Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Ssouthernssun benim kızım öyleydi...Öyleydi diyorum biz gecen hafta kreşe başladık,okula gider gitmez bana el sallamalar,arkadaşlarının yanına gitmeler.Ne güzel zorlanmayacak,kolay olacak diye sevinirken...Bugün sabah herzamanki gibi bıraktım,öğretmeninin elini tuttu,3 adım attı,sonra koşarak bana sarıldı ve ağlamaya başladı,içeri soktum,gelip seni alacağım diye konuşmalar fayda etmedi.Malasef o ağlarken bırakmak zorunda kaldım,çok zordu...Sana söyleyebileceğim su cocukların ne yapacagı belli olmuyor,hiç güvenme..Yine de umarım seninki ağlamaz..

yani aslında tabiki uyum saglasın aglamasın sorun yasamasın istiyorum ama bakalım yasayıp görücez artık ilk haftadan bende korkmuyorum bugun iki günde kızımı görünce ama ben hep benim orada olmayacagımı orada arkadas ve öğretmenleriyle cok iyi vakit geçirecegini yeni seyler ögrenecegini anlatıyorum şimdilik bakalım ne kadar idare edicek bu anlatmalar

haftasonu boyunca gitmesi gerektiğini anlattım tamam gidicem dedi şimdilik herşey yolunda sanırım,ama ben 1 haftada benlikten çıktım sanırım.sabırlı ve dayanıklı olmak gerekiyo, kararlı olduğunu göstermek ve anlatmak allah herkese sabır versin.yorumları ve tavsiyeleri için arkadaşlara çok teşekkür derim.

Gecen hafta güle oynaya giden oglum iki gündür daha evde başlıyor ben gitmeyecegim demeye.okula gidince ayrılacağımız sırada ağlamaya başlıyor.dun ikna ettim bir sekilde.ama bugün öğretmenin kucağında atlayarak girdi sınıfa. Dun sınıfa girdikten sonra kameradan izledim.gayet iyiydi. Ama bugün ne yaptı bilmiyorum.bir süre sonra sesi kesildi ama kötü oldum duramadım daha fazla.

2 gündür acaba hatamı yaptık erken mı verdik diye düşünmeye başladım insallah çok uzun sürmez.

gunaydın kızlar..
benım oglumda bu gun kreşe başladı cok zormuş gercekten..agladı sınıfa gırmedı babası mucbur yanında gırdı sınıfta sonra oyretmen cıkmasını ıstedı eşimin oglum yıne başladı aglamaya..bekleme odasında bekledık bıraz oynadı 5dakıka sonra sınıfı ayaga kaldırdı oyuncakları alıb dışarı cıkmak istıyordu sonra mecburen aldık 1saat bıle durmadık yanı..cok az oldu yaa o dıyılde nasıl alışıcak dıye kara kara duşunuyorum...bılemıyorum napıcagımı acaba erkenmı yada yalınşmı yapıyorum bılemedım((((((
bu arada oglum27aylık cokmu erken

Benim oğlum da 24 aylık, bu ay kreşe başlatmayı düşünüyoruz ama hala içimize sinen bir yer bulamadık. Eve çok yakın bir yer var, bir komşumuz da oğlunu oraya gönderiyor. Onun referansına güvenip kaydettirecektik oğlumu ama öğretmeni yeterli güveni vermedi bana. Sınıfta sadece 8 çocuk olmasına rağmen en küçüğü kaç aylık en büyüğü kaç aylık bilmiyor (bu arada sınıfta 2009 ve 2010lular bir arada) Bina 3 katlı, giriş katta yemekhane en üst katta da uyku odası var. Biz yemek saatinde gitmişiz öğretmenle tanışmaya. Bizimle konuşacak diye çocuklarla ilgilenmedi, yemek bitiminde 2 kat yukarıya tek başlarına gönderdi çocukları. Bir de 20 yaşında bir kızcağız, genç olması iyi de fazla genç ve tecrübesiz geldi bana. Durum böyle yani. Başka bir kreşin de fiziki yapısı hoşuma gitmedi Hala araştırıyorum, Ankara Demetevler tarafında kreş önerilerine açığım. Gerçi arada sırada da olsa bakıcı mı tutsam fikri dolanıyo kafamda ama bilemiyorum

umarım sizin kuzular çabuk adapte olurlar kreşe, bizim de hakkımızda hayırlısı...

