Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

turk dil kurumunda arattim :Aile içi yasak ilişki diyor ensest için
sulale demiyor ayle diyor ..

ayle de bildiginiz çekirdek yada buyugu olan ayle i$te, kuzenler i$in içine girseydi hiç bi ayle çekirdek olamazdi :)

evet aile içi diyor, çekirdek aile içi demiyor.. teyzem veya halam yani annemin ve babamın kardeşleri benim ailemdendir. doğal olarak onların çocukları da..

ahlak kurallarını insanlar belirliyor toplumdan topluma da değişen bişey demek ki. ben mesela hint bi anneye ya da babaya sahip olsaydım ve melez olsaydım sen kalkıp hintliler sapık dedğin de ben gene sana höst derdim. verdiğin örnek o kadar abuk ki farklı bi kültüre ait birine sapık desek onlar bize höst der mi demişsin. seni anlasa der muhtemelen
aslında bireyin vicdanıyla, hayat felsefesiyle alakalı bireysel ahlak dedğin şey ve sana ters gelebilir. aslında sana neyin ters gelip gelmediği kimsenin umurunda da değil sen bunun sonucunda işi hakarete vardırmıyorsan...

bireysel ahlak dedigin nasil bi$ey karakter gibimi ,
yani ozetle karakter denir herhalde ki$iye ozgu demek bireysel ..
herkes istedigini du$ûnur ama kafasina uymuyor diye ba$kasina hakaret edemez ..

toplumsal ya da dini olarak kesin şekilde koyulmamış ama bizim ahlak anlayışımıza ters düşen şeyler vardır, atıyorum biri kadınla erkeğin tokalaşmasını ahlaksızlık sayar, biri dekolte giymeyi, biri akraba evliliğini. yani sizin çok normal bulduğunuz bişey bana çooooook ters olabilir, aksi halde hepimiz aynı olurduk zaten

braz daha hakaret edilirse bu ilşkilere kendmi banlatmak zorunda kalcam...NE BİLİRSEN BİL AMA ÖNCE HADDİNİ BİL..

Devlet müsade ediyor size laf söylemek düşmez fikriniz sorulmadığı müddetçe.
Ayrıca kardeş değilller şunu da bir anlayın .Evet akraba evliliğini önermiyoruz ama kardeş gibiler demek biraz hadsizlik oluyor....

Son düzenleme:

senın düşüncene bişi demıyorki kımse

ifadebiçim sorunlu senınle aynı görüşte olmayana hakaret etmemelisin

yoksa herkesın çevresı yetiştirlme tarzı örfü adeti kendıne göre

senın kızkardeşin gelipsana deseydı kız bağır çağır bıyere kadar ama görümcen senı gerçekten ılgılendırmez

ilgilendırsede bukadar değil

evet aynen öyle mesela kimilerine de benim bir erkekle el sıkışmam sapıklık geliyo
gelsin bana sapık desin bakıiim noluo
hakaret edemez ben onun dini ahlaki vs vs yaşantısına uygun yaşamıyorum diye
akraba evliliği asla onayladğım bişey değil tarzınla savunur hale getiridin beni resmen

evet aile içi diyor, çekirdek aile içi demiyor.. teyzem veya halam yani annemin ve babamın kardeşleri benim ailemdendir. doğal olarak onların çocukları da..

hayır, onlar ailen değil, akrabandır..

Son düzenleme:
Bırakın ya ne sapıklığı ne aile içi ilişkisi şaşırmayın. Ha bu ülkede 60 yaşındaki adama 11 yaşındaki kızı vermek, evin oğlu karşı tarafın kızını alsın diye oğlanın kız kardeşini gelin adayının babasına kuma vermek yani berdel sapıklık değil bu mu sapıklık. Ahlaki boyutu kesinlikle hiç bir sakıncası olamaz. Bizim ailede böyle bir şey denk gelmedi ama tek erkek ağbim ve kuzenlerin yaşı çok küçük, yaşlar uygun olsaydı ve aşk olsaydı önüne kimse geçmezdi. Sağlık boyutu başka o konuda bir şey diyemem. Ama bu çiftlerin sorumluluğunda olan bir şey. Bildiğim baba tarafından kuzen evliliklerinde sakatlık payı fazla. Ama anne tarafından kuzenlerde düşük diye biliriz. Bu da Allahın yazgısı evlerden uzak, kuzen olmadan sakat çocuk doğuran yok mu sanki.

