Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
selamlar arkadaslarrr aranıza yenı geldım bendee sızelrı gorunce cok sevındım en azından fıkrı anlamada yardımlasırız dıye...28 aylık kı<zım var ogretmenım yarım gun calısıcam busurede ogleye kadar krese verıcem ama ıcımde korkular dolu tedırgınım...soylekı gecen yıl bakıcıdan 4 ay cok cektım kızım hep mutsuzdu bakıcıyı gorunce aglar o gıderken kapıyı yuzune kapatırdı sevmıyrodu ...kamera koydugumun haftasına kız ayrıldı ısten ??? oyle yanıı sonra 2 ay kayınvalıdem baktı 3 hafta ben okula goturdum sonra rapor aldımmm bugunlere ggeldık sukur...esas mesele sımdı baslıyor artık kress nasıl yapıcazz ? kızımı buhafta 4 gun goturdum severek gıttık okula gıdıcem dedı hep sevıyorum dedı ama orada yemıyor arkadaslar cocugum resmen ac duruyor bu nasıl olucak nereye kadar ac ac...oradakı kızlar da suan zorlamak ıstemıyruz dıyorlar daa hep boyle olursa bu cocuk zaten oyle kılolu degıl ıyıce gelısımı olumsuz etkılenır.

bırde dıkkatımı ceken krese veren arkadaslar gunluk sabah ogle beslenme sekıllerı nasıl ?lıste verdılerımı sızede ? ben aldım lısteyı ama kahvaltı cok az oyle boyle degıl ornek bırgun arkadaslar : 2 zeytın bırdılım recel surulmus ekmek ,serce parmagımın yarısı kadar peynır...carsamba gunu bunlar vardı allahaskına nedır bu ? bugunde yumurtanın ceyregı ,2dılım domates kucuk 2 parca salatalık 2 zeytın yanı bu kahvaltının adıda acık bufe kahvaltı dıye gecıyor lıstede ??? ben mı yanlıs dusunuyorum yardımm

kress ucretımız 300 + servıs ucretı olucakmıs sehıdekı tek kres arkadaslar bır tane daha vardı kapanmıs oda genelde olumsuz yorumlar duyuyordum hakkında kapanmıs kres zaten...kreste ozel anlamada hıcbır ders aktıvıtesı yok kızlar...suan ıcın planımız hazır degıl dedıler ogrencıler yenı gelmeye basladılar dedı mudure hanım...

allahım ne zor işmiş bu ya benim kızm 30 aylık konuşamıyor dr kreşe karar vermişti o şaşkınlıkla gidip en yakın kreşe verdim gitti durdu ağladı her çocuğun yaşadıklarını yaşadık ama hiç ilerleme olmadı zaten dediğiniz gibi kavltı ve yemekler aynen öyle tam bir komedi karanlık izbe bir oda 8- 10 çocuk doldurmuş kimin ne yaptığı belli değil inanın aklıma geldikce kendimi öldüresim geliyor ben güya hemen konuşacak bende hemen alacağım diye düşündüm hep neyse baktım yok olmayacak aldım 4 ay sonra kızımı benim sayemde 4 ay katlandı anlatamıyorduki anlayayım şimdi başka kreş arıyorum gün boyu gidecekmiş ben intrnt yayını istedim onlar yasaklanmış özel araştırıyorum bulamadım belediyenin varmış buradan öğrendim araştırdım buldum aradım 1- 2 yeri dolmuşlar eeee ben ne yapacağım şimdi ne olur ben ankarada oturuyorum a.paşa .çankayada düzgün bir kreş bilen varsa yazın çok uzun oldu kusura bakmayın.....

ben oğlumu 7 aylıkken atamam yapılınca mecburen bıraktım 2 ay bakıcı baktı sonra babannesi ,bence 36 ay geç bile zaten 38 ayda devlet kreşlerine gidebiliyorlar bizim dr bakıcıyla evde yanlız kalmasındansa akranlarıyla sosyalleşmesi iyidir demişti ben oğlumu 30 aylıkken verdim mecburen verdim sana 36 ay geç gibi diyorum ama belki imkanım olsa hala evinde olurdu :44:

