Agzina saglik ne guzel bir analiz bu... gercekten hayat sanki facebook taki mutluluk pozlarindan ibaret !! Cocugum olursa assssssla ne bahsederim..ne foto paylasirim ne de birine cocugun var mi derim...olur mu herkesin çocuğu mükemmel, herkes çok hayırlı, herkes o kadar iyi anne baba ki bir derdim varda annemden nefret ediyorum babam ölsün istiyorum diye konular açılmıyor. Kimse hamileyken boşanmıyor, eşler hep ilgili .Annelik mükemmel bir duygu ama küçücük çocuğu hırsından dövebiliyorlar.Bide sanki herkesin çocucuğu o kadar uslu sorunsuz ki, hiçç problem yaşamıyorlar, hep bi gülücükler gülücükler... o çocuklar hep bebek kalıyor, ne okullarıyla ilgili ne ergenlikleriyle ilgili kimse hiçç sorun yaşamıyor.
Insanlar galiba olmak istedigi ..yasamak istedigi hayati gosteriyorlar.. facebookta kocalariyla cocuklariyla yedikleriyle neden mutlu pozlar koymak ister ki insan?? Narsistik Kisilik bozuklugu bu... ben hic bir mutlu seyimi paylasmam ki nazar degmesin diye...eceezgi örneklerimi çoğaltabilirim. Dedem yaşında bi iş arkadaşım vardı; ustam gibi birşeydi. Nefret ederdim ondan. Sürekli kızının ne kadar üstün zekalı, ne kadar yetenekli, ne kadar sıradışı olduğundan bahseder, beni geri zekalı yerine koyardı. Bir gün işyerindeki odama girdiğimde, kızının ona resmen köpeğe bağırırmış gibi bağırdığını gördüm; ezdiğini gördüm. Utancımdan odadan çıktım.
Üniversitede gereksiz bir sınıf arkadaşım vardı. Sürekli ne kadar çok kızla birlikte olduğunu anlatırdı; yerin dibine girerdik. Bakir olduğundan emindim. Çünkü parasız, tipsiz, karaktersiz ve öğrenci yurdunda kalan (bir kızla başbaşa kalma imkanı bulunmayan) biriydi.
Sürekli kocasını öven, bir giydiğini bir daha giymeyen bir komşumuz vardı. Sorsan en mükemmel evlilik onundu. Kocasının ise ne fındıklar kırdığını bilmeyen yoktu.
Dünyanın en önemli mesleğini icra ettiğini düşünen ve kendini iş kadını sanan bir arkadaşım vardı. Sonrasında 2 yıl boyunca işyerinde psikolojik tacizden dolayı psikitaytrik tedavi gördü.
Dışarıdan bakıldığında, özgüveni tavan yapmış biri gibi görünürüm. Ama aslında kendimi hiçbirşeye layık olmayan biri gibi hissederim çoğu zaman.
.
.
.
.
o zaman bana acıyacaklar benim gbi bakmıyorlar ki bu duruma
ben olmazsa olmaz Allahın vardır bır bıldıgı dıyorum
Hersey cocuk değil, ben eşimle cok mutluyum.
Kendisi çocuklar olmasa boşanıcam der sürekli , eşiyle hıcbır ortak paylasımı yok
ama cocuklarını hepgözüme sokuyor
acıyarak bakmamaları için soylemıyorum bu sefer daha da böbürlenecek çnk bende olmayan birseye sahıp olup cocukları bu duruma alet edecek.
Sürekli bana üçüncüye hamıle kalabılırım dıyor
Ben de dedım bırkere saka yoluyla sen de masallah yani dedim,
Bana ne dedi biliyor musunuz( çok afedersiniz)
Ben cok doğurganım dedi, ikinciyi eşimle ayakta yaptık dedi.
Ben o anda şok oldum ve hıc cevap veremedım.
Çok haklısın. İnsanlar gerek konuşarak gerekse sosyal medyada paylaşım yaparak sunmak istedikleri yaşantıdan farklı yaşantılar sürdürebiliyorlar. Örneğin facebookta eşiyle yediği yemeğin fotoğrafını paylaşan kadın, aslında öyle bir etkinliği nadiren yaşıyor. İnstagramda yaptığı yemeğin fotoğrafını paylaşan kız, aslında çok iyi yemek yapamıyor. Sosyoloji tezlerine bile konu oluyor bu durum. Sahte dünyalar kimini mutlu ediyor ama mesela beni umutsuzluğa düşürüyor. Çünkü sunmak istediğim gibi bir hayatım olmadığı gerçeğinin iliklerime kadar farkındayım O yüzden hiçbir sosyal medya mecrasında hesabım yok; bu forum hariç. Burada da içimi dökmek ve bir şeyler öğrenmek için bulunuyorum.Insanlar galiba olmak istedigi ..yasamak istedigi hayati gosteriyorlar.. facebookta kocalariyla cocuklariyla yedikleriyle neden mutlu pozlar koymak ister ki insan?? Narsistik Kisilik bozuklugu bu... ben hic bir mutlu seyimi paylasmam ki nazar degmesin diye...