mutlaka var

ama kör gözede parmak sokmanın manası yok

düşündürüyor çünkü ben o ailenin içindeyim, görümcem kızıma çok düşkün, ben bu ilişkiyi kabul edersem habire kuzeninin elinden tutup bana gelecekler kızımı sevmeye, aynısını kızkardeşim ya da abim yapsa aynı tepkiyi verirdim. sinirlerim bozulurdu görüşmek istemezdim.

braz daha hakaret edilirse bu ilşkilere kendmi banlatmak zorunda kalcam...NE BİLİRSEN BİL AMA ÖNCE HADDİNİ BİL..

50. kez yazıyorum, size normal gelen bir şey bana anormal gelebilir, bu hadsizlik midir? bence insanın kardeşine, kuzenine, halasına, yeğenine aşık olması anormal arkadaşım, sen mutluysan banane, ama ben bu tarz ilişkilere açık değilim, bu tarz ilişkileri kabullenemiyorum, hele de görümcem gibi bir yakınımın yaşamasını burnumun dibinde yaşanmasını hiç kabullenemiyorum

sence kendini banlatmaya değer mi?
başkasına göre hoş değildir, başkası tutup kuzeniyle evlenmez, ben de evlenmezdim o ayrı
hatta birileri şöyle der böyle der ensest der..
ama sen evlenmişsin ve mutlusun bu senin tercihin, kimse seni yargılayamaz, yargılıyorsa da sen duyma boşver
ensest nitelendirmesi ülkemizde kimler için ne amaçla kullanılıyor burdaki herkes biliyor
senin evliliğin akraba evliliği, ensest değil bunu da burdaki herkes biliyor, kiminin işine gelmez bilmezden gelir o başka
üzme kendini

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de kuzen evliliğinden yana değilim. Ailemde de yok bu. Ama helâl. Bence kuzenler en baştan kardeş gibi yetişmeli ki, aşık olma durumları ortadan kalkabilsin. Yok eğer illa aşık oldum evlenicem diyorsa da onaylamasanız da nikâhına gidin bence. Çünkü bunu ailesinde görmüş, onun doğruları odur. Herkesin kendi doğruları var. Önemli olan, haddi aşmamak. Mutluluklar dilerim görümcenize

Çoğumuz konu sahibinin aşırı tepkili olduğunda hemfikiriz. Fakat bazı arkadaşlar akrabalar arasında yapılan evliliklerin doğru olduğunu savunması da yanlış. Bilimsel açıdan konuya yaklaşırsanız, sakıncaları çok açık olan bir durumun doğru olduğunu savunmazsınız. Sakıncalı olduğunu bile bile akraba evliliği yapmak bana göre doğru değil. Ama herkesin kendi seçimi, yargılamak yerine düşüncelerimizi söylemek en mantıklısı.

Belki üşenmeyenler okur;

-Araştırma kapsamına alınan engelli kişilerin yüzde 40.5'nin ana-babaları akrabadır.

-Türkiye genelinde yapılan akraba evliliklerinde yıllarca önceliği baba soyundan amca çocukları evlilikleri alırken, son yıllarda amca çocukları arasındaki evlilikler, dayı-hala çocukları arasında yapılan evliliklerin gerisine düştü. Dayı- hala çocukları evliliği araştırmada yüzde 36.8, amca çocuklarının evlilik oranı yüzde 30.9, teyze çocukları evliliği ise yüzde 11.8 olarak belirlendi.

