Kuzenimin kizi

Cocugun boyle olacagini annenin tahmin edip ona gorw hayatina birini almasi gerekmezmiydi.. ailesinde huzurlu mutlu cocuk neden kacsin Allah askina?

Konu sahibi bahsettiğiniz 14 yaşında çocuk. Anlattığınız olay nerden tutsan elde kalıyor. Facede gördüğünüz mesajlardaki adamları şikayet etseniz keşke çocuğu yargılayacağınıza! Bir de ben de psikoloğum hiç bir psikolog "arsızlıltan" diye bir teşhis koymaz koyamaz! İki seçenek var ya kıuzeniniz yalan söylüyor ya da bu ara herkes psikolog mübarek ya kuzen yanlış birine götürdü. Lütfen acilen o çocuğu bir psikoloğa götürün hatta anne de gitsin mümkünse!

Kız çocuğu üvey baba elinde büyümemeli net. daha küçük kızcağız neden bu tavırları yapıyor mutlaka nedeni vardır sevgisizlik en başta ayrıca uyuşturucuya bulaşmasın yazık annesini uyarın hatta bu mesajların hepsini okutun insan bu devirde babasına bile güvenmezken elin herifiyle kızını aynı evde büyütüyorsan analıgından şüphe duyarım

uzman bir pedagog bulun bence o nasıl pıskolog yahu biraz ilgi gösterilmesi lazım daha fazla ılgı sefkat belkıde kaçması kötü ve saglıklı olmadıgını gösteriyo allahım devır de cok kötü suan acıl olaya el atılması lazım..

Şikayet etmek lazım çünkü bildiğiniz suç. Hem çocuk hakkında kurduğu cümleler rahatsız edici hem de okuldan alin demesi suç. Her yol var nasil bir cümledir. Kanim dondu okurken resmen.
haklısınız. da bu mevzuda okul müd. önce 14-15 yasıında ki bir kzı da ' evlendirecem seni, seninle baş edemiyorum' diyeni şikayet etmek lazım.

Hic ihtimal vermiyorum arsizligindan yaptigini da hadi arsizliktan olsun. Onu arsız birakan kimler acaba....

Telefonu alinca elinden interneti iptal edince kapiyi kilitleseniz bacadan kacar oyle bir kiz. Ne zaman basina kotu bisi gelir o zaman anlar iste. Bu seferde is isten gecer.

Ben olaya farklı bakıyorum şöylekisikoloğun arsızlığından yapıyor demesi çok enteresan sonuçta onun görevi arsızlığından yapıyor olsa bile hastayı tedavi etmesidir.Diğer mesele de anneye çok yüklenmiş burada iste çocuk sevgi görmemiş diye yapmıştır falan evet bunun da etkisi belki vardır ama bazı çocuklar tüm uğraşlara rağmen uslanmıyorlar.Tek tavsiyem çok iyi bir psikiyatrist desteği alması.

Bazı çocuklar ne yaparsan yap ele avuca sığmıyor. Benim de lisede bir arkadaşım böyleydi, tek derdi erkeklerdi, evden de kaçtı, okulu da bıraktı, onunla bununla başını belaya da soktu. Ailesi ne yapacağını şaşırmıştı yazık. Sonra ne oldu bilmem.
Bu konudaki kızımız erkekleri ilaç olarak görüyor sanırım ve bunu da annesinden öğrenmiş bana kalırsa. O yaştaki bir kızı uslandırmak amacıyla evlendirmeye kalkışmayı bırak, düşünmek bile kafasının nasıl çalıştığını çok iyi gösteriyor. Acaba çocuk kız değil de erkek olsaydı, tüm bunları sorun edecek miydi? Oğlunun parkta altı kızla buluşmasını, internette cinsel içerikli muhabbetlerini... Anne de, üvey baba da hiç bir şekilde baskı yapmayacağı için çocuk da evden kaçmayacaktı, falan filan...
İnşaallah gerçek, aklı başında bir psikolog, psikiyatr her neyse çıkar karşısına bu kızcağızın.

