Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
kızım 2009 doğumlu çok düşündüm ve bu sene kreşe göndermemeye karar verdim.bence tuvalette yardım almalılar,mesela kızım tek başına bırakılırsa üstünü falan batırırsa arkadaşları dalga geçerler onun da piskolojisi bozulur gibi ince ve ufak ayrıntıları da düşünmek lazım o yüzden birçok olumsuzlukları düşünerek bende bu sene yazdırmadım.seneye kendşi ihtiyaçlarını tamamen karşılayabilir diye düşünüyorum.tabi herkesin kendi fikri.oyun ve sosyalleşmek konusunda iyi olabilir ama ben kararımı verdim.daha 2 sene krese gidecek zaten okula başlayana kadar.

Arkadaşlar İstanbul avrupa yakasında kreş önerebilir misiniz? Ben oğlumu gönderdiğim kreşten hiç memnun değilim. Çocukları oyun odasına götürüyorlar sadece çocukları seyrediyorlar. Bence öğretmenlerde çocuklar ile oynamalı yoksa çocuklar nasıl öğretmenlerini sevsin.

ben de aynı ter mücadlesini yaşadıjm ve kazandım. her gün iletişim defterine yazdım ve şimdi her uykudan sonra değişiyor teri benimki normalde pek terlemez.

ben bu kurumu tutmadım.
1. alışma defrasi olmadan olmaz. belki sınıfa sokmaz biz de girmedik koridorda bekledik hep ama illa ki yanında olmalısınız.
2. bellki çocuk oyuna erken gelmek için elini yımayacak çok saçma.
3. bu konuda haklı olabilir sonuçta bir veli çok kailtesiz zararlı bir malzeme alır ve senin çocuğun da onunla oynayabilir.
4. ne yapacak çocuğu ortada mı bırakacak?
ayrıca 22 kişiye 1 öğretmen zor bir ortam bizim 13 kişli 3 öğretmen.

bence sayı gayet uygun.

bence öğretmenin lafını çok kafaya takmayıp bir psikologla görüşün hatta kreşinizin psikoloğu yok mu onunla görüşün. mutlaka alışacaktır.

[/QUOTE] bence öğretmenin lafını çok kafaya takmayıp bir psikologla görüşün hatta kreşinizin psikoloğu yok mu onunla görüşün. mutlaka alışacaktır. [/QUOTE]

alışmasını umut ediyoruz bizde. bir de bizim öğretmen ilk defa bu kadar küçük yaş grubuna bakıyormuş ve çok asık suratlı, eşimin tabiriyle hayattan bezmiş durumda. muhtemelen kadın bizimkiyle uğraşmak istemiyor.

bence öğretmenin lafını çok kafaya takmayıp bir psikologla görüşün hatta kreşinizin psikoloğu yok mu onunla görüşün. mutlaka alışacaktır. [/QUOTE]

alışmasını umut ediyoruz bizde. bir de bizim öğretmen ilk defa bu kadar küçük yaş grubuna bakıyormuş ve çok asık suratlı, eşimin tabiriyle hayattan bezmiş durumda. muhtemelen kadın bizimkiyle uğraşmak istemiyor. [/QUOTE]

o zaman bence başka bir kreş deneyin ortam değişikliği de iyi gelebiir.

sorularımı okuyup değerlendiren tüm annelere teşekkür ederim..
burada da yazdığım olumsuz değerlendirmelerimi eşimle paylaşınca eşim kesinlikle göndermeyelim tavrını takındı.
Ama kızıma 1 aydır okula başlayacaksın sözümüzün arkasında durmak ve çocuğa karşı kalancı konumuna düşmemek adına deneme kararı aldık.tt
kızımın cepli bir ceketi var..Onun içine ses kayıt cihazı koymak istiyorum..Ne dersiniz??

