Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bugün yine öğretmeni şikayet etti yemek yemiyor kuru ekmek yiyor yakında onu da vermeyeceğim ye yemek ya hiçbir şey dedi.

gün içinde arasana ne yapıyor diye ...

canım bizim hedefimiz çocuk oyun oynasın yoksa bazı krşler de abartıyor faaliyet olayını ve zaten broşürde kalıyor.

var ya az sıpa değil bunlar :)

işkenceye dönüşmüş sana :) kuzucuğun yöntemine hayran kaldım :)

hayırlısı olsun canım umarıjm mutluolursunuz her ikiniz de :)

evet bizim kreş hikayeleri anne-kuzucuk savaşları, dram, entirika devam ediyor ve rakiplerimiz ne kadar azılı bir kez daha gördüm. biz de yeme problemi yaşıyoruz. ağlama kapıda evet biz gittikten sonra susuyormuş. alırken çok mutlu. artık biraz daha söz dinleyen oyuncaklarını toplayan, kapıda ayakkabılarını çıkarıp yerine koyan bir çocuk olmaya başladı nazar değmesin

bizim kreş maceramız başlamadı ama bakıcıya bırakırken ağlıyordu 1 hafta ağladı sonra alıştı bakalım seneye ne olacak şimdi babaannede ağlamıyor bırakırken umarım kreşte de böyle olur

ay alem bu çocuklar okudukça güldüm bizimki gibi diyip rahatladı
bugün de maalesef kalktı gidene kadar bırakana kadar ağladı yine hiç bişey yememiş dondurma çıkmış onu bile yememiş hep kenarda oturmuş aslında bugün çok üzülmüştüm öğretmenlerini de suçluyordum içimden ilgilenmiyorlar mı diye ama demekki daha sabretmek lazım bakalım inş. psikoloji bozulmadan uyum sağlar

ben arabayla kendim bırakıp alıyorum ve gelip gittikçe görüyorum,ilgileniyor..bu da beni memnun ediyor..faaliyetleri çok güzel..dediğim gibi,hepsi aşağı yukarı aynı şekilde aplıyor ,mızıklıyor;fakat evde tv başında durmaktan çok daha iyidir..kararlı duralım kızlar,sakın üzüldüğümüz belli etmeyelim onlar bunu çok iyi kullanıyorlar..

bu arada su meselesini sordum,çok su içer İdil hanım,bir matara aldım bugün sınıfına koyacağız..
biraz önce tabi ki ağlayarak uyudu..''Biliyor musun ben sen gidince çok üzülüyorum..'' diye diye..kaç gündür aynı teraneyi yaşadığım için;''Ben hiç üzülmüyorum,çünkü senin kreşin çok güzel dedim ve ışığını söndürdüm..Minişim dumur oldu,ve ağlamayı kesti..beni deniyor bacak kadar şekerpare

Iyigunler bayanlar, benim oglum da tam uc yasinda ve gecen hafta krese basladi. Normalde sabah 8:30 ile 12:30 arasi ama ben bir saat sonra aliyorum cunku cok agliyor. Aliskin da degil, her aninda benimleydi. Ayri bir saatimiz gecmemistir. Ogretmeni cok ilgili. Gittigimde hep kucaginda sirtini sivazlarken buluyorum onlari. Benimki de aglamis oldugu icin icini cekiyor canim yaa. Uzuluyorum. Bu hafta nasil olacak bilmiyorum. Bu arada burda bugun tatil, sabah agladi okula gitmeyelim diye, bugun evdeyiz deyince sevindi. Okulu sevdin mi diyorum, annem de gelsin diyor

Ne zaman alışacak oğlum çok merak ediyorum.
Dün sabah servis gelene kadar başımın etini yedi "gitmek istemiyorum,her gün okula gidilmez" diye.Servisi gelip arkadaşlarını görünce bindi hemen.Akşam geldiğinde üzerinde yanına koyduğum yedek kıyafetleri vardı.Oğlum neden pantolonunu çıkarttınız uyudun mu dedim."okulda uyunmaz evde uyunur" dedi.Sonra ısrar edince anlattı.Tuvaleti gelmiş ve söylememiş kimseye.VE altına kaçırmış sonra ağlamış annemi istiyorum diye.Bana " senin yüzünden oldu neden gelmedin?" falan dedi.Tuvaleti geldiğinde öğretmenine söylemesi gerektiğini söyledim.Tekrardan gitmicem demeye başladı.Bu sabah da servis gelince apartmana kaçtı kucağıma aldım ağlayarak bindi servise ."eve gidicem" diyordu.
öğretmen bunu alışma süreci olduğunu söyledi ,bekliyoruz.Ama okulda hiçbirşey yemiyor.Dün makarna olduğu halde yememiş.Ondan önceki gün de sadece tatlı yemiş.
Ne kadar sürer acaba alışması?

