• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenime hiçbirşey olmamış gibi yardım etmeliyim?

Sana bunları yapıyor sen hala neye dayanarak hala onla görüşüyorsun ki.
Ne malum yarın eşinle aranı bile bozabilir.
İlerde daha büyük sorunlar yaşamamak için şimdi onu hayatından çıkar.Görüşme.

2 buçuk sene oldu ilk zamanlar telefonda görüstüm sonradan onuda kestım 1 senedır nerdeyse hiç konuşmamıstım zaten arayınca şok oldum korktum ölüm kalım olmadan bana maj atmaz diye okadar koptuk zaten..

:)ben onu okadar çok seviyodum ki dedigim gibi kardesim yoktu abla yerıne koydum ben onu yaptıklarıda halıyle içime oturdu ama genede sevdigimden hiçbir sey demedim aman abla dedim şimdiye kadar diye..iş konusunda güvenılmez biri sevgilisi kesınlıkle kaç işe girdi 2 3 ay çalıstı içerden para çekmiş borclu olarak işten çıktı kaç sefer ama genede acaba bu sefer işe sarılırmı bilmiyorum..

:))sen kendini riske atma yinede, sonrasında sizin üstünüze atıp yine işin içinden çıkmasın bir şekilde.Eşine söylemelisin önceki yaptıklarıyla, fikrinide ilave ederek.Ne kadar çok sevdiğin görülüyor:) kararsız kalıp konu açmışsın ama emin ol kötülük değil bu sadece kendini korumaya almak sonrasında yine üzülme.

çok çalışmak sıteyen 5 senedır bulur çalışırdı

hem oneçim erkek sevgilisin akrabasından medet umuyor uzak dur bence telle bıle görüşme

bayramda seyranda çok icab ederse merhaba deyip geç

böyle insanlara ıyılık olmaz yapsanda kıymet bılınmez boşuna başını ağrıtır

bende öyle düşünüyorum zaten çalışmak isteyene iş çok ama öyle evde oturanın kapısına iş gelmiyor malesef..
bayramlarda bile görüşmüyorum son 1 senedir o evde diye amcama gitmedim (gerçi amcamada kızgındım ama) uzak duruyorum sankı yabancıymıs gibi..

:))sen kendini riske atma yinede, sonrasında sizin üstünüze atıp yine işin içinden çıkmasın bir şekilde.Eşine söylemelisin önceki yaptıklarıyla, fikrinide ilave ederek.Ne kadar çok sevdiğin görülüyor:) kararsız kalıp konu açmışsın ama emin ol kötülük değil bu sadece kendini korumaya almak sonrasında yine üzülme.

:) eşim biliyor oda görüşmemi istemıyor özellıkle babama amcam kızın böyleymıs diyince eşim anladı kuzenımden lafın çıktıgını ve görüşme dedi çok kızdı ona ama ona şimdi desem sırf iş istedi diye gider iş ayarlar:)

Kizlar kötü ile, kötümu olmakiyiz?
Anlayamadım yani:44:
Benmi hala safim?

Aç ve perişanda olabilirler. .
Sanki kocasının bir iş yerisi var, kuzenin eşinide yanına alacak, başini belaya sokarlar demişsiniz..
Yani gider esnaflardan rica edecek, bilemediniz başka bir yere..
Ne var bunda? Bankami soyacak adam?

Bence en azından eşinden gizlememeli!
Kötü ile kötü olmayalim! Ama kuzeni ile mesafesini korusun!

ben ona kötülükle karşılık vercek olsaydım sevgilisini söylerdim yaptıklarını söylerdim yer yerinden oynardı...
açsa çalışcak işte çok var ama baktı ki biz kısa sürede herseyi aldık yaptık onun için eşimin işinden istiyor ama eşim usta hadi işi kısa sürede ögrendı usta oldu o benim eşim gibi yogun çalısmaz onlar armut piş agzıma düş istiyorlar..