bu hafta oğlumu ilk etapta ortamı tanısın diye 1 er saatliğine götürdüm,ilk gün zorla girdi içeri ama bende içeride oturup bekledim öğretmenlerinden birine alıştı ama arkadaşlarının bulunduğu sınıfa bi türlü girmedi sebepse çocuklar şarkı söylemiş ve benimkide bundan korkmuş neyse ertesi gün götürdüğümde beni içeri almadılar nedeni beni görürse benden ayrılmak istemez ve öğretmenlerine bağlanamazmış o yüzden oğluma ben gideyimmi dediğimde sen git diye bi cevap alınca çok şaşırdım tabi bi taraftanda sevindim bu iş olacak diye ama erken sevinmişim,almaya gittiğimde malesef ağlıyordu yine sınıfına girmemiş hatta öğretmeniyle koridora masa kurmuşlar diğer çocuklarla hiç iletişim kurmamış ve onların söylediği şarkılardan ve açılan müziklerden yine korkmuş of dedim bu korku olayı nereden çıktı anlamıyorum diğer bikaç günde gitti ve en son gün gitmek istemedi son gün orada düştüğünü ve öğretmeninin eline vurduğunu söyledi bana öğretmeni hiçbişey söylemedi halbuki yarın öğreneceğim işin aslını ama o günden beri oğlum içine kapandı sanki okulun adını duymak istemiyor ve 2 gündür hasta bilemiyorum kafam çok karışık mecburen göndereceğim ama gerçekten eline vurduysa ne yapmam lazım onu bilemiyorum

çocuklara güvenmeliyiz diye düşünüyorum.Yani bana bazı anneler diyor ki:çocuklar çok iyi yalan söylerler..Çocuktan çocuğa değişir belki ama benim kızım mesela yalan söylemeyi bilmez..Biri ona vurmadıysa "o bana vurdu" demez..Bunu durumu lehlerine çevirmek için koz olarak kullanıyorlar diyorlar..Oysa ben bir çocuğun bu kadar komplike yalanlar söyleyebileceğine inanmıyorum...Aksine o kadar temiz ve saf oluyorlar ki kendilerine yapılan gizli şiddeti anlayamıyorlar bile..Örneğin benim eski bakıcım kızıma " köpek" diyormuş.Bunu kızım mı söyledi bana? Hayır..O bunun farkında bile değildi belki kıyamam..Bunu parkta bunu duyan bir komşum söyledi..O yüzden çocuğunuzun dediklerini ciddiye alıp araştırın derim..Bir yerde hoş tutulan çocuğun sürekli ağlayacağına da ihtimal vermiyorum açıkçası.Ha sizden ayrılırken ve sizi görünce yaygara yapabilir ama bilmiyorum....

Son düzenleme:

eşinizin bakış açısını tebrik ediyorum..Bende kendimi böyle telkin etmeye çalışıyorum sürekli ama başarabilirmiyim bilemiyorum....Bir başlasakda görsem ..Kızım mutlu olursa her şey fasa fiso..Bir görsem sevecekmi sevmeyecek mi.....

bizimde bu 2.haftamız geçen hafta sabahları ayrılırken ağlamalarımız oldu bizim kreşimizde aileleri içer sokmuyo özellikle istedim ama ben buraya bütün velileri soksam nasıl olcak dedi herkes çocuğuna bakmak istiyor ama bide siz gidip çocuğunuza bakınca diğer çocuklarda bu sefer huzursuz oluyor anneleri olmadığ için annelerini istiyor diyor o yüzden çok bişey diyemedim ama yarım gün gidiyoruz öğlen almaya gittiğimde gayet mutlu orda oynamak istiyo sabahları bırakırken biraz ağlaması oluyo ama içeri gidince sesini duymuyorum oyuna dalıyo hemen bakalım alışma sürecinde normal diye düşünüyorum 1 aya kadar hala geçmediyse ağlaması o zaman sorun olduğunu düşünebilirim sonuçta ii vakit geçirdiği bi yerde neden ağlasın dimi bizim sınıfımız 8 kişi şimdilik max 12 kişi olcak 2 öğretmen var bi yardımcı abla bi sorumlu öğretmen yardımcı abla çocuk gelişimi lise mezunu diğeri üniversite tuvaletlerine yardımcı oluyo yemek yediriyolar üstlerini değiştiriyolar öğlenleri yedek kıyafeti giydirmiş oluyolar şimdilik yarım gün gitmeye devam etcez ta ki oğlum alışıp oraya isteyen kadar bizde kırtasiye için yıllık 400 lira verdik hergün bi faaliyet yapıyolar bakalım henüz çok yeniyiz zamanla neler yaşıycaz görcez umarım memnun kalırızda okula gidene kadar burda devam ederiz

Bu kalp sızılarını hepimiz yaşıyoruz. En azından çocukların 3 yıl anneleriyle olabilmesi sağlansa çok daha iyi olurdu . ben 2 yıl kendim baktım . Evden işlerimi yürütmeye çalıştım olduğu kadar. Sonra herkesin yaşadığı kal acılarını yaşayarak devam ettik oğlumla.

