Kuzenimin anlamsız tavırları ?

sen ve eşin kendinizi demek ki hazır hissediyorsunuz ki bebek istemişsiniz ve olmuş allahın izniylede şuan kaç aylık bebeğiniz bilmiyorum ama yakın zamanda da sağ sağlim kucağınıza alın inşallah diyeceğim şu ki siz buna hazırsanız zaten x kişilerin buna karışmaya hakları yok sizin tercihinize saygı duymaları lazım
ayrıca tekrar söylüyorum kıskanmamış olsa neden tebrik etmesin ki ben bu konuları artık çok iyi öğrendim gerek arkadaş çevremden,gerek akrabalardan bir hayırlı olsun demek bu kadar mı zor ya ?sende hiç oralı olma yan yana gelirsen kuzeninle karnını okşa bebeğinle konuş o an ne yapacak kuzeninin tavrından anlarsın zaten ne saçma fikirli insanlar var ya allah allah koca benim,bebek benim istediğim zaman doğururum kime ne ya kezban demiş birde kezbanlar kovalasın seniiii

İnsanlar neden elalemin yatak odasına bu kadar meraklılar anlamıyorum.

Evlenirsin korunursun ''Yapın bi tane ne olacak?'' derler.

Korunmaz çocuk yaparsın '' Bu ne acele evliliğinizin tadını çıkarsaydınız'' derler.

Yani kısacası derler de derler.

İnsanın kuzeninin demesi canını sıkar ama boşver arkadaşım.Bebeğin hayırlı olsun sağlıkla kucağına al inşallah

bide hemen kalmışsın evliliklerde hemen çocuk yapmak yanlış sonun hayır olsun dedi .yani bitmeye mahkum demek istedi ne kadar çirkin .eşimle konuştum boşver hayatım üzülme lütfen diyor kızıyor bana .konuşma onla dedi ama ben yine dayanamadım laf attım bugün yine cevap vermedi .eşimle geriliyoruz bu konuda .ona birşey anlatma tamam yaptıysak brilikte yaptık biz istedik kime ne diyor .
bebeiğim 3 aylık şu anda .ben kendimi hazır hissediyorum zaten .hayırlı olsun demedi hiç .:)

inşş .başka birinden kötü tepki almadım herkes sevindi .bir tek o böyle yaptı anlam veremedim .

kim demiş evliliklerde hemen çocuk yapmak yanlış diye???
ben sizin yerinize olsaydım aaa öylemi o zaman ben bunu aldırayım sen ne zaman uygun görürsen çocuk yapayım derdim o an eminim ki cevap veremezdi,yani dediğiniz gibi eşiniz ve siz istedikten sonra kime ne ???eşiniz haklı şuan hamilesiniz üzülmemelisiniz hamileliğin tadını çıkarın lütfen bunlar kafaya takılacak şeyler değil aksine kendinizle gurur duymalısınız annelik maalesef herkese nasip olmuyor bebek hasretiyle yanan o kadar çok bayan arkadaşlar var ki bu tarz şeyler her ne kadar can sıkıcı da olsa uzatın ayaklarınızı eşinizle hamileliğinizin tadını çıkarın bu tarz laf sokan insacıklarada ibret olsun yeni evli olup hamile kalınıp mükemmel olan evliliklerde varmış diye

evet öyle yapmak gerek .benim arkadaşlarımda hemen çocuk yaptı ve çok mutlular .bu işin öyle bir matematiği yok zaten .bir kaç sene bekleyip çocuk yapanlar sanki hiç boşanmıyor .böyle genellemelere katılmıyorum ben zaten .memnunum halimden çok şükür .teşekkür ederim yorumların bana çok moral verdi allah hepinizden razı olsun .

olay bitmiştir zaten allah sendende razı olsun canım,sağ sağlim kucağına al inşallah hayırlı olsun size ve ailenize ve vatanımıza hayırlı bir evlat olsun inşallah hayırlı akşamlar dilerim...

