çok buyuk konu$uyorsun dogaa .. kizim var diyorsun bide ..
çoluk çocugun var bu kadar buyuk konu$ma istersen
ne demi$ler buyuk lokma ye buyuk soz konu$ma ..
bence biraz kendine gel ve söylediklerine dikkat bu topikte de bazıları yazdı ben de kuzenimle evlendim diye. senin hoşuna gitmiyo diye insanları ensest sapık diye sınıflandıramazsın hakaret ediyosun çünkü. bırakın artık sizin gibi düşünmeyen yaşamayan insanlara her hoşunuza giden sıfatı hediye etmeyi.
ben de akraba evliliğine karşıyım ama haddime düşmemiş kimseye ensest sapık demek. benim böyle bir evliliğim olsaydı höst diye başlardım sanırım cevabıma. herkes ağzından çıkana dikkat edicek.
Allah yaşatmasın ama olmayacak şey değil, görümcemden de beklemezdim, deli doluydu aklı bir karış havadaydı ama bu kadar da değildi.
Yok artık ya o kadar da degil.
Gerçekten çok ama çok abartmışsınız.
Hem görümcenize hem eşinize ayıp etmişsiniz.
Böyle bir şeyi eşinize söylemeye nasıl cesaret ettiniz aklım almıyor.
Hani gerçekten kızın o yönde bir eğilimi olsa neyse de, böyle söyleyerek ne kadar kötü bir iftira attıgınızın,
dolayısıyla da kul hakkına girdiğinizin farkında mısınız?
Hem de abla-kardeş gibi oldugunuz, elinizde büyüdüğünü söylediğiniz görümceniz için...
Eşiniz yine az tepki vermiş bence...
Tepkinizi göstermişsiniz yeterince de olayın bu kısmı aşırı derede aşırıya kaçmış..
Herkes sizin gibi düşünmek zorunda degil, sizin gibi düşünmeyenlere de saygı gösterip,
saygı çerçevesini aşmadan tepkinizi koyabilirsiniz...
çıkıyorum zaten farkındaysanız düğünlerine bile katılmayacağımı ve görüşmeyeceğimi söylüyorum.
ama malesef geç kaldınız, bu kadar lafı , hakareti edip, ensestle, abisine aşık olabilmekle, sapıklıkla, hatta eşcinsellikle bir tutup, ortalığı toz dumana kattıktan sonra, tamam artık karışmıyorum demek... baştan karışmayacak, haddinizi bilecektiniz
çok geç artık
eşcinsellikle bir tutmuyorum, sadece o şekilde örneklendirdim
oda senin gibi du$unuyodur in$allah .. yengem çokda lazim deil , gormem olur biter diyodur
ayri $ehirlerde nasil elinizde buyudu onu anlamadim bi tek ..
İnşallah öyle düşünüyordur da muhattap olmak zorunda kalmam daha fazla...
Eşimin ailesi şehir dışında yaşıyor, 4 kız kardeşi var en büyüğü evli, diğer üçü de eşim de istanbulda okudular, bu en küçüğü liseyi de istanbulda okudu. şu an biri doğuda görev yapıyor, diğer 2 kızkardeşi hala istanbulda bize yakın bir evde yaşıyorlar, okulları bitti çalışıyorlar
bence biraz kendine gel ve söylediklerine dikkat bu topikte de bazıları yazdı ben de kuzenimle evlendim diye. senin hoşuna gitmiyo diye insanları ensest sapık diye sınıflandıramazsın hakaret ediyosun çünkü. bırakın artık sizin gibi düşünmeyen yaşamayan insanlara her hoşunuza giden sıfatı hediye etmeyi.
ben de akraba evliliğine karşıyım ama haddime düşmemiş kimseye ensest sapık demek. benim böyle bir evliliğim olsaydı höst diye başlardım sanırım cevabıma. herkes ağzından çıkana dikkat edicek.
Baştan da söyledim, toplumsal ahlakın yanında bir de bireysel ahlak vardır ya, bana ters geliyor dedim değil mi?
Hindistanda bir kadın 5 erkek kardeşle evleniyor, onlara göre normal, biz hemen ahlaksızlık, sapıklık diyoruz, onlar kalkıp bize höst diyor mu?
iki KARDEŞ'in evliliğine benimde hiç aklım ermiyor..ve evet bunun adı ensesttir. ensestin sözlük anlamı akraba içi ilişkidir zaten.. kimimiz bunu normal görürüz kimimiz görmeyiz kimimiz nefretle anarız kimimiz kardeşlerin evlenmesi olarak görürüz ama hepsinden öte ve hepsinden önemli olan şey akraba evliliklerinde sakat çocuk dünyaya gelme olasılığıdır. tabii ki herkesin çocuğu böyle olur diye kesin bir şey yoktur ama ihtimali çok çok küçük bir ihtimal olsa bile evlenmemek için yeterlidir bana göre.. bu dünyaya getireceğim ve ömrüm boyunca üzülmesin, acı çekmesin diye uğraşacağım yegane varlığı bile bile bunu sürükleyemem.. tabii ki bu başıma gelecekse akraba evliliği yapmasam da gelebilir, takdiri ilahi ama ben ihtimalini bile bile bunu gerçekleştiremem.. sırf aşığım diye dünyada en çok değer vereceğim varlığın sakat olabilme ihtimalini göze alamam..
bende onu diyorum .. sen oyle buyuk laflar diyorsunki , altinci hissim kizinda gorucen diyor bu olayi, kizin kar$ina geçecek al sana sevgili kuzenim a$igim diycek ..
in$allah olmaz ama çok duyduk boyle buyuk konu$up ba$a gelmeleri
ne demi$ler Allahin sopasi yokki gozunu çiakrtsin
ayy bide bu gorumcenin ogluna a$ik oluyormu$ yada oteki halasinin ogluna
du$unebiliyormusunuz ? lutfen biraz vijdanli ol, Alalh dan kork gorumcen hakkinda konu$urken ..
Kızım kuzeniyle ilişki de yaşayabilir, alkolik ya da uyuşturucu bağımlısı da olabilir, pedofili, katil ya da hırsız da olabilir, bunların hiçbirinin garantisi yok, inşallah hiçbiri olmaz, normal sağlıklı bir birey olur.
bir anne olarak daha 1.5 yaşındaki kızım için böyle iğrenç şeyleri aklıma bile getirmek istemiyorum, mümkünse siz de kızımı bu olaya karıştırmayın, ben olur ya evlenirlerse ilerde kızıma nasıl anlayatacağım diye düşünüyorum, siz aynısını yaparsa diyorsunuz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?