Son 3 aydır evde birlikteydik. Sallantılı özel sektör, yarın ne olacağı belli değil , maaşlar bir verilir bir verilmez, sigortalar yatmaz , ev işleri , yemek , çamaşır çamaşr çamaşır , ağlayan küçücük çocuk , ateşlenmeler gece ağlamalar ...... günde 2 saat ağlamalar , eve gelmek istememeler... bunları anlamayan bir eş ve çift maaşla geçim yaptığımızı sanan görümce ve kaynana

sinirlerim o denli yıpranmış ki bu 3 ayda anladım tüm gün oğlumla verimli vakit geçiremiyoruz. Sürekli çizgifilm izliyor, bilgisayar oyunu. Benim bir anne olarak üretebileceğim etkinlikler sınırlı. kreşe alışan çocuk da öyle hadi birlikte süpürge yapalım hamur açalım la oyalanmıyor. En son sehpalarımızı birlikte boyamaya başladık ama nereye kadar. Evde de bir şey verilmiyor çocuğa.

Gün ortamları deseniz harale gürele çocuklara tahammülsüz olunan sağlıklı sohbet bile yapılmayan ortamlar oluyor.

Çocuklarımız 7 yaşına gelinceye kadar çalışmamız gerekmese , gezsek , okusak, boyasak , arkadaşlarımızı ağırlasak güzel ama her evin ekonomik dengeleri buna elvermiyor. Oğlum 2 yaşında kreşe başladı. Çok ağladı. Ama o gün çalışmak zorundaydım. yapacak başka bir şey yoktu.

Oğlum gelene kadar işle ilgili herşeyi bitirip bir kenara koymak , birlikte yemek hazırlamak , babamızı bekleyip hoşgeldin demek , gün içinde biz işte o okulda ne yapıyor onu konuşmak güzel .

Elimizden geleni yapıyoruz onlar için. Hepimizin işleri iyi olsun , evlerimiz huzurlu olsun , eşlerimiz anlayışlı olsun onlar ancak huzurlu anne babaların yanında mutlu olurlar. Bu kombinsayonu oluşturmak da bizim kadar eşlerimizin de görevi.Tüm kuzucuklar mutlu olsun .

Geçen televizyonda bir profesör anlatıyordu. Ter çocukları hasta etmez diyordu. Çok kat kat giydirilmişse terler rahatsız olur , teri biraz geç kurur , rahatsızlık verir ama bu ter ciddi bir hastalık sebebi olmaz diyordu. Kreşlerde sık hasta olmalarının sebebi herbirinin geldikleri ortamdan farklı mikroplar taşımaları. Buna da bir çözüm yok gibi. Grip aşısı sık hastalanmalarını önlüyor biraz. ter konusunda çok evhamlı olmamanızı öneririm. tabi en azından günde bir kere değiştirmelerini rica edersiniz. yoksa her çocuğun günde 4 kere atletini çıkarmaları matematik olarak mümkün değil. doktorunuzla da bir konuşun en sağlı bilgiyi o verir size.

Ben 2. denememde istediğim kreşi buldum. 10 kişi iyi bence. Yalnız kreşin programı , gün içinde neler yaptıkları önemli. Bizim kreşte davranış öğretmeni , ingilizce öğretmeni, sınıf öğretmeni, spor öğretmeni hepsi ayrı. Tüm yük tüm gün tek öğretmenin omzunda değil. Bu özellikleri arayın bence. insan sabrının da öğretmen bile olsa sınırları vardır. 5 çocuk bile olsa nekadar birebir ilgi gösterebilir. Önemli olan çocukların düzgün huzurlu bir ortamda arkadaşlarıyla farklı uğraşlar etkinlikler içinde olması. Khvaltı , öğlen yemeği , ikindi kahvaltısı , 30 dk bilgisayarda paintte boyama , 1 saat bahçede serbest oyun, bir saat beden eğitimi, bir saat davranış eğitimi derken günleri geçiyor. Ama tek sınıfta tek öğretmenle zor olur. Planı programı iyi yapılmış bir okul tercih edin . Hem içiniz rahat olsun hem çocuğunuz bu süreçleri rahat atlatsın.

