- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 33
Bütün söylediklerinize hak verebilirim ama cinsel sohbete asla o yaşta bu muhabbetlere girdiyse devamı çok rahat gelirNormal şartlarda 14 yaşındaki hiç bir çocuk böyle bir sohbetin içinde bulmaz kendisini. İlgili anne göreceli bir kavram. Çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamıyor olabilirler.
Ayrıca şimdiki zamana bakarak bazı şeyleri değerlendiremeyiz. Çocuğun ayrılma sürecinde yaşadıkları, anne ile bağlanm gerçekleştirip gerçekleştirememiş olması da etken
Suçlu aramak istersek yine de en son 14 yaşındaki bir çocuğu suçlayabiliriz. Zira etrafta çocuğun çığlığını duymayan bunca yetişkin var.
sosyal hizmetlerle götürebilirsiniz ayda psikolog a gorurebilirsinizArkadaslar kuzenimin kizi 14 yasinda annesi babasi ayri annesinde kaliyo suan anneside evli.Sorun su ki bu kiz surekli evden kaciyo okuldaki muduru annesine alin okuldan bu kizda her yol var ben bununla ugrasamam yazililara gelsin okulda birakmam diye soyledi dusunun su an okula gitmiyor face de kendinden yasca cok buyuk adamlarla cinsel icerikli igrenc muabbetler etmis annesi yakaladi,bildigim kadariyla elide uzunmus aile arasinda boyle bir lafta cikti... kuzenim bi ara evlendircem artik yeter basina bi is gelecek diye soyledi herkez karsi cikti vazgecti gecen gun gene evden kacmis 6 tane erkek yaninda parkta yakaladim diye agliyo Allah askina bi akil ver ablam ben artk basa cikamiyorum diyo kocasida laf ediyomus pskolaga goturdu hic biseyi yok arsizligindan yapiyo demis... evden cikacagi zaman kapiyi ustunden kitleyip cikiyo yoksa kiz evden kaciyo napcam bilmiyom sıkıstm koseye diyo ise sokacakti kafasi dagilsin evde sıklyo diye bu kacma olayi oldu kocasiylada sorun yasiyo adam ben bunla ugrasamam basina bi is getirecek benim basimi belaya sokacak orda burda uvey babasi basina is getirmis diyecek millet beni katil etme diyomus kiz resmen erkek dusmani ya elde avucta durmuyo bu kizla bu kadin napsin bi cozum yolu suna bilecek varmi
+1Yani şimdi 14 yaşında ergen bir kız çocuğu kendisine tamamen yabancı bir adam ile aynı evde yaşamak zorunda. Annesinin kocası. Bu adam da biraz sert mizaclı davranmaya çalışıyor sanki.beni katil edecek lafları falan var. Kız da erkek pesinde biri olarak tanımlanıyor kendi öz annesi tarafından. Facebook veya diğer mesajlaşma programları üzerinden cinsel mesajlar söz konusu. Sanal seks var işin içinde.
Bunları alt alta topladığımız da sevgili konu sahibi
1- o adama kesinlikle güvenmedim. İyi niyetli görmüyorum. Sanki çok sahipleniyorum havalarında olup kızı fırsat buldukça taciz ediyor olabilir.
2- anne hepten cacık. Burnunun dibinde kızı taciz etse kocası benim kemalin yapmaz diyecek biri gibi. Sürekli çocuğu yaftalama peşinde. Hayırdır yani bu çocuk 1 günde böyle olmadı herhalde. Kızında ki değişimleri ve bunların altında yatan sebepleri anlayaçak kapasitesi olmayan bir anne. Psikologa falan da goturmemistir. Allah bilir kime götürdü veya gitti kendi mi anlattı. Hacı hoca biri bile olabilir.
3- kızın tavırları çok yanlış ama daha q4 yaşındaki bir çocuk. Suç da işler gider tanımadıgi adamlarla da yatar. Ama işte altında bir istismar veya baska birsey yoksa sevilen korunan kollanan bir çocuk böyle davranmaz. Bir sürü çocuk var ailesi boşanmış. Hiç biri böyle değil.
Benim çocuğum böyle davransa hemen döner aileme bakarım. Bu çocuğu kim rahatsız ediyor diye. Benim gormedigim bisey var mi diye. Orada yoksa bir sorun okuluna bakarım. Öğretmenlerine bakarım arkadaşlarına bakarım. Kendime bakarım neyi yanlış yaptım diye.
Ama bu cahilgiller ortalığı hem velveleye vermişler hem de bi şeyleri gizlemek ve kızdan kurtulmak amacındalar .Allahım inşallah o kızı bu cahil ve de sorumsuz insanlardan kurtarır.Elden bi şey gelmemesi çok acı..Yani şimdi 14 yaşında ergen bir kız çocuğu kendisine tamamen yabancı bir adam ile aynı evde yaşamak zorunda. Annesinin kocası. Bu adam da biraz sert mizaclı davranmaya çalışıyor sanki.beni katil edecek lafları falan var. Kız da erkek pesinde biri olarak tanımlanıyor kendi öz annesi tarafından. Facebook veya diğer mesajlaşma programları üzerinden cinsel mesajlar söz konusu. Sanal seks var işin içinde.
