ne demek bırak çatlasın allah sana vermiş çocuk birde onun hislerini anlamaya çalış kendini onun yerine koy ne kadar zor bir durum onun için
"Sanane, evliliğimin tasası sana mı düştü" diyemedin mi canım?
Herkese nasip olmuyor çocuk...Tadını çıkar...
Bende kuzenimin hanimina iyice tembihlemistim sakin hamile kalma diye evlenirken, cünki kiz daha 19 yasindaydi ve kuzenimde 21 ve isi iyi degil, cok az para aliyordu, borclari vardi. Tamam tamam dedi ve evlendikten dört ay sonra hamile oldugunu duyduk. Tebrik ettim tabiiki ve birsey demedim, bilmiyorum artik istiyerekmi istemiyerekmi oldu, benide ilgilendirmez zaten, ama okadar zorluk cektilerki, halada cekiyorlar...ama onlarin bilecegi birsey, cocuk onlarin cocugu. Herkesin kendi akli mantigi var, herkesin kendi hayati, kim ne isterse yapsin, birde insan her aklindan geceni söylememeli, ne demek kezban gibi? Terbiyesiz kuzeniniz. Ayricada kiskanclik olabilir gercekten, belki kendide bu aralar cocuk istiyordur olmuyordur. Bosverin gidin, yüz vermeyin.
Buda yanlış bir bakış açısı her çocuğu olmayan çocuğu olanı kıskanacak diye bir kaidemi var .
Yok anlamıyorum özellikle bu gibi kimselerden bekleniyor hayırlı olsun denmesi vs .
Belki sadece sizi önemsemiyor , acıdığınızı , onun kıskandığını düşüneceğinizi düşünüyor olabilir nitekim de düşünmüşsünüz.
Sizin ki dıdımın dıdımın dıdısı olmuş kaynımın eski kiracısı .Bi kere ev sahipleri sevilmez , tuhaf bir genelleme oldu değil mi , siz yapıyorsunuz ama .
Zaten dertleri başından aşkın bir de o ne der bu nederle uraştırıyorsunuz günah yahu..
kuzeninin kezbanmısın demesi gerçekten ayıp bi davranış biçimi fakat ben kıskandıgı düşünmüyorum oda yeni evliymiş sonuçta kıskansa böyle tepki vermez artniyet aramayın kuzeniniz sizi düşünmüşşş..benm çocukluk arkadaşım evlendi evlendikten hemen sonra hamile kaldı duyar duymaz tepki verdim evet belki onun tarafındanda kıskançlık konumuna girmişimdir ama durum öyle degil evlendigi adamı sevdigi için yanlışlarını görmüyordu ve acele bi şekilde çocuk yaptı..şuan durumu nasıl peki biliyomusun evi terketti çocuguyla deliler gibi pişmannn..bi çok örnek var kuzenin bunları seni ve eşini düşünerek tepki vermiş arkadaşım bnm fikrimmmm :) bu arada bebişin hayırlıııı olsunnnn :)
kuzeninin kezbanmısın demesi gerçekten ayıp bi davranış biçimi fakat ben kıskandıgı düşünmüyorum oda yeni evliymiş sonuçta kıskansa böyle tepki vermez artniyet aramayın kuzeniniz sizi düşünmüşşş..benm çocukluk arkadaşım evlendi evlendikten hemen sonra hamile kaldı duyar duymaz tepki verdim evet belki onun tarafındanda kıskançlık konumuna girmişimdir ama durum öyle degil evlendigi adamı sevdigi için yanlışlarını görmüyordu ve acele bi şekilde çocuk yaptı..şuan durumu nasıl peki biliyomusun evi terketti çocuguyla deliler gibi pişmannn..bi çok örnek var kuzenin bunları seni ve eşini düşünerek tepki vermiş arkadaşım bnm fikrimmmm :) bu arada bebişin hayırlıııı olsunnnn :)
İyi günler .Ben forumda yeniyim .Çok büyük bir dert değil ama canımı sıkan bir konuyu açmak istedim ..Benim bir kuzenim var yaşıtız .O benden daha önce evlendi .Ben yeni evlendim sayılır .Hamile kaldım .Kuzenime söyledim .Bana kezbanmısın hemen hamile kalıyorsun korunmadın mı dedi ?Bende öyle kaldım ikimizde istedik dedim korunmadık .Bu seferde evliliğiniz oturmadan bu işlere kalkışmısınız soununuz hayr olsun falan birşeyler dedi .Bende ne diyorsun sen diye çıkıştım .Bir tebrik bile etmedi beni .Biraz öncede facede gördüm selam yazdım cevap bile vermiyor bana .Bana cephe aldı resmen .Anlam veremiyorum bu tavrına .
