- 9 Eylül 2007
- 4.310
- 370
- 363
- 44
merhaba hanımlar oğlum 4 kasımda 4 yaşını bitirecek bulunduğumuz semtte bir anaokuluna başlayacak pazartesi günü gecenyıl kreşle ilgili bir deneyim yaşadık kreş hayatı 3 gün sürdü çok ağladı benden ayrılmak istemedi okulda kalsa bile arkadaşları ile pekbir arada durmak istememiş tabi aradan 1 yıl geçti 1 yaş büyüdü Aslında benim korkum benden ayrılamaması değil o konuda taviz vermeyeceğim karalıyım fakat yine aynı şeyi yaparsa hiçbir faliyete katılamk istemeyip arkadaşlarını reddederse bilmiyorum şimdilik pek hevesli okula gidecek diye
oğlumu perşembe günü gideceği yuvaya götürdüm ama bağırmaktan helak oldu içeri girmek istemedi,oradaki kadınlar akşam üzeri oyun parkına çıkardığım zaman getirmemi söylediler bende o zaman götürdüm biraz oyunlarına katılır gibi oldu fakat sonra yine bağırmaya başladı çok sevdiği salıncaktan bile korktu herşeyden korkuyor ne yapacağım bilemiyorum bana göndermekte kararlı olun sakın geri adım atmayın yoksa hayatta gitmez dediler ama ne yapacağımı şaşırdım,belki okulu sever diye sırt çantası falan aldım bakalım ne kadar etki edecek ama ben oğulmdan hiç emin değilim kara kara düşünüyorum bakalım ne olacak,çokta küçük değil 4 yaşında artık hayırlısı bakalım
arkadaşlar ben de 3,5 yaşındaki kızımı özel anaokuluna verdim.geçen hafta pazartesi başladı.ama ilk 2 gün sabah saat 8:30 akşamüzeri 17:00 de aldım.ama 3. gün öğle yemeğinden sonra aradı öğretmeni,karnı ağrıyomuş gittim aldım dr.a götürdüm.çocukta bir mide bulantısı kusma...psikolojikmiş.daha sonra psikoloğa danıştım.şimdiye kadar hep ben birebir ilgilendiğim için ,birden hem de bütün gün okulda bırakmam yanlışmış.perşembe ve cuma gitmedi zaten.bakalım yarın tekrar gidicez.ama yarın sabah gidicez kahvaltı yapmak istemediğini söylüyor kahvaltı ya katılmayacak.2-3 saat kalıcak ,bu sırada ben de bekliyeceğim orda.ve alıp çıkıcam.psikolog 1 ay gibi bir süreye yayın alışma dönemini dedi.bu hafta hep 3-4 saat kalıcak okulda.sonraki hafta sabahtan öğle yemeğine kadar kalıcak.sonraki hafta uyku saatine kadar ve en son da akşamüzeri 17:00 ye kadar.bakalım bu programı uygulayacağız.inşallah alışma dönemini sağ salim atlatır.normal düzene geçeriz kazasız belasız.yani kızlar çocuklarımızın davranışları kreşe gitmek istememeleri ya da ilk günler isteyip sonradan ağlamaları,bizden ayrılmak istememeleri çok ama çok doğalmış.inşallah kuzucuklarımız bir an önce okullarına alışıp bizi de üzmezler.
canım sen değirmendere masal kreşe gönderiyorsun dimi
bende kızımı yankıya gönderiyorum
hatta yankıya vermeden önce masalla konuşmaya gittiğimizde baska elvin yoksa eger kapıda karsılasmış olabiliriz kızınla ama babası (sanırım) almaya gelmişti
bu arada bizde 380 kres +100 servis vericez ama ilk ay 100 tl temizlik + 50tl tiyatro ücreti verdik
bize liste hazırladılar kedimiz aldık ihtiyaclarını oda 250 civarı tuttu
oğlum gecen hafta kreşe başladı o kadar da sorun yaşamadık ama aglamaları oldu tabii..en kötüsü oğlum hastaladı..cok uzgunum daha 1hafta olmadı dogru duzgun 2 ,3 saatlık gıdıyor alıyorum..gece gece hastane hastane dolaşdık ılaclar yazıldı bır suru...bana da bulaşdı napıcam vazmı gecesem cok uzgunum
ya ben kızımı yazdırdım, ama çok kararsızım hala..
