turk dil kurumunda arattim :Aile içi yasak ilişki diyor ensest için
sulale demiyor ayle diyor ..
ayle de bildiginiz çekirdek yada buyugu olan ayle i$te, kuzenler i$in içine girseydi hiç bi ayle çekirdek olamazdi :)
Baştan da söyledim, toplumsal ahlakın yanında bir de bireysel ahlak vardır ya, bana ters geliyor dedim değil mi?
Hindistanda bir kadın 5 erkek kardeşle evleniyor, onlara göre normal, biz hemen ahlaksızlık, sapıklık diyoruz, onlar kalkıp bize höst diyor mu?
bireysel ahlak dedigin nasil bi$ey karakter gibimi ,
yani ozetle karakter denir herhalde ki$iye ozgu demek bireysel ..
herkes istedigini du$ûnur ama kafasina uymuyor diye ba$kasina hakaret edemez ..
toplumsal ya da dini olarak kesin şekilde koyulmamış ama bizim ahlak anlayışımıza ters düşen şeyler vardır, atıyorum biri kadınla erkeğin tokalaşmasını ahlaksızlık sayar, biri dekolte giymeyi, biri akraba evliliğini. yani sizin çok normal bulduğunuz bişey bana çooooook ters olabilir, aksi halde hepimiz aynı olurduk zaten
toplumsal ya da dini olarak kesin şekilde koyulmamış ama bizim ahlak anlayışımıza ters düşen şeyler vardır, atıyorum biri kadınla erkeğin tokalaşmasını ahlaksızlık sayar, biri dekolte giymeyi, biri akraba evliliğini. yani sizin çok normal bulduğunuz bişey bana çooooook ters olabilir, aksi halde hepimiz aynı olurduk zaten
evet aile içi diyor, çekirdek aile içi demiyor.. teyzem veya halam yani annemin ve babamın kardeşleri benim ailemdendir. doğal olarak onların çocukları da..
Bırakın ya ne sapıklığı ne aile içi ilişkisi şaşırmayın. Ha bu ülkede 60 yaşındaki adama 11 yaşındaki kızı vermek, evin oğlu karşı tarafın kızını alsın diye oğlanın kız kardeşini gelin adayının babasına kuma vermek yani berdel sapıklık değil bu mu sapıklık. Ahlaki boyutu kesinlikle hiç bir sakıncası olamaz. Bizim ailede böyle bir şey denk gelmedi ama tek erkek ağbim ve kuzenlerin yaşı çok küçük, yaşlar uygun olsaydı ve aşk olsaydı önüne kimse geçmezdi. Sağlık boyutu başka o konuda bir şey diyemem. Ama bu çiftlerin sorumluluğunda olan bir şey. Bildiğim baba tarafından kuzen evliliklerinde sakatlık payı fazla. Ama anne tarafından kuzenlerde düşük diye biliriz. Bu da Allahın yazgısı evlerden uzak, kuzen olmadan sakat çocuk doğuran yok mu sanki.
sankı kızınızın halası babasıyla evlenıyor nası açıklıycam falan fazla abartmışsınız
benım çevremdede yok inşallah olmazda ama eşinizin ailesınde varmış
siz o aileye sonradan dahil oldunuz tuhaf gelebılır ama onlar alışık
tepkilerinizi kontrol etmezsenız yıne siz pişman olucaksınız
görümcenızın kımle evleneceği sizi nıye bukadar düşündürüyorkı
size gelene kadar anası var babası var abısı var
braz daha hakaret edilirse bu ilşkilere kendmi banlatmak zorunda kalcam...NE BİLİRSEN BİL AMA ÖNCE HADDİNİ BİL..
braz daha hakaret edilirse bu ilşkilere kendmi banlatmak zorunda kalcam...NE BİLİRSEN BİL AMA ÖNCE HADDİNİ BİL..
düşündürüyor çünkü ben o ailenin içindeyim, görümcem kızıma çok düşkün, ben bu ilişkiyi kabul edersem habire kuzeninin elinden tutup bana gelecekler kızımı sevmeye, aynısını kızkardeşim ya da abim yapsa aynı tepkiyi verirdim. sinirlerim bozulurdu görüşmek istemezdim.
50. kez yazıyorum, size normal gelen bir şey bana anormal gelebilir, bu hadsizlik midir? bence insanın kardeşine, kuzenine, halasına, yeğenine aşık olması anormal arkadaşım, sen mutluysan banane, ama ben bu tarz ilişkilere açık değilim, bu tarz ilişkileri kabullenemiyorum, hele de görümcem gibi bir yakınımın yaşamasını burnumun dibinde yaşanmasını hiç kabullenemiyorum
düşündürüyor çünkü ben o ailenin içindeyim, görümcem kızıma çok düşkün, ben bu ilişkiyi kabul edersem habire kuzeninin elinden tutup bana gelecekler kızımı sevmeye, aynısını kızkardeşim ya da abim yapsa aynı tepkiyi verirdim. sinirlerim bozulurdu görüşmek istemezdim.
[/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?