Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


Inanilmaz boyutlarda abarttiniz artik. Aileniz de sizin gibiyse ellerinde tufeklerle taarruza gecerler herhalde. Umarim haddini bilen insanlardir. Gercekten de artik yetiskin iki insanin evliligi sizi de ailenizi de ilgilendirmez. Gercekten soyluyorum bunu. Lutfen bu kadar karismayin milletin ozeline.
Ikincisi, saygi duymak keyfi birsey degildir efendim. Saygi duyacaksiniz, duymaya mecbursunuz. Kimse sizin ya da ailenizin dogrulari altinda yasamak zorunda degil. Herkesin dogrusu kendine. Size baskalarina saygi duymamak gibi bir hak vermiyor kimse. Herkes durmasi ve susmasi gerektigi yeri bilecek.
 
işte ensestin anlamı. teşekkürler konu sahibi.

ensestin krimonolijisine azıcık nettenaraştırıp bakarsan kimlerin ensest ilişki kapsamına alındığını görürsün aileden kasıt çekirdek ailedir. 1. derece akraba bağı aranır ya da ebeveyn ilişkisi kurulmuş olmalıdır ya da bakmakla yükümlü olmalıdır vs. kuzen enseste girmiyo maalesef belki hayallerinizi yıktım ama
 
yarım yamalak okumalarımla cevap veriyorum
şu an 1500 yıl öncesini din adına örnek gösterenlere öfkemi kusuyorum... delirdiniz herhalde... dindar olmak 1500 yıl evvelinin kurallarında ve tarzında yaşamak değildir.
her konuya muhteşem dini bakış açınızla cevap vermezseniz çatlarsınız değil mi?
ibadet de kabahat de gizlidir, dini inancın ve ilmihalin gösterişi yapılmaz
hadi şimdi şov yapmayın...

konu sahibi; onun hayatı,onun tercihleri,onun kararları... benim nazarımda kuzenim kardeşimdir ama bu herkes için aynı olmak zorunda değildir... kendi haline bırakın ve müdahil olmayın..
 

Bu kismi anlamadim?
 
bizim burada (trakya'da) akraba evliliği yoktur. yok yani, hiç. bakarsınız herkes herkesle akraba gibi görünüyor ama alakası yok.çok uzak bir akraba bile olsa yan gözle bakmaz, tüm sülale kardeşidir. o yüzden bırakın sülaleden kız almayı, komşunun kızını alamazsınız oglunuza, ayıptır bizim buralarda. teyze cocukları amca cocukları gibi komsu cocukları da kardeş görülür o kadar yani....o yüzden akraba evliliğinin mantıgını anlamam imkansız.
 

Eşim sarfettiğim sözleri fazla buldu evet, her aklından geçeni söylüyorsun bazen bırak içinde kalsın dedi hatta, ama kızmadı bunun için.
Bizim görümcemle asla düzelmeyeceğimizi de biliyorum, zaten o unutsa da ben unutmam bu olayı, önceki sayfalarda da yazdım bana abime kardeş olduğunu öğrensen ilişkini devam ettirirsin ama dimi diyecek kadar ruh sağlığı bozuk bir kıza dönüşmüş bu bikaç ayda.mümkünse benden uzak olsun
 

ozaman karşılıklı saçmalanmış
 
 
Bu kismi anlamadim?

Yani eşim bu ilişkinin baştan yanlış olduğunu ve sürekliliğinin olmayacağını düşünüyor, evlenir bikaç ay sonra ben ne yaptım der döner geri diyor.


Ailem eşimin ailesiyle görüşmüyor o yüzden onlara karşı bir sıkıntı olmaz ama benim başıma kalkarlar bunu.
1000. kez söylüyorum, özellerine karışmıyorum, evlensinler ne halt ederlerse etsinler, ama benden uzak olsunlar diyorum, bunun neresi özeline karışmak anlamadım ki
 
Eskiden bizim ailemizdede oluyormus kuzenlerin evlenmesi simdi kimse istemese de eskiden malesef varmis

Benim annem babam da kuzen
3 kardesiz
Ben eczaciyim iki kardesimin ikiside uzman doktor
Cok sukur zeka olarak da fiziksel olarakta bir sıkıntimiz yok

Simdi doga hanim bu yazmasi bile irrite eden kelimelerinden oturu bizlerden ve gorumcenden ozur dilemelisin
Buraya kimse kimsenin hakaretlerini dinlemeye girmiyor
 
Yahu bu sitede akraba evliliği yapmış yüzlerce kadın var onlara bunun yanlış olduğunu anlatamazsın.
Zaten yanlış olduğunu düşünseler yapmazlardı.
Bu konudan çok can yanar sitede.
Doğa karışma bırak ne yapıyorsa yapsın.
 


Seninle ayni dusuncede olsamda, tepkilerin cok uc olmus. Etkiye tepki bilirsin. O da o sekil konusmus. Yani senin yaptigini, o da yapmis. Bu kadar uc , asiri tepki vermek dogru degil dogaa. Korkarim ki bu sekil davranirsan daha cok batacaksin ve ruh sagligin bozulacak.

