Kuzenimin kizi

sırf bunları yapmasın diye 14 yaşındaki çocuğu evlendirmek nedir ya. neymiş başımıza iş getirmesinmiş. o çocuğun başına ne gelecek peki 14 yaşında evlenince. anne baba ayrılınca hiç normal çocuklar olmuyor arkadaşlar. sevgisizlikten bunların hepsi.

anlayışsız nasıl davranması gerektiğini bilmeyen bir aileye sahip olmak ne kadar üzücü
Hatalarını gölge gibi saklamayı bilselerdi "nasıl olsa kötü biliniyorum bari yapayım da tam olsun " düşüncesine itmezdi kendini
Velev ki, yazdıklarınızın hepsini yaptı.
Yine de suç aile'nin
Daha 14 yaşında kendini bir yere ait hissetme çabasında
Kendinden büyük erkekler ile olan sohbeti içeriği ne olursa olsun zaten bunun göstergesi.
Bu arada baba yok muydu?

Burada pek çok güzel şeyler yazanlar olduğu gibi, sacmalayanlar da çok olmuş. Kale almayın herkesi. Nevermore adlı üye çok daha bilerek konuşuyor.

Kızın büyük sorunları var o belli ama pek çok arkadaş da eğer erkekte olsaydı böyle mi davranirlardi bla bla...demiş.

Ben bunun biraz daha değişik versiyonunun, cinsellik ve para karışık ama daha çok hırsızlıkla ilgili kısmının ağır bastığı bir çocuğu tanıdım. Aile, özellikle anne mahvoldu. Tek göz evde oğlan icin yapmadığı kalmadı emin olun. Pek çok zengin aile bu kadar uğraşmadan çocuğu için. Her dakikasıni çocuğun sporu, doktoru, raporları, isledigi suclarin mahkemeleri, hacizleri, onun masraflarını karşılamak için gittiği temizlik işleriyle geçirdi. Diğer 3 çocuğu da kardeşimiz için, annemiz için dediler efendi efendi.

Yani kızı erkeği yok. Ailelerin de çok kötü olmasi gerekmiyor her zaman.

Böyle sorunlara ergenlik diyemeyiz. Ya doğuştan bir sorun var, ya da Çocuklukta yaşanan şeylerden dolayi bazı hisleri ağır yara almış.

Tek başına veya evlendirmekle çözemez, en önemli kısmı o.

Yaş itibariyle zaten karşı cinsin dikkatini çekmeye meyilli ama içinde bulunduğu boşluklada dışarıya aşırı yönelmiş. Annesi yerinde olsam ona yaklaşımımı değiştirip arkadaş gibi yaklaşıp dinlerdim. Kimlerlerle konuşuyor , neler konışuyor neden böyle yapmamalı sonuçları ne olur ... sabırla anlatmak sevildiğini görmesi gerek. Psikoloğada sadece kızın gitmesi zaten fayda etmez. bu kızın bu hale gelmesinde de sizin yaklaşımızda ki etki büyük bence.. bu dönemi atlatabilirse desteginizle hiç ummadığınız yerlere de gelebilir bu çocuk. Sabırlar

Hiç bir şey yok arsızlığından yapıyormuş cünlesini edebilen bir psikılog var mı cidden. Annesi psikoloğa gittiğine emin mi? Ayrıca bu tarz vakalarda tek bir kez gitmek neyi çözer ki... kızda yoğun bir sevgisizlik ve değersizlik var. Annesi sarıp sarmalamalı. Ayrıca etrafta ahlaken onu etkileyebilecek ablalar hayatına sokulmalı.
Çocuk iç dünyasındakilerin çığlığını atıyor, anne evlenmekten söz ediyor
Evliliğe değil çığlığını duyan birine ihtiyacı var

Eşinden boşanıyor başka birini bulan bir anne(kişisel görüşüm annenin önceliği çocuğudur evlenmek değil artık başka p
şeyler değerini yitirmiştir)
Aramayan sormayan bir baba
Parçalanmış bir aile
Evlendirmeye çalışan bir anne ki bu suç
Okuldan alın her yollar diyen bir müdür buda şikayet konusu
Arsız diyen psikolog
Ve bu kız böyle ortamda normal davranacak bunumu bekliyorsunuz
1okul değiştirin
2sinirli davranmayın
3sevgiyle herşey çözülür
4yollu arsız gibi kelimeler kullanmayın
5ona güvendiğinizi belirtin
6kapıyı kilitlemeyin
7sakin ses tonuyla konuşun
8onu alışverişe çıkarın
9geçmişi silin
10gerekirse yer değişikliği yapın
11onu bu şekilde kazabilirsimiz
12ona deliymiş gibi davranmayın öyle hisseder sadece psikolog herkes gider gibi konuşun
13gülümseyin
14çocuk güçlü ebeveyn görmek ister ablanız ağlamasın
Bunları deneyin çocuğada aileyede iyi gelşr
15benimde kızım var içim gitti

