• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurum mülakatı tecrübesi olan var mı?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
arkadaşlar merhaba.
1 hafta sonra mülakatım var
heyecandan kendimi yiyip bitiyorum,çok gerginim.tahmin edersiniz ki korkularım var.heyecan beni mahvederse napıcam diyorum,soruları bilemezsem vs vs...
tavsiyeleriniz var mı
nasıl rahatlarız ya
düşününce kalbimin atışını nasıl hissediyorum.
bi de lacivert mi siyah mı takım olmalı

mülakat bildiğin formalite torpil şart yani. ben sakinleştirici ilaç içmiştim ama ismini unuttum ya :( istersen annemi arayıp öğrenebilirim :) katiplik için girmiştim ellerim titremesin diye içmiştim bide mülakatta içmiştim baya sakindim ve siyah takım giymiştim :)

Mülakatları oldum olsası sevmm formalite zatn yazılı oluyr bide sözlü sanki ehliyet alıyrz :) çok kama kendini siyah daha asil tabi yakışanı giy.kapıdan girerken sağ ayağınla besmele çekerek gir inşllh kolay geçr .sakin ve kendinden emin duruş sergile .intrnttn çalış istersn kolay Gelsn başarılar ...

bilemediğin soru veya bir konu olduğu zaman 'hatırlayamadım efendim' diye cevap ver kendini hiç kasma :)

Bilemeyeceginiz sorular elbette olacak buna hazirlayin kendinizi...

Yeri geldiğinde bilmiyorum demelisiniz sallamak yerine:)

Bunun dişinda bildiğiniz şeyler sorulduğunda ne kadar heyecan da olsa affetmezsiniz cevaplarsiniz zaten..

Ve en önemlisi kendinizi ifade etmeniz. Her ne kadar derslerden alakali sorular gelse de anlatis tarziniz, tavriniz daha cok dikkat çekecektir.

Siyah da lacivert de olur hangi takimin daha şıksa onu giy, içine açık renk bluz.. Saclari topla yuzun gozun acik olsun. Sakin ol az konus karsindakine efendimle hitap et. En onemlisi kendine guven heyecana gerek yok. Kurumla ilgili guncel bilgileri bilmeden de gitme. Bilmedigin soru olursa bilmiyorum yerine su an hatirlayamadim efendim falan de

torpilinizi ayarlayıp gidin ya değilse tüm sorularıda bilseniz o iş olmaz tecrübemden biliyorum kpss 85 le tüm sorulanlara cevap verip te alınmayıp 78 le alınanlar olunca artık mülakatlı sınavlara torpilsiz gitmem yani

Bence lacivert çok özel bir renk. Her takıma yakışmaz ve her takım laciverti taşımaz.

Eğer takımın iyi bir marka ise lacivert giyebilirsin. Diğerlerinden farklı olursun en azından.

Valla canim ben katiplikte girmiştim mulakata.. torpilimde yoktu.. standart mülakat kiyafeti, siyah pantolon gömlek falan giydim.. bana nereli olduğumu sormuşlardi..memleketimi soyledigmde " hadi oranin mesi meshur bi tanesini soyle cik" demislerdi.. hicc unutamam.. ciktigimda herkes benim torpilim oldugunu ve kesin kazandigimi soylemislerdi de ben bile inanmistim düşün :) sonuç olarak elendim :)

Valla canim ben katiplikte girmiştim mulakata.. torpilimde yoktu.. standart mülakat kiyafeti, siyah pantolon gömlek falan giydim.. bana nereli olduğumu sormuşlardi..memleketimi soyledigmde " hadi oranin mesi meshur bi tanesini soyle cik" demislerdi.. hicc unutamam.. ciktigimda herkes benim torpilim oldugunu ve kesin kazandigimi soylemislerdi de ben bile inanmistim düşün :) sonuç olarak elendim :)

Bu nasil mulakatmis ya, alay eder gibi...

Kurum mülakatı kamu ile alakalı bir görüşmeye gideceğiniz anlamına mı geliyor ben mi yanlış yorumluyorum?

Ben özel sektörde sayısını hatırlayamadığım kadar çok görüşmeye gittim. Çok özendiğim, kıyafetime, üstüme başıma, ağzımdan çıkan her söze aşırı dikkat ettiğim ne kadar mülakat varsa da elendim. Pek sallamadığım, ukalalık yaptığım, ne iş olursa yaparımdan ziyade işi ve parayı beğenirsem geleceğim mesajını verdiğim ne kadar yer varsa da teklif aldım. Sevgililikteki meşhur 4S kuralı iş hayatında da geçerli yani :) Nereyle görüşürseniz görüşün kendinize güvenin ve rahat olun kıyafetmiş, saçmış, başmış çok takılmayın derim(eğer özellikle çok dikkat etmeniz gereken bir pozisyon değilse)

Kurum mülakatı kamu ile alakalı bir görüşmeye gideceğiniz anlamına mı geliyor ben mi yanlış yorumluyorum?

Ben özel sektörde sayısını hatırlayamadığım kadar çok görüşmeye gittim. Çok özendiğim, kıyafetime, üstüme başıma, ağzımdan çıkan her söze aşırı dikkat ettiğim ne kadar mülakat varsa da elendim. Pek sallamadığım, ukalalık yaptığım, ne iş olursa yaparımdan ziyade işi ve parayı beğenirsem geleceğim mesajını verdiğim ne kadar yer varsa da teklif aldım. Sevgililikteki meşhur 4S kuralı iş hayatında da geçerli yani :) Nereyle görüşürseniz görüşün kendinize güvenin ve rahat olun kıyafetmiş, saçmış, başmış çok takılmayın derim(eğer özellikle çok dikkat etmeniz gereken bir pozisyon değilse)

4s kurali derken?

Takım rengi çok önemli değil, hangisi daha üsturupluysa onu giy :)

Bi kere heyecanını çok çaktırma. Hangi meslek için giriyorsun bilmiyorum ama senin bilginden çok kendini ifadeni ve zor durumda tepkilerini ölçerler. Bu nedenle sıkıştırırlar, hele bilemezsen daha da sıkıştırırlar.

Tebessümünü terketmeyerek şu An hatırlayamadım demeye devam et.

Back
X