Küslük rekoru

Marygold

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
1.887
5.464
158
Merhaba hanımlar,
Merak ettiğim bir konu var. Eşinizle en uzun ne kadar süre küs kaldınız? Küslük sırasında nasıl davrandı-davrandınız? Ve ilk adımı atan kim oldu, nasıl barıştınız?

14 yıllık evliyim. İki çocuğum var, eşim en ufak eleştiride günlerce küser. Ben de alınganımdır, kıracak bir şey söylese ben de o adım atana dek küserim. Başlarda illa ki o adım atardı ben de uzatmazdım. Son 1-2 yıldır çok büyük bir sorun yoksa haksız da olsa ben konuşmaya başladım uzadığı zamanlarda. Şimdi 8 gündür küsüz, bir konuda tartışmıştık, incitecek bir söz söyledi ben de susmaya başladım. Şimdi o da ben küstüğüm için bana küstü

Yani turşu limonla mı sirkeyle mi diye diye inada binip gül gibi evliliğimiz bitecek sanki. Ne diyorsunuz bacılar ne yapayım ben bu yontulmamışı? Hep benim adım atmama alıştı son zamanlarda, bunu hemen düzeltmem gerek gibi hissediyorum.

Saat tutmadım ama aynı gün barışırız. 2. güne sarkmaz hatta bütün bir gün bile sürmez. Bikaç saat konuşmayız sadece, eşimin suratı sirke satar o saatlerde. Sonra aynı evin içinde illa birimiz bısey soruyor veya söylüyoruz ordan unutuluyor gidiyor. Daha ciddi durumlarda ise o sessızlıkten sonra sakin bır konuşma yapılıyor ve kapatılıyor konu. Günlerce küs kalan eşim olsa uğrasamam acıkcası eve gelesim bile gelmez.

Sizinki maşallahlık bana damdan düşen biri lazım

Bi yontulmamis odunda bende var
Bazen günlerce küser çoğunlukla ben kedi gibi sirnasirim bazende aynı gün barisiriz
En fazla küs kaldığımız beni çok kırmıştı 1 aydan fazla konuşmadım kendi hatasını anlayipta özür dileyene kadar sabrettim yatağına bile yatmadim evde bişey eksikse liste yaptım öyle işte

Sizinki maşallahlık bana damdan düşen biri lazım

Bu daha çok karakter, huyla ilgili bir durum bu yüzden değiştirilmesi ne kadar başarılı olur bilemıyorum. Var çevremde öyle haftalarca küsen koca tipleri, düşman gibi oluyorlarmış. Bu kişilerde aşagı yukarı 15-20 yıllık evli insanlar. Düzelmesi zor görünüyor

Oh pek iyi yapmışsın, darısı başıma o zaman

Bence de düzelmez çok doğru tespit ettiniz. Bu küsme huyunu annelere bağlıyorum. Zaten gözlemliyorum da. Kaynana kişisi eşim tarafından azarlanır, beş dakika geçmeden yine eşimin etrafında pervane olur. Kırsın döksün ama ben yutayım gülücük atmaya devam edeyim istiyor annesinin yaptığı gibi. Bir yapsam hiç değerim kalmayacak gibi geliyor.

8 gün anammmmmm eşimle 8 gün küssek birimizden biri çatlardı büyük ihtimalle

Burada damdan düşen çok kişi vardır, umarım birkaçı konunuza denk gelirde size tavsiye verir ama @RIVAVIRA'ya katılıyorum karakterle alakalı birşey bu, 14 yıllık evlilikten sonra eşiniz değişir mi, değişir belki ama pek kolay olmaz.

8 gün çok uzun bir süre.eşiniz alışmış yıllardır sizin gönlünü almaniza ilk adımı atan olmaniza.simdi 14 yıl sonra herseyi tersine cevirmeye çalışıyorsunuz..
malesef zor erkekler çok cabuk alışıyor coktaan küslükte gönül almak sizin vazifeniz olmustur onun kafasinda..
bu kadar uzun süre evliliğe zarar verir bence.konuşun artik 14 yıllık evlisiniz.cocuk gibi davranmasin.derdi neyse söylesin.ay çok zordur.Allah yardımcınız olsun:)

Tek taraflı olmuyor işte bizde sağlam kavgalar ettik öyle eften püften seyler degıl bakma 1 günde barısıyoruz dıyınce sanki diş macunu ortadan sıkma kavgasından bahsedıyorum gibi görünüyor. Ama hakaret, dayak olmadıkca, çirkinleşmedikçe zaten bunlar bırak küsmeyi geç boşanmalara sebeb... Öyle günlerce küs kalmanın anlamı yok hele eften püften sebeblerde, küs kalmak yıpratmaktan baska bişeye yaramaz. Ama anlattıgım gıbı ciddı tartısmalardan sonra tabiki gülüp gecıp bısey olmamış gibi davranmayın ama gunlerce küs kalmak yerine oturup sakin bir konuşmayı deneyin.

Çatlamak üzereyim zaten, öteki de öf püf yapıp duruyor içerde. Medyum Memiş'in Keto'ya çaktığı gibi çakasım var

Daha önceki bir tartışmada konuşmaya çalıştım ama düzelmiyor. Dersimi alayım diye küsüyormuş paşazade.

bizde diyalog olmuyor malesef. Eşim konuşmayı hiç sevmez, eleştirilmeyi de duygusallığı da sevmez. Hele bir adım atsın whatsapp'tan tarihi bir paragraf döşeneceğim inşallahh

Bizde ben eşimi kırsam hemen gidip özür diler yılışır düzeltirim, o beni kırsa o da öyle yapar, Karşılıklı küsme huyumuz yok, 10 dk duramayız.
Tabi öyle ağır kavgalarımız saygısızlık vs olmaz basit sürtüşmeler

Ben hiç küs kalamam dayanamiyorum ve adım atiyorum obda çok haksız olduğunu düşünürse adim atar..

Bende de var bi tane... Genelde o küsmez küsen taraf benimdir ama brm küsünce o bana daha çok küsüyor gelip gönlümü alacağına...ama aynı evin içinde küslük çok zor oluyor... Keşke bağırıp çağırsak da o an halletsek 

Hah işte bundan. Bir dahakine bağırıp çağıracağım valla. Salon çizgimden kaymam lazım artık

Ben yine @RIVAVIRA'nın son yorumuna katılacağım, çok güzel tavsiyeler veriyor size, bence alın karşınıza konuşun, küslükler sonrası sorunların üstü kapatılıyordur konuşulmuyordur büyük ihtimal, şimdilerde göze gözükmeyen o küçük meseleler zamanla birikip dağ gibi bir sorun olarak çıkıyor karşımıza, siz hatalı olduğunuz zaman özür diliyorsanız eşinizi de özür dilemeyi öğretin, ikinizde sakinlediğinizde mesele neyse güzelce anlatıp sonuca bağlayın, böyle devam ederse bir karı-koca vardı haber olmuşlardı yanılmıyorsam, 20 yıl küs kalmışlar, sizde öyle olmayın mazallah

27 yıl küs kalıp ardarda da ölmüşlerdi biliyorum :)
Oo şimdi konuşmaya gitsem 'dayanamadı hatasını anladı' der ve konuşacak bir şey yok der bay ego. Artık iyiice keremseye çeker. Bu durum sona ersin o zaman konuşacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…