- 10 Mart 2008
- 1.958
- 52
- 683
- 41
her gün yeni bişey çıkartıyor bizimki dün aldım gayet iyiydi eve geldik yatana kadar (abartmıyorum) yastığımı çarşafımı okuldan alalım orda bırakmayalım diyor tamam diyoruz bi daha aradan 5 dakika geçmiyor peş peşe sonra çantamı götürmiycem alırlar matarasını çıkarıp su bile içmiyor allahım nerden çoktı bu eşyaya düşkünlük .neyse akşam yattık gece kalkmış yanımıza gelmiş yastığımızı alcaz bırakmıycaz di mi sabah kalktı gidene kadar yemiycem uyumuycam sen gelcen alcan dimi sürekli bunları söylüyor ağlaya ağlaya gitti ama çok sinirlendim bağırdım o kadar bunalttı ki bi ara kalpten gidicem zannettim neyse okula bırakıp çıktım arkamdan feryat figan ağlıyodu. hayır dün iyiyidi noldu birden inş. susmuştur
Kızlar okudukça içim bir tuhaf olduOğluma kıyamıyorum bende O da yazılanlar gibi ağlarsa, anne beni bırakma diye yalvarırsa ne yaparım bilmiyorum. Okurken gözlerim doldu Benim oğlum da 28 aylık. 15 aylık olana kadar ben baktım, sonra işe başladım anneanne baktı hep yavruma. İçim hep rahattı, hiç gözüm arkada kalmamıştı. Aslında kreşe gitmesini çok istiyorum. Kışın evde sıkılıyor, sosyalleşir arkadaşları olur diye düşünüyorum. Annem bakabilecekken, ben kreşe gitsin diye düşünüyodum. Dün bazı nedenlerden dolayı annemin artık devamlı bakamayacağını öğrendim. Kreş işi zorunlu olunca içime kurt düşmeye başladı. Dayanabilir mi, ağlar mı filan diye. Halbuki 2 gün öncesine kadar ben gitsin istiyodum. Daha yazdırmadan böyle düşünüyorum.
Ankara Balgat'da oturuyorum, 2 tane kreşle görüştüm. Birisi aklıma yattı, güzel bi yer. Ama başka yerlere de bakmak istiyorum. Sizlerden fikir sahibi olanlar vardır inşallah. Hepimizin Allah yardımcısı olsun...
eveet bende bu gruba dahıl oldum guzel anneler:))) pazartesı ıtıbarıyle 20 aylık kızım yarım gun kres-oyun grubuna basladı.. ızmırde ıslek bır caddede apartmanda yasıyoruz.. yazları hersey daha kolay haftanın 3-4 gununu yazlıkta gecırıyoruz denız bahce kosup oynuyor... ama kısın hersey daha zor alısverıs merkezlerıne tıkılıp kalıyoruz.. cevremızde cok sık gorusebıldıgımız cok fazla cocukta yok.. tum gun evde kızımla basbasa olunca belırlı bır saat sonra ona yeterlı olamadıgımı hıssedıyorum.. bu sebeplerden dolayı, hem yasıtlarıyla oynasın enerjısını atsın, tam anlamıyla apartman cocugu olmasın dıye kızımı krese baslattım.. 17 aylıkken 1 aylık denememız olmustu ve hıcte mutlu olmamıstı yarı bırakmıstık.. bu hafta tekrar basladık.. arkamdan aglıyorbu benı ınanılmaz etkılıyor.. bırde calısan anne degılım yanı krese gondermek gıbı bır mecburıyetım olmadıgı halde goturuyor olmak sanırım benı daha mutsuz edıyor.. okuldakı ogretmenlerı normal aglaması dıyor ama anne yuregı acaba cokmu acele edıyorum dıye dusunuyorum bazen...bakalım bızım maceramız nasıl olucak
