Küsememek

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Merhaba kızlar :)
Size belki de ilginç gelebilecek bir derdimi açmak istiyorum. Kusememek. Daha doğrusu küssem dahi çok çabuk affetmek. Yani bunlar son zamanlarda benim ciddi problemim olmaya başladı.

Çok şükür ki güzel bir evliliğim var ama bugün eşim beni biraz kırdı. Açıkçası haklı olduğumu düşünüyorum ve geri adım atmak da istemiyorum. Ama bir iki bir şey söylese hemen tav olacak gibiyim. Hatta küstüğümü dahi unutuyorum mesela. Garip bir durum :)

Evet konu çok büyük olsa elbette böyle basit tepkiler vermem ama yine de haklı olduğumu düşündüğüm konularda geri vites yapmak istemiyorum. Özellikle şu sıralar çok yoğun bir hayatım var ve böyle küslükler için bile enerji harcayasim, trip atasım gelmiyor. Meşakkatli geliyor bunlar.

Pasif bir insan değilim, hatta eşimin dediğine göre biraz cazgır da sayılırım ama insanlara tavır almadıkça haksız olduklarını anlamıyorlar.. Sizce ne yapmalıyım?
Bunu bir sorun olarak görür müydünüz?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.. :)

Son düzenleme:
Size belki de ilginç gelebilecek bir derdimi açmak istiyorum. Kusememek. Daha doğrusu küssem dahi çok çabuk affetmek.

Pasif bir insan değilim, hatta eşimin dediğine göre biraz cazgır da sayılırım ama insanlara tavır almadıkça haksız olduklarını anlamıyorlar.. Sizce ne yapmalıyım?

aha vallahada bu ben. Bazen eşime küsüyorum gibi oluyor suratıma ablak ablak baktığı zaman gülme tutuyo saçma salak barışıyorum hemen hep diyorum bu sefer konuşmicam ama yok küsemiyorum 😀 he küsüceğim kişilere alayına kadar ama çok yakınlarıma yapamıyorum haklı olsam bile hemen yumuşuyorum

Sorun nedir anlamadım :S Küs kalamamak insan yapısıyla ilgili kinci değilsiniz bu değiştirilebilir birşey değil.

Benim genel sorunum :) şurada yerimi alayım gelen tavsiyelere bende açığım.
Kinci olmadığım için bıraz zaman gecınce hemen unutuyorum kızdığım şeyi sonra defalarca aynı şeyi yaşıyorum sinir olan üzülen ben oluyorum tabi.
Aynen öyle.. Zamanında çok büyük bir kazık yedim bir arkadaşımdan. Hayatımı etkileyecek derecedeydi mesela. Su an baksam aman der geçerim yani böyle bir kin besleyemiyorum. Af mi ediyorum yoksa umursamıyor muyum bilmiyorum :)

Sorun nedir anlamadım :S Küs kalamamak insan yapısıyla ilgili kinci değilsiniz bu değiştirilebilir birşey değil.
Sorun şu, karşımdaki insana tavır alamadığım için o davranışını düzeltme yoluna gitmeyebiliyor. Bugün eşime kırıldım ama birkaç saat sonra barisacagim için ders almamış olacak. Böyle hissediyorum yani :) tabiki bir konu hakkında saatlerce konuşurum ama tavır almak meşakkatli geliyor

Bende aynı senin gibiyim küsmeyi bilmiyorum.. Eşime karşı tek değil herkese karşı böyleyim.. Ben bir çözüm bulamadım bu benim özüm diyorum, kendimi böyle teselli ediyorum 😁

Sorun şu, karşımdaki insana tavır alamadığım için o davranışını düzeltme yoluna gitmeyebiliyor. Bugün eşime kırıldım ama birkaç saat sonra barisacagim için ders almamış olacak. Böyle hissediyorum yani :) tabiki bir konu hakkında saatlerce konuşurum ama tavır almak meşakkatli geliyor

Tavır almam gerek , tavır almak meşakkatli geliyor.

Tezatlık var. Ben buna kırılıyorum deyin o konu birdaha yaşanmasın. Tavırda almanıza gerek kalmaz.

Size belki de ilginç gelebilecek bir derdimi açmak istiyorum. Kusememek. Daha doğrusu küssem dahi çok çabuk affetmek. Yani bunlar son zamanlarda benim ciddi problemim olmaya başladı.

Çok şükür ki güzel bir evliliğim var ama bugün eşim beni biraz kırdı. Açıkçası haklı olduğumu düşünüyorum ve geri adım atmak da istemiyorum. Ama bir iki bir şey söylese hemen tav olacak gibiyim. Hatta küstüğümü dahi unutuyorum mesela. Garip bir durum :)

Evet konu çok büyük olsa elbette böyle basit tepkiler vermem ama yine de haklı olduğumu düşündüğüm konularda geri vites yapmak istemiyorum. Özellikle şu sıralar çok yoğun bir hayatım var ve böyle küslükler için bile enerji harcayasim, trip atasım gelmiyor. Meşakkatli geliyor bunlar.

bence çok guzel bir huy kusememek, kin tutmuyorsunuz demektir bu.
sorun değil aksine vasıf.

Bende böyleyim.Kin tutmayinca kendimi saf salak gibi hissediyorum:)) Ama kin tutmakta hem insanı hem ilişkiyi yıpratır.Ama bazi hareketlerde tavır almak önemli.Yoksa tepene çıkma durumu oluyor bilemedim şimdi😂
Haklısınız aslinda diğer türlü daha fazla yipranirdim diye düşünüyorum, çünkü takıntılı biri olabiliyorum işler sarpa sardiginda :))

Anlıyorum :) iyi mi kötü mü bilemiyorum
Aslında bir bakıma iyi, affedici oluşumuz onlara karşı ne kadar büyük olduğumuzu kanıtlar..
Eşim bunu artık kendisi dile getiriyor hayranım senin herşeyi hemen unutmana diyor, bu davranışım eşiminde değişmesine sebep oldu şimdi ben küssem o küsmüyor gelip benimle barışmak istiyor, haklı veya haksız olayım onada ilk adımı atmasını öğrettim büyük başarı😊
Başkalarına gelecek olursak affederim ama hatalarını da söylerim söylediklerimi umursamazlar ama en azından salak olmadığımı anlıyorlar..

Bende böyleyim millet günlerce nasıl küs kalıyo hiç bilmiyorum herşeyi geçtim ölüm aklıma geliyo yapamıyorum ama seviyorum bu yanımı, eşimi de kendime benzettim başlarda aşırı kinciydi şimdi o da hemen yelkenleri indiriyo karşılıklı olunca sorun kalmıyo şükür 🥰

Bende böyleyim millet günlerce nasıl küs kalıyo hiç bilmiyorum herşeyi geçtim ölüm aklıma geliyo yapamıyorum ama seviyorum bu yanımı, eşimi de kendime benzettim başlarda aşırı kinciydi şimdi o da hemen yelkenleri indiriyo karşılıklı olunca sorun kalmıyo şükür 🥰
Evet ben de anlamıyorum, birkac saatten sonra içim daralmaya başlıyor,duramıyorum :) birkaç yıl önce bir yakınım bana darginken vefat etti. Ne kadar zor.. Vefat etmesi ayrı bir şey ama dargınken vefat etmesi bana inanılmaz koydu diyebilirim. Çok haklısınız

Back
X