- 9 Haziran 2019
- 61
- 29
- 18
- 34
- Konu Sahibi dilosss3404
-
Öyledir hayat insanın başına ne geleceği belli olmaz ve bu durum hassas Allah rızası içinde yapmak gerek ama bilemedimBaş sağlığı dileyin
Simdi ona yarın size...
Ama korona bahane ederek mesaj atip yada arayabilirsiniz
Yani olabilir ama aramak daha cesaret gerektiryor galiba benim içinKendinizi tanıtmanıza gerek yok ki o tanır zaten. Nasılsın, babanı kaybetmişsin çok üzüldüm başın sağolsun, yapabileceğim bir şey var mı, deyip kapatırsınız.
Babamla küsüm.Ama geçenlerde abimden amcamın oğlunun (kendisini hiç tanımadım baba tarafımın çoğunluğuyla kopuğum) borçları yüzünden intihar ettiğini öğrenince başsağlığı mesajı yazdım.Ölüm gibi bir olayda bence küslük olmaz,olmamalı.Merhaba hanımlar,
Forumda ilk yazım ve sorum olacak.Daha önce burada açılan başlıklar çom yardımcım oldu inşallaj yine olur.Şimdi sorunuma geleyim.
Ben yıllardır eltimle görüşmüyorum.O da görüşmek istemiyor bende.Aramızda öyle kavgadır,laf dalışıdır kötü birşey geçmedi bunuda belirteyim.Ama kıskanç ve çekememezlik ( biz ev,araba aldık ) durumu vardı bana ve eşime karşı.Diyeceksiniz ki sen nasıldın ona karşı çok mu iyiydim hayır ben her zaman mesafeliydim.Eşlerimiz de görüşmez daha doğrusu benim eşim kardeşini gördüğü zaman konuşur küs değildir hepte iyi dileklerde bulunur ama kardeşi yanaşmaz.Çevremizdeki herkes buna kayınpederim ve kayınvalidem de dahil aramızdaki sorunda bizim haklı olduğumuzu biliyorlar.Neyse fazla uzatmayayım asıl meseleye geleyim eltimin babası vefat etti sizce evine gidip başsağlığı dilemeli miyim ?
Bir yanım git diyor bir yanım i gittiğim için pişman olacağımı söylüyor.Çünkü kendisi biraz nasıl desem cahil biri belki gidersem kapıyı açmaz yada açar kestiremiyorum şimdi.Siz olsaydınız ne yapardınız ?
Aynen bendeÖyledir hayat insanın başına ne geleceği belli olmaz ve bu durum hassas Allah rızası içinde yapmak gerek ama bilemedim
Başınız sağolsun mekanı cennet olsunBabamı kaybettim, dünyam başıma yıkıldı. Ilk günler kabus gibiydi, hiç birşey umrumda değildi. Ancak zaman geçtikten sonra kimlerin arayıp aramadığını düşünüyor insan.
Beni görümcem aramamıştı. Şuan (Allah gecinden versin, Allah korusun Inşallah ama) ailesinden birine birşey olsa "asla" aramam. Aramızda bir saygısızlık tartışma yoktu, haddimi aşacak biri değilimdir, eşimle arasında minik tartışmalar olurdu beni de yok saydı. (Tek bir mevzumuz vardı telafisi olabilecek artık o ihtimal de yok) Gördüğümde kafamı çevirir geçerim yanından. Kin değil kendi yaşadığı bildiği acı beklerdim en azından bir aramasını...
O yüzden madem aranızda da soğukluk var bir telefon edip baş sağlığı dileyin bence, olur da açmazsa arkadaşların dediği gibi mesaj atarsınız.
Evet Allah kimseye acı göstermesin eminim çok zordurArayabilirsiniz, ölüm var ve herkesin başında . Insanlık sizde kalsın, tepki verirse onun ayıbı olur.
Allah rahmet eylesin evet bide babası olunca vefat eden kişinin değişiyor işlerBabamla küsüm.Ama geçenlerde abimden amcamın oğlunun (kendisini hiç tanımadım baba tarafımın çoğunluğuyla kopuğum) borçları yüzünden intihar ettiğini öğrenince başsağlığı mesajı yazdım.Ölüm gibi bir olayda bence küslük olmaz,olmamalı.
Merhaba hanımlar,
Forumda ilk yazım ve sorum olacak.Daha önce burada açılan başlıklar çom yardımcım oldu inşallaj yine olur.Şimdi sorunuma geleyim.
Ben yıllardır eltimle görüşmüyorum.O da görüşmek istemiyor bende.Aramızda öyle kavgadır,laf dalışıdır kötü birşey geçmedi bunuda belirteyim.Ama kıskanç ve çekememezlik ( biz ev,araba aldık ) durumu vardı bana ve eşime karşı.Diyeceksiniz ki sen nasıldın ona karşı çok mu iyiydim hayır ben her zaman mesafeliydim.Eşlerimiz de görüşmez daha doğrusu benim eşim kardeşini gördüğü zaman konuşur küs değildir hepte iyi dileklerde bulunur ama kardeşi yanaşmaz.Çevremizdeki herkes buna kayınpederim ve kayınvalidem de dahil aramızdaki sorunda bizim haklı olduğumuzu biliyorlar.Neyse fazla uzatmayayım asıl meseleye geleyim eltimin babası vefat etti sizce evine gidip başsağlığı dilemeli miyim ?