olay bitmiştir zaten allah sendende razı olsun canım,sağ sağlim kucağına al inşallah hayırlı olsun size ve ailenize ve vatanımıza hayırlı bir evlat olsun inşallah hayırlı akşamlar dilerim...

sanada hayırlı akşamlar canım .inşş canım sende tez zamanda anne ol inşş ...

salak mıdır nedir o kuzenin.neden hep kıskançlık olur anlamam kusura bakma da kuzenin gerizekalı !! dua et bebeğine nazar değdirmesin.

hayır zaten sizin eşinizle aranızda olanlar onu zerre kadar ilgilendirmezken o kim oluyor da beklemelisin diyor ya!!!! kuzense kuzenliğini bilsin.yatak odanıza kadar karışmış,asıl kezban kendisi.ona ne senin bebek yapmandan.dünyada birbirini seven iki kişinin bebeklerini kucaklarına almasından başka güzel birşey var mıdır! ayy çok sinir oldum kusura bakma.sana tavsiye hamileliğinde boynundan nazar boncuğunu,bebeğin doğunca hayırlısıyla inşallah,bebekten nazar boncuğunu eksik etme.sakın bak!! kem gözlere şiş Yarabbim!!!

olay karışması değil aşağılayıcı konuşması hatta şu an konuşmuyor bile bende anlamadım tavrı çok çirkindi .nazar boncuğum var canım taşıyorum sağol :)onun dışında kötü bakan yok zaten herkes çok sevindi .

bence neden kıskançlık olmayabilir..
sonuçta kardeş gibi büyümüşsünüz koruma içgüdüsüyle öyle tepki vermiş olabilir.. eşininze karşı tavırları nasıl belki eşinizi pek benimseyemediği için çocuk konusunda erken davrandığınızı düşünmüştür.. aranızdaki samimiyet de fazla olduğu için rahatça tepkisini koymuş.. bence çok ters tepki vermemiş öyle çok boşanma haberleri duyuyoruzki insan çocuk konusunda temkinli olmak zorunda kalıyor..

tamam koruma amaçlı söyledi diyelim şimdi neden konuşmuyor benle .verdiği tepki çok sertti .tamam o öyle düşünebilir ama ben eşime güveniyorum .boşananlar sadece hemen çocuk yapanlar değil .çok farklı nedenlerden dolayı boşanabilir insanlar .

Neden slm yazıyorsun ki? Benim mutlulugumun içine edicek kuzeni tanımam ben bir daha...
Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucagına al inşallah. Bu ikinizin verdiği ve vereceği bir kararken dış kapının mandallarına söz düşmez

Kuzen olduğunuzu, yakın olduğunuzu, kardeşinizin olmadığını söylemişsiniz.
Bence kuzeniniz tamamen sizin için endişesinden böyle sert bir çıkış yaptı .
Büyük ihtimal mizacı sert.
Ha, ilk çocuğu yapanın kendisi olmak istediği için biraz hazımsızlık yaşamışta olabilir.

Fakat şunu da söylemek isterim,konusahibinin konusunun dışına çıkarak; yıllardır isteyip de çocuğu olmayanlar, yakınlarındaki birilerinin çocuğu olunca tebriğe gitmek istemeyebilirler.
Bu fesatlıklarından olmayabilir ille yani bunu bu şekilde hemen kötü adlandırmamalı. Kadının yıllardır çocuğu olmuyor düşünsenize ve yeni bebek olmuş bir eve gidiyorsunuz, o ev buram buram bebek kokuyor. Odasına giriyorsunuz pespembe ya da masmavi bir bebek odası . Karşında bir loğusa ...
Yıllardır isteyip de tadamadığı tüm duygular karşısında ! Ve belkide o yılların verdiği bir ümitsizlikle "ben bunları hiç yaşayamayacağım galiba" endişesi ...
Herkes güçlü olmak zorunda değil, ki kaldı ki yıllarca çocuk için çabalayan biri çok nadir yeterince güçlüdür.
O kıskansa bile ona hak vermek gerekir . Yazık değil mi ona da?
Ben böyle düşünüyorum şahsen. Ha , geldiğinde de surat asıyor ise o surat size değil ki ... Kimbilir nasıl acıyor içi , nasıl gülsün ?
Yani bence, "Surat asıyor" diye kötü düşünmek biraz tek taraflı bir bakış açısı. Halbuki, bir kucağınızdaki bebeğe bakın, bir de onun kucağındaki boşluğa..
Empati yapmak, düşününce zor bir şey değil aslında.