şimdi cnm benim oğlumun kreşinde kahvaltı açık büfe 2 gün haşlanmış,3 günde sahanda yumurta var (yumurtayı çok sever),öğlenleri çorba,ana yemek,yanında pilav,makarna,yoğurt,cacık vs vs bir çeşit daha,ikindi kahvaltısında da ev yapımı börek,simit,kek yanında bitki çayı ayran yada meyve suyu ve her ay yemek listesini gönderiyorlar bende öğlen yediğini akşama yapmamaya gayret ediyorum

hımmm işte bu kötü tek kreşse ve rakibi yoksa bir boşvermişlik hakim olabilir yakın takipte fayda var

cnm çok üzgünüm ama seçimin yanlış olmuş galiba,mutfağı tuvaletine kadar incelemiştim ben

canım yemek listesi bize de veriliyor. mesela bugün fırında peynirli yumurtalı ekmekk ve diğer kahvaltılıklar (domates salatalık vs. varmış.) yemek listesi diyetisyen onaylı olmalı bizim öyle mesela haftada bir gün çikolatalı ekmek veriyorlar. evde her gün istiyordu orda isteyemiyor. yememe olayını biraz bekle eninde sonunda yer bence bu dönem vitamin takviyesi yap güçten düşmesin yavrucak. bizim kreşde de tam etkinliklere başlanmadı öğretmenimiz eylül 15 diyor çünkü hepsi küçük ve yeni alışıyorlar.

canım keşke daha erken araştırarark verseymişsin iyi kreşler hemen doluyor. ben mayısta yaptırmıştım kaydını. sen Ankaradasın eminim çok akilteli yerler bulabilirsin.

[SUP][/SUP]

hayırlı olsun canım. alışma sancılı oluyor çelik gibi sinirler istiyor.
liste kırtasiye listesi mi?
bizden 300 lira kırtasiye masrafı aldılar. keşke liste verselerdi ben alsaydım diyorum :)

tatlım lıste gıysı falan yazıyor onları alıcamm.kırtasıye ıcın bızdende 300 ıstedıler.yanı lıste harıc

tatlım lıste gıysı falan yazıyor onları alıcamm.kırtasıye ıcın bızdende 300 ıstedıler.yanı lıste harıc

nevresim falansa ben taç dan pike takımı aldım yaz için kış için de bebek nevresimi yataklarına uyumlu oldu herkese tavsiye ederim. bende şöyle azıcık kalın bir alez istiyorum nereden bulabilirim?gördülerim çok ince.

güya bende bakmıştım en cazip gelen içinde merdiven olmayışı idi işte bir anlık oluryor böyle hatalar neyse daha düzgün yer bulacağım bakalım dediğin gibi aslınd iyi yerler çabuk doluyor bakalım kısmetimiz iyi olur inşlh

inşallah her şey istediğin gibi olur canım. kısmet bu işler bakarsınız kaydını sildiren olur yer açılır inşallah hayırlısı olur kuzucuk için.

kızlar felaket psikolojim bozuldu.evden dışarı çıkmak istemiyor kreşe götürcez diye ağlıyorne yapacağımı şaşırdım kapıda hergün savaş veriyoruz ağlayarak gidiyoruz daha ne kadar sürecek bu geçici bir süre demi ?hep kendimi suçluyorum çokmu kötü anneyim diye....kreş hakkında konuşturmuyor bile hayır gitmicez bittikreş diyor ve başlıyor ağlamaya çaresizim psikolojim altüst oldu.

Bizde de durum aynı aslında.yemek yemiyor.ilk aşamada benim icin kreşi sevmesi ,mutlu olması önemli.o yüzden beklemedeyim.pzt kendi sınıfı ve öğretmeniyle başlayacak.artik onunla konuşup ortak hareket edip yeme sorununu biraz da olsa düzeltebiliriz insallah.

Dün okulda ilk kez uyudu oglusum :)öğretmeni masal anlatmış ,öyle uyumuş. Yarın da Veli toplantısı gibi bişey olacak okulunda tanışma amaçlı.bakalim nasil geçecek ?

Bu Arada biz ilk hastalığımızı geçiriyoruz dün aksamburun akıntısı başlamıştı.gece de keyifsizdi aglayarak uyandı karnım ağrıyor dedi.bugün de oyle.gribal enfeksiyon neyse ki ateş yok.aksam üstü keyfi daha iyiydi.

Bazı arkadaslarım sizin yaşadıklarınızı yasamışlar . Ama kararlı davranıp ,gitmessi gerektiğini cocuklarına anlatmışlar.bence biraz sabırlı ve kararlı olun.bir de okulda nasılmış gün icinde.bu da önemli tabi .mumkunse kreste kameradan izleme şansınız varsa bir gün izleyin derim.allah kolaylık versin.zor bir donem.

