Öğlen almaya gittiğimde Oğlum yine ağlıyordu. Yemekhaneden çıktılar ben gizlice ona baktım sabah giydirdiğim tişört üstündeydi. Diğer öğretmeni beni gördü Rüzgâr’ı getireyim mi? dedi. Bende getirin dedim. Geldiğinde tişörtü değiştirilmişti. Terden diğer tişörtü ıslanmıştı. Eve geldiğimde çantaya baktım fanilasını değiştirmemişler. Tişört ıslaksa fanilada ıslaktır nasıl yaptılar böyle bir şey anlamıyorum canım çok sıkıldı:) Oğlumun sesside karga gibi çıkmaya başladı 2 gündür. Dünde bugünde oğlumu aldığımda vücudu buz gibiydi. İdarede ki kadını aradım olanları anlattım. Belki ter değildir emin misiniz? Evet dedim, öğretmeniyle konuşmamız gerekiyor belki elini yıkarken üstü ıslanmıştır falan dedi canım daha da çok sıkıldı. Aptalmışım gibi muamele gördüm ensesinden aşağısı ıslaktı tişörtünün önü değil. Ne yapsam bilemiyorum. Rüzgar zaten çok terleyen bir çocuk birde ağlayınca daha da çok terliyor günde belki 4 kere üstünü değiştiriyorum. Eşim senin gibi bakmalarını bekleme böyle şeyler yaşayacaksın çok normal diyor. Orasını sadece eğitim amaçlı düşün diyor. Biz sokaklarda büyüdük üstümüz başımız pislikte oldu ıslandık ta bize bir şey mi? Oldu diyor. En azından Rüzgar temiz bir yerde oyun oynuyor diyor. Offf ne zormuş Allah hepimize sabır versin.
bayanlar kızımı devlet kreşine yazdırdım ve dahil olduğu grup bu pazartesi başlayacak derslere.
Ancak buna rağmen daha bu gün öğretmeni ile tanıştırıldık.
Öğretmen şunları söyledi (kafama takılanlar) ve sizlerdeki durumların bu konularda nasıl olduğunu merak ediyorum..Paylaşırsanız sevinirim.(Belirtmek isterim ki gurp 22 kişilik ve sınıfta sadece öğretmen olacak,yardımcı abla gibi bir şey yok..2009 doğumlu çocukların olduğu bir sınıf.Yani 3- 4 yaş arasındakiler..)
1.) Öğretmen ilk günden bile asla sınıfa girmemize izin vermiyor.Aşağıda girişte vedalaşıp göndereceksiniz diyor.Ne derece doğru ilk kez okula gidecek 3 yaşındaki çocuk için bu..
2.) Tuvalet..Tuvalet konusunda kesinlikle çocuklarınıza yardımcı olmam..Her ihtiyacını kendisi görecek dedi..Bu ne derece sağlıklı??
3.)Tüm kırtasiye malzemeleri aynı olacak.Farklı malzemeler olunca kıskançlıklar çıkıyor ve bu ortamda istemediğimiz bir şey dendi..Çocukları eşyaları ile tek tipleştirmek ne kadar doğru , isteyen istediği marka ve modeli alsın, çocuk kıskanmamayı ve elindekinden memnun olmayı öğrenmeli diye itiraz ettiğimde çocukların bu şeyler yüzünen kavgaları yıpratıcı oluyor herşey kesinlikle aynı olacak dendi!!!
4.)Çıkış saati akşam 17,00.Ve öğretmen ben beklemem saatinde alın saatinde getirin cümlesini daha yolun başında peşin peşin kurdu.
Açıkçası bu forumda okuduğum tüm şeylerden sonra çocuğumu toplama kampına mı gönderiyorum acaba hissini yaşadım çıkışta.Öğretmen bekar....Alt üst oldum..Yanlışmıyım sizce???
dün gece uyku tutmadı, bu başlığı okudum,
ben de yaklaşık iki haftadır, önce kreş mi bakıcı mı.. sonra kreş deyip kreş aramalar... sonra yine bakıcı mı derken en son kreşe karar verdik, bir kreşi de belirledik ama hala acabalarım bitmedi, kızımla ilgilenecek bayan öğretmen iyi birine benziyor, ben sizi sısksık rahatsız edeceğim ararım dedi...
