- 9 Haziran 2019
- 61
- 29
- 18
- 34
- Konu Sahibi dilosss3404
-
Kesinlikle bende inanırım ve Allahtan korkarım.insanız hepimizin nefsi var kötü birşey düşündüğüm zaman hemen tövbe ederim ama dediğim gibi işte bu nefis geçmişte yaşadıklarımız ve ileride pişman olacağım düşüncesi kafamı karıştırıyorBen kul hakkı denen şeye inanırım, birinin elinden yediğim ekmek, içtiğim su benim için önemlidir. Barışırsınız ya da barışmazsınız sizin isteğiniz ama şunu düşünün siz bir şeyi insaniyet namına, Allah için yapacaksınız, şunu da unutmayın gönül kıran Allah’ın verdiği şeyi kırıyor. Hepimiz bir gün ona döneceğiz.
Ben sizin yerinizde olsam içimi ferah tutardım, olabilir istemeyebilir siz insaniyetlik yaptınız ne mutlu size, önce bir telefon edin daha sonra da uğrayabilirseniz uğrayın ve mümkün olduğu kadar az oturun.Kesinlikle bende inanırım ve Allahtan korkarım.insanız hepimizin nefsi var kötü birşey düşündüğüm zaman hemen tövbe ederim ama dediğim gibi işte bu nefis geçmişte yaşadıklarımız ve ileride pişman olacağım düşüncesi kafamı karıştırıyor
Uğrayabilirim evimiz öyle uzak değil yakın yani gitmek istesem kolaylıkla gidebilirimBen sizin yerinizde olsam içimi ferah tutardım, olabilir istemeyebilir siz insaniyetlik yaptınız ne mutlu size, önce bir telefon edin daha sonra da uğrayabilirseniz uğrayın ve mümkün olduğu kadar az oturun.
Evet tek eltim değil ki kaynımda çok tuhaf biri bazen eşimle bunlar nasıl kardeş diye düşünüyorum hiç alakaları yok huyları çok farklı.Eltimle kaynım tam birbirini bulmuş yaniHicccc gerek yokkk. Acisindan senin bassagligi dilemeni dusunecegini de sanmiyorum. Senin iyiligine layik.olsa suan konusuyor olurdunuz zaten. Bence yuz verme. Devami gelir ve pisman olursunuz
Hastalık , ölüm gibi durumlarda küslüğün hiçbir değeri yok . Bence siz elinizden geleni fazlasıyla yapın , buna hoş bir karşılık verip vermemesi onun problemi , her zaman kin gütmeyen , ağırbaşlı davranan kardadır .Merhaba hanımlar,
Forumda ilk yazım ve sorum olacak.Daha önce burada açılan başlıklar çom yardımcım oldu inşallaj yine olur.Şimdi sorunuma geleyim.
Ben yıllardır eltimle görüşmüyorum.O da görüşmek istemiyor bende.Aramızda öyle kavgadır,laf dalışıdır kötü birşey geçmedi bunuda belirteyim.Ama kıskanç ve çekememezlik ( biz ev,araba aldık ) durumu vardı bana ve eşime karşı.Diyeceksiniz ki sen nasıldın ona karşı çok mu iyiydim hayır ben her zaman mesafeliydim.Eşlerimiz de görüşmez daha doğrusu benim eşim kardeşini gördüğü zaman konuşur küs değildir hepte iyi dileklerde bulunur ama kardeşi yanaşmaz.Çevremizdeki herkes buna kayınpederim ve kayınvalidem de dahil aramızdaki sorunda bizim haklı olduğumuzu biliyorlar.Neyse fazla uzatmayayım asıl meseleye geleyim eltimin babası vefat etti sizce evine gidip başsağlığı dilemeli miyim ?
Bir yanım git diyor bir yanım i gittiğim için pişman olacağımı söylüyor.Çünkü kendisi biraz nasıl desem cahil biri belki gidersem kapıyı açmaz yada açar kestiremiyorum şimdi.Siz olsaydınız ne yapardınız ?
Diğer mesajlarda da belirtmiştim öyle barışmak gibi bir niyetim isteğim yok ama evet bu cenaze olayı farklı bir olay.Eskilerin bir lafı vardır cenazede ve doğumda küslük olmaz ama bu laf ne kadar geçerli onu bilemiyorum.gidin mutlaka konuşmamak farklı su dönemde acısını paylaşmak farklı sonra yine konuşmayın istemezseniz..