Bunları alt alta topladığımız da sevgili konu sahibi
1- o adama kesinlikle güvenmedim. İyi niyetli görmüyorum. Sanki çok sahipleniyorum havalarında olup kızı fırsat buldukça taciz ediyor olabilir.
2- anne hepten cacık. Burnunun dibinde kızı taciz etse kocası benim kemalin yapmaz diyecek biri gibi. Sürekli çocuğu yaftalama peşinde. Hayırdır yani bu çocuk 1 günde böyle olmadı herhalde. Kızında ki değişimleri ve bunların altında yatan sebepleri anlayaçak kapasitesi olmayan bir anne. Psikologa falan da goturmemistir. Allah bilir kime götürdü veya gitti kendi mi anlattı. Hacı hoca biri bile olabilir.
3- kızın tavırları çok yanlış ama daha q4 yaşındaki bir çocuk. Suç da işler gider tanımadıgi adamlarla da yatar. Ama işte altında bir istismar veya baska birsey yoksa sevilen korunan kollanan bir çocuk böyle davranmaz. Bir sürü çocuk var ailesi boşanmış. Hiç biri böyle değil.
Benim çocuğum böyle davransa hemen döner aileme bakarım. Bu çocuğu kim rahatsız ediyor diye. Benim gormedigim bisey var mi diye. Orada yoksa bir sorun okuluna bakarım. Öğretmenlerine bakarım arkadaşlarına bakarım. Kendime bakarım neyi yanlış yaptım diye.
Valla ben hic birsey anladim yalan soylesem elime ne gececek adami bile tacizci ilan ettiler beni yalan soylemekle itham ettiler o kadar kotu bir durumda ki insanlarin devreleri yandi inanmakta zorlaniyorlar kizamiyorum cocuk 50 yasindaki adamlarla yok oram oyle buram boyle bi gorsen soyle yapsan boyle yapsan diye yazisiyor arkadaslar he ilgisizlikten sevgisizlikten haklisiniz kadin cocuk gibi bagira bagira agliyo ben napcam bunla diye
tesekkurler yardiminiz ve verdiginiz bilgi icin ama nasil oluur bakin burda cook bilmis bayanlar toplulugu israrla ilgisizlik sevgisizlik demisler yook yook oo ilgi olmadigindandir sahit olam ben deyil tecrubesi dahilinde bilgi veren siz deyil onlarin hayal gucleri dahaa iyi biliiir olur mu sevgisizlikten tee Allahim yaa tekrar tesekkurlerKonu sahibi,
Daha önceki mesajımda yazdım, yine yazayım.
Burada yorumlarda bir çok sebep sıralanmış. Ama bunların hiç biri sebep değil. Sadece
Tetikleyici
Tetikleyici
Tetikleyici...
Sebep çoğunlukla hormanal sistemdeki sıkıntılar ve genetik yatkınlıkdır.
Sebep ortadan kalkmadan sorun çözülmez.
Bu vakalar ilgiyle, alakayla, sevgiyle ÇÖZÜLMEEZZZZZ!!!!!
Bunlar ikincil önlemler.
Nerden mi biliyorum?
Çünkü yıllardır bu çocuklarla çalışıyorum.
Profosyenel ve devamlı bir destek almazsa olacakları yazmak bile istemiyorum.
Aile eleştirilmiş , okul eleştirilmiş.
Anne ve müdürün söylemleri burada yazıldığı gibi ise tavır yanlış. Ama okul değişikliğini biz de bazen önermek zorunda kalıyoruz hastalara. Burada amaç çocuktan kurtulmak değil, çocuğu korumak.
Ailenin işi çok zor.
Doktor kontrolü ve ilaç tedavisi olmadan hiç bir şey düzelmez eğer yazdıklarınız gibiyse durum. Ama hasta takibini yapacak, ilgili bir doktor bulun. Tıp fakülteleri daha hassas bu konularda. Gerekirse okul ve öğretmenle de iletişim kuruyoruz tedavi ile ilgili geri dönüt almak için.
Şunu da tekrar eklemek isterim ki cinsel dürtü bozukluğu düşündürücü. Altından farklı travmalar çıkabilir.
Son sözüm, vakit kaybetmeyin....
Kadinda bas edemiyorum evlendircem seni dedi zaten demi kizin konustugu vardi evlendirmezseniz kacarim dedi annesinin yaninda pazarda yaninda yururken kacti 1 gun boyunca bulunamadi polise gidildi oyle bulundu tamam evlendircem 2.3 yil nisanki kalmak sartiyla dedi kadin baska turlu elde avucta durmuyo herkez karsi cikti ve konu kapatildi hadi sen durmuyosun git evlen deyil!haklısınız. da bu mevzuda okul müd. önce 14-15 yasıında ki bir kzı da ' evlendirecem seni, seninle baş edemiyorum' diyeni şikayet etmek lazım.
hormonlar horminlarr...Kadinda bas edemiyorum evlendircem seni dedi zaten demi kizin konustugu vardi evlendirmezseniz kacarim dedi annesinin yaninda pazarda yaninda yururken kacti 1 gun boyunca bulunamadi polise gidildi oyle bulundu tamam evlendircem 2.3 yil nisanki kalmak sartiyla dedi kadin baska turlu elde avucta durmuyo herkez karsi cikti ve konu kapatildi hadi sen durmuyosun git evlen deyil!