-Engelli bireylerin öz annesinin yüzde 17'sinde kendisinde ve- veya akrabalarında engelli bulunmaktadır. Kadınların yüzde 50'sinin ebeveynleri de akraba evliliği yapmışlar ve kardeş çocuklarıyla evlenmişlerdir. Bu engellilerle annenin akrabalık derecesi incelendiğinde yüzde 50'si kardeş çocuklarıdır. Bu akrabalarda en çok yüzde 37 ile bedensel engel görülmekte ve bunu yüzde 22 ile zihinsel engel izlemektedir.

-Öz babalarının yüzde 16'sında engelli bulunmaktadır. Bu engellilerin yarısı baba ile kardeş çocukları evliliği sonucudur. Engellilerin yüzde 22'si bedensel, yüzde 44'ü zihinseldir.

-Engelli kişilerin yüzde 40'ının evli kardeşleri vardır. Bunların yüzde 37'sinin akraba evliliği yapmış olmasından çocuklarının yüzde 6'sı engellidir. Bu bulgular akraba evliliğinin bir gelenek olarak korunduğunu göstermektedir. Her ne kadar tıp bilimleri akraba evliliklerinin sakıncalı olduğunu bazı hastalıkların akraba evliliğinden kaynaklandığını gösterse de bu durum pek çok aile tarafından göz ardı edilmektedir.

Konu sahibi hanim,
Sunu anlamamakta diretiyorsunuz. Size burda vay bakalim kuzenler evlenir, ne guzel de evlenir, cok dogrudur, cok guzeldir demiyoruz. Cogumuza ters bu durum.
Siz hala "ama bana ters, bana ters" deyip duruyorsunuz. Guzel kardesim sana ters ama baskasina gore dogru demek ki. Ornegin esinizin ailesi. Burda bizim kizdigimiz sey niye size ters oldugu degil, sizin niye baskasinin ozeline bu kadar karisip bu kadar haddini astiginiz. Anladiniz mi? Buna yanlis diyoruz biz, siz hala ama bana ters diyorsunuz. iyi size ters diye ana avrat duz de git mi diyelim? size ne milletin hayatindan? olay bu. size tersse siz kendi kuzeninizle evlenmezsiniz olur, biter. baskasinin hayatina saygi duymak zorundasiniz. zorundasiniz diyorum bakin, yok oyle kendi hayat felsefemizi baskasina zorla empoze etmek. fikrinizi soyleyip gecersiniz, gerisi sizi asar. size ne? bize ne milletin kiminle evlendiginden?
siz nerde durmaniz gerektigini bilmiyorsunuz, buna kizdi burda herkes.

Son düzenleme:
2 tane kuzenimi hiç görmedim...yolda görsem tanımam...bırakın kardeşliği konuşmuşluğum bile yok..her kuzen kardeş gibi büyümüyor..
olaya gelince anne babsı varken size laf düşmez..
ayrıca olayı enseste bağlamanızda çok abartılı olmuş.. maalesef ülkemizde birçok kişi kuzeniyle evli..

Son düzenleme:
dogaa Alalh kocana sabir versin
ne kadar inatçisin sen yaa :)

napalım sen kabullenemiyosun diye sana göre mi yaşayacak insanlar?
kabullenemiyosan arkanı dönersin görmezsin ama hakaret de etmezsin

Biraz sakin olun lütfen

siz bizim ailede yok dedınız sizin ailenızde olmadığı için abınıze kardeşinize karşıçıkarsınız ama görümcenız sızın aileden değil
ama eşinizinkinde varmış yanı görümcenız evlenmese bıle kızınız etkilenecekse diğerlerınden etkılenır

bence bukadar buyuk tepkiler vermeyın çünkü istemediklerimizle sınanıyoruz

banada bu durum çok tuhaf gelirdi içten içe istemezdım ama karışma yetkisinide kendımde bulamazdım

bence siz kendınız zarar görecekınız bıraz daha bu konuya dahıl olursanız

eşinizle sorun çıkabılır

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…