Canim iyi bir insansin belli bosver,soyle bence esine is konusunu insanlik sende kalsin.
Gun gelir belki yaptiklarindan utanir.

utanmaya utanmazlar onlar ama bi kuzenım diyorum bide ben o durumda olsam o bana yaparmıydı diyorum vazgeçıyorum.

bence eşinle konuş kuzeninin yaptıklarını birbir anlat şimdi böyle yardım istiyor de, çünkü yardım edelim onlara dersen başkalarıyla aralarına eşin girecek o ayarlayacak.
onun da bir görüşünü al çünkü sadece senin hakkında değil evliliğin hakkında da konuşmuş ailene, yani konular eşini de ilgilendiriyor.
belki sen yardım edelim diyeceksin ama eşin istemeyecek ve senin hatırın için iş bulacak sonra biri gelip birşey diyecek size güvendik iş verdik şimdi böyle yaptı vs.
öyle bir durumda eşinle sen kötü olursun.
kuzenin minnetsiz bir insan demek ki, bundan sonra da değişeceğini pek sanmıyorum.
bence hayatında fazla yer verme, ben kıskanç insandan korkarım evine huzursuzluk getirmesin.

eşime söylesen o çok iyi niyetli hemen arar sorar bulur iş ondan ona söylemeden ben karar vermek istiyorum..bende unuturum ama hadi hepsını geçtım ama babama lafın gitmesi benı çok üzdü babam bana birsey mı dedı hayır babam bilmiyormuydu yaşadıklarımı bilmesi gerektıgı kadar biliyordu ama amcamdan duymak onu çok yıprattı ve ben babama canımı verırım ona yaptını asla unutmam ondan iğne istese onu vermek gelmıyor içimden..

eşime söylesen o çok iyi niyetli hemen arar sorar bulur iş ondan ona söylemeden ben karar vermek istiyorum..bende unuturum ama hadi hepsını geçtım ama babama lafın gitmesi benı çok üzdü babam bana birsey mı dedı hayır babam bilmiyormuydu yaşadıklarımı bilmesi gerektıgı kadar biliyordu ama amcamdan duymak onu çok yıprattı ve ben babama canımı verırım ona yaptını asla unutmam ondan iğne istese onu vermek gelmıyor içimden..

canım eşinle kendi düşüncelerini paylaş zaten kararı ona bırak demiyorum ki. konuşun beraber o da bi fikir verir, hem sevgilisi ve eşin tanışıyormuş onlara karşı ortak bir duruşunuz olur.

işte bu tür insanlara slm bile verilmez ama gel gör ki koparıp atamadığın bağlar var arada bazen sineye çekiyosun eskiden ses etmezdim bilmemezlikten gelirdim ama artık açıp tlfnu sinirimi bi güzel çıkarıyorum neden yaptın bunu yada neden dedin bunu ben ne yaptım sana yakıştımı sende böyle yaparsan diyerekten bi güzel haşlıyorum amaaannn banane benim içimde duracağına ona dert olsun diyorum eşin iş bulabilirse bulsun ama Allah için yap bunu yuva kurmaları adına sevabın olsun amma velakin haketmediğinide uygun bi dille izah et mesafenide koru

utanmaya utanmazlar onlar ama bi kuzenım diyorum bide ben o durumda olsam o bana yaparmıydı diyorum vazgeçıyorum.

Anlattiklarina bakilirsa evet yapmayabilirdi yardim etmeyebilirdi.
Ama iste senin farkin burda.bak donup dolasip 1 sene sonra eline dusmus.Allah buyuk canim.

canım eşinle kendi düşüncelerini paylaş zaten kararı ona bırak demiyorum ki. konuşun beraber o da bi fikir verir, hem sevgilisi ve eşin tanışıyormuş onlara karşı ortak bir duruşunuz olur.

söylicem zatende eşime aradı konustum diye ama eşime önce yardım etme sonra et dersen yada tam tersini bu sefer bana bi karar ver diycek hangisi diye ondan önce ben yardım edelim yada etmeleyım diye karar verip öyle söylıyım dıyorum eşim kararsızlıktan hiç hoslanmazda:(

işte bu tür insanlara slm bile verilmez ama gel gör ki koparıp atamadığın bağlar var arada bazen sineye çekiyosun eskiden ses etmezdim bilmemezlikten gelirdim ama artık açıp tlfnu sinirimi bi güzel çıkarıyorum neden yaptın bunu yada neden dedin bunu ben ne yaptım sana yakıştımı sende böyle yaparsan diyerekten bi güzel haşlıyorum amaaannn banane benim içimde duracağına ona dert olsun diyorum eşin iş bulabilirse bulsun ama Allah için yap bunu yuva kurmaları adına sevabın olsun amma velakin haketmediğinide uygun bi dille izah et mesafenide koru

bende şimdiye kadar hiçbir söylemedim gerek ona olan sevgimden gerekse yengeme olan saygımdan genede öyle konusamam ama insan olan heralde sırf o evde diye bayramda evlerıne gitmememden diger kuzenlerı ararken onu aramamamdan anlar heralde.. eşim iş bulur ama hak etmeyen insanlara yardım edip sonra bide arkandan konusunca içime oturuyo ondan kararsızım..