napıcam ben ya.... gönderemeyecek miyim nedir? kıyamıyorum bi türlü....
alla alla... saçmalıyorum ama, elimde dğeil.
slm kızlar bu konu ıyı olmus burdada fıkır paylasmak guzel 2009 hazıran dogumlu 40 aylık oluyo yanı
simdiye kadar bakıcıdaydı 3.5 aylıktan berı bakıcıda
2 bakıcı degıstırdık tasınmadan dolayı
zamn zamn gıtmak ıstemezdı bakıcıya son zamnlar bneımle olkula gelmekıstedı bu nedenle bu sene krese verelımdedık bakıcıyla sıkılıyordu zaten
kızım cok ısteklı cok sevıyor okulu bı kac kez gıttık bugunde gıdelımmı dıyor öğretmenı cok tatlı bı bayan tercıh edılen bırı
yarı özel bır anaokulu 185 tl aylık 65 tlde kırtasıye en basta bır ılcedeyım 2 özel 2 yarıözel 2de devlet anaokulu var bunu begendık
ınsalh ıyı olur ılk gun toplantı var sonrakı gunler annanesı goturcek beklıycek orda terkedılmıslık duygusu olmasın dıye 1 haftammız böle gececek
cok tedırgınm
injşallah her sabah mız mız mız...hayırlısı olsun benim kızımda 35 aylık eger şimdiden heveslıyse ilk günlerde de sorun yasatmaz umarım benim kızım 2 gün gitti ben de cok tedirgindim basta
sadece benim orda olmayacagım fikrine zor alıştı ama biz 1 aydan beri konusuyoruz kızımla bu olayı
şimdi bugun neden okul yok diye soruyordu umarım hep böyle devam eder
sizin kızınızda alısır umarım bir an önce
selam kızlar
bugün tatideyiz güya ama sabah kalktığıüından beri bugün tatil di mi okula gitmiycez di mi tekrar tekrar aman allahım kafayı yiycektim. kendi kendine bizim yanımızda hep bunu soruyo sonra da hiç gitmiycez bi daha okula diyor onay bekliyor bizden ben pazaryesi gidicez diyince basıyo yaygarayı.susunca tekrar okula gitmiycez di mi bozuk plak gibi eminim yarın da böyle geçicek pazartesi ilk günkü gibi çok heralde
evet canım tek elvin benimki :)) yankı bize sanki daha yüksek bir ücret söylemişti arada bu kadar fark yoktu. dikkat et pazarlıkçı olmasınlar. Bizim içimize masal sindi orayı tercih ettik umarım hepimiz için en hayırlısı olur :)
oğlum gecen hafta kreşe başladı o kadar da sorun yaşamadık ama aglamaları oldu tabii..en kötüsü oğlum hastaladı..cok uzgunum daha 1hafta olmadı dogru duzgun 2 ,3 saatlık gıdıyor alıyorum..gece gece hastane hastane dolaşdık ılaclar yazıldı bır suru...bana da bulaşdı napıcam vazmı gecesem cok uzgunum
merhaba hanımlar oğlum 4 kasımda 4 yaşını bitirecek bulunduğumuz semtte bir anaokuluna başlayacak pazartesi günü gecenyıl kreşle ilgili bir deneyim yaşadık kreş hayatı 3 gün sürdü çok ağladı benden ayrılmak istemedi okulda kalsa bile arkadaşları ile pekbir arada durmak istememiş tabi aradan 1 yıl geçti 1 yaş büyüdü Aslında benim korkum benden ayrılamaması değil o konuda taviz vermeyeceğim karalıyım fakat yine aynı şeyi yaparsa hiçbir faliyete katılamk istemeyip arkadaşlarını reddederse bilmiyorum şimdilik pek hevesli okula gidecek diye
merhaba anneler benim oğlum 24 aylık çalışan bir anneyim ve 2 aylıkta bir kızım var annemben işe başladığımda ikisine birden bakamıyacak kreşe verme kararı aldık kreş seçerken nelere dikkat ettiniz paylaşırmısınız
o zaman cok tatlı bi kızın var masallah
bu fiyatlar yarım gün için bu arada öglen 11 akşam 17.30 arası
ben masalla konusmaya gittiğimde 17 eylüle kadar servis yok okullar kapandıgında da servis biter dediler yarı dönemde de yaz tatili için de benim evim uzak masala sürekli götürüp getirmek sorun olurdu