umarım bir an önce alışır..çocuktan çocuğa değişir dedi yetkili müdür,1 ay ağlayanlar da olabiliyormuş

arkadaşlar bu süreç bu süreç çelik gibi sinirler istiyor hep dediğim gibi ama dik durmak zorundayız duygularımızı belli etmemek zorundayız çünkü düşmanımız çok maharetli bir o kadar da şirin bir cadılar topluluğu ben öyle söylüyorum çünkü öbür türlü çok duygusallığa kapılıyorum.

biz ağlamaya akşamdan başlıyoruz. sabah kendiliğinden uyanıyor. sonra beni hazırlanırken görünce yeniden başlıyor. arada "ben hazırım siz de hazır mısınız?" diyor yani aslında savunma duvarında delikler oluştu benim cadıkızın. etkiliklerden bahsedince gözleri parlıyor. ama yine de vıyak da vıyak kapıda.

bizim şöyle bir dezavantajımız var. elvin bizi giderken hiç görmedi hep uyandığında gttiğimizi görüyordu sonrası zaten el bebek gül bebek...
o nedenle daha bir zorlanıyor. :18:

seni çok iyi anlıyorum.
benim kızım da aynı şeyi yapıyor genelde.
'' ben mi yaptım anne?, bana kızacak mısın anne? , istemiyor muyum ben anne? '' gibi gibi... arada bi içimi paramparça ediyor.

allahım yardımcımız ol lütfen. çok zormuş bu devirde çocuk yetiştirmek... çok zormuş gerçekten.

ben dün gittim, saygınkent2in içindeki anaokuluna. biraz da karambole geldi aslında, bi arkadaşla gitmiştik. onun saçma sapan aceleciliği ile, ikimizin de kızını yazdırdık okula, çıktık.
ama, önemli değil.
yarın, yönel'e bi gidip görüşmek istiyorum. tavsiyene uyup, bi bakıcam. teşekkürler.

ah o yanlışı zaman zaman hepimiz yaptık. ah ah.. ah kafam ah...

ay bu 'açık büfe kahvaltı' meselesi beni çok huzursuz etti şimdi.
benim verdiğim kreşte de açık büfe kahvaltı varmış, acaba içeriği nedirki... offf offf

bi arkadaş sormuş, kreş ücretleri ne kadar diye...

ben, yeni yazdırdım kızımı, henüz başlamadık. listemiz var, tamamlayacağız nasipse, ayın 17'sinde başlayacağız. ama bu hafta içinde de, arada bi gidip götürmek istiyorum. heralde, 'yok, alamayız' demezler. deneme saatleri yapıcam kendimce yani.

bursa- özlüce'de, saygınkent anaokulu var. oraya yazdırdım ben. 5 yarım gün gidecek. öğlen yemeğinden sonra alacağım.
500 tl aylık ücreti.
bir de eylül sonu gibi, kırtasiye masrafımız olacakmış, ne kadar olacağı henüz net değil. aaştırıyorlarmış. en iyiyi en ucuza almaya çalışıyorlarmış. biz ödeme yapacakmışız, onlar alacaklarmış toptan. bakıcaz bakalım ne kadar kırtasiye hesabı çıkacak, görücez.

500 tl içinde, servis mervis yok. eve yakın, hava güzelken yürürüz... hava kötüyken taksiyle gideriz kızımla.

bizim kreş için kayıtta 300 tl. kırtasiye masrafı verdik.
5 tam gün yemekli uykulu 500 tl. servis yok. zaten eve çok yakın.

ya ben kızımı yazdırdım, ama çok kararsızım hala..

napıcam ben ya.... gönderemeyecek miyim nedir? kıyamıyorum bi türlü....
alla alla... saçmalıyorum ama, elimde dğeil.

oğlum gecen hafta kreşe başladı o kadar da sorun yaşamadık ama aglamaları oldu tabii..en kötüsü oğlum hastaladı..cok uzgunum daha 1hafta olmadı dogru duzgun 2 ,3 saatlık gıdıyor alıyorum..gece gece hastane hastane dolaşdık ılaclar yazıldı bır suru...bana da bulaşdı napıcam vazmı gecesem cok uzgunum

