Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Amcasinin ogluna karsi birseyler hisseden biri yarin obur gun amcasina da hisseder gibi geliyor bana. Kuzen evliligi bana gore budur. Dogru bir sey olsaydi sakat cocuk dogma riski artmazdi.

Cata pat konusmayacaksin iste. Baska seylere ver kendini. Baskalarina ispatlamak zorunda hissetme kendini. Sanirim sen ailene hesap vermekten korkuyorsun. Birak herkes kendi hayatindan sorumludur.

Kimseye kin kusmak sizin haddinize değil öncelikle kendinize gelin ayrıca bu kadar konuşulanlar arasında sadece sizi din mi rahatsız etti kimse dini kullanalarak gösteriş yapmadı ama siz yapıyorsunuz.ayrıca 1500 yıl önce söylenen ve şu an bilim adamlarının kabul ettiği çok şeyler var biraz araştırın derim.Ayrıca herkesin dini görüşüne ve fikirlerine saygı duymak gerekli kimse kimseyi yargılayamaz.

Konu sahibi arkadaş olayları çok fazla abartmışsın bunun da farkına varmışsın bence kendini daha fazla germene gerek yok sonuçta herkesin kendi hayatı

Ben de kuzen evliliğine karşıyım fakat tepkin yanlış.

Bir kere ne kadar yakın olursanız olun sonuçta o senin akraban değil, eşinin akrabası.

Yani senin onun hayatına bu kadar müdahil olman yakışıksız.

Ben kuzenlerimle yakın büyüdüğüm için benim kardeşim gibiler.

Evlilik falan hayatta düşünemem ama her aile yaşantısı bir değil.

Kaldı ki bizim toplumda kuzenle evlilik gayet kabul görmüş bir gelenek.

Eğer konunda sarf ettiğin sözleri eşinin yanında da dile getiriyorsan

Bir an önce bunu yapmamanı öneririm.

Eşinle aranız açılabilir..

Bazı insanların prensipleri vardır, ben hayvanlara kötü muamele edenlerden nefret ederim mesela, babam yapsa kıyameti koparırım, ev arkadaşım çöpü atarken kediye tekme attı diye gece yarısı valizimi toplayıp ben artık seninle aynı çatı altında kalamam diye evi terketmişliğim var, yani size göre gayet normal olabilir kedi tekmelek ben bunu yapanı can dostumolsa siler atarım, anlatabiliyor muyum? genel hayat felsefem bu, benim iyi insan anlayışıma ters düşen, beni mutsuz ya da rahatsız eden insanları hayatımdan çıkarıyorum, yaş olmuş 32 istemiyorum her gördüğümde tüylerimi diken diken edecek şeylerin gözüme sokulmasını.

Teşekkür ederim, şurda kendimi ifade edebilmek için ter attım resmen, bikaç kişiye bile anlatabildiysem ne mutlu bana.
Baştan kabullendim tepkim aşırıydı, sarfetmemem gereken sözler sarfettim diye, ama vicdansızlığımdan girildi, kızımın başına gelmesinden çıkıldı, zaten belli bir seviyenin altındaki mesajları dikkate almıyorum bile.

Amcasinin ogluna karsi birseyler hisseden biri yarin obur gun amcasina da hisseder gibi geliyor bana. Kuzen evliligi bana gore budur. Dogru bir sey olsaydi sakat cocuk dogma riski artmazdi.

abartmayin ya ne alakasi var ?
tamam sakat cocuk dogma riski fazla vs.
ama bu onlarin sorunu soyle yok amcasindan hoslanir yok agbisine asik olur ne alaka

kuzen : akraba.
Akraba evliliğinin sonuçlarınıda siz değil doğacak sakat olma ihtimali yüksek çocuklar çekecektir.

geçenlerde haberlerde vardı, 3 yasında bir evlat güzeller güzeli, ama 1 yasındaymıs gibi, çünkü çok hasta gelişemiyor milyonda bir görülen bir hastalıgı var, doktor diyor ki kardeş yapın iliğiyle kurtaralım, kardeş oluyor.. onda da aynı hastalık çıkıyor.. aileye bir bakıyorsunuz amca çocukları.. 2 günahsız yavru, o çocukların günahı neydi? sırf el olmasın, tanıdık olsun diye birbirine kertilen kardeş çocukları.. yok ya böyle birşey. kimse gelip bana aşkmış, sevdaymıs demesin.

