değil mi canım.evet şimdi buldum yazılanları okuyordum.boşanmış ve iki çocuklu bir anne olsam k.valide adayım çocukları kimseye söylemeyelim gibi iğrenç bir cümle kursa tek dert edeceğim şey bize sofra kurmadılar ühüü diye konu açmak olmazdı.çocuklarımı kabul etmeyen kadını ve oğlunu da ben istemezdim.
o çocuklar için mutluyum çünkü babalarına vermiş mahkeme,en doğrusu da bu olmuş.
Bi dediği birini tutmuyo bence, hani sorun yoktu çocuklarla hem anne hem baba ilgiliydi hatta yeni evinde de bi oda döşenmişti çocuklar içino düşük bir ihtimali okudum şok oldum.
böyle sorumu olur. tabiki gelecekler. benim evim onlarında evi. ne demek gelmeyecekler diye tepki beklerken. ilginçti
lafın tamamı deliye söylenir
silmek istese de silemez zaten.Çocukları zorla elinden alınan annelik yasayamadim diye dertlenen kadının bir tane çocukla ilgili beyanı olmaz mi,millet terlik ayakkabı don için bile konu açıyor
Bir kadının yeni hayat kurarken es geçemeyeceği tek şey cocuklarıdır herkesi silip geride bırakabilirsin ama çocukları asla, istersen 10 kere evlen ama evleneceğin kişiye ve ailesine göğsünü gere gere ahanda bunlar benim çocuklarım diyeceksin
bu konuda bilinmeyen o kadar fazla ki, ben de ne düşüneceğimi şaşırdım.
konu başında konu sahibi kendi ailesinin yedi kat ele bile sofra kurduğundan falan bahsediyordu. görgülü ve misafirperver olduklarından falan.
aklım almıyor, kadın çocuklarını bırakacak kadar cahildi ise, kendi ailesi neden çocuklar için destekçi olmadı.
yine aynı aile nasıl küçücük kızlarını evlendirdi.
peki biz bu aileye görgülü aile dedik de karşı tarafı neden görgüsüz ilan ettik.
zaten koca adayı üstü kapalı bunu belirtmiş. ben çok hassasım , çocuklar bizi kabullenemez ayağıyla.Cuma günleri üst iznim varken izdivaç programlarına denk gelirdim
'Kedimi kabul etmeyen bana talip gelmesin' diyen
İşte sen öz çocukların için bunu yapamadın, o kadarını geçtim çocuklarının varlığını saklayan insanlara kendini onaylatmaya çalışıyorsun. Bu demek oluyor ki evlensen bile o çocukların o evde bir yeri olmayacak 'millet duymasın' diye
3.çocuktan bahsetmişsin, bence yapma.
Dedim ya konu sahibinin bi dediği diğerini tutmuyobu konuda bilinmeyen o kadar fazla ki, ben de ne düşüneceğimi şaşırdım.
konu başında konu sahibi kendi ailesinin yedi kat ele bile sofra kurduğundan falan bahsediyordu. görgülü ve misafirperver olduklarından falan.
aklım almıyor, kadın çocuklarını bırakacak kadar cahildi ise, kendi ailesi neden çocuklar için destekçi olmadı.
yine aynı aile nasıl küçücük kızlarını evlendirdi.
peki biz bu aileye görgülü aile dedik de karşı tarafı neden görgüsüz ilan ettik.
Kadesa 3 yaşındaki çocuğun ne eğitimi,küçük olan 3 yaşında imiş boşandıklarında
ben de aynı durumdayım.kendini çok güzel ifade eden bir konu sahibi var karşımızda.belli ki eğitimli,kendini yetiştirmiş.aileye gelince bana kızlarını 18 yaşında evlendirecek cahil insanlar gibi gelmedi belli ki konu sahibi çok istemiş bu evliliği.üstelik ailenin maddi durumu da iyi gibi çünkü estetik ameliyatların maliyeti malum.peki çocuklar niye babada kalmış o zaman o kısımı anlayamıyorum?yani çocuklarını bırak gel,maddi durumumuz yok bakamayız vs..gibi söylemleri olmadığını düşünüyorum.çocukların eğitimi için demiş ama bilemedim.
Ayak yapmaya lüzum bile yok 'çocuklarını söyleyemedik dedikodu olur' denildiğinde bu iş bitmeliydi bencezaten koca adayı üstü kapalı bunu belirtmiş. hassasım çocuklar bizi kabullenemez ayağıyla.
benim eski konudan hatırladığım 16 yaşında evlendiği ve
eski eşin o şehrin hatırı sayılır ailelerinden birinin tek oğlu olduğu falandı.
konu sahibinin maddi durumu iyiymiş ama diğeri ile kıyaslanınca devede kulak misali.
ben de o zaman konu sahibini eşin bir şekilde çok ezdiğini (kirli işler falan filmlerdeki gibi) ve boşanıp çocukları vermeye mecbur bıraktığını düşünmüştüm.
ancak kendi ailesinin olaya bakış açısını hiç bilmiyoruz. o kadar da övünce kendi ailesini, sanki en azından ailenin çocukları sahiplenmesi ve kızlarına öğüt vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. konu sahibinin genç ve cahil olduğunu varsayarak konuşuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?