Cok farkli bir surecNedense ben de öyle düşünüyorum.
Ben bekarım, çok anaç bir tip de değilim. İlla yapacaksam da bir tane olsa keşke diyorum...
Çok uzun bir süreç hamilelik, kendimde o sabrı göremiyorum. Doğurmakla da bitmiyor, hatta yeni başlıyor.
Çok çok detaylı bir şey...
:) Nasıl bilmiyorum ama seni anlıyorum cidden.Cok farkli bir surec
Simdi bana sor cocuksuz gunlerimi
vhallahi hatirlamiyorum...
sanki hep cocugum varmis gibi...cunku evrim geciriyorsun resmen anne olunca duygusal yonden...ve elinde degil...
yani su yazdiklarimi 'ay ne guzel ' demesin kimse
resmen kucuk capli travma...:)
Cok farkli bir surec
Simdi bana sor cocuksuz gunlerimi
vhallahi hatirlamiyorum...
sanki hep cocugum varmis gibi...cunku evrim geciriyorsun resmen anne olunca duygusal yonden...ve elinde degil...
yani su yazdiklarimi 'ay ne guzel ' demesin kimse
resmen kucuk capli travma...:)
Ben de 2.yi doğurur muyum, orası muamma, yapmama kararı almıştım ben zaten, hele de bu yaşadıklarımdan sonra. Gerçekten kolay değil hamilelikti doğumdu.:) Nasıl bilmiyorum ama seni anlıyorum cidden.
Ya en basiti vücudunda geri dönüşü olmayan değişiklikler oluyor.
Sevgili annem 0 bedenken sayemde artık 40-42 giyinmeye başlamış
Of bir de çok ağlayan bir bebekmişim, kadın resmen 1 sene kadar sabah akşam benim yüzümden sinir krizi geçirerek yaşamış. Eh bir daha bu insan eski haline döner mi? Tabi hayır!
Bunu size mesaj mı atmış?Kızlar yeni bir foto geldi:))))))))))))))))))))))
bebeğin altında tayt var ,poposu şişik arkadan çocugun
fotonun altında yazan mesaj da aynen şu
kaka yapmış
faceden atmısBunu size mesaj mı atmış?
'Çocuğu öyle b.klu bırakıp foto çekeceğine git de altını değiştir' yazın.
Hayret bi şey. Bu ne yüzsüzlük
Kızlar yeni bir foto geldi:))))))))))))))))))))))
kaka yapmış
Siz ne dediniz..faceden atmıs
pcm açıktı işteyım
annem yanıma ugramıstı
mesajı bı actım annem de gordu
kakası gozukmuyor altı dolu gbı gözukuyor kaka yaptı yazmıs
annemle ben bırbırımıze bakakaldık
Kızlar yeni bir foto geldi:))))))))))))))))))))))
kaka yapmış
sen en son fotosundan sonra cevap yazmadım dimi. Hayır neyi bekliyor. Ayy canım bayıldim , bokunun kokusu buraya geldi mi diceksinfaceden atmıs
pcm açıktı işteyım
annem yanıma ugramıstı
mesajı bı actım annem de gordu
kakası gozukmuyor altı dolu gbı gözukuyor kaka yaptı yazmıs
annemle ben bırbırımıze bakakaldık
napıcam ben bunu anlamadım???? dedimKarşılık ne yazdınız çok merak ettim.
napıcam ben bunu anlamadım???? dedim
o da belki seversin teyzesi dedi
çıktım ben de bırsey yazmadım
Ne b.ku mu seveceğim ben deseydin yanapıcam ben bunu anlamadım???? dedim
o da belki seversin teyzesi dedi
çıktım ben de bırsey yazmadım
napıcam ben bunu anlamadım???? dedimSiz ne dediniz..
Ne b.ku mu seveceğim ben deseydin ya
Ben cok doğurganım dedi, ikinciyi eşimle ayakta yaptık dedi.
Evet yaaa ne kadar kötü bir tabir dimi:))Ahahah ya kusura bakma ama şunu okuyunca basmışım kahkahayı
Vay arkadaş, gol sevincini böylesine hafızaya kazımak olsun, hayretim şaşıyor
Biz yatakta yapalım ayakları dikelim hala bi nane olmasınAdaletin bu mu dünya
Ahahah ya kusura bakma ama şunu okuyunca basmışım kahkahayı
Vay arkadaş, gol sevincini böylesine hafızaya kazımak olsun, hayretim şaşıyor
Biz yatakta yapalım ayakları dikelim hala bi nane olmasınAdaletin bu mu dünya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?