:) eşim biliyor oda görüşmemi istemıyor özellıkle babama amcam kızın böyleymıs diyince eşim anladı kuzenımden lafın çıktıgını ve görüşme dedi çok kızdı ona ama ona şimdi desem sırf iş istedi diye gider iş ayarlar:)

Biz ne söylersek söyleyelim sen içinden geçeni yapacaksın:)) son karar senin ama enazından sana yaptıklarını arayıp sor konuş böyle birşeye takrar fırsat verme.

Anlattiklarina bakilirsa evet yapmayabilirdi yardim etmeyebilirdi.
Ama iste senin farkin burda.bak donup dolasip 1 sene sonra eline dusmus.Allah buyuk canim.

öyle kesinlikle yüce allahım işte:) arkamdan onları söylemese gelsin evimde kalsın ekmegımı bölüp onlara verıyım yeterkı mutlu olsunlar derdım ama şimdi hiç içimden gelmıyor..

Biz ne söylersek söyleyelim sen içinden geçeni yapacaksın:)) son karar senin ama enazından sana yaptıklarını arayıp sor konuş böyle birşeye takrar fırsat verme.

:) genelde herkezin fıkrını dinleyın en son ilk aklımdan geçenı yaparım ama busefer kararsızım ama galiba bu sefer kötü olcam hep alttan al nereye kadar ama dimi:)

Yine çok duygusal yaklaşdim sanirim..
Herkez dışında bir ben farkli yaklaşdim. .

Ama hala okadar tuaf budumdumki, bu konuyu bi eşime okuyayim dedim. .
Inananadim ya!
Çünkü herkesin yorumlarinda dediğini, dedi:)

Neyse:)
İçinden ne geliyorsa,
senin icin doğru neyse onu yap.

Belki doğru olan uzak durmak.
Ama en azından bu durumu eşine bildir..
Belki kendi sektöründe değil, baska bir yerde iş bulmasını sağlar. .

Ve bence sende artık kuzeninle yüzleş ve yıllardır neden böyle davrandığını sor..

konu sahibesi valla kusura bakma ama sende ne kadar rahatsın, yani o sana etmediğini bırakmamış ama sen hep sessiz kalmışsın üstüne üstlük eşine karşı kuzenini savunmuşsun...senin en özel halini afişe etmiş hala tık yok senden....artı evlendikten sonra hasetinden bi kere bile aramamış hala devam ediyorsun, en son mesaj atıyor sana hiç bişey olmamış gibi hoşbeş yapıyorsun...işi düşünce aklına gelmişsin, bu kadar olur valla tebrik ederim yani..
kardeşim bukadar sessiz kalınırmı ya, nedir bu gaflet üzerindeki, birde şimdi kalkmış bize soruyorsun napsam diye...
valla benim diyecek bişeyim yok, sen bu kadar rahat karşılayabiliyorsan bütüüüün bu olanları, var git eşine söylede adamı işe katıversin....
tövbe tövbe...nasıl sinirlendim...

Ben olsaydım görüşmezdim. Eşinizle aranızı bozabilir kıskançlık insana her şeyi yaptırır. O yüzden uzak durun kendi huzurunuzu kaçırmayın. Nerden iş bulursa bulsun. Hem gerçekten çalışmak istese çoktan bir işe girerdi.

Kuzenin hoş olmayan şeyler yapmış olabilir ama görüştüğü kişinin ne kabahati var ?
İmkanı varsa eşinin yardım etsin bence .

Valla ben konu sahibesi gibi iyi niyetli olmamam asla o size iftira atmış siz susmuşsunuz bu kadar bence doğru olanı yapmışsınız ama bundan sonrası aşırı iyi niyet ben olsam onun yüzüne herşeyi vurur.Artık görüşmek istemiyorum seninle der ve hayatımdan çıkartırdım.Kusura bakma ama bana zarar veren değil kuzenim kardeşim bile olsa görüşmezdim yaptıklarını da rabbime havale ederdim.sen ne kadar görüşürsen o kadar zararını görmeye devam edeceksin belki değişmiştir deme bir insan yedisin de ne ise yetmişinde de odur.

Back
X