Oğlum 23 aylık. Bütün gün onunla oyun oynamamı istiyor. Evde hiçbirşey yaptırmıyor. Park diye hergün ağlıyor ağlamaları hiç bitmiyor. Ağlamasından artık çıldıracak duruma geliyorum. Bütün gün oynasamda birşeyi bahane edip hemen ağlıyor. Salı günü kreşe başlattım. Tabiki benden ayrılmak işine gelmiyor. İlk girdiğinde ağladı yanına gittim ortama ayak uydurdu aşşağa indim kameradan seyrettim sorun yoktu parka ineceklerdi sizi görmesin dediler bende kreşten çıktım yakın bir yerde cafe'ye gittim bekledim saat 12:30'da almaya gittim gayet iyiydi nerdeyse yatakanede uyumak bile istemiş. Sevindim herhalde sevdi dedim. 2.gün yine aynı şekilde ağladı yine yanına gittim sakinleştirdim aşşağıya indim 1 saat bekledim baktım sesi çıkmıyor kreşten ayrıldım. Öğlen yemeğinden sonra almaya gittim yine ağlıyordu uykusu geldi herhalde dediler bu saatte kadar ağlamadı dediler. Arabaya bindik hemen uyudu. Bugün kreşi görünce girmek bile istemedi hemen ağlamaya başladı. Beraber oynıyacaz dedim öyle girdi öğretmeni ikna edip aldı ve ben bugün hiç beklemeden çıktım. Saat 9:30'da bırakıyorum öğlen !2:30'da alıyorum. Haftanın 5 günü gidecek. Çok üzülüyorum ama dayanmam gerekiyor. Öğretmenini tanısa alışsa devam eder gibi geliyor. Kreşten aldıktan sonra yine maraton başlıyor yine ağlamalar ağlamalar ağlamalar. Göndermiyim diyorum üzülüyorum ama benim yanımdada hiç susmayınca ne yapayım gitsin diyorum kafam karman çorman.
kızlar okulda4. günümüzdü ve sonun oğlum tek başına bensiz sınıfta durmayı kabul etti ben seni dışarıda bekliyorum dediğim zaman tamam anne sen beni bekle dedi yalnız 1 kez dışarı çıktı ve kontrol etti anne bak ben hiç ağlamıyorum dedi gayet mutlu görünüyordu bugün çok mutlu etti beni dün cezalıydı ağladığı için okulun parkında oynayamadı ama bugün ödül olarak parkta oynamasına izin verdim inşallah böyle devam eder ögretmeni birkaçgüne kalmaz alışır demişti çok şükür bittimi?
bayanlar kızımı devlet kreşine yazdırdım ve dahil olduğu grup bu pazartesi başlayacak derslere.
Ancak buna rağmen daha bu gün öğretmeni ile tanıştırıldık.
Öğretmen şunları söyledi (kafama takılanlar) ve sizlerdeki durumların bu konularda nasıl olduğunu merak ediyorum..Paylaşırsanız sevinirim.(Belirtmek isterim ki gurp 22 kişilik ve sınıfta sadece öğretmen olacak,yardımcı abla gibi bir şey yok..2009 doğumlu çocukların olduğu bir sınıf.Yani 3- 4 yaş arasındakiler..)
1.) Öğretmen ilk günden bile asla sınıfa girmemize izin vermiyor.Aşağıda girişte vedalaşıp göndereceksiniz diyor.Ne derece doğru ilk kez okula gidecek 3 yaşındaki çocuk için bu..
2.) Tuvalet..Tuvalet konusunda kesinlikle çocuklarınıza yardımcı olmam..Her ihtiyacını kendisi görecek dedi..Bu ne derece sağlıklı??
3.)Tüm kırtasiye malzemeleri aynı olacak.Farklı malzemeler olunca kıskançlıklar çıkıyor ve bu ortamda istemediğimiz bir şey dendi..Çocukları eşyaları ile tek tipleştirmek ne kadar doğru , isteyen istediği marka ve modeli alsın, çocuk kıskanmamayı ve elindekinden memnun olmayı öğrenmeli diye itiraz ettiğimde çocukların bu şeyler yüzünen kavgaları yıpratıcı oluyor herşey kesinlikle aynı olacak dendi!!!