Bisey soyleye bilirmiyim?
Baya bi zamandir pek katilamiyorum kk ya.
Ama hicte ozlememisim buralari.
Ne kdar cirkef uyeler var tekrar hatirladim.
Utaniyorum sizin adiniza ya.
Hemen konu sahibinin uzerine atlamak neden?

Kadin diyor " uvey babasi" siz hemen " ooooo bence oda cinsel tacizde bulunuyordur, olamazmi".
Ya sizin zihniyetinize varya..
Utandim cidden ya. Sen bunu nerden hangi cumleden cikardin e uye, sorarim sana???

Kk hanimlari nasilda guzel beceriyor giydirmeyi. Diycek sozum yok.

Konuyu acan uyemiz bi baskasini derdiyle dertlenip yardim isterken, yorum yapan 90% uyemiz her zamanki gibi yapici degil yikici olmus. Var sayalimki anne suclu( kadin cabaliyor oysaki kendince, guzel sonuclar dogurmamasi bunun kotu bi anne olduguna isaret degildir, deniyor kadin).
Biriyle evlendircem cumlesi cok sacma tabi, suurunu kaybetmis olsa gerek o cumleyi kurarken. Ama " anne kotu" cumlesi bi cozum degil bi elestiridir. Senin bu cumleyi kurman kime ne katki sagladi?? O kucuk kizi korumak adina " tuh kaka anne' diyosunya? Zerre fayda saglamiyor bu biliyomsun? Onun yerine " anne keske boyle yapsa.." diye konuya girsen iste odur somut destek.

Neyse ya ben yine uzaklasiyim kk dan en guzeli. Cunku gercekten kk dunyada iyi insanlarin olmadigina bi kanit benim icin. Keske boyle olmasa...

Konu sahibi annesinin fazlasiyla ilgili olduğunu belirtmiş. Kızın hicmi sucu yok. Diyelim ilgisizler diyelim sevmiyorlar hatta dovuyorlar. Kızın evden kaçmasına eyvallh normal bi tepki olurdu hırsızlık yapmasinada eyvallah . Ama erkeklerle yaptığı cinsel sohbet nedir allah aşkına 14 yaşında çocuk diyosunuz madem bu masum bi kız çocuğu cinselligi nerden biliyor bu çocuk. O kadar ailesinden zulüm gören dayak yiyen kızlar konu açtı annesinin babasının eve kapattığı sen bizim kolemizsin dediği kızlar, bu kızlar neden pskolojiyi bozup erkeklerle seks sohbetleri yapmadı. Ya kusura bakmayın kızın hicmi suçu yok .

haklısınız.
bir önceki sayfada bende birine cevap yazdım.
anne evlenmiş diye erkek delisi yazmış kadına.
cehaleti yenemiyoruz amlesef

Kiyamam cocuga ya istanbulda nevzat tarhanin hastanesi var orasiyla gorusun mutlaka

Psikolog ssk da miydi ugrasmak istememiş.
Direk öyle dememistir sanmam da(!)
6 erkekle parkta yakalamak derken aklıma hiçte basılmak gelmedi vardı benimde ailesi sorunlu arkadaşlarım mutlu bizden uzak durur karslikli dert yanacaklari erkek arkadaslariyla takilirlardi. Cinsel muhabbet ise yaşı gereği yine başka bişeye yorulmaz var olmaya başlayan hisleri hırçın lik istenmemezlik ergenlik baskı gibi duygularla başka yönlere kayar o da normal. Ama hersey bu kadar barizken (@
!) üvey babanin o lafı etmesi manidar.... Aman annesi de aynı kafada gerçi. Umarım çocuk bu sallantıdan sag sağlım cikar. İş veya es degilde kurs gibi hobiler yonlendirilmesi gereken bir çocuk aslında. Okul mudurude karşısında benim çocuğum bosanmamizi ve ergenlik 1 arada kaldiramadi ben maddi manevi açığını kapatirim varsa zararı karşılarim nasıl yapsak hangi öğretmeninden arkadaşından yardım istesek gibi tekliflerle gitmeyen çocuğunu kötüleyen ondan uyanan ailelere alın bunu deme cesareti bulur. Bunlari 3 yillik ucretli ogretmenlik tecrübeme,vicdanıma, o yaşlara olan mesafemin çokta uzun olmayisina ve empatiye dayanarak söylüyorum. Allah yardimcisi olsun.