müdür bey de çok ilgili görünüyor ..
yalnız sınıf on kişilik.. on kişi 2009 doğumlu çocuklar için fazla değil mi? kızım 24 kasım 2009 doğumlu ve 34 aylık.. 2009 ları da ikiye ayırmışlar benim kızım ikinci grupta olacak... bir öğretmen ve bir stajyerleri var...
sizin kreşlerinizde durumlar nasıl kaç kişiler...
umarım her şey tüm yavrularımız için güzel olur..
sevgili anneler; benim oğlum aralık 2009 doğumlu yani 33 aylık bu hafta kreşe başladık. bu hafta derken çarşambadan beri 3 gün oldu. bu zamana kadar hep evdeydi ananesi bakıyordu, ama çok içine kapanık oldu diye bu sene kreşe göndermeye karar verdik.
neyse, bugün öğretmeniyle randevumuz vardı, görüşmeye gittim ama öğleden beri moralim çökmüş vaziyette. öğretmenin dediğine göre sürekli ağlıyormuş, hiç bir kelime bile konuşmuyormuş, hatta biz konuşamadığını düşünmeye başlamıştık filan dedi. ciddi anlamda uyum sorunu var dedi, ben onunla ilgilenirsem diğer çocuklar geri kalacaklar gibi şeyler söyledi...
ben ne yapacağımı şaşırdım!?bakıcıya verin gibi şeyler söyledi ama biz bakıcıya vermek istemiyoruz çünkü bizim derdimiz çocuk evden çıksın dış dünyaya alışsın. eşim ısrarla öğretmen kolaya kaçmış, daha 3 günde bu çocuk alışırmı kreşe diyor, o buraya devam etmesi taraftarı ama ben allak bullak oldum...
sizce çocuk daha ilerleyen dönemlerde alışırmı veya ne yapmalıyım???
çocuklara güvenmeliyiz diye düşünüyorum.Yani bana bazı anneler diyor ki:çocuklar çok iyi yalan söylerler..Çocuktan çocuğa değişir belki ama benim kızım mesela yalan söylemeyi bilmez..Biri ona vurmadıysa "o bana vurdu" demez..Bunu durumu lehlerine çevirmek için koz olarak kullanıyorlar diyorlar..Oysa ben bir çocuğun bu kadar komplike yalanlar söyleyebileceğine inanmıyorum...Aksine o kadar temiz ve saf oluyorlar ki kendilerine yapılan gizli şiddeti anlayamıyorlar bile..Örneğin benim eski bakıcım kızıma " köpek" diyormuş.Bunu kızım mı söyledi bana? Hayır..O bunun farkında bile değildi belki kıyamam..Bunu parkta bunu duyan bir komşum söyledi..O yüzden çocuğunuzun dediklerini ciddiye alıp araştırın derim..Bir yerde hoş tutulan çocuğun sürekli ağlayacağına da ihtimal vermiyorum açıkçası.Ha sizden ayrılırken ve sizi görünce yaygara yapabilir ama bilmiyorum....bu hafta oğlumu ilk etapta ortamı tanısın diye 1 er saatliğine götürdüm,ilk gün zorla girdi içeri ama bende içeride oturup bekledim öğretmenlerinden birine alıştı ama arkadaşlarının bulunduğu sınıfa bi türlü girmedi sebepse çocuklar şarkı söylemiş ve benimkide bundan korkmuş neyse ertesi gün götürdüğümde beni içeri almadılar nedeni beni görürse benden ayrılmak istemez ve öğretmenlerine bağlanamazmış o yüzden oğluma ben gideyimmi dediğimde sen git diye bi cevap alınca çok şaşırdım tabi bi taraftanda sevindim bu iş olacak diye ama erken sevinmişim,almaya gittiğimde malesef ağlıyordu yine sınıfına girmemiş hatta öğretmeniyle koridora masa kurmuşlar diğer çocuklarla hiç iletişim kurmamış ve onların söylediği şarkılardan ve açılan müziklerden yine korkmuş of dedim bu korku olayı nereden çıktı anlamıyorum diğer bikaç günde gitti ve en son gün gitmek istemedi son gün orada düştüğünü ve öğretmeninin eline vurduğunu söyledi bana öğretmeni hiçbişey söylemedi halbuki yarın öğreneceğim işin aslını ama o günden beri oğlum içine kapandı sanki okulun adını duymak istemiyor ve 2 gündür hasta bilemiyorum kafam çok karışık mecburen göndereceğim ama gerçekten eline vurduysa ne yapmam lazım onu bilemiyorum
Eşim senin gibi bakmalarını bekleme böyle şeyler yaşayacaksın çok normal diyor. Orasını sadece eğitim amaçlı düşün diyor. Biz sokaklarda büyüdük üstümüz başımız pislikte oldu ıslandık ta bize bir şey mi? Oldu diyor. En azından Rüzgar temiz bir yerde oyun oynuyor diyor. Offf ne zormuş Allah hepimize sabır versin.