Bence kuzenin yapmak istedigi geri kafalik degilki, geri kafalik bana göre evlilikte en cokta bol bol cocuga sahip olmak istemektir kadini üretme makinasi gibi görmektir, geri kafali gibide bunu anlandirmak istemiyorum ama görüsüm öyle..
Bana göre kuzenin cok modern bir düsünceye sahip hani daha cok cinsellik, rahatlik, gezme tozma keyfine bakmak cocuk aglamalarindan uzak bir yasanti bir süre ask yasamak hamilelik cocuk büyütmeden uzak bir yasanti yi dile getiriyor.. Yani gerikafalik degil bence modern lüx.
Hemen hamile kalabildigin icinde kiskaniyor olabilir..
Kuzenin düzgün bir dille "canım çok erken keşke bekleseydin bugünlerin tadını çıkarıp, evliliğini otutturmaya baksaydın fln "dese iyi niyet diyebilirdim ama sen haberi verdiğin an "kezban mısın ?" demek yazdıklarına cevap vermemek fln düpedüz kıskançlıktan ya da kısaca kötü niyettendir.
Hiç umursama derim.
Kuzen olduğunuzu, yakın olduğunuzu, kardeşinizin olmadığını söylemişsiniz.
Bence kuzeniniz tamamen sizin için endişesinden böyle sert bir çıkış yaptı .
Büyük ihtimal mizacı sert.
Ha, ilk çocuğu yapanın kendisi olmak istediği için biraz hazımsızlık yaşamışta olabilir.
Fakat şunu da söylemek isterim,konusahibinin konusunun dışına çıkarak; yıllardır isteyip de çocuğu olmayanlar, yakınlarındaki birilerinin çocuğu olunca tebriğe gitmek istemeyebilirler.
Bu fesatlıklarından olmayabilir ille yani bunu bu şekilde hemen kötü adlandırmamalı. Kadının yıllardır çocuğu olmuyor düşünsenize ve yeni bebek olmuş bir eve gidiyorsunuz, o ev buram buram bebek kokuyor. Odasına giriyorsunuz pespembe ya da masmavi bir bebek odası . Karşında bir loğusa ...
Yıllardır isteyip de tadamadığı tüm duygular karşısında ! Ve belkide o yılların verdiği bir ümitsizlikle "ben bunları hiç yaşayamayacağım galiba" endişesi ...
Herkes güçlü olmak zorunda değil, ki kaldı ki yıllarca çocuk için çabalayan biri çok nadir yeterince güçlüdür.
O kıskansa bile ona hak vermek gerekir . Yazık değil mi ona da?
Ben böyle düşünüyorum şahsen. Ha , geldiğinde de surat asıyor ise o surat size değil ki ... Kimbilir nasıl acıyor içi , nasıl gülsün ?
Yani bence, "Surat asıyor" diye kötü düşünmek biraz tek taraflı bir bakış açısı. Halbuki, bir kucağınızdaki bebeğe bakın, bir de onun kucağındaki boşluğa..
Empati yapmak, düşününce zor bir şey değil aslında.
Kuzeniniz biraz daha yumuşatarak söyleyebilirdi diye düşünüyorum . Ama bence iyiliğinizi düşündüğü için birden fevri davrandı.
Diğer ihtimalse, ondan sonra evlendiğiniz halde aileye ilk bebeği sizin verecek olmanızdan kaynaklanan fesatlık olabilir, ama umarım bu değildir.Üzücü olur çünkü.