Ben tek bir bakıcıya güvenip evde bırakamadım. Nasıl yedirecek tüm gün ne yapacak. Ne kadar oyun oynatabilir?En azından kreşte şarkı söylerken oyalanıyorlar. öğreniyorlar.

cevabınız için teşekkür ederim, her şey için ayrı öğretmenler yok.. müzik ve ingilizce öğretmeni var.. ama bizim yaş grubuzda ing. yok. ( zaten ben de küçük yaşta yabancı dili tercih etmiyorum)..

kızım öğlene kadar gidecek, ben yarım gün çalışıyorum... bu gün ilk günümüzde herşey yolundaydı... yalnız, benim meleğim kreşe gitmeden rahatsızlandı.. burnu tıkalı, sesi kısık... bunun dışında herşey yolundaydı... üç kez herşeyin yolunda olduğunu söylemek için aradılar... atletini ve penyesini değiştirmişler...
gün boyunca ne yediğini, neler yaptığını gösteren bir kağıt vermişler... bir de kağıttan yılan yapmışlar... bunu kızım yapmamış tabi.. sadece yapıştırmaları yaptırıyorlarmış.. neyse çok mutluydu... dişlerimi fırçaladım biliyor musun diyor... gece- gündüz oynadık, kumlu parkta, çimli parkta oynadık diye herşeyi anlattı...

ben de işe gidiyorum artık diyor ... babasını görünce ağlamaya başlamış... ama mutlu görünüyor... inş. öyle devam eder.. endişelerim yersiz çıkar...

merhaba kızlar,

hiç hal hatır soramadan hemen konuya girmek istiyorum, hakkatten çok moralim bozuk.

kızım 2,5 yaşında.
artık yetersiz olduğumu düşünerek, kreşe yazdırmaya karar verdim.

daha önce de birkaç okul gezdim.
geçen hafta saygınkent anaokulu'na gittik kızımla birlikte. kızımın ordaki memnuniyetinden etkilenerek, yazdırmaya karar verdim. bugün başlamak üzere anlaştık.

bu sabah, hazırlıklarımızı tamamlamış olarak gittik okula.
9 - 9:30 arası; kahvaltı ile güne başlıyorlar.
ben 8:45 gibi okuldaydım. girdik, hemen ayakkabı değişliği yapıp, kızımı aldılar. biraz sonra kahvaltı faslı başladı.

ben de kameradan izledim tabi.
açık büfe kahvaltı diye bi uygulamaları var.
kahvaltıda: bir kesmeşeker büyüklüğünde peynir, 4-5 zeytin, kibrit kutusu büyüklüğünde tahin helvası, salatalık, bitki çayı, ekmek vardı.
açık büfenin özelliği, isteyen çocuklara ilave vermekmiş. isteyen istediği kadar yiyormuş.

2,5 yaşındaki bir çocuğun, ''ben bitirdim, hala açım, biraz daha yicem, bana peynir verin'' dediği nerde görülmüş bilemiyorum ama... tabi benim kızım ilave falan istemediği gibi.... tabağındakileri de yemedi.
peyniri çok sever. yedi 1 yudumda tabağındakini. zeytin yedi 2 tane. zaten tabakta 2 dilim salatalık vardı, onları yedi. helvaya doknmadı. bitki çayını içmedi. 2 bardak su içti, karnını suyla doldurup kalktı.
kameradan izledim, ağzına giden 6 tane yudum saydım. o 6 yudumda işte bunlar vardı.

bana gelip söyledikleri: ''kızınız iyi yedi maşallah, 2 dilim ekmek yedi, tabağındakileri yedi.''

sonra hava çok güzel olmasına rağmen, bahçeye çıkılmadı.

ağlamakta olan bir çocuk, 2 yaşındaymış. bugün ilk günü. annesi işi sebebi ile bırakıp gitmiş, arada bakmaya gelecekmiş. o çocuk, tam 45 dakika, sesi kısılana kadar ağladı. avaz avaz ağladı. bir kimse de kucağına alıp bi şefkat göstermedi. bi başını okşayan, bi sırtını sıvazlayan olmadı.