herkese merhabalar..
1 saattir yazdıklarınızı okuyorum.Çünkü yazılanlara yaklaşık 5 gün sonra bende bir şeyler eklemeye başlayacağım.
42 aylık(2009 mart ) doğumlu kızımı, anneanne, babaanne, bakıcı ve ben dörtgeni ile bu aylara kadar getirdik.Ve haftaya kreşe başlayacak yarım gün.
Bir yorumcu arkadaş yazmış "1 an olsun ayrılmışlığımız olmadı" diye..Ne güzel, ne şanslı bir anne ve bebek..Benim kızım 1 haftalıkken başladı annesinden ayrılmaya.Bu yüzden işten arta kalan zamanlarında her ama her saniyesini bebeğine adayan onu oyun delisi yapan bir annesi oldu telafi çabası nedeni ile..Belki de bu yüzden(annesi olmayınca olmuyor, oluncada tam kıvamında oluyor ) annesine aşırı bağlı ama annesiz de yaşamaya alışmak zorunda kalan ve üstelik de balık burcu hassas mı hassas bir prensesim var..
Yazılanları okuyunca hep şunu geçirdim aklımdan; Nedir bu?? Sistem yani..Kendim de çalışan bir annenin çocuğuyum.2 yaşından 3 yaşıma kadar annemi görmemişim bile.Öncesi ve sonrasında kreşler, bakıcılar,okullar..Ve nihayet bende bir anneyim ve yaşadığım tüm telaşları çocuğuma yaşatma çabasındayım şu aralar.Ve buna "çocuğun sosyalleşme gereği" adını koyuyorum..Oysa bu avuntu gibi geliyor çoğu zaman..Zira kıyamıyorum,kıyamıyorum.. Bahsettiğiniz o ağlamalar, anne beni bırakmamalar...Bir insan,üstelik çaresiz bir melek bu kadar yalvartılmamalı gibi geliyor..Ama mecburiyet işte biliyorum..Öfkem sisteme..Eski zamanlar geyiği yapıyorum hep içimden..Sokakta sosyalleşen çocuklar, onları evlerinin camlarından takip eden ve evin işini yüklenmiş anneler..Doğru olan buymuş sanırım..Herneyse..Sistem oturmuş ilerliyorken mecbur ona uyacağız ve bizde başlıyoruz okul maceramıza..Herkes ve özellikle minik meleklerimiz öncelikle Allahıma emanet..Allah korkusu olan, iyi insanlarla karşılaştırsın hepsini...
Öğlen almaya gittiğimde Oğlum yine ağlıyordu. Yemekhaneden çıktılar ben gizlice ona baktım sabah giydirdiğim tişört üstündeydi. Diğer öğretmeni beni gördü Rüzgârı getireyim mi? dedi. Bende getirin dedim. Geldiğinde tişörtü değiştirilmişti. Terden diğer tişörtü ıslanmıştı. Eve geldiğimde çantaya baktım fanilasını değiştirmemişler. Tişört ıslaksa fanilada ıslaktır nasıl yaptılar böyle bir şey anlamıyorum canım çok sıkıldı:) Oğlumun sesside karga gibi çıkmaya başladı 2 gündür. Dünde bugünde oğlumu aldığımda vücudu buz gibiydi. İdarede ki kadını aradım olanları anlattım. Belki ter değildir emin misiniz? Evet dedim, öğretmeniyle konuşmamız gerekiyor belki elini yıkarken üstü ıslanmıştır falan dedi canım daha da çok sıkıldı. Aptalmışım gibi muamele gördüm ensesinden aşağısı ıslaktı tişörtünün önü değil. Ne yapsam bilemiyorum. Rüzgar zaten çok terleyen bir çocuk birde ağlayınca daha da çok terliyor günde belki 4 kere üstünü değiştiriyorum. Eşim senin gibi bakmalarını bekleme böyle şeyler yaşayacaksın çok normal diyor. Orasını sadece eğitim amaçlı düşün diyor. Biz sokaklarda büyüdük üstümüz başımız pislikte oldu ıslandık ta bize bir şey mi? Oldu diyor. En azından Rüzgar temiz bir yerde oyun oynuyor diyor. Offf ne zormuş Allah hepimize sabır versin.
