Kuzenimin anlamsız tavırları ?

herkesin kendi hayatı ve seçimleri var .
yaşım çok küçük değil beklemek için ayrıca bir uslup vardır değil mi ?böyle konuşması çok çirkin .art niyet aramakta haksız olduğumu düşünmüyorum .

korunup sonra hamile kalmak için uğraşan öyle çok insan var ki .
evet doğrusu evliliği oturtmak sonra çocuk yapmak ama benim evliliğimde sorun yok zaten iyiyiz gayet eşimle .
kader kısmet meselesi ayrıca çocuk yaptık diye boşanıcak durumumuz yok

Kıskanmış bariz ortada, hamileliğinizin keyfini çıkartın. O senden önce evlendiği için. Bu duyguyuda senden önce yaşamak istemiştir belki.

Onlar, istemediklerini söylemişler. Haklısınız.
Ama şöyle de olabilir, belki de istiyorlar , fakat olmuyor. Ve bunları kendilerinde eksiklik gibi hissettikleri için "istemiyoruz" maskesi ardına gizleniyorlar ?
Olabilir, belki kuzeninizin gereğinden fazla tepkisini buna bağlayabiliriz .
Tabi ki hamile insanın duyguları da değişik oluyor, hormonlardan dolayı daha bir hassas oluyor insan.
Ama yine de yıllarca çocuk için uğraşıp anne olamayan insanların daha hassas olduğuna inanıyorum çünkü sizin hassasiyetiniz 9 ay sürüyor, onlarınki kim bilir kaç yıldır.
Altını çiziyorum , bahsettiğim ihtimal siz ve kuzeniniz için geçerli değil :)

Kıskanmış bariz ortada, hamileliğinizin keyfini çıkartın. O senden önce evlendiği için. Bu duyguyuda senden önce yaşamak istemiştir belki.

istemiyoruz diyor ama bilmiyorum .konuşmaya çalıştım olmadı konuşmama kararı aldım bende .

Hamilesiniz, bu zamandan sonra bunları düşünmeye gerek yok aslında. Sizin şuan ilgilenmeniz gereken bebeğiniz ve size verdiği mutluluk. Evliliğinizde ne güzelmiş bakın, daha çok mutlu olun. Kuzenmiş, onun tavrıymış takılmayın, çünkü bu sizi daha çok stres altına sokacaktır.

Ama şu bakış açısına çekmek isterim sizi, yaş kaç olursa olsun, eğer artık anne olması için sınırda değilse . Acele edilmemeli. Evlilik ilk yıllarda tabiki iyi gidecektir.
Evlilik başka bir şey, aynı evin içinde olmak . Yani bence de çiftler ilk önce evliliğe adapte olmalı. Bazen Buzdağı gibi, ilişkinin bilinmeyen boyutları ortaya çıkabiliyor.
Ha bu her evlilikte böyle olacak demek değil. Evlenince hemen çocuk yapan çiftler boşanacak değil. Ve ya beş yıl sonra da çocuk yapsanız, 10 yıl sonra ayrılmayacak değilsiniz.
Hemen çocuk yapanlar ayrılıyor, ya da yapmayanlar bir ömür evli kalıyor diye bir kıstas , genelleme yok.
Ama bence , çiftler yine de 1-2 yıl sonra çocuk yapmalılar, eğer gençler ise.
Hani en azından ihtimallerin oranını düşürmek için.

benim bekleyip sonra çocuk yaparız diyen arkadaşlarımın çoğu tedavii görerek hamile kaldı maalesef .ve bana dedikleri şey hemen çocuk yapın sonra uğraşırsınız oldu .
korunmak istemedik ikimizde .boşanmaya gelince her evli insan boşanabilir bunun bebekle ilgisi olduğunu sanmıyorum .çocuk sadece bahene olur .boşanıcağı varsa zaten boşanır .ikimizde yaşımızı almış olgun insanlarız zaten .