kuzucuklar sınıfındayız.. 2-3 yaş çocuklar....
sınıfta, bir masa ve etrafında 10 tane kadar sandalyede... çocukların biri bi yerde, biri başka yerde... bişeyler yaptılar bi süre.
benim kızım neye üzüldüyse artık, kapının arkasında gibi yere oturdu... bi süre oturdu... kimse 'sen ne yapıyorsun burda, nedir sorun... gel bakalım oynayalım'' demedi.
kendisi sıkıldı oturmaktan, kaynaşmaya çalıştı.. bişeyler yaptı falan.

bir süre sonra, bana... ''yalnız siz hep böyle izleyecek misniz? öğretmenimiz rahatsız oluyor'' dediler.
''evet izleyeceğim. neden rahatsızsınızki, bi çekinceniz mi var. normal rutininize bakın siz, beni unutun burda'' dedim.
sonra ben dayanamadım, sinirlendim. çıktım bahçeye, yarım saat kadar izlemedim.

döndüğümde, sınıftaydılar, kızım ağlıyordu. kapıdan sesini duydum ama açıp bakmadım tabi kapıyı. ''annemi istiyorum ben, evime gidicem ben'' diye ağlıyordu.
müdire hanım, dinlediğimi farketti. 'normaldir, ilk günü, girip görünmeyin, adaptasyonu daha kolay olur böylece'' dedi.
ben de saygı gösterdim, gittim açtım bilgisayarı izlemeye devam ettim.

bi süre sonra yemek vakti geldi. yemek odasında, tabaklarda yeşil mercimek yemeği vardı.
oturdu minnoşlar masaya.
kızım, yemek istemedi. ağlamaya başladı tekrar.... sesini duyuyorum tabi ben dışardan...
'anneme gidicem ben... evime gitmek istiyorum.. yemicem ben bunu'' falan filan bişeyler....
kameradan gördüm, öğretmeni bişeyler söyledi, sustu kızım.

mercimek yemeğini kaldırdılar önünden, makarna verdiler. eh işte 3-4 çatal yedi sanırım. emin değilim, o kadar da yememiş olabilir.
2 bardak su içti.

hemen ardından bana söylenen şuydu: ''kızınızın maşallahı var, iyi gidiyor. yemeğini yemek istemedi ama.... bir tabak yoğurtlu makarna yedi.''

orda kalacak olan çocuklar uykuya gideceklerdi. benim kızım yarım gün olduğu için, eve dönecekti.
önce onu çıkardı bir öğretmen yemek odasından, ellerini yıkamak için banyoya getirdi.
oraya gelirken beni gördü kızım aralığından...
''' bana şaka yapmışsınız siz, annem hasta falan olmamış, burda işte annem.. gitmemiş hiçbir yere'' şeklinde mutlu mutlu kahkahalar attı, ellerini yıkadı geldi.

çişi gelmiş, bana söyledi. gdip yaptırdım.
1 tane klozet vardı okulda.
o kadar çocuğun kullanımı için, 1 tane tuvalet. 1 tane tuvalet.... 1 tane yani. hepsi aynı yere girip çıkıyorlar bi biçimde. tuvalet kağıdı yok. bizden önce giren çocuk sifonu çekmemiş, ilgilenen yok. tuvaletten çıkan çocuğun elini yıkayıp yıkamadığını, doğru düzgün temizlenip temizlenmediğini kontrol eden yok.. yok yok yok...

ve nihayet okuldan çıkmak üzere, kapıya gittik.

kızım bana sarıldı.. ağladı.
''sakın hasta olma anne bir daha, ilaç veriyim ben sana, masaj yapıyım anne ben sana.. nolur hasta olma anne.. beni bırakma anne....''

eve gelene kadar kucağımdan inmedi.

BURSA- ÖZLÜCE'DE - SAYGINKENT İÇİNDE... SAYGINKENT ANAOKULU ile ilgili bilgi ve ilginiz varsa... lütfen benimle paylaşabilir misiniz?
acaba tüm terslikler beni mi buldu....

