Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hos karsilamiyorum. Kimileri yok tanimiyoruz birbirimizi, uzak buyuduk samimi degiliz filan dese de bunlar zugurt tesellisidir, kuzen kuzendir. Bizim aileye de terstir. Dusunemiyorum ben boyle birsey oldugunu.

Ha sen karsisindir, fikrin sorulursa soylersin, ama bir yerden sonra da saygi duymak gerekir, herkesin hayati kendine sonucta.

Tepkiniz asiri derecede abarti olmus, artik kusura bakmayin da haddinizi asacak kadar asiri tepki vermissiniz. Dugune gelmem demelerle filan bayagi abartmissiniz. Anladik karsisiniz ama baskalarinin ozeline de saygi duymak lazim. Oldu olacak cekip vursaydiniz ikisini de. :)
Kizin annesi degilsiniz, ablasi degilsiniz, babasi degilsiniz, yengesisiniz. Bu kadar buyuturseniz size oyle bir cevap verirler ki unutamazsiniz bir daha, kiz saygisindan susmus. Sonucta onlarda varmis bu, fazla uzatmamak lazim.

Babası olmaz öyle şey falan demiş ama annesi yani kayınvalidem çok sevinmiş (bir tek konuda zıt olmasak şaşardım zaten )
Eşim sen gitmezsen ben de gitmem dedi, çok sinirlendi o da bütün gece uyumadı evde dolandı durdu, o sadece benim bazı sözlerimi aşırı buldu, ensest dedim mesela, kuzenine aşık olan abisine de olur dedim falan bunlar ağır geldi sanırım. Ama sonuç olarak ben bu ilişkiyi onaylamıyorum ve ucundan kıyısından içinde olmak istemiyorum, küçük bir kızım var yarın öbür gün halasının kuzeniyle evli olduğunu nasıl açıklayacağım ona, hepsi geçiyor aklımdan.

Akraba evliliklerini dogru bulmuyorum kesinlikle.
Hele de teyze,dayi ve amca cocuklari yari yariya kardes sayilir.
Bunu engellemek icin yapilacak tek sey cocuklara kuzenden öte kardes sayildiklarini ögretmek.

Dügüne gitmeme karari abarti olmus, ailesi evlenmesine izin veriyorsa size maalesef fazla söz düsmüyor.

Yooo hiçte kardeş gibi falan olmazlar, bir arkadaşın dediği gibi, Allah'ın helal kıldığını biz neden harammış gibi görelim. Üstelik tepkiniz çok aşırı olmuş, düğüne gitmemek olurmu hiç, boşuna kızıda üzmüşsünüz. Dediği gibi aşık olmuşlar, evlenmek istiyorlar, şunu bir anlayın lütfen kardeş gibi olmakla kardeş olmak aynı şey değil, onlar kardeş değil ve birbirlerine nikah düşüyor. Görücü evliliği yada ailelerin zorlamasıyla olan bir birliktelik değil onlarınki, size böyle köstek olup, sevenleri ayırmak değil, onları destekleyip, mutlulukları için elinizden ne geliyorsa yapmak yakışır üstelik eşiniz bile bu tepkinizi fazla olduğunu söylemiş, yanlış yapmışsınız

arkadaşlar ben bu tepkilere anlam weremiyorum bu dünyanın sonu değil yada onlar ewlenmzse dünya kurtulmcak ay yıl olmuş 2013 hala kimin kiminle ewlenceğne bz karar werioruz garip...

Cok ayip etmissiniz cok. Yuzyuze baktiginiz insana cok agir laflar etmissiniz. Bu laflar hayat boyu unutulmayacak, hicbir zaman da geri alamayacaksiniz bilin. O kizin sizinle ilgili duygu ve dusunceleri artik sonsuza kadar degisti. Yarin birgun sen bana boyle boyle demistin diye hatirlatinca yerin dibine gireceksiniz utanctan.
Kiza ozur borcunuz var bence. Karsi da olsaniz kimse kimseye boyle laflar edemez secimlerinden dolayi. Hem size niye bu kadar dokundu bu hala anlamis degilim, meral etmeyin kiziniza bu evliligi incik cincik aciklamak zorunda degilsiniz, kiziniz da etkilenmez. Dunya kadar insan var boyle evlenen, bizce de normal degil ama dunyayi da yikmiyoruz yakinlarimizda duyunca.
Ay resmen uzuldum o kiza ya.

Düğünününe gitmememi neden bu kadar abartılı buldunuz anlamadım, bana iğrenç gelen bir ilişki var ortada gidip içinde bulunmam asla, içimin almadığı hiçbir ortama girmem, eşim de destekliyor beni bu konuda...

oooo hele bu yazınızdan sonra size ne desem boş.. ne demek ensest, ne demek abisinede aşık olur??? kızınıza neyi açıklamakta zorlanacaksınız Allah aşkına, onların anne-babası farklı insanlar, onlar kardeş değil!! üstelik kayınvalideniz onaylamış, siz onaylamama hakkını kendinizde nasıl görüyorsunuz? çok çok aşırı tepkiniz, bir an önce kendinize gelin, iki masum insanın geleceğiyle oynuyorsunuz, madem olayların içinde olmak istemiyorsunuz, bi zahmet çıkın içinden, karışmayın işlerine

görümcenz bi katil bi cani yada başka kötü bi insanla değil kuzenyle ewlenio olay bu yani düğüne gtmemnzn garip olan tarafıda sizin elnzde büyümüş olması sizin ona destek değil köstek olmanız

hayatım boyunca düşüncelerimi gizleyen bir insan olmadım, haliyle ona da söyledim açık açık, pişman da değilim, zaten o evlilik olursa kendileriyle yüzyüze gelmeyi düşünmüyorum, kimisine iki erkeğin yaptığı evlilik ters gelir,burda birçok kadın kaynı gidip bir erkekle evlense elele tutuşup karşısına geçse irrite olur, görüşmek istemez değil mi? benim de bu kadar yakın iki akrabanın evliliği irrite edici geliyor, sırf eşimin kız kardeşi diye, bana sapıkça gelen bir ilişkiye seyirci kalmak zorunda mıyım sizce?