Ne saçma bir şey olmuş bu yaa..
Kız hırsız, kız arsız, psikoloğun teşhisi(!) de arsız, annesi-üvey babası melek, kız kuduruk, kız iflah olmaz, kız şeytannn şeytannnnn!
Evlilik de olmuyor. E çöpe atın bari?

Daha ne desin ki bu kadar insan?
Resmen küçücük kızı çekiştirmeye gelmişsiniz buraya.

Suc kizda degil suc annesi ve babasinda ..sevgisizlik ilgisizlik mutlu huzurlu olamadigi bir aile ortami..ewet psikolojisi altust olmus durumda..annesi ve babasi bosanarak ve baskalariyla evlenerek kizlarini mutsuzluga itmisler...kizda acisini uzuntusunu bu sekilde kendini salarak intikam almaya calisiyor annesinden ve babasindan...ablana soyle kizini cok sevsin ne yaparsa yapsin yaninda dursun ilgilensin cok sevdigini onun icin cok onemli oldugunu soylesin..kendi hatalarinin bedelini kucucuk kizdan cikariyorlar..bjde ne kadar yanlis arsizlik yapiyor denmesi ..ayrica evlendirilmek istenmesi ve odaya kilitlenmesini istemesi..hayvanlari bile kafese kilitlemek ne kadar kotuyse bu on kati yuz kati kotu..kizin tek istedigi mutlu huzurlu bir yuva...eger ki daha kotu seyler yapmasini istemiyorsaniz ona huzurlu bir ortam saglayin.

Ben lisedeyken aynı bahsettiğiniz modelden 3-5 kız arkadaşım vardı. Biri 15 yaşında hamile kalıp okuldan ayrıldı, liseyi bile bitiremedi, evlendirildi, anne oldu. Pişmanlıktan ölüyordu en son haber aldığımda. Diğeri okula gidip gelirken evden kaçtı, okulda bir daha hiç görmedim, seneler sonra minicik bir giyim dükkanında karşılaştım, orada çalışıyordu, çok kötü görünüyordu. Öbürü lise biter bitmez evlendi 2 çocuğu var şu an ama eğitimi ve mesleği yok, gördüğüm kadarıyla çocuklarını doyurmanın dışında onlara pek fayda sağlamıyor,inanılmaz cahil. Hepsinin yetiştiği ortam, onları bu daha kötü ortama itecek kadar berbattı. Sonrasını düşünmediler, sadece o an var olan şartlarından kaçmaya çalıştılar, hepsi bu. Yağmurdan kaçan doluya tutuldular...

Aile çok önemli şey. Annesi babası o kızla layıkıyla ilgilenmiş, sevmiş, üzerine titremiş olsaydı şimdi o çok farklı bir insan olurdu. Çocuk bu yaşına kadar hep örselenmiş belli ki, ergenliğin de etkisiyle iyice zıvanadan çıkmış. Çok zor şu an bu çocuğu rehabilite etmek ama denenecek başka çare yok. Aile yaklaşmasını bilse çocuk da ikna olabilir terapiye ama aile ''evlendirelim gitsin, uğraşamıyoruz biz bununla'' modunda olduğundan umudum yok. Yine bir çocuk daha kayıp olacak gibi duruyor.

kız neden kaçıyor bunu öğrenmek lazım yanlış anlamayın günahı boynuna üvey baba yani insana insan eti ağır gelir belkide babasında yaşamadığı birçok şeyi bu yolla gidermeye çalışıyodur bunun sonuçlarını göstermek gerek arkadaş olmak gerek bazen aile değil

bazen ailelerin boşanmasıda iyi benim anne ve baba denilen yaratık keşke boşansaydı daha huzurlu olurduk kıza ilgi gösterilsin beraber vakit geçirilsin sinemaya gidilsin dertleşilsin arkadaş olunsun ne olursa olsun yanında olacağını bilsin

Bekara karı boşamak kolaydır lafı vardır bilirsiniz. İnsanların başına gelmeden bilemeyiz. Demek ki yaşamışız buna benzer bişey, boşa atmıyoruz yani.
Size göre çözüm nedir nasıl bir mantıkla yaklaşalım? Mantıklı bayan?