Kuzeniniz biraz daha yumuşatarak söyleyebilirdi diye düşünüyorum . Ama bence iyiliğinizi düşündüğü için birden fevri davrandı.
Diğer ihtimalse, ondan sonra evlendiğiniz halde aileye ilk bebeği sizin verecek olmanızdan kaynaklanan fesatlık olabilir, ama umarım bu değildir.Üzücü olur çünkü.

ben bebeği olmadığını bilmiyorum ki ama o böyle bri çıkış yaptı ve şu an benle konuşmuyor .dediğine göre istemiyolarmış zaten .ama eğer isteyipte olmuyorsa benim ne suçum var anlamadım .
herkes güçlü olmak zorunda değil ama karşısındakini kırmakda zorunda değil bence .benim için endişelense beni bu hamile halimle üzer mi sence?

biliyorum hata yaptım yazmamam gerekirdi .bundan sonra yazmam zaten .

Hayır , benim orta kısımda yazdıklarım sizin kuzeniniz için geçerli değil.
Bir yoruma hitaben yazdım. Hani kötü düşünmeyelim diye.

Herkes güçlü olmak zorunda değil derken kuzeniniz için demedim . Bence de, hamile olduğunuz halde o kadar sert çıkış yapmamalı , dediğim gibi yumuşatarak söylemeliydi.
Gerçi ben olsam, hiç bir şey demezdim çünkü kadın hamile ? Napsın aldırsın mı ? Hamile kaldığına pişman eder gibi bir yorum da bulunmazdım.
Ya boşanırsanız filan gibi endişeleri hamile kadının aklına sokmazdım . Kuzeniniz biraz fazlaca sert ve anlamsız tavırların içine girmiş.

Son düzenleme:

evet bencede sonuçta o hassas belki ama ben daha hassasım .benim içimde benden bağımsız bir canda yaşıyor şu anda .ne olursa olsun hamile bir kadın kadar kimse hassas olamaz .tamam belkide haklısın çocuk özlemi var sonuçta benden epeyce bir zaman önce evlendi .onun çocuğu olması gerekiyordu şimdiye kadar ama istemiyoruz demişti zaten .yani ben böyle dediği için paylaştım hamileyim diye .yoksa söylemezdim bile .
bebek özlemi çekip yıllarca bebeğinin olmasını bekleyen kadınlar için tabiki zor bir durum ben anlayamam o piskolojiiyi ama hamile olmakta çok çok farklı bir piskoloji inanın buna .

Bence kuzenin seni düşünmüş. Sen art niyet arıyorsun. Bana göre de yeni evlilerin çocuk yapması yanlış bir durum. Önce evliliğini yaşa, eşini tanı, anlaşabilecekmisin bir bak sonra çocuk düşün. Bir sürü çocuk bu yüzden ortalarda kalıyor. Ya da sürdürülmemesi gereken evlilikler o çocuğun hatrına devam ediyor. Tabi çocuk için mutsuz bir ortamda büyümek ne kadar iyi olabilir orası ayrı konu. Bende evlenen arkadaşlarımı hemen çocuk yapma diye uyarırım. Bunda art niyet aranması saçma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…