ensest le ne alakasi var bunun
bu kadar a$iri tepki verince ne anla$iliyor di$ardan soyleyim sana ..
sen bu kiza senin tanaidgin yakinin olan bi oglan du$unyyordun evlenmesi için , ku$ elden kaçti uçtu gitti
senden ona kizip kuzeni ayagina bu kadar tepki veriyorsun gibi ..

yanli$ anlama oyle demiyorum kesinlikle , dugune gitmdiginde milletin du$uneceklerini soyluyorum ..
aralari bozulsa yenge yapti bile derler, turk milletinde dedikodu çok
bari kocani gonder , karde$i kaç defa evlencek

hem yarin dugun yokdur herhalde , belki ayrilirlar sende verdigin a$iri tepkiyla kalirsin ortada :)

malesef zorundasınız çünkü bu onun hayatı....

çıkıyorum zaten farkındaysanız düğünlerine bile katılmayacağımı ve görüşmeyeceğimi söylüyorum.

görümcenz bi katil bi cani yada başka kötü bi insanla değil kuzenyle ewlenio olay bu yani düğüne gtmemnzn garip olan tarafıda sizin elnzde büyümüş olması sizin ona destek değil köstek olmanız

katil ya da cani değil diye oldu olacak baba kız da evlensin tövbe yarabbim

ensest den sapiga döndü olay
sapik biraz daha hafif sanki ..

çok buyuk konu$uyorsun dogaa .. kizim var diyorsun bide ..
çoluk çocugun var bu kadar buyuk konu$ma istersen
ne demi$ler buyuk lokma ye buyuk soz konu$ma ..

millet dese de ben duymayacağım büyük ihtimalle çünkü eşimin hiçbir akrabasıyla ilişkimiz yok farklı şehirlerde yaşıyoruz, hastalıklarını, düğünlerini bile kv hatırlayıp söylerse duyuyoruz, açıkcası umrumda da değil ne düşünecekleri. eşim sensiz gitmem diyor, çok da hevesli değil
daha 1 aydır birliktelermiş ve hazirana evlenmeyi planlıyorlar, yangından mal kaçırıyorlar sanki, o da ayrı bir mevzu

malesef zorundasınız çünkü bu onun hayatı....

değilim, büyük görümcemi 5 yıldır görmedim, küçüğünü de görmem olur biter.

Son düzenleme:

Acik sozlulukle terbiyesizligi, haddini asmayi birbirine karistiriyorsunuz. Acik sozluyseniz o kiza kuzen evliligi hakkindaki dusuncelerinizi acikca soylersiniz yine. Mesela "Aysecim ben cok yanlis buluyorum, kuzen kardes demektir bizde, soyle soyle riskleri de var, ben olsam onay vermem, ama madem sevmissiniz istiyorsunuz bize saygi duymak duser" al bak bu da acik sozluluk.
Yok ensest iliskiymis, abisine de asik olurmus vb, bunlar acik sozluluk degil arkadasim, bunlar cirkinlik, bunlar fesatlik.
Kac yillik samimiyetinize yazik ettiniz. Simdi pisman degilsiniz, tamam.

Yakinda hersey durulcak, kiz evlencek, aile ziyaretleri olcak. esin de kabul edecek, hersey duzelcek, sorunlar geride kalcak. ama sizin ettiginiz laflar unutulcak cinsten degil, unutulmayacak, o kizin icinde kalacak. rezil etmssiniz ortaligi cunku. insanlarin namusuna serefine kadar uzanmissiniz kuzeniyle evlenmek istiyor diye. pes.
Sizde birazcik insanlik varsa buraya yaziyorum, o kizin yuzune utanctan bakamayacaksiniz ilerde. adim gibi eminim bundan.

Sunu da ekliyim, dediginiz gibi, bu kizin iyiligi, selameti icin uzak durun artik. dugune de gitmezsiniz, hayat boyu da gormezsiniz. insanin sizin gibi akrabasi varken dusmana ihtiyaci yok. ne fikirmis arkadas, kiza fenaliklar gecirten. aman aman.

Son düzenleme:
çıkıyorum zaten farkındaysanız düğünlerine bile katılmayacağımı ve görüşmeyeceğimi söylüyorum.

katil ya da cani değil diye oldu olacak baba kız da evlensin tövbe yarabbim

yok artık,bu kadar da değil doğaa,iyice abarttın

Yok artık ya o kadar da degil.

Gerçekten çok ama çok abartmışsınız.
Hem görümcenize hem eşinize ayıp etmişsiniz.

Böyle bir şeyi eşinize söylemeye nasıl cesaret ettiniz aklım almıyor.
Hani gerçekten kızın o yönde bir eğilimi olsa neyse de, böyle söyleyerek ne kadar kötü bir iftira attıgınızın,
dolayısıyla da kul hakkına girdiğinizin farkında mısınız?
Hem de abla-kardeş gibi oldugunuz, elinizde büyüdüğünü söylediğiniz görümceniz için...

Eşiniz yine az tepki vermiş bence...

Tepkinizi göstermişsiniz yeterince de olayın bu kısmı aşırı derede aşırıya kaçmış..

Herkes sizin gibi düşünmek zorunda degil, sizin gibi düşünmeyenlere de saygı gösterip,
saygı çerçevesini aşmadan tepkinizi koyabilirsiniz...

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…