoo. konu sahibi açıkça söyleseydi bu kadar uzamazdı. o anneler aynı şekilde davranmıyor. önce çocuğum diyen anne çok daha fazla. istisnalar kaideyi asla bozmaz
çocuklarını bırak gel buradaki olay zaten. kv kalkıp dedikodu olur diyemedik çocukları dediği an orada aile ve konu sahibi,ha diyemiyormusunuz. bizde kalkıyoruz onları söylemekten çekinenlerle işimiz yok. önceliğimiz canlarımız çocuklarımızdır deyip yumruklarını masaya vurup işi bitireceklerdi

Katılmıyorum
GelenKutusu da boşanmış bir kadın ama iki evladına da aslan gibi bakıyor. Yas filan da tutmuyor ama evlatlarını da kendi hayatına dahil ediyor ( Etiketlemem de sakınca yoktur sanırım )
Baba ile anne bir değil hele de çocuk 3 yaşındaysa en çok anneye muhtaç, bari küçüğünü alabilirdi. Baba da bu kadar ilgiliyken maddi yardımı da esirgemezdi ki şu an komple kendi bakıyor zaten. Ayrıca konu sahibinin de maddi sıkıntısı yok, gönül sıkıntısı var.

boşanmış olan diğer kadınlardan konu sahibinin farkı ne biliyor musun,onlar hep ama çocuklarım var nasıl boşanacağım diye düşünüp kahrolurken konu sahibi boşandıktan sonra 3 yaşında ki çocuğunu bile babaya bırakmış.üstelik maddi sorunu vs..yok.yeni bir hayat nasıl kurulur sence? iki çocuğunu göz ardı ederek,onalarla ilgili gelen sorulara garip cevaplar vererek mi kurulur? gereğini düşünseydi çocuklarını kabul etmeye korkan nişanlısına ve k.validesine sofra kurmadılar diye verdiği tepkinin bin katını verirdi.

Çek bu kızımızın ilk evliliği değil mi?
Konu doğru değil mi?
Yemek şirketi olan nişanlı ve yemek kurmayan kvalide?
Bu tepki o zaman başka yönlü.

Basit bir sofra kurulma olayına bu kadar takılan biri kendi yaptıklarına, hayata ve çocuklarına karşı sorumluluk karşısında alacağı tepkileri yok sayıyor ve kıytırık bir yemek mevzusu için konu açıyor. Akıl alır gibi değil.
Halbuki konu ne kadar acemice,20 li yaşların başında paldır küldür evlenmek isteyen bir genç kız havasındaydı. Çok şaşırdım.

Ama Çekirgecim herkes Gelen Kutusu gibi güçlü bir kişilik değil ki.
Başlangıçta yemek konusunda karşı tarafı hatalı gösterdiğimiz zaman bile,ne yapacağına karar veremeyen,ne diyeceğine karar veremeyen biri var.

Konu doğru değil mi?
Birinci evliliğini sonlandırmış, o evlilikten 2 tane kanlı canlı evladı var
Ama 18 inde ayakları yerden kesilen ilk aşk olduğu için gözü başka bişey görmeyen ve ömründe ilk kez sorun yaşamış gibi bu sorunun da kayınvalide adayının sofra kurmamasına ve narin kızımızın hayal kırıklığına değinilmiş bu konuda.

Yok o kararını vermiş, sen rahat ol
Ailesi bile arkasındayken kimse bana güçsüz rolü yapmasın

Konu doğru değil mi?

18 yaşında evlenmiş konu sahibi. çocukları varmış.
ama babaya bırakmış. babaya bırakmasının nedeni maddi sıkıntılar değilmiş.
zira konu sahibinin estetik yaptığıda söyleniyor. yani maddi sıkıntısı olan insan yapmaz anlamında
çocuklarına evlendiğinden bahsetmeyecekmiş. 15 günde bir gelip görecekmiş onları falan.

arkadaşlarda, çocukların perişan 3 yaşındakini bile yanına almadın, sana koya koya sofra kurmamalarımı koydu diyorlar

evet aynen o hava verilmiş.Hepimiz acımıştık hatta, ben konu sahibinin yerine kendimi koyup annemin babamın düştüğü durumu gözümde canlandırmıştım. Ne kadar tuhafmış.

ben bile bekarım, aileme 2 saat uzaklıktayım.. her hafta sonu gidemiyorum.. yollar hava şartları uygun olmuyor malesef.. ee maddi boyutuda var..

Valla estetik olmak bence çok daha zor bir karar bak o kararları çat diye almış

Çok enteresan bir durum.
Hayatta yaşamadan anlaşılmayacak duygulardan biri anneliktir.
Biz ki yavrumuzu akşam eve gidene kadar özlüyoruz, konu sahibi nasıl evlatlarından ayrı kalabiliyor acaba???

Annem babam boşandı. Annemle büyüdüm. Birkaç ay anneannemlerde kaldıktan sonra annemle başka eve çıktık. Kimse beni hor görmedi.
Hatta şöyle ki ailenin en özenli davranılan torunu ben oldum.
Ama bunu sağlayan annemdi. Beni öncelik listesinin en üstüne konumlandırıp herkeain de öyle kabul etmesinş sağladı. Evlenebilirdi, bir çocuk daha yapabilirdi. Şimdi bakınca keşke yapsaydı diyemiyorum, çünkü benim çok sıkıntılı bir yaşımdı ve tanımadığım bir adamla aynı evde yaşamamı o da istemedi. Haklıymış.

Velhasıl anne çocuğunu hayatının neresine koyarsa herkes o çocuğu orada kabul eder.
Çocuğunu hayatının vazgeçilebilir bir unsuru olarak nitelendirirse insanlar da ilk çocuğundan vazgeçmesini beklerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…