Kuzenimin anlamsız tavırları ?

ne demek bırak çatlasın allah sana vermiş çocuk birde onun hislerini anlamaya çalış kendini onun yerine koy ne kadar zor bir durum onun için

bana çocuk istemiyorum demişti ama bilmiyorum ki belkide çocuğu olmuyordur .

tamamda canım ben 26 yaşında olucam yakında kocaman kadınım .eşimde öyle benden büyük hatta .durumumuzda çok şükür yi .borçlanarak evlemedik zaten olgun yaşlarda olduğumuz için birikimimiz vardı .yani bende 19 yaşında bir kadının hamile kalmasını doğru bulmam hatta evlenmesini bile .ama bide şu var olan olmuş yani yapıcak birşey olmadığına göre moral bozmanında anlamı yok .koparmaya karar verdim bende artık ne yapayım kendi bileceği iş .

kimse çocuğu olmayanlardan tebrik beklemiyor ama nezaketen bir tebrik ederim diyebilirdi .zaten bunun çocuğun olup olmamasıyla ilgisi yok çocuğu olmayan başka arkadaşlarım var onlar hep hayırlı olsun dediler bana mesela .

kuzeninin kezbanmısın demesi gerçekten ayıp bi davranış biçimi fakat ben kıskandıgı düşünmüyorum oda yeni evliymiş sonuçta kıskansa böyle tepki vermez artniyet aramayın kuzeniniz sizi düşünmüşşş..benm çocukluk arkadaşım evlendi evlendikten hemen sonra hamile kaldı duyar duymaz tepki verdim evet belki onun tarafındanda kıskançlık konumuna girmişimdir ama durum öyle degil evlendigi adamı sevdigi için yanlışlarını görmüyordu ve acele bi şekilde çocuk yaptı..şuan durumu nasıl peki biliyomusun evi terketti çocuguyla deliler gibi pişmannn..bi çok örnek var kuzenin bunları seni ve eşini düşünerek tepki vermiş arkadaşım bnm fikrimmmm :) bu arada bebişin hayırlıııı olsunnnn :)

ben kıskandığını düşünüyorum hayır yeni evli değil benden epey bir önce evlendi .kıskanmasa şu an benle konuşurdu zaten kız konuşmuyor bile benle .ayrıca benim hayatım sürekli kendi arkadaşınızı örnek vermeye bırakın .neden pişman olsun ki ne güzel evlat vermiş allah ona aslanlar gibi bakarız çocuklarımıza erkeklere ihtiyacımız yok zaten çok şükür .oda yapar siz merak etmeyiniz .

ayrıca sizde sevince insanın nasıl kör olduğunu bilirsiniz sizde hayatınızda bir insana çok güvenmişsiniz sizin konunuza yorum yaptmıştım hatırlarsanız .kaldı ki bu adam benim kocam sevgilinize bile güveniyorsanız ama insanların evliliklerine şüpheyle bakıyorsunuz ilginç gerçekten .

Kuzenin düzgün bir dille "canım çok erken keşke bekleseydin bugünlerin tadını çıkarıp, evliliğini otutturmaya baksaydın fln "dese iyi niyet diyebilirdim ama sen haberi verdiğin an "kezban mısın ?" demek yazdıklarına cevap vermemek fln düpedüz kıskançlıktan ya da kısaca kötü niyettendir.
Hiç umursama derim.

kıskanmış işte...

Bence kuzenin yapmak istedigi geri kafalik degilki, geri kafalik bana göre evlilikte en cokta bol bol cocuga sahip olmak istemektir kadini üretme makinasi gibi görmektir, geri kafali gibide bunu anlandirmak istemiyorum ama görüsüm öyle..

Bana göre kuzenin cok modern bir düsünceye sahip hani daha cok cinsellik, rahatlik, gezme tozma keyfine bakmak cocuk aglamalarindan uzak bir yasanti bir süre ask yasamak hamilelik cocuk büyütmeden uzak bir yasanti yi dile getiriyor.. Yani gerikafalik degil bence modern lüx.
Hemen hamile kalabildigin icinde kiskaniyor olabilir..

geri kafalılıkla çocuk yetiştirmek arasında bağ kuramadım .üniverirsite mezunu gayet modern bir kadınım .olgun bir yaşta evlendim çocuk istemem doğaldı yani .kuzenim çocuk istemiyor diye bu o onu modern yapmaz .modern olmak için farklı şeyler gereklidir bence .insanlar çocuk yapıp hemde aşk yaşabilirim bizim gibi mesela .

zaten uslüp farkı vardır sizin dediğiniz gibi dese eyvallah ama işte hem lafları soktu şimdide konuşmuyor benle .

Aslında size de tamamen katılıyorum ama burda durum farklı..

kuzenine hamilelik haberi veriyor ve kuzeninin çocuğu olmadığını bile varsayarsak(bilmiyoruz ) sadece ..hayırlısı olsun canım..demek bu kadar zor olmamalı..

yani çocuğu olmayanları tabii ki biz anlayamayız yeteri kadar..