Yani eşim bu ilişkinin baştan yanlış olduğunu ve sürekliliğinin olmayacağını düşünüyor, evlenir bikaç ay sonra ben ne yaptım der döner geri diyor.

Mantikli o da istemiyor belli ama karsi ciksada birsey yapamayacagini biliyor. O yuzden onun yaptigi, senin yaptigindan daha mantikli. Eger mutlu olursa ve donmezse birakta mutlu olsun be canim.
 
Son düzenleme:
AA - GAZİANTEP - Akraba evlilikleri yüzünden genlerimiz bozulmuş.
Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aslıhan Tolun, Anadolu'daki genetik bozuklukların birçoğunun akraba evliliklerinden kaynaklandığını söyledi. Tolun, genetik bozukluklar hakkında yaptıkları araştırmada, bu bozuklukların birçoğunun akraba evliliklerinden kaynaklandığının ortaya çıktığını söyledi. Anadolu'daki genetik araştırmalarda Türkiye'de daha önce hiç bilinmeyen, hatta dünyada dahi bilinmeyen hastalıkların ortaya çıkabildiğini anlatan Tolun, en sık rastlanılan hastalıklar arasında beynin belli kısımlarının büyümemesinden oluşan nörolojik rahatsızlıklar, talasemi, kas hastalıkları, akciğer ve pankreas rahatsızlıklarına neden olan ve sistik fibrozis adı verilen hastalığın yer aldığını ifade etti.

Toplumda görülme sıklığı az olan birtakım hastalıkların özellikle kuzen evliliklerinde daha fazla görüldüğünü vurgulayan Tolun,"Örneğin görülme sıklığı on binde bir olan bir hastalığın kuzen evliliğinde görülme oranı yedi kez artıyor" diye konuştu.
 

Ben burda kimseye hakaret etmedim, tek tek mesajlarımı okuyabilirsiniz, ettiysem kiblersiniz olur biter.
 
Açıkçası ben konu sahibinin hakaret ettiğini düşünmüyorum.

Ayrıca olay sadece görümce ve eşi arasında geçmiş,
söylenen kelimeler bu şahıslara söylenmiş,
burada sanki sizlere söylenmiş gibi neden kelimeleri üzerinize alınıp,
kişiselleştiriyorsunuz?

Ayrıca konu sahibini rencide edici ifadelere ragmen
konu sahibi saygıyı hiç elden bırakmadı.

Tebrik ederim...
 
Son düzenleme:

Aileniz neyi nicin sizin basiniza kaksin ben onu anlayamadim.
Onlara gore didisinin didisi kuzeniyle evlenmis. Banane, kim naparsa yapsin deyip nicin gecemiyorsunuz? Ozel hayatina karismak derken bunu kastediyorum. Ozel hayatina karismak demek gidip yatak odalarina dalmak demek degil ki... Baskasinin kimi sevip kimi sevmedigi nicin sizi bu kadar geriyor, neden bu kadar sorun oluyor, bu kadar muhabbeti geciyor? Bu da ozele karismak iste. Nedir bu baski, nedir bu gerilim yahu? Benim de yakinimda var tasvip etmedigim iliskiler mesela, yakin akrabalar da dahil. Banane kim nasil mutluysa oyle olsun diyorum, banane deyip geciyorum. Siz de gecin, bosverin.
Hala anlamis degilim, neyin kavgasidir bu. Size bana ters gelir, kimine dogru. Millet ne yaparsa yapsin, nasil mutluysa oyle davransin, kimle evlenirse evlensin. Bize ne yani? Sizi mi zorla evlendirmeye calisiyorlar ki boyle "bana ters" deyip duruyorsunuz anlamadim ki. Basim dondu bu konuyu anlamaya calisirken yahu. Karismayin siz, kendi hayatiniza bakin.
 

son derece açık yazdım, iyi de yazarım... ima edeceksem eder aksi halde küt diye yazarım
bu defa öyle küt diye yazdım... cevaplara kapalıyım,zira dini eksiklerimi sadece annem şahsi görüşleri ile sorgulayabilir...
Rabbim kimin eğri kimin doğru olduğunu bilir, bana ders vermeyin,düşündüğünüzü yazıp geçin...
 
Son düzenleme:


evet eşim hep mantıklı ve olgun davranır, ben fevri davranırım kabul ediyorum. 23 nisanda isteme olacakmış, eşim annesine ben gelemem çok yoğunum demiş bile şimdiden, yani o bahanelerle uzak duruyor, ben çat çat konuşup kötü oluyorum her zamanki gibi.
 



ensest lafından olay uzadı da gitti, sözlükteki karşılığı umurumda değil, ben teyze oglumu kardeşim olarak görüyorsam onla olası bi ilişkiyide ensest ilişki olarak tanımlarım,bukadar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…