Bana göre de ters kuzen evlilikleri.
Ama seviyorlarsa da birşey gelmez elden saygı duymaktan başka.
Benim uygun bulmadığım taraf konu sahibinin sarfettiği kelimeler.
Yoksa akraba evliliğine onay verip vermemesi değil mesele.
Herkesin düşüncesi kendine özgüdür.
Saygı heryerde herzaman insanın kişiliğinin göstergesidir.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil .Fikirlerini benimsemek zorunda hiç değil.
Ama saygı duymak mecburidir zorunludur.

kimseyi yargılamam ... kin de kusmam... öfke ve kin farklı şeyler... kin duyamam hiç kimseye Allah'tan korkarım ama kalkıpta peygamberimiz de .......... yapmıştı diye başlayan cümlelere öfke duyarım... burası yeri değil, burda dini alet edemezsiniz... burda dinsel örnekler sunamazsınız... yüzbinlerce kadının hangisi müslüman hangisi gayrı müslim bilemezsiniz... mukabele yapmıyoruz...buyrun dua başlıklarına öyle bir ilginiz var ise

Son düzenleme:

ben sarfettiğim kelimeleri sarfetmemem gerektiğini kabul ettim
ama her düşünceye saygı duyamam, o zaman pedofiliye, enseste, zinaya hepsine saygı duyalım birilerine göre doğru çünkü.

Arkadaşlar biraz sakin lütfen :26:
Kaç kişi banlandı yapmayın Allah aşkına.
Dini aradan bir çıkaralım öyle devam edelim.
Yoksa bu banların sonu gelmeyecek bu konuda.
Konu işin dini boyutu değil.
Konu kuzen evliliklerine bakış açımız.

Konu sahibesi bu görümce kaç yaşında acaba?
Babası karşı çıkıyor demişsiniz ailesinde bu kadar yaygınken kuzen evlilikleri ...

Dogaa , tepkin ne kadar aşırı olmuş olsa da , ki bunun sende farkındasın , aklının almadığı kısımı iyi anlıyorum .

Yaşanmış bir hikaye sana ; yıllar evvel evlenip ayrılış 30 lu yaşlarının sonlarındaki erkek kuzenimle sabaha karşı almış başını gitmiş bir muhabbet içindeyiz. Konu evliliğe geldi , benimde onun dertlerinden artık uykum gelmiş derken bana ;
Aslında evlenmeyi tekrar düşünüyorum , aklımda da biri var dedi ve 30 lu yaşlarına yaklaşmış , hiç evlenmemiş diğer bir kuzenimizin adını verdi.
Bende o dakika uyku falan kalmadı . Tek sorduğum , bunu yalnız bana mı söyledin ? Cevap ; evet . Tamam dedim , sus ve öyle kalsın .Hangi boş anında aklına düştüyse bu düştüğü yerde kalsın .
Ha , ben o gece böyle dedim de , yaşanması olası büyük bir aşkı mı engelledim ? Tam aksine aile değerlerimizi çok yakınen tanıdığım için , küçük çaplı bir aile faciasını önledim.
O gece sabaha kadar oturduğum kuzenimle ilgili bundan sonra herkes , biz sizi kardeş biliyoruz kuzenlerinide , demek sen onlara öyle bakmıyormuşsun güvensizliği oluşacaktı.

Daha önce de yazmıştım konuna , kuzen benim için kardeş gibidir. Ola ki gönülleri birbirine düşmüş , uyarınızı yapın ve çekilin köşenize .

25 yaşında, babası sakat doğumlardan dolayı karşı çıkıyor, en son 80 lerde yapılmış akraba evlilikleri, avrupaya gidebilmek için hepsi kuzenleriyle evlenmişler, sonuç bol miktarda sakat çocuk ve çoğunun evliliği de yürümemiş, eşimin halaları falan hep 2. evliliklerini yapmışlar. ama annesi hala eski zihniyette olduğu için kardeşimin oğluyla evlenecek diye pek bir mutlu.

kimseyi yargılamam diyorsun ama yargılıyorsun çok çelişkili bir durumun var.Allah'a senin arana giremem ben kimse için müslüman yada gayri müslim benzetmesi yapmadım.Sanırım okuduğunuza odaklanamıyorsunuz yorumu tekrar okuyun bence....ayrıca hangi ilgi alanlarına gireceğimi de çok iyi biliyorum siz merak etmeyin......

