kurumuş incir lütfen yardım

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
34
arkadaşlar ben 3 4 kilo kadar incir kurutmuştum balkonumda ama fazla gevremiş eşime yedirecektim sabahları zeytinyağında bekletip ama okadar sert olmuşki diş geçmiyor mübareğe zeytinyağında bekleyince yumuşar belki dedim hiç bir değişiklik yok önerisi olan varsa yazsın heba olmasın okadar incir lütfen öneri

Bir tencereye biraz su koyun..incirleride demir suzgeciniz varsa ona koyup tencereye koyun ama alttaki su alçak olsun..kapak kapatın. .su kaynadikca buharinda yumusarlar diye düşünüyorum. .istediginiz kıvama gelince alırsınız. .

Kendi sorunuzun yanıtını bulduktan sonra bana yanıt verebilirseniz sevinirim.İnciri güneşe koyup kurumasını beklemek yeterli mi?Yoksa incir kurutmak için yapılması gereken başka işlemler var mı?Artık zamanı geçti ama ....

Son düzenleme:
Kendi sorunuzun yanıtını bulduktan sonra bana yanıt verebilirseniz sevinirim.İnciri güneşe koyup kurumasını beklemek yeterli mi?Yoksa incir kurutmak için yapılması gereken başka işlemler var mı?Artık zamanı geçti ama ....

incirleri ağız kısmından açtım iç kısmı yukarı bakacak şekilde tepsiye dizdim güneşe koydum öyle kurudu fazla bekletmişim sonrada dolaba koymuştum poşet hava olmuş iyice sertleşti benmkisi sen dikkat et

Bir tencereye biraz su koyun..incirleride demir suzgeciniz varsa ona koyup tencereye koyun ama alttaki su alçak olsun..kapak kapatın. .su kaynadikca buharinda yumusarlar diye düşünüyorum. .istediginiz kıvama gelince alırsınız. .

benmde aklma bu yöntm geldi birazdan yapıcam sonuç alırsam yazarım teşkkr cvb için

Back
X