Aradaki mesajları okumadım ama yaşı büyük insanlara yönelmiş yaşı büyük insana aşk olamaz şefkat mi arıyor paramı? iyi analiz etmeniz lazım aradığı şey eğer ki paraysa madde bağımlılığı olabilir. Sadece zamanını geçirmek içindeki boşluğu doldurmak istiyor olsa bu çocuk yaşıtlarına veya online oyunlara yönelirdi
Psikolog Arsızlığından yapmak gibi bir tabir kullanmış olamaz bence kuzenin götürmedi yalan söylüyor yada terapistin söylediği şeyleri kendi istediği gibi algıladı.
Hayatında her şey düzgün gitse bile yanlış şeylere yönelme eğiliminde olan çok çocuk var, bu çocuk da eğilimlidir ama onun hayatının içine girerek yani hayatı paylaşarak düzeltilebilecek çok şey var , yanlışlarında bile birlikte hareket ediyor olmak lazım birlikte hayatını planlamak yönlendirmek uğraşı vermek lazım yoksa terapi görmesi vs. çözüm olmaz.

Yazdıklarınızın hepsinde yapıyordur belkide daha fazlasını peki 14 yıllık ömrü hayatında neler yaşadıki bu hale geldi bu çocuk.kesinlikle yardım alınmalı.tabi sadece çocuk değil sorunun çözümünü 14 ünde bi kızı evlendirmekte arayan annede.

Normal şartlarda 14 yaşındaki hiç bir çocuk böyle bir sohbetin içinde bulmaz kendisini. İlgili anne göreceli bir kavram. Çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamıyor olabilirler.
Ayrıca şimdiki zamana bakarak bazı şeyleri değerlendiremeyiz. Çocuğun ayrılma sürecinde yaşadıkları, anne ile bağlanm gerçekleştirip gerçekleştirememiş olması da etken
Suçlu aramak istersek yine de en son 14 yaşındaki bir çocuğu suçlayabiliriz. Zira etrafta çocuğun çığlığını duymayan bunca yetişkin var.

Bunların hepsi boşluktan. Çocuğu boş bırakmayacaksın.. Mutlaka bir de hobisi, hatta hobileri olmalı..
14 yaşındaki gencecik kızın ben bir spor dalıyla uğraşmasını isterdim..
Şarkı söylemesini, yahutta bir enstrüman çalmasını..
Dans etmesini.. Artık çocuğun neye ilgisi varsa, boş zamanların da vakitlerinde hobileriyle uğraşmalı ve sosyalleşmesi gerekli..
Ama ben annenin çocuğu ile iletişiminin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.. Anne kız iletişimleri kopmuş vaziyette..
Baba da ilgilenmiyor sanırım.. Kızın şu anda büyük bir açlığı var ki, kendinden büyük erkeklerle iletişim halin de..

Bence kızı en acilinden bir psikolog ile görüştürülmesi gerekiyor.. Okul ortamını değiştirmeli ve boş vakitlerin de ilgi alanına göre bir kursa gönderilmesi gerekiyor.. Gerekirse, semt değiştirsin, şehir değiştirsin çocuğu için... O ortamdan uzaklaşması gerekiyor..

Ayrıca kuzeniniz kızını başından atmak iiçin evlendirmek istiyor da.. Allah aşkına 14 yaşındaki çocuğun evlenmesi mi olur? Ha evlenir, 2 çocuğu olur. Geri anne evine döner.. Kuzeniniz için daha yıkım olur..

Aklınızı başınıza toplayın.. Profesyonel yardım alın..

Bir üye cinsel dürtü bozukluğu olabilir demiş. Bilemiyoruz tabii ama cinsel dürtü bozukluğu hayatında başka zevk alabileceği bir uğraşısı olmayan insanlarda daha fazla görülüyormuş. Sorunlarla baş etme yolu gibi görebiliyorlarmış. Anne baba ayrı, babası ile görüşmüyor, anne yeniden evlenmiş. Bütün çocukluğu kavga gürültü ve bu sorunlarla baş etmeye çalışarak geçmiş bir ergen o.
Kız 1 günde bu hale gelmemiştir bu noktaya gelmesi bir süreç almıştır illa ki.
Başından itibaren bir önlem alınmalı idi.

cok kotu bi durum ya. Allah kimsenin evladini kimseye birakmasin. sevgisizlik herseyi yaptirir insana bu da bi gercek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…