evet eşim hep mantıklı ve olgun davranır, ben fevri davranırım kabul ediyorum. 23 nisanda isteme olacakmış, eşim annesine ben gelemem çok yoğunum demiş bile şimdiden, yani o bahanelerle uzak duruyor, ben çat çat konuşup kötü oluyorum her zamanki gibi.
yarım yamalak okumalarımla cevap veriyorum
şu an 1500 yıl öncesini din adına örnek gösterenlere öfkemi kusuyorum... delirdiniz herhalde... dindar olmak 1500 yıl evvelinin kurallarında ve tarzında yaşamak değildir.
her konuya muhteşem dini bakış açınızla cevap vermezseniz çatlarsınız değil mi?
ibadet de kabahat de gizlidir, dini inancın ve ilmihalin gösterişi yapılmaz
hadi şimdi şov yapmayın...
konu sahibi; onun hayatı,onun tercihleri,onun kararları... benim nazarımda kuzenim kardeşimdir ama bu herkes için aynı olmak zorunda değildir... kendi haline bırakın ve müdahil olmayın..
Aileniz neyi nicin sizin basiniza kaksin ben onu anlayamadim.
Onlara gore didisinin didisi kuzeniyle evlenmis. Banane, kim naparsa yapsin deyip nicin gecemiyorsunuz? Ozel hayatina karismak derken bunu kastediyorum. Ozel hayatina karismak demek gidip yatak odalarina dalmak demek degil ki... Baskasinin kimi sevip kimi sevmedigi nicin sizi bu kadar geriyor, neden bu kadar sorun oluyor, bu kadar muhabbeti geciyor? Bu da ozele karismak iste. Nedir bu baski, nedir bu gerilim yahu? Benim de yakinimda var tasvip etmedigim iliskiler mesela, yakin akrabalar da dahil. Banane kim nasil mutluysa oyle olsun diyorum, banane deyip geciyorum. Siz de gecin, bosverin.
Hala anlamis degilim, neyin kavgasidir bu. Size bana ters gelir, kimine dogru. Millet ne yaparsa yapsin, nasil mutluysa oyle davransin, kimle evlenirse evlensin. Bize ne yani? Sizi mi zorla evlendirmeye calisiyorlar ki boyle "bana ters" deyip duruyorsunuz anlamadim ki. Basim dondu bu konuyu anlamaya calisirken yahu. Karismayin siz, kendi hayatiniza bakin.
Açıkçası ben konu sahibinin hakaret ettiğini düşünmüyorum.
Ayrıca olay sadece görümce ve eşi arasında geçmiş,
söylenen kelimeler bu şahıslara söylenmiş,
burada sanki sizlere söylenmiş gibi neden kelimeleri üzerinize alınıp,
kişiselleştiriyorsunuz?
Ayrıca konu sahibini rencide edici ifadelere ragmen
konu sahibini saygıyı hiç elden bırakmadı.
Tebrik ederim...
Amcasinin ogluna karsi birseyler hisseden biri yarin obur gun amcasina da hisseder gibi geliyor bana. Kuzen evliligi bana gore budur. Dogru bir sey olsaydi sakat cocuk dogma riski artmazdi.
Amcasinin ogluna karsi birseyler hisseden biri yarin obur gun amcasina da hisseder gibi geliyor bana. Kuzen evliligi bana gore budur. Dogru bir sey olsaydi sakat cocuk dogma riski artmazdi.
Kimseye kin kusmak sizin haddinize değil öncelikle kendinize gelin ayrıca bu kadar konuşulanlar arasında sadece sizi din mi rahatsız etti kimse dini kullanalarak gösteriş yapmadı ama siz yapıyorsunuz.ayrıca 1500 yıl önce söylenen ve şu an bilim adamlarının kabul ettiği çok şeyler var biraz araştırın derim.Ayrıca herkesin dini görüşüne ve fikirlerine saygı duymak gerekli kimse kimseyi yargılayamaz.
Konu sahibi arkadaş olayları çok fazla abartmışsın bunun da farkına varmışsın bence kendini daha fazla germene gerek yok sonuçta herkesin kendi hayatı
Bana göre de ters kuzen evlilikleri.
Ama seviyorlarsa da birşey gelmez elden saygı duymaktan başka.
Benim uygun bulmadığım taraf konu sahibinin sarfettiği kelimeler.
Yoksa akraba evliliğine onay verip vermemesi değil mesele.
Herkesin düşüncesi kendine özgüdür.
Saygı heryerde herzaman insanın kişiliğinin göstergesidir.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil .Fikirlerini benimsemek zorunda hiç değil.
Ama saygı duymak mecburidir zorunludur.
Arkadaşlar biraz sakin lütfen :26:
Kaç kişi banlandı yapmayın Allah aşkına.
Dini aradan bir çıkaralım öyle devam edelim.
Yoksa bu banların sonu gelmeyecek bu konuda.
Konu işin dini boyutu değil.
Konu kuzen evliliklerine bakış açımız.
Konu sahibesi bu görümce kaç yaşında acaba?
Babası karşı çıkıyor demişsiniz ailesinde bu kadar yaygınken kuzen evlilikleri ...
kimseyi yargılamam ... kin de kusmam... öfke ve kin farklı şeyler... kin duyamam hiç kimseye Allah'tan korkarım ama kalkıpta peygamberimiz de .......... yapmıştı diye başlayan cümlelere öfke duyarım... burası yeri değil, burda dini alet edemezsiniz... burda dinsel örnekler sunamazsınız... yüzbinlerce kadının hangisi müslüman hangisi gayrı müslim bilemezsiniz... mukabele yapmıyoruz...buyrun dua başlıklarına öyle bir ilginiz var ise
ben sarfettiğim kelimeleri sarfetmemem gerektiğini kabul ettim
ama her düşünceye saygı duyamam, o zaman pedofiliye, enseste, zinaya hepsine saygı duyalım birilerine göre doğru çünkü.
kimseyi yargılamam diyorsun ama yargılıyorsun çok çelişkili bir durumun var.Allah'a senin arana giremem ben kimse için müslüman yada gayri müslim benzetmesi yapmadım.Sanırım okuduğunuza odaklanamıyorsunuz yorumu tekrar okuyun bence....ayrıca hangi ilgi alanlarına gireceğimi de çok iyi biliyorum siz merak etmeyin......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?