merhaba herkese
biz de yarın ilk defa kreşe başlıycaz bırakıp işe gidicem öncesinde deneme süreci de olamadı maalesef çook stresli ve heyecanlıyım allahım ilk günü bi atlatsak

bizde haftaya pazartesi başlatcaz kısmet olursa içim pır pır oğlum 33 aylık ilk etapta 1-2 ay yarım gün göndercem sonra haftada 3 tam gün ama nasıl olur bilmiyorum çişi kakası gelince nasıl söyler susayınca su istermi çok kafama takıyorum ama herkes bu süreçten geçiyo bi şekilde inşallah bizde ii bi şkeilde geçeriz bide hastalıklar gözümü korkutuyo önemli bişey olmadığı sürece nezle grip olacaklarda ama işte hiç hasta olmasın istiyoruz yemek yeme problemimiz var onu nasıl hallederiz bilmiyorum gerçi ilk etapta yarım gitceği için yedimi yemedimi eve gelince belli olur bakalım inşallah memnun kalırız kreşten

bizimki de aynı canım. bu dönem çelik gibi sinirler istiyor. içerideki durumuna bak. sen gidince ne kadar ağlıyor o önemli. sonra mutluysa -bizimki öyleymiş- sorun yok. taviz verme.

Bir de Dr bize grip aşısı tavsiye etti.siz ne düşünüyorsunuz.doktorunuzla konuştunuz mü?

canım bizim doktorumuz aslında sağlıklı çocuklara aşı önermediğini söyledi ama benim kızım alerjik bünyeli olduğu için özellikle yaptırmamızı söyledi biz yaptıracağız.

merhaba herkese
biz de yarın ilk defa kreşe başlıycaz bırakıp işe gidicem öncesinde deneme süreci de olamadı maalesef çook stresli ve heyecanlıyım allahım ilk günü bi atlatsak

canım keşke deneme süresi yapsaydınız. inşallah zorlanmaz kuzucuk. kaç aylık ? ilk gün hikayenizi merakla bekliyorum.

merak etme arkadaşım başlarının çaresine öyle bir bakıyorlar ki garezleri bize. benim de en korktuğum konu hastalık.

beim nohut da 39 aylık, 1 hafta hergün ağladı orada,artık dayanamadım, yollamayacağım dedim ,yolda eski bir arkadaşa rastaladık kızını Bağalarbaşı nad ahareket eğitimine yolluyormuş,2 saat 1 saat de oyun için gidiyormuş, tavsiye etti hemen randevu aldık, dnyası değişti yuvadan telefon bile ettiklerinde ağalamaya başalıyor buraya ise bayılıyor,bu kadar erken hiç üzmeye gerek yok çocuklaru sosyalleşmeyse sosyalleşme, yaşıtsa yaşıt bu kadar çocukların ilk hedefleri eğlenmek olmalı,Muzipo yu kurandan Allh razı olsun diyorum sadece şimdi

selam kızlar cerenora canım benim kızım 38 aylık.
bugün başladık kreşe sabah 9 a doğru gittik kreşe yanımdan hiç ayrılmadı sınıfa beraber çıktık falan yok ayrılmıyor salya sümük 1 saat ağlaştık o ağladukça ben ağladım zaten sulugözüm tek ağlayan çocuk kızımdı . öğretmenler bana kızdı siz ağlarsanız o napsın falan neyse 10 da toplantı vardı 10 a doğru çıktım ama yıktı ortalığı tepinerek ağladı beni bırakma diye ben de ağlaya ağlaya okula gittim. allahtan kısa sürdü toplantı 11.30 da gittim almaya bugünlük kısa olsun dedim sınıfa girdim bütün çocuklar oynuyo bizimki kenarda koltukta oturyor çantası kucağında sıkı sıkı tutmuş beni görünce bi sarıldı yine ağlamalar yarın kesin gitmek istemiycek off bi atlatsak alışma dönemini.
daha önce de götürme fırsatı olmadı şehir dışındaydık aslında planımız bikaç gün alıştırmaktı ama maalesef planlar tutmadı

biz de bugun daha arastırtıdıgımız bir kreşe kayıt için gittik uzun bir ihtiyaç listesiyle geri döndük kızım 34 aylık haftaya baslicak arkadas canlısıdır zaten hiç arkadasım yook diyordu bu gun bir sürü arkadas ve oyuncagı görünce bıraktı bizi gitti daha önce kreşi incelemek için gittigimizde de aynı seyi yapmıştı bu sefer yapmaz biliyor artık ortamı dedik ama yine aynısını yaptı bozuldum vallahi insan annesini hiç sormaz mı canım hep aglaması da kötü tamam ama bir yandan bana cok baglı beni cok seviyor gibi bir avuntu da var
bizimkinin umrunda değiliz kanıma dokundu valla ablaları da basta böyle yapıp 1 ay sonra sıkılınca her cocuktan daha cok aglayanlar da var yanıltmasın dedi var mı böyle bir durum yasayan aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…