- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
Gitmenizin ve kalmanızın, olumlu olumsuz tüm getireceklerini düşünüp ona göre karar vermeniz gerekiyor. Hangisinin aileniz için doğrusu olacağına bu şekilde karar verebilirsiniz.
Mobbing konusuna gelince. Bu konda genelge yayınlandı geçenlerde.Bu genelgeyle mobbing devlet tarafından kabul edilmiş ve çözümü aranması gerektiği kabul edilmiştir. Eğer sorun sadece buysa önlem aldırabilir eşiniz
yani bu mobbing tam anlamıyla mobbing değil aslında. çok görünürde ortada bişey yok sanırım. bazen anlatıyo şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı.. yani angarya işlerle uğraştırmak, önemli toplantılara çağırmamak falan, yani benim de meslek itibariyle pek aşina olmadığım şeyler..
Oturup konuşalım dediğinde konuşun eksileri ile artıları ile ortak bir karar verebilirsiniz.Ama madem kamuda çalışıyormuşsunuz herkes çırpınırken kamuya geçmek için, bırakıp özele geçmek pek iyi bir fikir gibi gelmedi bana.Ayrıca herkes büyük şehirden kaçıp sakin sessiz bir yerde yaşamak istiyor.Eşiniz gittiğinde çok arar yaşadığınız yeri...Bence...
Ya istanbulda da aynı durumla karşılaşırsa ??? Ki istanbul da daha fazla risk yok mu mobbing konusunda ?? Daha fazla hırslı insan var orada kanımca......
ben de bunu söylüyorum sürekli kendisine sanki istanbulda çok kolay işler. marta kadar kendi firmasının istanbul ofisine geçme ihtimali vardı. orda daha iyi olacağını düşünüyodu. o zamana kadar ciddi anlamda gündemdeydi konu. mart geçtikten sonra seyrekleşti. ama kapanmıyo bi türlü.
benim eşim de tam tersi,istanbul da başladı işe..Ama istanbul un gerek pahallılığı gerekse stresi yüzünden istemedi istanbul da yaşamı..Ki istanbul da yaşadığı zamanlarda henüz tanışmıyorduk eşimle....Sürekli söyler ,ben huzur istiyorum der.....
benim eşim de benden önce dönmüş memlekete çalışmaya başlamış.(daha önce ankarada çalışıyomuş) ben biz evlendiğimiz için geldim. şimdi o gitmek istiyo. ben de diyorum ki, sen niye bekarken gitmedin, şimdi evlisin, çocuğun olacak, macera aramak için geç kalmadın mı biraz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?