- 19 Mart 2015
- 2.114
- 1.832
- 133
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
benim anlamadığım o bıçakları neden yolladığı ?
Türkiye' ye kıtlık gelmiş.
ben iyi düşünemezdim hiç ağzıma geleni sayardım 5 kuruş fazla olsun burdan alsınlar madem.
bu karışıklıkta hangi akla hizmet bıçak yolluyor ve madem böyle bişey var söyle de kız bilsin bari.
kuzen falan dinlemez yolardım.
ya benim arkadaşım bıçak seti getirdi yurt dışından aslında izin veriyorlar getirmeye anlamadım şimdi mi yasaklandı.
İnanın mahvoldum sicilime işlerse ret yerim abd vize başvurumdan.
Bavulumu tek başıma hazırladım bana bıçak olduğunu söylemedi görmedi el çantama koydupumu. Bi de bana sana bavula koy dedim diyo ya ben kahve ve çikolatayı niye bavuluma koyayım emanet, attım işte çantama ne sakıncası olabilirdi.
benim geleceğimi yaktı belki de, yüksek lisansı abdde düşünüyodum.
Hanımefendi polis gelip pasaportunuzu götürüp sizi orada tutsa siz allah bilir kuranı hatmederdiniz ! Abartmaymış. Bıçak takımı değil onun annesi habire yurtdışına yanına gidip geliyor koleksiyon yapmıitır şimdiye, dümdüz 12 tane bıçak takım değil siyah saplı ince bıçaklar işte, yollamasa hiçbr şey eksilmez türkiyede bıçak mı bitti ??
ben kötü bi niyet var demiyorum ! verdiği poşette sadece çikolata ve bıçak var, bana kesici delici alet olduğunu söylemek zorundaydı. Annesi onun yanından her döndüğünde bin tane bıçak getiriyo türkiyeye dükkan açar isviçre bıçaklarıyla. beni uyarmalıydı, bavuluna koy demesindeki amacı 'götürmeyi unutma' olarak anladım ve uyarmadığı için bavula koy eylemi bu kapıya çıkıyor. İçinde bıçak var el bagajından geçiremezsin deseydi bavuluma koyardım ki aslında koymazdım çünkü babam asla getirme bıçak ve para verirlerse götürmen için almayacaksın diye sıkı sıkı tembihledi.
serbest ama babam kıyameti kopardı asla kesici delici veya para almayacaksın onlardan diye. kötü niyetinden değil ama bıçak olduğunu bilerek söylemediğini düşünüyorum.
Ateistlik mevzusunu ben şöyle bağdaştırdım. Yurt dışında neticede Müslümanlara karşı terör olaylarından dolayı bir önyargı var. Önyargı yanlış elbette ama Müslümanlık kisvesi altında ne yazık ki korkunç katliamlar yapıldığından çok haksız bir tedirginlik değil adamlardaki de. Belki bizdeki Suriyelilere karşı önyargıya ve tedirginliğe benzetilebilir oradaki yaklaşım da. Haliyle daha çok didikleyebiliyorlar bir sorun olduğunda Müslümanları. Ama konu sahibi Müslüman olmadığı halde Müslüman olduğu düşünüldüğü için fazladan üzerine gelineceğini sanarak korkmuş, kimliğinde İslam yazdığı için, içinden adamlara bana boşuna önyargıda bulunuyorsunuz ben Müslüman bile değilim demek gelmiş de diyememiş kimlikte yazdığından işe yaramayacak diye. Bu ruh halini, zaten Müslüman olup da İslam kimliği taşıyanlar anlayamayabilir tabi, ama ben anlıyorum İslam kimliği taşıyan bir Deist olarak, ondan yazma gereği hissettim. Çünkü ülkede başka türlü mimlenmelere maruz kalmamak için kimlikte İslam ibaresini çıkarmaya cesaret edemiyor çoğunlukla inanç değiştiren vatandaşlar, benimsemedikleri bir inanç yüzünden de önyargıyla karşılaşınca o açıdan da duruma itiraz etmek istiyorlar.
Hoş Müslüman olsaydı da önyargı haksız olacaktı elbet, o zaman da her Müslüman terörist mi diye çıkışmak ister elbette insan. Öyle olsaydı ve buraya Müslümanım diye önyargılı yaklaştılar deseydi, o zaman neden araya Müslümanlığı sıkıştırdınız diye de soran çıkmazdı sanıyorum.
kuzenin yaptigi resmen telbiyesizlik bence ucuz yirtmissin ben olsam bir daha uzunca bir sure konusmazdim o kuzenle telefonu acip sen benim basimi yakmaya niyetlimisin derdim. bence gene memur iyi niyetli biriymis yoksa basiniza neler gelirdi dusunemiyorum.Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Poşetin içinden 1 düzine upuzun bıçak çıkardı kadın.
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
yurt disinda yasiyorum; 1 bucuk ayda bir turkiye'ye ucuyorum. alanda ne din ne de tasinan pasaporta gore bir ayrimcilik yasadim bugune dek. konu sahibine de yazdim. o bicak, isvicrenin en meshur bicagi, memur olsa olsa bicagi cantasina koymasi gerektigini dusunememis bir turist oldugunu sanmistir. konunun baska yerlere cekilmesine gerek yok hic.
Belliki bavuluna sana söylemeden yerleştirmek istemiş. Eskaza belki geçer diye. Resmen riske atmış seni bile bile. İnşallah abd y.lis ın için sorun yasamazsin. Yoksa o çok meşhur bıçakları al bitarafına sok şimdi derdim kuzenimeYa biz gittiğimizde havaalanlarında güvenliğin arttırıldığı kesici delici şeyleri didik didik aradıklarını ima ettik, ben bıçakları koyduğunu bna söylemedin deyince başka bi cevap verdi iyice sinirlendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?