Son düzenleme:

Bizimde kayıt işlerimiz bugün halloldu.Pazartesi açılmıştı kreşimiz ama bizim ilk günümüz yarın olucak.SErvis gelip alıcak hala tereddüt ediyorum bensiz binip gidebilir mi diye.Çok zorluk çıkarırsa bende gidip sonra eve dönmeyi planlıyorum.Umarım düşündüğüm gibi olur.Allah yardımcımız olsun.Bu arada oğlum 43 aylık.

benim kzıımda bugün ilk gününü geçirdi yuvada hiç aramadı bile beni maşallah.ama zaten oyun grubu tecrübemiz var geçtiğimiz yıldan o yüzden zor olmuyacak sanırım bu senede uzun yarım gün seneyede tam gün olucak inşallah..

bugün 2 günümüzdü kreşte sabah kalktık 10 a kadar ağladı gitmiycem diye neyse giydiip çıkarmayı başardım evden alelacele bıraktım kreşe çünkü işe de geç kalmıştım.o an ağlamadı ama öğle ve yemekte ağlamış.bişey yememiş ama uykum geldi deyip uyumuş bu da bi gelişme bugün daha iyiydi en azından sevdim dedi bakalım yarına fikri değişmezse

benim kızım 39 aylık..biz de dün başladık kreşe,iki gündür erken kalkamama,kreşte yemek yememe problemlerimiz var..ilk gün binicilik eğitimi vardı,yarın da yüzme..bunlar bile kar etmiyor,ikide bir ben çok üzülüyorum diyor,,kararlı davranmaya çalışıyorum,yarım gün olmadan,uyku saatinde n önce gidip alıyorum,fakat okullar açılınca böyle olmayacak..herşey onun iyiliği için,geleceği yarınları özgüven ve donanımı için..ama çook acı çekiyorum..ona belli etmeden tabi..:18: yeme içme ne zaman düzelir acaba?ya hiç bir zaman yemezse?:2:

bugün bizim 2. gününmüzdü,çok güzel vakit geçirmiş kızım beni hiç aramadı boşuna bekledim orda çok şükür yuvada ağlayan çocukladan değil.yarın bırakıp çıkacağım,yemeğede kalacak,inşallah güzel olur:))

Öğretmeni bugün Elvin doğru dürüst yemek yemiyor dedi. ben de "bilmediğim bir şey söyle" der gibi yüzüne baktım. "ama makarnayı bile yemedi" dedi. ben de "elvin domatesli makarna yemez " dedim. " ama öğrenecek merak etme "dedi. Allahım inşallah şimdilik evde yedikleriyle vitaminle falan idare ediyoruz bakalım. bu hafta başı bu haftaki faaliyet kağıdı geldi. uç uç böceğim şarkısını bir de "çal kapıyı" oyununu oynayacaklarmış bir gün boyama, bir gün oyu8n hamuru, paraşüt, drama, sinema, kukla diye devam ediyor :)) ağlama durumu ise aynı. ağlıyor ama öğretmeninin kucağına gidiyor :)

zasa maşalah seninkine
gizgizar cerenora sizin kreşin faaliyetleri çok güzelmiş bizimkisi üstün dökmen okullarından drama müzik ingilizce eğitimi olucak onlar da 3 yaşa göre ne kadar olur zaten bizimki pek kısıtlı geldi gözüme inşallah hoplayıp zıplarlar da enerjisini atarlar . şimdilik hep boyama falan yapıyolar inş. düzene girer.
iştah konusu aynı bizimki zaten havayla sütle beslenen bi çocuk kreşte de hiçbişey yemiyo hatta evdeyken yemiycem diyor yani kreşe tepki inş. bu da düzelir şu an yemesini pek düşünmüyorum yeter ki ağlamadan dursun çünkü bugün de bayağı ağladı bırakırken

aslında evet ,yemese ölmez;zamanla yer..fakat bugğn kendini parçlarcasına ağladı bırakırken,okula geç kaldım..çok fenayaa,daha 3 yaşındaki çocuk ''bana su bile vermediler biliyor musun kreşte diyor..
3.günümüz ve bugün saat 3 buçukta aldım,yemek çok yememiş,eh işte..yüzmüş,uyumuş-ki bu benim için iyi..fakat çocuk gün boyu mu ağlıyor bilemiyorum,ben ayrılırken zaten ağlıyor,gayet kararlı bir şekilde ben gelip seni alacağım,sen eğlenmene bak deyip gidiyorum..fakat döndüğümde de ağlıyor oluyor hep,ve beni görünce şiddeti artıyor ağlamanın...fakat kreşe gi di le cek

canım ilk sayfalardaki mesajımda da belirtmiştim.. arkadaşımın kızı da kendini parçalarcasına ağlıyor hatta kendini kusturuyordu.. öğretmen de, rehber öğretmen de hatta götürdükleri çocuk psikaytrı da aynı şeyi söylediler .. biraz sabır, sizi deniyor, kararlı olduğunuzu görünce vazgeçecektir dedi.. yaklaşık bir buçuk -2 ay kadar sürdü ancak sonunda okula çok güzel uyum sağladı...