Zaten , çocuk boşanma sebebi demiyorum ki. 2 yıl sonra boşanıldığını düşünün ve 2 yıl içinde çocuk yapıldığını. O zaman çocuğa yazık olabiliyor işte.
Ama 2 yıl bekleyen bir çiftse ve 2 yıl sonra boşandıklarında, en azından çocuk olmadığı için çocuğa da yazık olmuyor.

çocuğa neden yazık olsun ki boşanma durumunda ?tamam zor tabi boşanmış bir ailenin çocuğu olmak ama sonuçta ortada kalıcağı bir durum yok .sizin konunuzda çocuk istediğinizi yazmıştınız bu konuda çocuk konusunda temkinli yaklaşmanız entresan geldi bana .çünkü deli gibi çocuk istediğinizi söylüyordunuz .siz şimdi evlenseniz 2 yıl beklemek mi istersiniz ?

Forumda ismi Kezban olan hiç hatun yok mu acaba diye düşündüm.. Benim ismim bir hakaret gibi kullanılsaydı topa tutardım o kuzeni

Sağlıkla kucağına al inşallah. Boşver o kuzeni de.. Bir kadının hayatının en özel zamanları bunlar. En ufacık bir üzüntünde bebiş te üzülür.

Barışmak için uğraşması gereken birisi varsa o da kuzenin.. Sen değilsin..

evet konuştuğunu hiç bilmedi böyle soğukluk girdi işte .
inşş canım üzmem bebeğimi ben de işte insanın canı sıkılıyor .

Benim konumla bu durumun bir alakası yok. Doğru kişiyi bulamayacağımı düşündüğümden ötürü, çocuk sahibi olamayacağım korkusu ile açtığım bir konuydu .
Tabiki çocuk istiyorum ama ilk önce evliliğimin tadını çıkarmalıyım, evliliğe adapte olmalıyım. Evlendikten sonra eşimin değişip değişmediğini, değiştiyse ne kadar katlanılabilir olduğunu görmeliyim.
Ayrıca, 2 yıl olmasa da 1-1,5yıl beklemeyi düşünüyorum eğer bu yaşımda evlenirsem . Ama kalkıp 35 te evlenirsem, beklemem daha sakıncalı.

ama bebek özlemi var içinizde o yüzden o konuyu açtınız .doğru insanı bulamayacağım için çok korkuyorum değildi konu .bebeğimin olmasını istiyorum ya hiç olmasa diye korkuyorum demiştiniz .
herkese göre değişir ben böyle uygun gördüm isteyerek hamile kaldım .herkesin hayat görüşü farklıdır .o doğrrdur yada bu doğrudur diye birşey yok .doğrular herkese göre değişir .sizin doğrunuz o benimkiside bu sonuçta .herkesin kendi hayatı .

KIIIISSSSS KKKKKAAAANNNN MIIIŞŞŞ
takılma, rahat ol, kimseyi eyleyecek değilsin, kıskançlık kemirir adamı, boşver, hamileliğin evliliğinin tadını çıkar...

Ben sizin durumunuza bir şey demiyorum ki, niye her şeyi ters anlıyorsunuz ?
Ben genel bir şeyden bahsettim, siz mutluysanız ne güzel dedim.
Anne olmayı çok istiyorum, ama evlenir evlenmez çocuk yapmayacağım. Allahın izniyle, biraz bekleyeceğim.
Ben de aynı şeyi söylüyorum başından beri. O doğru bu doğru değil. Önemli olan tedbirli olmak, riskleri azaltmak.
Doğru insanı bulamayacağım için korkuyorum demedim zaten, doğru insanı bulamayacağımı düşündüğüm için anne olamayağım korkusu dedim :)
Yani doğru insanı bulursam ,ALLAHtan bir sağlık problemimde olmazsa, deli gibi anne olmak istiyorum diye hemen çocuk yapmam.
Ama herkesin fikri kendine. Ben sizi eleştirmiyorum ki ... Zaten hamilesiniz. Ama hani benim düşüncem bu diyorum...