Aslında size de tamamen katılıyorum ama burda durum farklı..
kuzenine hamilelik haberi veriyor ve kuzeninin çocuğu olmadığını bile varsayarsak(bilmiyoruz ) sadece ..hayırlısı olsun canım..demek bu kadar zor olmamalı..
yani çocuğu olmayanları tabii ki biz anlayamayız yeteri kadar..
Şu var ki: ziyarete gitmemelerini, mevlüttte bulunmamalarını, bebek odasını vs görmek istememeleri çok iyi anlarım..Bu manzaraları görmek tabii ki acı verir ben de olsam gitmek istemem..Buraya kadar ok..
ama konuşma anında :tepki koyup , hayırlısı olsun ..bile diyememeyi pek anlayamıyorum, bebeği olmayanlar kusurabakmasın..
Allah herkese versin tabii yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle..
Burda da kuzenin çocuğu olup olmadığını bile bilmiyoruz..konuşma şekli sertmiş hayırlı olsun bile dememiş..bence kuzen hatalı..
yani şöyle deseydi: canım hayırlısı olsun ama sanki acele etmişsiniz biraz daha zaman geçseydi keşke ama olmuş artık..sağlıkla doğsun inş..deseydi zaten arkadaş konu bile açmazdı buraya..ama söyleme şekli, niyet biraz farklı..
Bak ben sana yaşadığım olayı anlatayım. Benden 8 yaş büyük kuzenim var. Hamilelik haberimi ablam telefonda vermiş ona.
Ablama soruyorum ne dedi diye "bişey demedi" diyor. Ablam şaşkınlığından birşey dememiştir falan dedi, ben de sormadım bir daha.
Beni arar tebrik eder diye düşündüm o da yok. Sonra bayramda aradım onu,
nasılsın x abla diyorum iyiyim falan diyor hiç bir şekilde sormadı. Sonra ben bebek bekliyorum deyince haberim oldu şaşırdım dedi o kadar.
Halbuki yaşım küçük falan değil, evleneli 4 sene olmuş. Ama kendisi bekardı o zaman belki içinde özlem vardır diye hiç üstüne düşmedim bu konunun. Sonra o da evlendi, kendi hemen hamile kaldı. Ablama laf arasında ben çok stres yapmıştım yaşımdan dolayı hamile kalamayacağım diye, ilk aydan hamile kaldım falan demiş. Beni bile doğru dürüst tebrik edemediğini söylemiş.
Ben onu hamileliği boyunca hep aradım, onunda hoşuna gitti ona darılmamam. Yani çoğu zaman insanlar içindeki özlemden böyle davranabiliyorlar. Ama senin kuzeninin uslubu, sana yaklaşımı çok kötü. Sanki suçlar gibi konuşmuş. Herkesin aklı fikri var, çocuk değilsiniz. Hiç takılma bence, kendi hamile kalınca hatasını anlar.
Bence boşver ...benimde çok samimi olduğum bir kuzenim vardı 1 kızı var.. Sırf benim oğlum olacak diye konuşmuyor küs benle ...ilk başlarda bende çok üzüldüm ama şimdi umursamıyorum bence sende takma..
bilmiyorum ama istemediklerini söylüyorlar .belki dediğin gibi çocuğu olmuyodur o hassasiyetle böyle davranmıştır .ama bilemiyorum benimde mesela arkadaşlarım ve kuzenlerim hep benden önce evlendi bazıları çocuk doğurdu ben o zamanlar bekardım ama asla böyle davranmadım kimseye Allah görüyor yukarda .ben yinede bu tutumu anlamıyorum kim ne derse desin .bizim canımı yok mu yani ?ben elimden geldiğim kadarıyla onlara yardım ettim koşturdum .mükafatı bu olmamalıydı .çok kırıldım eskisi gibi olucağımı sanmıyorum .hayatta tek derdi olan insan o değil .
Haklısın canım, kuzenin seninle yaşıt hani benim kuzenim gibi yaşı büyük olsa belki bir nebze yaptığını hafifletirdi. Senden önce evlendiği için belki ilk kendi bebeği olcağını düşünüyordu ondan bozuldu. Belki de aklı sıra akıl vermek istedi ama uslubunu ayarlayamadı çocuk azarlar gibi konuşmuş. Bence hiç üzerine düşme ve düşünme bile bırak hatasını o anlasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?