ÜVEY halamın oğlu yurt dışından gelmişti, hatta üvey büyük halamın. yaşım 19du, onun 23. tüm kuzenler, arkadaşlar toplandık. densizin biri "kemal ile ne güzel konuştunuz, şakalaştınız, anlaştınız gece boyunca, ufukta aşk mı var acaba" dedi ve gevrek gevrek sırıtmaya başladı. ben 19 yıl sonra onu ilk kez görüyordum, 5 yaşlarındaymış beni gördüğünde, bunu da çekilmiş fotoğraflardan hatırlıyordu, ben bebeğim zaten nereden hatırlıycam. her neyse, bu lafı söyleyen zata kemal döndü ve suratına oturttu.

üstüne sadece 1 soru sordu o kişiye sonra da çekip gitti. soruyu yazmayayım buraya, şimdi kuzeni ile evli olanlar coşar yine. kıssadan hisse, yolda görsek birbirimizi tanımazdık, geçer giderdik. ama bize verilen aile terbiyesi budur, akrabana, kuzenine yan gözle bakmazsın.

diğer türlü valla o zaman ailedeki herkes zan altında... bende gözü mü var, yan gözle eşime mi baktı (malum bana gözü kayan akrabam olabiliyorsa, eşime göz koyan da olur), arap saçı...

ben sarfettiğim kelimeleri sarfetmemem gerektiğini kabul ettim
ama her düşünceye saygı duyamam, o zaman pedofiliye, enseste, zinaya hepsine saygı duyalım birilerine göre doğru çünkü.

Ama bakınız saygı karşı tarafın düşünme tarzını benimsemek değil.
Anlamaktır...
İşin içerisinde onur kırıcı sözcükler var ise o işin boyutu değişir.
Zina bambaşka birşey ve konumuzla alakası yok.
Kuzen evliliklerine karşısınız.Tamam ben de karşıyım.
Ben size baskı yapıyor muyum ille benim tarafıma geçeceksiniz diye.
Hayır...
Size vay kötüsünüz vay bilmem nesiniz diyor muyum...
Hayır...
Saygı duyuyorum elbette kabul etmeyebilirsiniz.Sizin kararınız
Ama saygı duymak zorundasınız.
Saygı duymak = karşı tarafın düşüncelerini kabul etmek değil anlamaktır.
Bilmiyorum ne derece başarılı oldum anlatabilmekte.:26:

hadi artık edilerden biri kapatsın bu konuyu ne sorulmuş neler sölenmiş açıkçası bişiler yazacaktım okudukça yazacağımı da unuttum herkes birbirini kırmaya başladı konu farklı boyutlara geldi yapmayın bayanlar yaa

haydi bakalım konuyu dağıttık gitti... cezamızı alır çekiliriz...
benzetme değil husus arkadaşım.... gayet net bir şey söylüyorum... tek ortak noktamız kadın olmak bu ortamda... yüzbinlerce kadınız... bu ülkede gayrı müslimlerde var ve konuyu açanın ya da yorum yapanın dini inancını bilemeyiz o yüzden islamiyetten örnekler vererek sonuca ulaşmak mümkün değil...

Allah hayırlısı ile bebeğine kavuşmanı nasip etsin son olarak, tartışmayalım lütfen, seni üzmek, sıkmak istemem...

Biz bütün kuzenle dipdipe büyüdük amca oğullarımı geçiyorum 7 yaş var aramda abimler zaten ama ablamla 1 yaş vardı koyun koyuna uyurduk biz soranlara 6 kardeşiz derdiler. Ama bu zihniyeti aile yerleştirir çocukların aklına.
Bana gelince teyze dayı oğullarımla aramızda 1 er yaş oynar 9 kişi düşünün yaşıt olanlar böyle bir sıkı fıkılık yok yani. Ama biz kardeş olarak büyütüldük. Aynı odada yatarız hep beraber olunca kimine göre yanlıştır ama bizim düşüncelerimizde kardeşlik var
Annem böyle bişey duysa beni öldürür öldürür.
Mesela erkek arkadaşım akrabalarımı asla kıskanmaz ama olaki dayı oğlum teyzemin kızıyla evlense aradaki kardeşliğe inanmaz.
Heralde böyle bişey olsa silerim assla konuşmam.
Ben buna aşka saygı duyulmalı mantığıyla hiç bakamıyorum kusura bakmayın arkadaşlar ya

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…