Şu var ki: ziyarete gitmemelerini, mevlüttte bulunmamalarını, bebek odasını vs görmek istememeleri çok iyi anlarım..Bu manzaraları görmek tabii ki acı verir ben de olsam gitmek istemem..Buraya kadar ok..

ama konuşma anında :tepki koyup , hayırlısı olsun ..bile diyememeyi pek anlayamıyorum, bebeği olmayanlar kusurabakmasın..
Allah herkese versin tabii yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle..

Burda da kuzenin çocuğu olup olmadığını bile bilmiyoruz..konuşma şekli sertmiş hayırlı olsun bile dememiş..bence kuzen hatalı..

yani şöyle deseydi: canım hayırlısı olsun ama sanki acele etmişsiniz biraz daha zaman geçseydi keşke ama olmuş artık..sağlıkla doğsun inş..deseydi zaten arkadaş konu bile açmazdı buraya..ama söyleme şekli, niyet biraz farklı..

evet kesinlikle üstüne üstlük konuşmuyor bile benle artık .

Bak ben sana yaşadığım olayı anlatayım. Benden 8 yaş büyük kuzenim var. Hamilelik haberimi ablam telefonda vermiş ona.
Ablama soruyorum ne dedi diye "bişey demedi" diyor. Ablam şaşkınlığından birşey dememiştir falan dedi, ben de sormadım bir daha.
Beni arar tebrik eder diye düşündüm o da yok. Sonra bayramda aradım onu,

nasılsın x abla diyorum iyiyim falan diyor hiç bir şekilde sormadı. Sonra ben bebek bekliyorum deyince haberim oldu şaşırdım dedi o kadar.
Halbuki yaşım küçük falan değil, evleneli 4 sene olmuş. Ama kendisi bekardı o zaman belki içinde özlem vardır diye hiç üstüne düşmedim bu konunun. Sonra o da evlendi, kendi hemen hamile kaldı. Ablama laf arasında ben çok stres yapmıştım yaşımdan dolayı hamile kalamayacağım diye, ilk aydan hamile kaldım falan demiş. Beni bile doğru dürüst tebrik edemediğini söylemiş.

Ben onu hamileliği boyunca hep aradım, onunda hoşuna gitti ona darılmamam. Yani çoğu zaman insanlar içindeki özlemden böyle davranabiliyorlar. Ama senin kuzeninin uslubu, sana yaklaşımı çok kötü. Sanki suçlar gibi konuşmuş. Herkesin aklı fikri var, çocuk değilsiniz. Hiç takılma bence, kendi hamile kalınca hatasını anlar.

bilmiyorum ama istemediklerini söylüyorlar .belki dediğin gibi çocuğu olmuyodur o hassasiyetle böyle davranmıştır .ama bilemiyorum benimde mesela arkadaşlarım ve kuzenlerim hep benden önce evlendi bazıları çocuk doğurdu ben o zamanlar bekardım ama asla böyle davranmadım kimseye Allah görüyor yukarda .ben yinede bu tutumu anlamıyorum kim ne derse desin .bizim canımı yok mu yani ?ben elimden geldiğim kadarıyla onlara yardım ettim koşturdum .mükafatı bu olmamalıydı .çok kırıldım eskisi gibi olucağımı sanmıyorum .hayatta tek derdi olan insan o değil .

Ay inanamadım, insan böyle şeyler için küser mi?
Yazık ya 3günlük dünya takıldıkları şeylere bak, derdi yok heralde bu kuzenlerin ki kalkmış böyle münasebetsiz şekilde tavır alıyolar! Sinir oldum bak şimdi bunlara

Oncelikle bebisiniz hayirli, ugurlu olsun.
Bence hic kafaniza takmayin.
Herkes kendine yakisani yapar.
Hamileliginizin keyfini cikarmaya bakin.
Bundan sonra kuzeninizin tavrina gore sizde kendi tavrinizi belirlersiniz.

Haklısın canım, kuzenin seninle yaşıt hani benim kuzenim gibi yaşı büyük olsa belki bir nebze yaptığını hafifletirdi. Senden önce evlendiği için belki ilk kendi bebeği olcağını düşünüyordu ondan bozuldu. Belki de aklı sıra akıl vermek istedi ama uslubunu ayarlayamadı çocuk azarlar gibi konuşmuş. Bence hiç üzerine düşme ve düşünme bile bırak hatasını o anlasın.

iyide benden önce evlendi diye yani neden böyle yapıyor anlamadım .insanlar cidden tuhaf.oda benden önce evlendi bende ona küsseydim o zaman hayret birşey .umrumda değildi yani .insanın kendi kanı olan birinden böyle terslenmesi hiç hoş değil bide benle konuşmuyor bile artık ben ne yaptıysam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…