kurulmayan sofra sorunu:(

değil mi canım.
kurulmayan sofraya gelene kadar konu sahibinin dert etmesi gereken çok şey var.
okusun bunları da çocuklarına sahip çıksın,onları istemeyen bir aile için de kendini paspas yapmasın.
hayata bakışı çok farklı noktadan konu sahibinin.
çocuklarından kaçmasın.
bilakis napsin etsin ulaşsın onlara.
kurulmayan sofraları dert edeceğine evlatlarına giden yolları bulsun.
napsın etsin sarsın sarmalasın onları.
değişmesin evlatlarını hiçbişeye.
ıkı evladını yok sayarak üçüncü bir çocuk ta yapmasın.
önce o iki evladına ulaşssın.
bilmem çok hassasımdır çocuklar konusunda.
konu sahibi aç açıkta değil düşkün değil.
nedir sebep çocuklarından uzak durması için.
ne olabilir ki...

Öncelikle konunun hala kapanmamış olmasına gerçekten şaşırdım. Neydi ne olmuş.
Kimsenin anneliğini yargılamak haddime değil. Empati kurmayı denesemde ben birinciyi 30 ikinciyi 33 yaşında bile isteye planlı programlı ve sadece kendime güvenerek doğurmuş bir anne olarak 17 yaşında anne olmuş bir insanı onun yaşadığı zorlukları vs yi tam olarak bilip %100 empatik yaklaşamam. Bu nedenle yargılama eğilimim olabilir diye çekinip yorum yapmak istemem.
Konuya bakış açıma gelirsek. Başta okurken görgüsüz bir aile diye düşünmüştüm ama olayın tüm detaylarını daha önceki yaşanmışlıkları görünce düşüncem değişti. Bu nedenle konu sahibine en çok kızdığım nokta o anki sorununu anlatırken tam olarak daha öncesinden ikinci evliliğinden vs den bahsetmemesi. KV adayı çok açıkki bu gelini istemiyor. Eş adayınında konu sahibine yeterli değeri verdiğini ve sahiplendiğini düşünmüyorum. Bu nedenle ciyser sütten ağzı yanmış bir insan olarak bu sefer daha temkinli davranın ve bence bu ayrılma kararı veremiyorsanız bile nişanlılığı uzatın. Nerden baksam elimde kaldı sizede ailenizede değer vermiyorlar KV sizi kabullenmemiş. Üstelik sizin tabi ki yeni bir hayat kurma hakkınız var ama böyle tavırları olan bir nişanlı ve KV için çocuklarınızın bulunduğu şehirden ayrılmaya ailenizden uzaklaşmaya değermi bir düşünün. Bence değmez bu işilkiyi bitirin ve önünüze bakın. Yeni bir başlangıç yapacağınız zamanda kartlarınızı açık oynayın sizi çocuklarınızla kabul edecek (her ne kadar sizle yaşamasalar bile ) ve her şekilde arkanızda duracak ve ailenizinde gözü arkada kalmayacak biri olsun hayatınızda.

o düşük bir ihtimali okudum şok oldum.
böyle sorumu olur. tabiki gelecekler. benim evim onlarında evi. ne demek gelmeyecekler diye tepki beklerken. ilginçti
Bi dediği birini tutmuyo bence, hani sorun yoktu çocuklarla hem anne hem baba ilgiliydi hatta yeni evinde de bi oda döşenmişti çocuklar için
'Diğerleri için yardım beklemiyorum, bu konuma yorum yapın' dediğinde sen çocuklarına diğerleri diyosan tüü sana demiştim
Pişman değilim
Yanlış anlaşılma sanıp bi daha sorduğumda cırladı meğerse tek düşündüğü kendi ve yeni sözlüsüymüş, o sözlü de bana kalırsa paragözün teki olan yemeği satmış. Suç kayınvalide de değil yani suç 2 çocuklu olup aklı beş karış havada olan 18 inde ilk aşk yaşıyo gibi davranan konu sahibinde, evlenince başı göğe erecek sanki.

Sofra bu yüzden kurulmadı işte, sanki hiç alakası yokmuş gibi kafayı kuma gömmekte nesi, aile istemiyor yahu, iki kap yemek yapmada ne var yoksa, kadın dışarı bile yemek yapan bir kadınmış, yapamıyor değil yapmıyor, yapamıyor olsa bile 20 tane pide de mi söyleyemediler yapmıyor istemiyor gönlü yok, lafın tamamı deliye söylenir

Konu nerelere gelmiş ben kaçırdım. Başında diğer aileye sinirlenmiştim ama konu sahibinin önceki konusu yazılmış son sayfalarda o konuyu okumuştum ama bu konuyla o konu aynı kişinin olduğunu bilmiyordum. Zaten çocuklu dul bayan olduğun için kabullenmiyor erkek tarafı bunu alenen belli etmişler. Sen de yeniden evlilik planı yapana kadar çocuklarına sahip çıkmayı dene.. Annende kurulmayan sofrayı dert edeceğine başkasının evinde büyüyen torunlarını dert edinsin..

konu sahibi sen iyi misin? aklını mı kaçırdın delirdin mi?

bak kolay kolay anneler çocuklarını bırakmaz,bırakmak istemez ben burada bunun için seni yargılayacak değilim çocuklar babada ve onlar için mutlu oldum ancak sen nasıl bu adamla evlenmeyi düşünürsün? aklım almadı.

