kuzenim katil oldu

bu olayın kuzenin anlattığı gibi mi?yoksa gazetede yazılan gibi mi? olduğunu mahkeme sonucunda aldığı cezadan anlarsınız arkadaşlar.
eğer silah suçu işleyenin değilde ölen şahıslardan birine ait ise ve gerçekten şahitlerinde dinlenmesiyle kafasına silah dayanılarak o şahıs bu suçu işlediyse hakim nefsi müdafa ile birkaç yıl hapis verir.
ancak gazetede bahdesildiği gibi silah sanığa aitse ve ruhsatsız bir silahla ilk müdaheleyi kendi yapıp silah çektiyse o zaman kuzeninizin çok iyi bir avukata ihtiyacı var o belki sağlam bir savunmayla cezasından bir kaç yıl indirtebilir ama gene alacağı ceza hiçde az sayılcak bir ceza olmayacaktır.
geçmiş olsun...

Ben bu olayı okumuştum zaten bir çok gazetede ve haberlerde de burada arkadaşların alıntı yaptığı gibi anlatılıyordu. Zate konuyu açan arkadaş çok kopuk anlatmış olayı hiçbir şekilde kendi silahı dememiş ama zaten anlaşılıyor. Tamam hadi kafasına dayandı silah ve elindne almaya çalışırken ateş aldı ve ayak parmağiından vuruldu kuzeni peki öbür adam kalbinden ve diğeri de belinin altındna nasıl vuurldu. Bir şekilde belinin altından ve kalbinden vurulmuş demiştr nasıl bir şekilde vuruluyor bunun kaza olduğunu hiç düşünmüyorum zaten silah taşıyormuş bu çok açık. Giden kurtuldu da ne demek yaa bir can gidiyor ne yapmış olurlarsa olsunlar. Ama adalette de devlette de suç var silahsızlandırma yapacaklarına daha çok silahlanmaya izin veriyorlar hatta iki silah taşıyabilir diyorlar bu nasıl adalat yaa.. Kusura bakmayın acımıyorum kuzeninize her hatanın bir bedeli olmalı hele can almışsa bu kişi çok daha fazla bedel ödemeli. Bu ülkede sırf vurabilir miyiz acaba diye sarhoş kişiler bir adamı öldürdü ve karsıı hamileydi senelerce çocuk beklemilşlerdi ama bebeğini göremeden can verdi. Bu biizmde başımıa gelebilir. Sizin anlattığğınız gibi bile olsa hala neden orada durdu çıkıp gitseydi her laf atılan katil olursa ne olacak bu memletin hali.. Yazık çok yazık..

hanımlar siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?
ya da size bu kadar aşağılık hakaretler edilse gerçekten eşiniz/sevgiliniz ağız dalaşına girmeden normal bir şekilde oradan yürüyüp gider miydi?
daha geçen gün sırf yolda adamın biri bana "böyle sevgilim olsun servetimi harcarım uğruna" dedi diye benim sevgilim kavga etti. o adamlar silah çıkarsalardı öyle durup hadi bizi vurun mu diyecektik?

yaa ben gerçekten anlamıyorum bazılarınız hayal dünyasında yaşıyor gibi.

bu laflar öyle hafif laflar değil. bana söylense yıllarca aklımdan çıkmazdı. Allah korusun orda biz de olabilirdik ve erkek adam tabi ki sevgilisine bu lafın söylenmesine cinnet geçirebilir.

ben haklı demiyorum asla. vurmamalıydı. hatta bence madem vuracaktı keşke ayaklarına sıksaydı. hayati bölgelerine sıkmasaymış.
iş tecavüzcülere gelince idam edilsinler demeyi biliyoruz ama iş bunlara gelince ahh keşke ölmeselermiş yazık olmuş falan filan.
keşke kuzenin ayaklarına sıksaymış bu adamların. hem hıncını alırdı hem de onlar ölmezdi. böylelerine bir şekilde cezasını vermek gerekiyor. laf attı diye karakola gidince en fazla 1gece içerde tutuyorlar çünkü.
Allah kuzeninin ailesine sabır versin.

arkadaslar siz ofkelendiginizde kendinizi ne derece kontrol edebiliyorsunuz? hic biri sizin kafaniza silah dayadi mi? dayasa birak vursun ben katil olamam diye kendinizi korumazmiydiniz? Elif safak in cok guzel bir kitabi var Ask diye. orda bi noktada aciklamisti kadin nasil her insanin "katil" olmasinin aslinda cok kolay bir mesele oldugunu.. Hemen yargilamayin oyle acimasizca. Yapilan ve sonuclari tabii ki cok uzucu ama biri benim kafama da silah dayasa durup dururken bende kendimi korurdum! kendinizi biraz baskalarinin yerine koyun.. empati biraz lutfen.

Back
X