Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

oda senin gibi du$unuyodur in$allah .. yengem çokda lazim deil , gormem olur biter diyodur
ayri $ehirlerde nasil elinizde buyudu onu anlamadim bi tek ..

çok buyuk konu$uyorsun dogaa .. kizim var diyorsun bide ..
çoluk çocugun var bu kadar buyuk konu$ma istersen
ne demi$ler buyuk lokma ye buyuk soz konu$ma ..

Allah yaşatmasın ama olmayacak şey değil, görümcemden de beklemezdim, deli doluydu aklı bir karış havadaydı ama bu kadar da değildi.

iyiki sizin gibi yengem yok yoksa eşimle bu kadar mtlu bir ewliliğim olmayacaktı...kendi adıma konuşayım ben olsam karışmazdm...

bence biraz kendine gel ve söylediklerine dikkat bu topikte de bazıları yazdı ben de kuzenimle evlendim diye. senin hoşuna gitmiyo diye insanları ensest sapık diye sınıflandıramazsın hakaret ediyosun çünkü. bırakın artık sizin gibi düşünmeyen yaşamayan insanlara her hoşunuza giden sıfatı hediye etmeyi.
ben de akraba evliliğine karşıyım ama haddime düşmemiş kimseye ensest sapık demek. benim böyle bir evliliğim olsaydı höst diye başlardım sanırım cevabıma. herkes ağzından çıkana dikkat edicek.

Affınıza sığınarak tam da konuyla alakalı bir karikatür paylaşmak istiyorum :)

şaka bir yana benim etrafımda da var kuzen evliliği ve ne yazıkki ikinci çocukları engelli...
Ne kadar her akraba evliliğinden sakat çocuk doğmasa da böyle bir risk yadsınamaz...
Ayrıca bir aydır sevgililermiş,hemen evlilik hayallerine mi girişmişler?Bi insanla çocukluğundan beri tanışıyor olmak cidden o insanı tanımak demek mi ki??
Hem akrabalar,bir ömür yüzyüze bakacak insanlar...Herhangi bir olumsuz sonuç olduğunda aileler arasında da bir gerginlik olmayacak mı??
bence bunların da biraz düşünülmesi gerekir.
ama yine de alan razı veren razıyken siz ne deseniz boş...yarın birgün onlar evlenir siz kötü olduğunuzla kalırsınız :-/

Son düzenleyen: Moderatör:

bu durumda eşimle ben sapık sapık takılıoruz demek ki :):):):):):):):):): hay yarabbim ya sabır :):):):):

Allah yaşatmasın ama olmayacak şey değil, görümcemden de beklemezdim, deli doluydu aklı bir karış havadaydı ama bu kadar da değildi.

bende onu diyorum .. sen oyle buyuk laflar diyorsunki , altinci hissim kizinda gorucen diyor bu olayi, kizin kar$ina geçecek al sana sevgili kuzenim a$igim diycek ..
in$allah olmaz ama çok duyduk boyle buyuk konu$up ba$a gelmeleri
ne demi$ler Allahin sopasi yokki gozunu çiakrtsin
ayy bide bu gorumcenin ogluna a$ik oluyormu$ yada oteki halasinin ogluna
du$unebiliyormusunuz ? lutfen biraz vijdanli ol, Alalh dan kork gorumcen hakkinda konu$urken ..

iki KARDEŞ'in evliliğine benimde hiç aklım ermiyor..ve evet bunun adı ensesttir. ensestin sözlük anlamı akraba içi ilişkidir zaten.. kimimiz bunu normal görürüz kimimiz görmeyiz kimimiz nefretle anarız kimimiz kardeşlerin evlenmesi olarak görürüz ama hepsinden öte ve hepsinden önemli olan şey akraba evliliklerinde sakat çocuk dünyaya gelme olasılığıdır. tabii ki herkesin çocuğu böyle olur diye kesin bir şey yoktur ama ihtimali çok çok küçük bir ihtimal olsa bile evlenmemek için yeterlidir bana göre.. bu dünyaya getireceğim ve ömrüm boyunca üzülmesin, acı çekmesin diye uğraşacağım yegane varlığı bile bile bunu sürükleyemem.. tabii ki bu başıma gelecekse akraba evliliği yapmasam da gelebilir, takdiri ilahi ama ben ihtimalini bile bile bunu gerçekleştiremem.. sırf aşığım diye dünyada en çok değer vereceğim varlığın sakat olabilme ihtimalini göze alamam..

bu arada biz e$imle ayni $ehirden bile deiliz , ama yazdiklarina ( hakaretlerine )dayanamayip yorum yaziyorum beni baglamdigi halde
burda kuzeniyle evli olanlar sana ne deseler haklilar ..kaç ki$inin gunahini aliyorsun hakaret ederk ..