bugun de ilk defa servisle geldi eve artık böyle bu abi alıp okula götürecek eve getirecek ben gelip almayacağım dedim tamam dedi ama bakalım yarın nolcak orada da sorun yasamazsak bu iş tamamdır
işte korktugum basıma geliyor hiç sorunsuz giden cocuk senaryolar yazıp gitmicem diye mızmızlanmaya basladı
dün akşam bana bugün arkadasım ayagıyla vurdu dedi nerene vurdu annecim deyince basıma deyip alnını gösterdi baktım hiçbir iz yok içim rahat etmedi aradım ögretmenini tabi gözümüzden kaçmış olabilir direkt cocuk yalan söylüyor diyemem ama 3 ögretmendik bugun baslarında dedi sınıf 8 kişilik bu arada farketmemiş olsak bile ihya bunu bana söylemeyecek cocuk değil ama daha dikkatli oluruz dedi
anlaşılan bizimki yazıyor gitmemek için daha önce kuzenimin cocugundan tokat yeyince zayıf noktamı da biliyor kullanıyor
cok agladı diyemem ama mızmız gitmicem ben sen de gelsen yanımda otursan demeler basladı
umarım krizler yasamayız
Kreşe giden çocuklar gerçekten çok sık hastalanır. Birbilerinden farklı mikroplar kaparlar. İlk 2 sene zorlanınca oğlumun doktoru grip aşısı yaptırmamızı önerdi. Hakkaten bu seneyi daha makul , ateşsiz , bronşit olmadan ve tonla antibiyotik içmeden atlattık. Özellikle çalışan ve çocuğu kreşe giden annelere şiddetle grip aşısını tavsiye ederim. Bu sene ben de grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum.Malum annelere hasta olmak yasak.
İlk gün oğlum su bile içmemişti. Kreş çok çok önemli. Uyguladıkları program . Öğretmenleri . Yönetim anlayışları.
Mesela şu an oğlumun gittiği anaokulunda günlük program var. Sınıf öğretmenleri sabit. Davranış öğretmeni 1 saat onlarla çalışıyor. Öfke kontrolü , özür dilemek , paylaşmak vb. konularda çocuklarla çalışıyor. Kuran dersi 1 saat harfleri öğrendiler. her gün bir ayet okuyorlar. İngilizce öğretmenleri farklı. İsimlerini söylemeyi öğrenerek başladılar. Spor öğretmenleri farklı. Yıl sonu gösterilerinde yapacakları etkinlikleri tüm yıl günde 1 saat çalışıyorlar. Bilgisayar da paintte resim yapıyorlar yarım saat. Servis saati gelince beklerken bir de sabah kahvaltıdan önce çizgifilm izliyorlar. Bahçede oyun saatleri var. Kapalı alanda serbest oynuyorlar.
Bir önceki kreşte tek öğretmen ve bir stajyer vardı.
Bu yeni okulumuzda içim daha rahat çünkü 15 çocuğun tüm gün yükü tek öğretmene kalmıyor. Dönüşümlü olarak farklı öğretmenlerle farklı etkinlikler yapıyorlar. Mesela ingilizce öğretmenleri geldiğinde çok seviniyorlarmış.
Kreşi , olanaklarını , yönetim şeklini araştırmak önemli.
Servis dahil 600 veriyoruz.
bugün okuldaki ilk günümüzü yaşadık okulun bahçesinden gidik ve oğlum hayır gitmeyeceğim diyerek ağlamaya başladı allahtan bebeklik arkadaşı ile aynı sınıftalar onun yüzüsuyu hürmetine ağlamamız bitti birlikte sınıfa girdik tabi beni bırakmadı anne sen yanımda kal dedi ve sürekli beni kontrol etti oradaki oyuncaklarla falan oynadı okulunu çok beyenmiş öyle dedi fakat ben yanında kalacakmışım çok eğlendi bugün ama çok endişeliydi arkadaşı olmadan sınıfa adımını bile atmaz eminim bakalım yarın neler olacak 1 hafta boyunca 1 saat gidilecek okulun programı bu inşallah alışır diyorum
merhaba anneler benim oğlum 24 aylık çalışan bir anneyim ve 2 aylıkta bir kızım var annemben işe başladığımda ikisine birden bakamıyacak kreşe verme kararı aldık kreş seçerken nelere dikkat ettiniz paylaşırmısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?