dün gece uyku tutmadı, bu başlığı okudum,
ben de yaklaşık iki haftadır, önce kreş mi bakıcı mı.. sonra kreş deyip kreş aramalar... sonra yine bakıcı mı derken en son kreşe karar verdik, bir kreşi de belirledik ama hala acabalarım bitmedi, kızımla ilgilenecek bayan öğretmen iyi birine benziyor, ben sizi sısksık rahatsız edeceğim ararım dedi...
müdür bey de çok ilgili görünüyor ..
yalnız sınıf on kişilik.. on kişi 2009 doğumlu çocuklar için fazla değil mi? kızım 24 kasım 2009 doğumlu ve 34 aylık.. 2009 ları da ikiye ayırmışlar benim kızım ikinci grupta olacak... bir öğretmen ve bir stajyerleri var...
sizin kreşlerinizde durumlar nasıl kaç kişiler...
umarım her şey tüm yavrularımız için güzel olur..
Ben 2. denememde istediğim kreşi buldum. 10 kişi iyi bence. Yalnız kreşin programı , gün içinde neler yaptıkları önemli. Bizim kreşte davranış öğretmeni , ingilizce öğretmeni, sınıf öğretmeni, spor öğretmeni hepsi ayrı. Tüm yük tüm gün tek öğretmenin omzunda değil. Bu özellikleri arayın bence. insan sabrının da öğretmen bile olsa sınırları vardır. 5 çocuk bile olsa nekadar birebir ilgi gösterebilir. Önemli olan çocukların düzgün huzurlu bir ortamda arkadaşlarıyla farklı uğraşlar etkinlikler içinde olması. Khvaltı , öğlen yemeği , ikindi kahvaltısı , 30 dk bilgisayarda paintte boyama , 1 saat bahçede serbest oyun, bir saat beden eğitimi, bir saat davranış eğitimi derken günleri geçiyor. Ama tek sınıfta tek öğretmenle zor olur. Planı programı iyi yapılmış bir okul tercih edin . Hem içiniz rahat olsun hem çocuğunuz bu süreçleri rahat atlatsın.
Ben tek bir bakıcıya güvenip evde bırakamadım. Nasıl yedirecek tüm gün ne yapacak. Ne kadar oyun oynatabilir?En azından kreşte şarkı söylerken oyalanıyorlar. öğreniyorlar.
Ben 2. denememde istediğim kreşi buldum. 10 kişi iyi bence. Yalnız kreşin programı , gün içinde neler yaptıkları önemli. Bizim kreşte davranış öğretmeni , ingilizce öğretmeni, sınıf öğretmeni, spor öğretmeni hepsi ayrı. Tüm yük tüm gün tek öğretmenin omzunda değil. Bu özellikleri arayın bence. insan sabrının da öğretmen bile olsa sınırları vardır. 5 çocuk bile olsa nekadar birebir ilgi gösterebilir. Önemli olan çocukların düzgün huzurlu bir ortamda arkadaşlarıyla farklı uğraşlar etkinlikler içinde olması. Khvaltı , öğlen yemeği , ikindi kahvaltısı , 30 dk bilgisayarda paintte boyama , 1 saat bahçede serbest oyun, bir saat beden eğitimi, bir saat davranış eğitimi derken günleri geçiyor. Ama tek sınıfta tek öğretmenle zor olur. Planı programı iyi yapılmış bir okul tercih edin . Hem içiniz rahat olsun hem çocuğunuz bu süreçleri rahat atlatsın.
Ben tek bir bakıcıya güvenip evde bırakamadım. Nasıl yedirecek tüm gün ne yapacak. Ne kadar oyun oynatabilir?En azından kreşte şarkı söylerken oyalanıyorlar. öğreniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?