"su bile vermemişler " :) yanlış anlamayın ama şimdiki çocuklar gerçekten cin gibi... nasıl da damardan giriyor kuzu :) su deyince aklıma geçen sene kızımın okulunda geçen sene yaşanan bir olay geldi. bir öğrenci yemek yemiyor ve sürekli sebilin başına gidip de su doldurup içiyor yani, karnını su ile doyurmaya çalışıyor.. müdire hanım da "artık su yok, önce yemeğini yemelisin" deyince çocuk akşam eve gidip sizin kuzunuzun dediğini demiş , veli de ertesi gün gelip okulda bağırmış çağırmış.. Ancak okulun ilk günleri olduğu için o gün çocuğun durumuna şahit olan başka veliler de olunca kadın geri adım attı..

siz yine de takipçisi olun ancak çocuklar kendini acındırmasını çok iyi biliyor...

canım ilk sayfalardaki mesajımda da belirtmiştim.. arkadaşımın kızı da kendini parçalarcasına ağlıyor hatta kendini kusturuyordu.. öğretmen de, rehber öğretmen de hatta götürdükleri çocuk psikaytrı da aynı şeyi söylediler .. biraz sabır, sizi deniyor, kararlı olduğunuzu görünce vazgeçecektir dedi.. yaklaşık bir buçuk -2 ay kadar sürdü ancak sonunda okula çok güzel uyum sağladı...

"su bile vermemişler " :) yanlış anlamayın ama şimdiki çocuklar gerçekten cin gibi... nasıl da damardan giriyor kuzu :) su deyince aklıma geçen sene kızımın okulunda geçen sene yaşanan bir olay geldi. bir öğrenci yemek yemiyor ve sürekli sebilin başına gidip de su doldurup içiyor yani, karnını su ile doyurmaya çalışıyor.. müdire hanım da "artık su yok, önce yemeğini yemelisin" deyince çocuk akşam eve gidip sizin kuzunuzun dediğini demiş , veli de ertesi gün gelip okulda bağırmış çağırmış.. Ancak okulun ilk günleri olduğu için o gün çocuğun durumuna şahit olan başka veliler de olunca kadın geri adım attı..

siz yine de takipçisi olun ancak çocuklar kendini acındırmasını çok iyi biliyor...

Şu an gönderdiğim kreşten çok memnunum..Gözüm hiç arkada kalmıyor..... değmesin...

Biz de iki gündür sınıfa ağlamadan giriyoruz fakat sabah uyarınca daha başlıyor gitmicem demeye.bir yandan da ağlıyor.neyse dun okuldan sonra bir alışveriş merkezi var oraya götürücem diye ikna oldu.ama arabadan inerken bana diyo ki: annecim beni seviyorsan okula bırakma icim parçalandı resmen .evdeyken ben okulda yemek yemicem diyo .beni hassas noktamdan vurmaya çalışıyor.
sanki bugün beni deniyormuş gibi hissettim.peki istemiyorsan yeme sen bilirsin deyince bişey diyemedi.
biraz daha sabırlı olup izlemek lazım galiba.
bugun almaya biraz erken gidip sınıfta napiyo kameradan izleyeyim diyorum bakalım sınıfta nasil?

dün gece kendi kendine kitap okuyordu İdil..''Bi varmış bir yokmuş..bir ayıcık popi varmış,kreşe gitmiş,annesini beklemiş beklemiş ama annesi gelmemiş,yemek bile yemiş,annesini beklemiş beklemiş ama annesi yine gelmemiş...sonra yüzmüş,uyumuş,oyun oynamış..ama annesini beklemiş beklemiş ama annesi yine de gelmemiş.....'' böyle devam etti,uzun uzun dinledim masalını..ama annesiinin toplantısı varmış,sonra gelmiş dedim..evde ,kreşte ,yatarken ,kalkarken hep ağlıyor..biraz zor alısacağız gibi..almaya gideyim artık ben..aslında 8-6 kreşimiz,fakat yeter herhalde

merhaba, benimde kızım 28 aylık bende çok düşündüm ama okan koleji dragos anaokulna karar vredk yarın kayıt olucaz,p.tesi başlıycak işallh aynı soru işaretleri bende de var ama malesef bizler çocuklarımıza bir yere kadar yetebiliriz. onların enerjisi o kadar doluki bizler yetişemiyoruz işallah iyi olurlar yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…