kıskanma da olabilir tamamen iyi niyet de olabilir onu artık ancak kuzeniniz bilir içindeki nedir ne değildir ama şu durumda çok münasebetsizce davranmış. çocuk yapmak sadece iki kişinin alabileceği bir karar -tabii ki çocuğun sorumluluğunu alabilecek durumdalarsa- bunun dışındakilere söz düşeceğini sanmıyorum. biri bana böyle davransa ben de sinir olurdum. kimseyi ilgilendirmez sonuçta doğuracak olan benim bakacak olan benim. kime ne ki?

hayır siz fikir danışmış olsanız biz çocuk istiyoruz acaba erken mi ki deseniz de bunları söylese tamam derim de hamileyim diyen insana bu lafları söylemek manasız. gidip aldıracak mı sanki siz öyle deyince moralini bozmaktan bşaka işe yaramayacak. işte sizin kuzen de sadece moral bozmuş o kadar. düşünmemeye çalışın gerekirse de görüşmeyi kesin kimsenin ne olacağı belli olmaz 5 sene beklersin zamanı der çocuk yaparsın 6. senede boşanmak zorunda kalırsın.

iki taraf da hazır olduktan sonra çocuğun zamanı yoktur bence. erken ya da geç önemli olan hazır hissetmek.

tepkili olması,konuşmaması ilginçmiş.sadece kızsa anlarım.yani ben de evlenir evlenmez hamile kalınmasını anlayamıyorum.kendime yakın birine diyebilirim yanlış yapmışsın keşke bekleseydiniz, hatta samimiysem korunamadınız mı falan diye kızılabilir.ama niye küsüp konuşmıycam ki,buna bir anlam veremedim.acaba dediğin gibi kıskançlık mı

Bende kuzenimin hanimina iyice tembihlemistim sakin hamile kalma diye evlenirken, cünki kiz daha 19 yasindaydi ve kuzenimde 21 ve isi iyi degil, cok az para aliyordu, borclari vardi. Tamam tamam dedi ve evlendikten dört ay sonra hamile oldugunu duyduk. Tebrik ettim tabiiki ve birsey demedim, bilmiyorum artik istiyerekmi istemiyerekmi oldu, benide ilgilendirmez zaten, ama okadar zorluk cektilerki, halada cekiyorlar...ama onlarin bilecegi birsey, cocuk onlarin cocugu. Herkesin kendi akli mantigi var, herkesin kendi hayati, kim ne isterse yapsin, birde insan her aklindan geceni söylememeli, ne demek kezban gibi? Terbiyesiz kuzeniniz. Ayricada kiskanclik olabilir gercekten, belki kendide bu aralar cocuk istiyordur olmuyordur. Bosverin gidin, yüz vermeyin.

Buda yanlış bir bakış açısı her çocuğu olmayan çocuğu olanı kıskanacak diye bir kaidemi var .
Yok anlamıyorum özellikle bu gibi kimselerden bekleniyor hayırlı olsun denmesi vs .
Belki sadece sizi önemsemiyor , acıdığınızı , onun kıskandığını düşüneceğinizi düşünüyor olabilir nitekim de düşünmüşsünüz.
Sizin ki dıdımın dıdımın dıdısı olmuş kaynımın eski kiracısı .Bi kere ev sahipleri sevilmez , tuhaf bir genelleme oldu değil mi , siz yapıyorsunuz ama .

Zaten dertleri başından aşkın bir de o ne der bu nederle uraştırıyorsunuz günah yahu..

"Sanane, evliliğimin tasası sana mı düştü" diyemedin mi canım?
Herkese nasip olmuyor çocuk...Tadını çıkar...

ne demek bırak çatlasın allah sana vermiş çocuk birde onun hislerini anlamaya çalış kendini onun yerine koy ne kadar zor bir durum onun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…