Bunu yaşamış olmanız sunduğunuz çözümü(!) haklı kılmaz. Ortada ergenlik döneminde olan ve sorunlu bir aile geçmişi olan henüz 14 yaşında olan bir kız çocuğu var, hayvan değil o öyle alıp kafanıza göre kapatacaksınız ruh ve sinir hastalıkları hastanesine. Sizin zihniyetinize göre mesela zihinsel özrü olan, zaptedilemeyen bir sürü insan da alınıp kapatılsın o halde bir yere? İlgilenmeyen bir baba var ortada, anne evlendirmeyi çözüm olarak gören biri, okul müdürü çocuğu okulda istemeyen biri ve bu çocuk zaptedilemediği için hastaneye kapatılmalı öyle mi? Nasıl böyle kolay harcıyorsunuz insanları. Bir insan söz konusu burda, herkes biricik ve tek yaratılmıştır öyle mal gibi hemen alıp kapatamayız bir yere. Bir kere alıp psikoloğa götürmekle olmuyor bu işler. Çözüm şudur: O anne sonuna kadar mücadele edecek, alacak tekrardan götürecek psikoloğa, ergenlik dönemiyle nasıl başedilir kendisi de bilgilenecek, bu çocuğun dikkatini başka hangi yöne çekebilir buna kafa yoracak, öğretmenlerinden fikir alacak, spora mı gönderecek kursa mı yazdıracak bunları araştıracak, o okulda istenmiyor mu o müdürü şikayet edecek alacak o çocuğu yine yazdıracak bir okula, emek verecek, savaşacak o çocuğu kazanmak için. Kim söyledi anneliğin babalığın kolay olduğunu?

Kızla ılgılenmeye gonullu bir anne olsaydı bu konuda kendıne guvenen belkı bır cozum olabılırdı.
Kız bır spora yonlendırılırse uygun basketbol voleybol gıbı takım arkadasları ıle kaynastıkca belkı vızyonu degısırdı.

Uzulmekten baska yapabılecegım bır sey yok. Aklıma baska onerıler de gelmıyor. Kolay gelsın.
Ha ıygun kısısel gelısımını saglayacak kıtaplar okuması yonunde de tesvık edılebılır. O yas cocuklarını fılmlercok etkıler. Uygun rol modelı bulunduran fılmlere goturulebılınır.

Okulunun rehberlıkcısı ıle ortak bır plan yapılabılır.

Bos zamanlarında bır yaslıya bakım ıcın bır ıse baslatılabılır hayatın degerını ve kendı degerını anlar umuduyla.

Internet yasaklanmalı telefon sadece ıletısjm ıcın kullanmalı

Baska aklıma geldıkce paylasırım. Ama nasıhattan anlamaz hıc yprup sesınızı etkısız kılmayın

ne biliyorsunuz o pis evdeki adamın cinsel istismar yapmadığını
anası erkek derdine düşeceğine kızıyla bir başına otursa böyle olmazdı
yaklaşım çok saçma ya.
bosanmış kadınların tekrar evlenirken dikkatli olması lazım ama.kadının anneliği ilgisi şu anda tam olarak nasıldır bilemeyiz.
ama yeniden evlenmiş kadına erkek dderdine düşmüş diyeemzsiniz.
malesef zor bir kızı var.üzerine emeğini sevgisini fazlasıyla göstermesi gereken
kimin ne olacağı ne başına geleceği belli olmaz.
burda sabahtan akşama kadar kadın haklarından kadınların ezilmemesinden dayaktan sundan bbundan bahsederken kalkıpta tekrar evlenmiş bir kadına erkek derdine düşmüş gibi ikinci sınıf bi laf edeemzsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…