çocuk yaşta bir evlilik yapıp iki çocuk doğurmuşsun mutsuz olmuşsun ki boşanmışsın ve senin çocuklarını daha yakınlarına söylemekten utanan,çekinen bir nişanlın ve k.validen var farkında mısın? onu bunu bir kenara bırak bu evlilikte bir gelecek görüyor musun? mutsuz olmak için mi evleniyorsun? yapma lütfen.

bu konuda bilinmeyen o kadar fazla ki, ben de ne düşüneceğimi şaşırdım.

konu başında konu sahibi kendi ailesinin yedi kat ele bile sofra kurduğundan falan bahsediyordu. görgülü ve misafirperver olduklarından falan.
aklım almıyor, kadın çocuklarını bırakacak kadar cahildi ise, kendi ailesi neden çocuklar için destekçi olmadı.
yine aynı aile nasıl küçücük kızlarını evlendirdi.

peki biz bu aileye görgülü aile dedik de karşı tarafı neden görgüsüz ilan ettik.

başı böyle başladıysa sonunu düşünemiyorum çok sorun yaşarsınız

Cuma günleri üst iznim varken izdivaç programlarına denk gelirdim
'Kedimi kabul etmeyen bana talip gelmesin' diyen
İşte sen öz çocukların için bunu yapamadın, o kadarını geçtim çocuklarının varlığını saklayan insanlara kendini onaylatmaya çalışıyorsun. Bu demek oluyor ki evlensen bile o çocukların o evde bir yeri olmayacak 'millet duymasın' diye
3.çocuktan bahsetmişsin, bence yapma.

silmek istese de silemez zaten.
karşısına çıkar.
bilmiyorum ne olursa olsun geçmişte ne acılar yaşarsa yaşasın evlatları onun evlatları.
annelik bir tek bebekliğinde mi yaşanır.
o zaman yapamadıysa şimdi yapsın annelik.
hepimizin ölene kadar annemize ihtiyacımız var.
geç değil geçmiş değil.
şimdi tutsun ellerinden.
çocuklarımı istemeyen bir ailenin değil sofrasına oturmak yolda görsem selam vermem.
bu kadar radikalim bu konuda.
o bahsettiğin uçuşan sevgi kelebekçikleri yaşları otuz da olsa en ufak bişeyde analarına sokulurlar ondan destek sıcaklık ararlar demi.niye burda saklanan yok sayılan çocuklarla empati yapmıyoruz.
tmm kursun hayatını da adam gibi bir adamla doğru bir hayat kursun ,yalan bir hayat değil.

ben de aynı durumdayım.kendini çok güzel ifade eden bir konu sahibi var karşımızda.belli ki eğitimli,kendini yetiştirmiş.aileye gelince bana kızlarını 18 yaşında evlendirecek cahil insanlar gibi gelmedi belli ki konu sahibi çok istemiş bu evliliği.üstelik ailenin maddi durumu da iyi gibi çünkü estetik ameliyatların maliyeti malum.peki çocuklar niye babada kalmış o zaman o kısımı anlayamıyorum?yani çocuklarını bırak gel,maddi durumumuz yok bakamayız vs..gibi söylemleri olmadığını düşünüyorum.çocukların eğitimi için demiş ama bilemedim.

Gerçekten çok üzücü, 40 kat yabancı bile gelse karnın aç mı diye soruyoruz. Ki 3 saatlik yoldan dünürün geliyor, ayıp etmişler. Kv adayınında telafi etmesi gerekir, Fakat ilk izlenim kötü olmuş.

zaten koca adayı üstü kapalı bunu belirtmiş. ben çok hassasım , çocuklar bizi kabullenemez ayağıyla.

Dedim ya konu sahibinin bi dediği diğerini tutmuyo
Haklı çıkmak adına kime ne yanıt verdiğini unutuyo bence
Bi 15 günde bir görüşüyor diye kızdık, aaa şu ara bende kalıyorlar oldu
Yeni hayatında çocuklarla ilgili nasıl planın olmaz dendi, cupp çocuklara yeni evinde bi oda döşendi
Du bakalım sırada neler var

benim eski konudan hatırladığım 16 yaşında evlendiği ve
eski eşin o şehrin hatırı sayılır ailelerinden birinin tek oğlu olduğu falandı.
konu sahibinin maddi durumu iyiymiş ama diğeri ile kıyaslanınca devede kulak misali.

ben de o zaman konu sahibini eşin bir şekilde çok ezdiğini (kirli işler falan filmlerdeki gibi) ve boşanıp çocukları vermeye mecbur bıraktığını düşünmüştüm.

ancak kendi ailesinin olaya bakış açısını hiç bilmiyoruz. o kadar da övünce kendi ailesini, sanki en azından ailenin çocukları sahiplenmesi ve kızlarına öğüt vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. konu sahibinin genç ve cahil olduğunu varsayarak konuşuyorum.

kendisi 18 demiş.goha vallahi bilemedim.anlayan beri gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…