Neee alaakaa bu kadar insaaaan ilgisiz deyil aile dememe ragmeen yook yook ilgisiz anasina bak evlenmis falan filandan oteye gitmedi!ben konuyu nasil yaklassin ne gibi konusmalar yapilsin nasil yol izlensin diye actim yoksa sizin kiz seytaan seytaan falan demeniz beklenmiyo amac dedikodu yapmak da deyil yardim icin acildi ama nee mumkuuun!Ne saçma bir şey olmuş bu yaa..
Kız hırsız, kız arsız, psikoloğun teşhisi(!) de arsız, annesi-üvey babası melek, kız kuduruk, kız iflah olmaz, kız şeytannn şeytannnnn!
Evlilik de olmuyor. E çöpe atın bari?
Daha ne desin ki bu kadar insan?
Resmen küçücük kızı çekiştirmeye gelmişsiniz buraya.
Napsin ozamaj cocugu olan kadinlar evlenmesin otursun sizin gibi uzaktan sadece evlenmesin diyenler onlara baksin ihtiyaclarini karsilasin o zaman hanimefendi ihtiyaci da gec cocugu var diye niye kendini sevgisizlige mahkum etsin insanlar bu nasil bi dusunce yaTek sorunun cocukta oldugunu düşünmüyorum basına iş gelıcek dıye 14 yasında kızı kocaya verıp sorumlulugu atmak aklına getiren bır anne ne kadar ıyı olabilir? Kızı varken eve üvey baba getiren bir kadın? Ben bu duruma iyi bakmıyorum. Ben ablanıza değil o kıza acıdım asıl.
Bende dedim abla bi hobi edindirin ciksin gezsin dolsun yanimda yururken kaciyo diyo annesi isi olunca ustune kapiyi kitleyip gidiyomus simdi biraksa kacacak ee boylede indBunların hepsi boşluktan. Çocuğu boş bırakmayacaksın.. Mutlaka bir de hobisi, hatta hobileri olmalı..
14 yaşındaki gencecik kızın ben bir spor dalıyla uğraşmasını isterdim..
Şarkı söylemesini, yahutta bir enstrüman çalmasını..
Dans etmesini.. Artık çocuğun neye ilgisi varsa, boş zamanların da vakitlerinde hobileriyle uğraşmalı ve sosyalleşmesi gerekli..
Ama ben annenin çocuğu ile iletişiminin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.. Anne kız iletişimleri kopmuş vaziyette..
Baba da ilgilenmiyor sanırım.. Kızın şu anda büyük bir açlığı var ki, kendinden büyük erkeklerle iletişim halin de..
Bence kızı en acilinden bir psikolog ile görüştürülmesi gerekiyor.. Okul ortamını değiştirmeli ve boş vakitlerin de ilgi alanına göre bir kursa gönderilmesi gerekiyor.. Gerekirse, semt değiştirsin, şehir değiştirsin çocuğu için... O ortamdan uzaklaşması gerekiyor..
Ayrıca kuzeniniz kızını başından atmak iiçin evlendirmek istiyor da.. Allah aşkına 14 yaşındaki çocuğun evlenmesi mi olur? Ha evlenir, 2 çocuğu olur. Geri anne evine döner.. Kuzeniniz için daha yıkım olur..
Aklınızı başınıza toplayın.. Profesyonel yardım alın..
Eveeet herkez bir oldu 14 yasindaki kiza garezimiz var ne iftirasi ya neee diyosunuzz siz Allah askina bi kendinize gelin kendinize asil siz suanda iftira atiyosunuz!annesinin tek derdi de kizi basindan atmak eveeet cook saolun minnettarim hı hı o dediklerinizdenBen ne doktorun ne de müdürün o şekilde konuştuğunu düşünüyorum. Kuzenin baya baya başına dert olmasın diye evden çıkarmak istemiyor. Üstüne evlendirmek istiyor başına iş gelmesin diye (!) Bide kıza iftira da atmaya başlamışsınız ailece. Böyle saçma sapan davranarak bu kızı kaybedeceksiniz ve suç sizin olur o çocuğun değil
Yaa ben ne diye savunayim Allah askina iyide olmayan seyleri soyluyosunuz sonra benim evet oyle dememi bekliyosunuz cocuga yemin ediyorum coook cook cok uzuluyorum nasil yol izlesinler diye actim konuyu kafaya takmasam ne diye acayim?yolla yanima biraz bende kalsin diye ariycam yanimdan kacarsa naparim diye dusunmekten soyleyemiyorum cocugu kotulemiyorum olmayan seyleri soylemiyorum konuyu anlayin diye tum olanlari anlatiyorum ki onun dahilinde bama yardimci olun cocugu kotulesem elime ne gececek yaniSu uvey babaya ve anneye gosterdiginiz savunma ile anlayisi kiza gosterseydiniz keske.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?