Eşim de bu sözlerimi fazla buldu, ama diyaloğumuz beni o noktaya getirdi, görümcem kalkmış bana diyor ki "sen şimdi bir şekide evlatlık falan olduğunu, abimle kardeş olduğunu öğrensen ne yaparsın, ayrılacak değilsin ya devam eder ilişkin" böyle saçmalayarak beni o noktaya getirdi yine de dememeliydim, büyüklük bende kalmalıydı ama tutamıyorum kendimi

dogaa ben seni anliyorum, hissettiklerini de ama yanlis yapiyorsun. Senin esinle aran bozulacak. Ara bozan taraf olacaksin. Belki de kismet degildir ve olmayacak biraz zamana biraksan. Oyle seyler oluyor ki, esleri olen kadinlar, kocalarinin erkek kardesleriyle evlenmek zorunda birakiliyor. En azindan bunlar istiyor, yanlissa da birak onlarin yanlisi olsun, sen karisma.

Bastan o sekil yetistirilmeleri yanlis bana gore. Kardes gibi yetismeleri lazim. Zaten cocuklari da sakat olabilir. O da buyuk bir ihtimal ama bu noktadan sonra senin yapabilecegin pek birsey yok.

Son düzenleme:
sana çok içten sözlerim var ama banlarım oo yüzden kalsın ....

DOGAAAAAA UNUTMA DİYE SÖYLÜYORUM , alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste EVLADIN VAR EVLADIN BU KADAR BÜYÜK KONUŞMA GÜN OLA DEVRAN DÖNE GÖR Kİ BAŞINA NE GELE

Anne olumluysa babasida olumlu olacaktir,
Buna karsi siz gaz vermesseniz esinizde yumusayacaktir,
Nikah dusuyorken ensest ne alaka abartmayin..
Nasip olurda evlenirlerse sizin yuzunuzden agbisi kardesinin dugunune gitmiyecekmi yani buna sepep olmayin,
Onaylamayabilirsiniz ama bu kadar tepki vermek size dusmez,
İcinde degilsiniz konun sizle uzaktan yakindan alakasi yok bu kadar hirpalamayin kendinizi,
Kizima nasil aciklayacagim diye dusunuyorsunuz pes diyorum gorende ne sanir

turk dil kurumunda arattim :Aile içi yasak ilişki diyor ensest için
sulale demiyor ayle diyor ..

ayle de bildiginiz çekirdek yada buyugu olan ayle i$te, kuzenler i$in içine girseydi hiç bi ayle çekirdek olamazdi :)

nikah düşüyor, allahın izin verdiğine siz ne karışıyorsunuz diyenlere bir sorum olacak... malum bir kız çocuğu adet görmesi ile çocukluktan çıkmış sayılır ve "evlenebilir" gözüyle bakılır, nikah düşer yani. ancak adet görme yaşı kişiden kişiye göre değişir. sizin kızınız, 9 yaşında adet görse, nikah düşüyor diyerek evlenmesine sıcak bakar mısınız???

her seferinde insanlar işine geliyorsa allah, kitap, peygamber başlıyor.

kuzenimle değil evlenmek, elimi farklı bir niyetle tuttuğunu düşünmek bile midemi bulandırdı.

teyze, anne yarısıdır lafı bir anlam ifade etmiyor demek bazıları için. teyze anne yarısı olduğuna göre, kuzen de kardeş yarısıdır bu kadar basit.

Kızım kuzeniyle ilişki de yaşayabilir, alkolik ya da uyuşturucu bağımlısı da olabilir, pedofili, katil ya da hırsız da olabilir, bunların hiçbirinin garantisi yok, inşallah hiçbiri olmaz, normal sağlıklı bir birey olur.
bir anne olarak daha 1.5 yaşındaki kızım için böyle iğrenç şeyleri aklıma bile getirmek istemiyorum, mümkünse siz de kızımı bu olaya karıştırmayın, ben olur ya evlenirlerse ilerde kızıma nasıl anlayatacağım diye düşünüyorum, siz aynısını yaparsa diyorsunuz....

bireysel ahlak dedigin nasil bi$ey karakter gibimi ,
yani ozetle karakter denir herhalde ki$iye ozgu demek bireysel ..
herkes istedigini du$ûnur ama kafasina uymuyor diye ba$kasina hakaret edemez ..

Son düzenleme:
şimdi arkadaşım allahın bir kuralı var akraba evliliği caiz.fakat peygamberimiz demişki akraba evliliklerinden uzak durun yani yasak değil ama sakıncalı bunu söylesen yeterdi daha etkili olurdu bence.öyle şeyler söylemeniz çok acı.bana söylenseydi asla affetmezdim..biraz yanlız kalın ve olayı sindirin

sankı kızınızın halası babasıyla evlenıyor nası açıklıycam falan fazla abartmışsınız

benım çevremdede yok inşallah olmazda ama eşinizin ailesınde varmış

siz o aileye sonradan dahil oldunuz tuhaf gelebılır ama onlar alışık

tepkilerinizi kontrol etmezsenız yıne siz pişman olucaksınız

görümcenızın kımle evleneceği sizi nıye bukadar düşündürüyorkı

size gelene kadar anası var babası var abısı var

buyuk konu$uyorsun diye dedim ba$ina gelirse diye
in$allah olmaz
kuzen evliligi yapanlar $imdide hasta oldu iyimi
tovbe tovbeee
gayet sagliklilar bence :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…