Ne güzel yazmışsınız , daha da üzerine söylenecek tek söz yok , tebrik ederim , Allah sizin gibi güzel söyleyen doğruya yönelten dostlar nasip eylesin herkese .Ben kul hakkı denen şeye inanırım, birinin elinden yediğim ekmek, içtiğim su benim için önemlidir. Barışırsınız ya da barışmazsınız sizin isteğiniz ama şunu düşünün siz bir şeyi insaniyet namına, Allah için yapacaksınız, şunu da unutmayın gönül kıran Allah’ın verdiği şeyi kırıyor. Hepimiz bir gün ona döneceğiz.
Bana da aramak tuhaf geliyor benim onda numaram yok onun bende . Ben kayınvalidem den alırım gerçi numarasını.Aradım ee ben eltin başın sağolsun demek tuhaf geliyor.Mesaj yada gitmek bana daha mantıklı geliyor.Evine gitmek dediysem de kapıdan bile başsağlığı dileyebilirim,Kayınvalidem le karşılıklı oturdukları için hemen kapısı çalar başsağlığı diler çıkarım he kendisi davet ederse içeri girebilirimAynı durum başıma geldi, eltimle küsüz, babası vefat etti. Hemen aradım baş sağlığı diledim. Korona olmasaydı ziyaretinede giderdim. Küslük ayrı , hastalık ölüm ayrı. Onu aramam hiç bir şeyi değiştirmedi, hala görüşmüyoruz.
Siz insanlığınızı yapın, mesaj değil de arayın.
Evet o anda acınızdan bunları fark edemiyorsunuz ama biraz zaman geçince bak oda aramadı, bak şuda gelmedi, diyorsunuz.Onu da düşündüm Allah korusun benim başıma böyle birşey gelse kim aramış kim gelmiş o anda umrumda olmaz acımdan takipte edemem bekleyemem de
Banada aramak öyle geliyor.Mesaj yada yüzyüze konuşmak daha kolay olacakmış gibi geliyor.Sonuçta yıllardır görüşmüyorum telefon numaram yok onda bide aradığımda kendimi tanıtıcam filan kapıdan uğramak yada mesaj atmak bana daha kolay geliyor açıkcasıTabi ki baş sağlığı dilemeniz lazım. Telefonla arayıp dilemek en mantıklısı. Virüsten dolayı gitmek sıkıntı ama mesaj da çok samimiyetsiz geliyor bana.
Kendinizi tanıtmanıza gerek yok ki o tanır zaten. Nasılsın, babanı kaybetmişsin çok üzüldüm başın sağolsun, yapabileceğim bir şey var mı, deyip kapatırsınız.Bana da aramak tuhaf geliyor benim onda numaram yok onun bende . Ben kayınvalidem den alırım gerçi numarasını.Aradım ee ben eltin başın sağolsun demek tuhaf geliyor.Mesaj yada gitmek bana daha mantıklı geliyor.Evine gitmek dediysem de kapıdan bile başsağlığı dileyebilirim,Kayınvalidem le karşılıklı oturdukları için hemen kapısı çalar başsağlığı diler çıkarım he kendisi davet ederse içeri girebilirim
Baş sağlığı dileyinBenimde bir yanım git diyor ama dediğim gibi bilemedim.babası ailesi şehir dışında yaşıyor.9 yıl içinde sadece düğünde kınada gördüm o sırada yemeklerini yedik hani derler ya bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır sırf babası için sonuçta bir selamın bile hatrı var.Ve şunu düşünüyorum ben barışma taraftarı değilim ama hayat bu ne olmazlar oluyor da ileride barışırsak yüzüm olsun istiyorum bir yandan
İlla gitmem demiyorum öyle dik kafalı cahil yada kötü biri değilim etrafımdakile dinlerim fikir alırım ondan dolayı bu durumu da buraya yazdım.mesaj ve gitme konusunda arada kaldım yada ikisini de yapmamakKayinvalidenizle karşılıklı oturuyorlarmış.
Maskenizi takın, ( cenazeden gelmiş dikkat edin )sizde adet cenaze evine ne götürülüyorsa alıp gidin bence. 5 dakika ziyaret edin, duasını okuyup çıkın.
Mesaj atmayın, mesaj atmak bana göre saygısızlıktır .
Yok illa gitmem diyorsanız arayın bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?