slm kızlar; bızde dun evımızın yakınındakı mavı salıncak anaokuluna gıttık. Habersız gıttık esımle daha once tlf gorusmustuk sadece..dogum gunu kutluyorlardı Rüzgara senı arkadaslarının yanına goturelım mı dedı buyuk ys grubunun ögretmenı pasa hemen evt dedı ve gıttı.bız gorusmemızı yaptık ve dolasmaya başladık kresı..en son dogum gunu yapılan yere gıttık ruzgarda ordaydı tabıı haadı gel gıtmemız gerekıyor dedıgımızde ama anne daha arkadaslarımla bahceye cıkcaktık dedı:) konusurlarken duymus galıba pasam.. cok buyuk sayılmaz kres ama sıcak bı havası var ne sorsak cvp aldık..kamera sıstemı yok ama ıstedgının gun ve saatte gelıp oglunuza gozukmeden bakabıırsınz dedler.... evımıze 5 dk yurus masefesınde kres yaakın olusu bı problem oldugunu gıtmek daha kolay olacagından ılk tercıhımız gıbı gorunuyo servıse bınmek ıcınse kucuk dıye dusunuyoruz 2009 eylul dogumlu..
fıyatı=> 3 yarım gun crs prs cuma 300 tl 11.30 dan 17.30 kadar
5 yarım gun 500
sızce nasıl kızlar izmir yeşilyurttaım baska onerınz var mı acaba?

bizim kreş için kayıtta 300 tl. kırtasiye masrafı verdik.
5 tam gün yemekli uykulu 500 tl. servis yok. zaten eve çok yakın.

canım sen değirmendere masal kreşe gönderiyorsun dimi
bende kızımı yankıya gönderiyorum
hatta yankıya vermeden önce masalla konuşmaya gittiğimizde baska elvin yoksa eger kapıda karsılasmış olabiliriz kızınla ama babası (sanırım) almaya gelmişti

bu arada bizde 380 kres +100 servis vericez ama ilk ay 100 tl temizlik + 50tl tiyatro ücreti verdik
bize liste hazırladılar kedimiz aldık ihtiyaclarını oda 250 civarı tuttu

slm kızlar bu konu ıyı olmus burdada fıkır paylasmak guzel 2009 hazıran dogumlu 40 aylık oluyo yanı

simdiye kadar bakıcıdaydı 3.5 aylıktan berı bakıcıda

2 bakıcı degıstırdık tasınmadan dolayı

zamn zamn gıtmak ıstemezdı bakıcıya son zamnlar bneımle olkula gelmekıstedı bu nedenle bu sene krese verelımdedık bakıcıyla sıkılıyordu zaten

kızım cok ısteklı cok sevıyor okulu bı kac kez gıttık bugunde gıdelımmı dıyor öğretmenı cok tatlı bı bayan tercıh edılen bırı

yarı özel bır anaokulu 185 tl aylık 65 tlde kırtasıye en basta bır ılcedeyım 2 özel 2 yarıözel 2de devlet anaokulu var bunu begendık

ınsalh ıyı olur ılk gun toplantı var sonrakı gunler annanesı goturcek beklıycek orda terkedılmıslık duygusu olmasın dıye 1 haftammız böle gececek

cok tedırgınm

hayırlısı olsun benim kızımda 35 aylık eger şimdiden heveslıyse ilk günlerde de sorun yasatmaz umarım benim kızım 2 gün gitti ben de cok tedirgindim basta
sadece benim orda olmayacagım fikrine zor alıştı ama biz 1 aydan beri konusuyoruz kızımla bu olayı
şimdi bugun neden okul yok diye soruyordu umarım hep böyle devam eder
sizin kızınızda alısır umarım bir an önce

selam kızlar
bugün tatideyiz güya ama sabah kalktığıüından beri bugün tatil di mi okula gitmiycez di mi tekrar tekrar aman allahım kafayı yiycektim. kendi kendine bizim yanımızda hep bunu soruyo sonra da hiç gitmiycez bi daha okula diyor onay bekliyor bizden ben pazaryesi gidicez diyince basıyo yaygarayı.susunca tekrar okula gitmiycez di mi bozuk plak gibi eminim yarın da böyle geçicek pazartesi ilk günkü gibi çok heralde

merhaba hanımlar oğlum 4 kasımda 4 yaşını bitirecek bulunduğumuz semtte bir anaokuluna başlayacak pazartesi günü gecenyıl kreşle ilgili bir deneyim yaşadık kreş hayatı 3 gün sürdü çok ağladı benden ayrılmak istemedi okulda kalsa bile arkadaşları ile pekbir arada durmak istememiş tabi aradan 1 yıl geçti 1 yaş büyüdü Aslında benim korkum benden ayrılamaması değil o konuda taviz vermeyeceğim karalıyım fakat yine aynı şeyi yaparsa hiçbir faliyete katılamk istemeyip arkadaşlarını reddederse bilmiyorum şimdilik pek hevesli okula gidecek diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…