4.)Çıkış saati akşam 17,00.Ve öğretmen ben beklemem saatinde alın saatinde getirin cümlesini daha yolun başında peşin peşin kurdu.
Açıkçası bu forumda okuduğum tüm şeylerden sonra çocuğumu toplama kampına mı gönderiyorum acaba hissini yaşadım çıkışta.Öğretmen bekar....Alt üst oldum..Yanlışmıyım sizce???
sevgili anneler; benim oğlum aralık 2009 doğumlu yani 33 aylık bu hafta kreşe başladık. bu hafta derken çarşambadan beri 3 gün oldu. bu zamana kadar hep evdeydi ananesi bakıyordu, ama çok içine kapanık oldu diye bu sene kreşe göndermeye karar verdik.
neyse, bugün öğretmeniyle randevumuz vardı, görüşmeye gittim ama öğleden beri moralim çökmüş vaziyette. öğretmenin dediğine göre sürekli ağlıyormuş, hiç bir kelime bile konuşmuyormuş, hatta biz konuşamadığını düşünmeye başlamıştık filan dedi. ciddi anlamda uyum sorunu var dedi, ben onunla ilgilenirsem diğer çocuklar geri kalacaklar gibi şeyler söyledi...
ben ne yapacağımı şaşırdım!?bakıcıya verin gibi şeyler söyledi ama biz bakıcıya vermek istemiyoruz çünkü bizim derdimiz çocuk evden çıksın dış dünyaya alışsın. eşim ısrarla öğretmen kolaya kaçmış, daha 3 günde bu çocuk alışırmı kreşe diyor, o buraya devam etmesi taraftarı ama ben allak bullak oldum...
sizce çocuk daha ilerleyen dönemlerde alışırmı veya ne yapmalıyım???
bayanlar kızımı devlet kreşine yazdırdım ve dahil olduğu grup bu pazartesi başlayacak derslere.
Öğretmen şunları söyledi (kafama takılanlar) ve sizlerdeki durumların bu konularda nasıl olduğunu merak ediyorum..Paylaşırsanız sevinirim.(Belirtmek isterim ki gurp 22 kişilik ve sınıfta sadece öğretmen olacak,yardımcı abla gibi bir şey yok..2009 doğumlu çocukların olduğu bir sınıf.Yani 3- 4 yaş arasındakiler..)
1.) Öğretmen ilk günden bile asla sınıfa girmemize izin vermiyor.Aşağıda girişte vedalaşıp göndereceksiniz diyor.Ne derece doğru ilk kez okula gidecek 3 yaşındaki çocuk için bu..
2.) Tuvalet..Tuvalet konusunda kesinlikle çocuklarınıza yardımcı olmam..Her ihtiyacını kendisi görecek dedi..Bu ne derece sağlıklı??
3.)Tüm kırtasiye malzemeleri aynı olacak.Farklı malzemeler olunca kıskançlıklar çıkıyor ve bu ortamda istemediğimiz bir şey dendi..Çocukları eşyaları ile tek tipleştirmek ne kadar doğru , isteyen istediği marka ve modeli alsın, çocuk kıskanmamayı ve elindekinden memnun olmayı öğrenmeli diye itiraz ettiğimde çocukların bu şeyler yüzünen kavgaları yıpratıcı oluyor herşey kesinlikle aynı olacak dendi!!!
4.)Çıkış saati akşam 17,00.Ve öğretmen ben beklemem saatinde alın saatinde getirin cümlesini daha yolun başında peşin peşin kurdu.
Açıkçası bu forumda okuduğum tüm şeylerden sonra çocuğumu toplama kampına mı gönderiyorum acaba hissini yaşadım çıkışta.Öğretmen bekar....Alt üst oldum..Yanlışmıyım sizce???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?