Bir yanım git diyor bir yanım i gittiğim için pişman olacağımı söylüyor.Çünkü kendisi biraz nasıl desem cahil biri belki gidersem kapıyı açmaz yada açar kestiremiyorum şimdi.Siz olsaydınız ne yapardınız ?
Herkesin karakteri hayata bakış açısı farklı bende küstüğüm biriyle barışmam dediğiniz gibi küsüyorsam illa arada ciddi birşey vardır ama şimdi şöyle birşeyde var arada kayınpederim kayınvalidem var nasıl anlatsam onlar genellikle beni savunur şimdi arada kalabilirler yada her zaman olgun biri olduğumu söylerler tersi davranmış olacağım şimdi mesela eşim kendisi gitmeyecek aramayacak ve benden de aynı davranışı bekliyor ama ölüm bu birşeye benzemez.benim geçen sene gencecik kuzenim vefat etti başsağlığı dilemedi ama kuzenlede anne baba bir değil diye düşünüyorumValla herkes ara git demis de.
Bende terslik var herhalde, hayatimda hic kimseye bu denli kusmedim, kusmus olsaydim mesele de cok ciddi mesele olurdu. O yuzden de aramaz ve gitmezdim.
Olum her zaman herkese var, zaten bunu bilerek mumkunse kusluk olmamali.
Yine de kk bilir diyorum. En azindan bir sure gectikten sonra kapidan ugrayabilirsiniz.
Eşim kesinlikle gitmez eltime karşı çok antipatisi var haklarında kötü birşey düşünmez ama muhattapta olmaz.kardeşi ile öyle değildir ama onu gördüğü zaman konuşur kardeşi yanaşmazBence eşinizide alıp,gidin ölümde küslük olmaz. Kapı açmazsa bir mesaj atarsınız, başsağlığı dilersiniz.
Şimdi böyle düşününce eski şeylerde aklıma geldi yine sinirlendimArayın açmaz zaten büyük ihtimalle. Başsağlığı için aramıştım çok üzüldüm vs gibi klasik bir mesaj atarsınız. Evine gitmeyin.
Sizin yasadiginiz durumu okadar iyi anliyorumkiMerhaba hanımlar,
Yalnız gitmeyin eltiler zehirli bir yılan gibidir yalnız bukunca zehirlerEşim kesinlikle gitmez eltime karşı çok antipatisi var haklarında kötü birşey düşünmez ama muhattapta olmaz.kardeşi ile öyle değildir ama onu gördüğü zaman konuşur kardeşi yanaşmaz
ben olsam asla yazmazdım bu arada onu da söyleyeyim. zamanında bu tip konularda aman ya başsağlığı da dileyeyim artık filan gibi düşünüp hareket etmiştim.Şimdi böyle düşününce eski şeylerde aklıma geldi yine sinirlendimevine gitmeyi de es geçtim mesaj atıcam galiba biraz daha düşünürsem ondan da vazgeçeceğim
Ya insanlar okadar kotu kalpli olmus ki oluyu cenazeyi kimse dinlemiyor. Konu sahibine ilk cevabimdada yazdim dayimlarla kusuz. Yengemin 2yasindaki yegeni oldu okadar uzuldum okadar agladimkiBence eşinizide alıp,gidin ölümde küslük olmaz. Kapı açmazsa bir mesaj atarsınız, başsağlığı dilersiniz.
Ben elitimin çocuğu doğduğunda çeyrek taktım, hediye de aldım. Hatta giderken kek götürdüm. Başka bir zaman onlara bebekle ilgili tavsiye ettiğim bir şeyi e-bebekte görüp aldım, ona gönderdim. Benim bebeğim oldu arayıp tebrik bile etmedi, eşiyle arası kötü diye bizi de sildi. Ama Allah korusun bir vefat durumunda baş sağlığı dilemek için ararım.Valla herkes ara git demis de.
Bende terslik var herhalde, hayatimda hic kimseye bu denli kusmedim, kusmus olsaydim mesele de cok ciddi mesele olurdu. O yuzden de aramaz ve gitmezdim.
Olum her zaman herkese var, zaten bunu bilerek mumkunse kusluk olmamali.
Yine de kk bilir diyorum. En azindan bir sure gectikten sonra kapidan ugrayabilirsiniz.
Ailesi şehir dışında yaşıyor gitmem imkansızSizin yasadiginiz durumu okadar iyi anliyorumki
Yani yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal
Bizde dayimla kusuz ama hic bise yokken kendileri kustuler dogum yaptim hayirlamadilar korona oldum gecmis olsun demediler. Su yasadiginiz olayi bende dusundum
Bi cenaze olmadigi surece aynisini bende yaparim dedim kendime. Ama cenaze olursa nasil olacak diye dusundum durdum. Ben isin icinden cikamadim
Ama siz iciniz rahat olsun diye eltinizin annesine gidebilirsiniz bassagligina
Mesela yengemin ailesinden biri vefat etse ailesine giderim direk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?