çocuğuma nasıl bir yalan söylendi de, çocuk annesinin hasta olmasından bu kadar endişelendi.. onu bırakıp gittiğimi düşündü... neler oldu bilemiyorum....

offf

Son düzenleme:
Normalde benim gördüğüm kreşlerde 5-6 küçük klozet oluyor. Tuvalete giderken de stajyer öğretmenleri , ya da bu konuyla görevlendirdikleri bir teyze tuvalette yardımcı oluyor. Malum temizliklerini yapabilmeleri zaman alıyor.Ellerini yıkatıyorlar. Kurulatıyorlar. Yemeklerden önce sıraya girilip eller yıkanıyor.

Eğer ciddi huzursuz olduysanız bu arada başka kreşlere de bakın derim. Yönetim çok önemli. Ciddi köklü bir kurumsa , maaşlar zamanında ödeniyorsa , programları , günlük aktiviteleri iyi düşünülmüşse öğretmen de rahat oluyor , çocuklar da.Her kreş aynı değil. Öğretmenlerin tutumunu yönetim şekli çok değiştiriyor.

Bir de genç öğretmenler , henüz çocuğu olmamış olanlar daha dinamik , daha sabırlı oluyorlar. Ne yazık ki anneliğin enerjimizi nasıl tükettiğini hepimiz deneyimliyoruz.

Etkinliklerini gözlemleyin. 2 yaşındaki çocuğu kimsenin avutmaması çok acımasız. Ama biraz daha büyüklerin bak biz burda oynuyoruz , istediğin zaman bize katıl demesi biraz serbest bırakılması olabilir gibi geliyor bana. Çünkü 4-5 yaş çocukları üstlerine gidildikçe agresif davranabiliyorlar.

İnşallah sıkıntılarınız geçer. Biz de beşevler de Gonca Çocukevine verdik. Bu 2 . senemiz. Ben bu kreşte anne olarak daha rahat ettim. Oğlum da öğretmenlerinin naif tavrından etkilendi. Agresifliğini attı.

İlk kreşimizden sürekli şikayet ediyordu. Öğretmenine söylediğimde de öğretmeni oğlumun arkadaşlarıyla tartıştığını problem çıkardığını söylüyordu . Çok üzülmüştüm. 2 yaşına kadar neşeli , çocukları görünce çok mutlu olan , her gördüğüne napıyosun nasılsın diye hal hatır soran güler yüzlü çocuğum agresif bir çocuğa dönüşmüştü.

Kreş değiştirince bu sıkıntılarımızdan kurtulduk. Gonca daki öğretmeni de oğlumun hiçbir zaman arkadaşlarına zarar veren kötü tavırlı bir çocuk olmadığını , ikl günden itibaren hiç böyle şeyler yapmadığını söylediğinde iyiki kreşi değiştirmişim diye düşündüm.

Ben gönül rahatlığıyla Gonca Çocuk Evini tavsiye edebilirim size.Birileri reklam yaptığımı falan sanmasın. Bir ara gün içinde oturup ağladığım oluyordu bu kreşteki durumlar yüzünden. Oğlum sürekli ağlıyor , hırçınlaşıyor , ben bir türlü çözemiyorum... Çok zor annelik. Hele çalışan anne olmak çok çok zor.

Kreşin ismini öğrenebilirmiyim?

kreşlerinden memnun olan arkadaşlar bizimle isimlerini ve nerede olduğunu paylaşın lütfen. Ben gönderdiğim kreşten hiç memnun kalmadım oğluma acil kreş bulmam gerekiyor. Yardım lütfen

Merhaba anneler. Bende kızımı kreşe vermeyı dusunuyorum cunkı dedıgınız gıbı onu evde nasıl aktıvıte yaptırabılırım verımlı olabılırım kendımce cok az. Ama nelere dıkkat etmem gerektıgınıde bılmıyorum acıkcası. Cevremde cocugunu krese yollayıp okul tavsıye edebılcek pek kımse yok.

Ben anadoluyakası nda oturuyorum .bana pendik güzelyalı gıbı semtlerde onerıde bulunabılecegınız ana okulu ısımlerı varsa yazarmısınız. Yakınınızda bu okullara gıdenler menmunıyetı olanların onerılerı daha ıyı olur tabııkı.

Teşekkurler sımdıden...

oy bazılarınınızın kreş maceralarını okuyunca içim cız etti erken mi 3 yaş diye düşünmeye başladım gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…