hayırlısı olsun. bence evden çıkıp biraz sosyalleşmek kuzucuğa iyi gelecektir.konuyu neredeyse başından beri takip eden ve gelişmeleride haftalık olarak okuyan bir anneyim
kızım idil 42 aylık bugüne kadar babaanne ile geldik çok şükür ama artık babaannemizde haklı olarak kaçış yolları aramaya başladı:))
çevredede bizim yaşıtımız bir kaç kişi çocuklarını gönderince," filanca gitti bizde mi denesek acaba" konuşmaları son 1 haftadır evimizde
şu ana kadar kreşe vermeyi düşünmedim mümkün olduğunca ev ortamında büyüsün anaokulu çağı gelincede anaokuluna başlasındı tüm derdim tıpkı bizim çocukluğumuz gibi
ama babaanneye bir nefes bizim miniğede değişik ses iyi olur kanaatindeyim ama yarım gün olarak
ve bunda en büyük etken yazın başında, geçen sene açılan bir anaokulunun kaydının bu yıl 2-3 günde dolduğunu görünce oldu
dün bir tanıdığımız bahsi geçen okulda 8,30-12,45 arası sınıfta boşluk olduğunu söylediğinde acaba mı dedik
bugün babaannesi ile gidip bakacaklar inş.bir okul havası teneffüs etsin dedim anneme sende bir bak sonrada ben aklıma takılanları sormak amaçlı giderim dedim
sonuçta 2 koldan büyüttük kızımızı aynı derecede emek verdik belki birbirimizin göremediklerini paylaşırız dedik
hayırlısı olsun şimdiden hem bizim için hemde burda devam eden tüm kuzular ve siz değerli arkadaşlarım için..
sorularımı okuyup değerlendiren tüm annelere teşekkür ederim..
burada da yazdığım olumsuz değerlendirmelerimi eşimle paylaşınca eşim kesinlikle göndermeyelim tavrını takındı.
Ama kızıma 1 aydır okula başlayacaksın sözümüzün arkasında durmak ve çocuğa karşı kalancı konumuna düşmemek adına deneme kararı aldık.tt
kızımın cepli bir ceketi var..Onun içine ses kayıt cihazı koymak istiyorum..Ne dersiniz??
sorularımı okuyup değerlendiren tüm annelere teşekkür ederim..
burada da yazdığım olumsuz değerlendirmelerimi eşimle paylaşınca eşim kesinlikle göndermeyelim tavrını takındı.
Ama kızıma 1 aydır okula başlayacaksın sözümüzün arkasında durmak ve çocuğa karşı kalancı konumuna düşmemek adına deneme kararı aldık.tt
kızımın cepli bir ceketi var..Onun içine ses kayıt cihazı koymak istiyorum..Ne dersiniz??
Normalde benim gördüğüm kreşlerde 5-6 küçük klozet oluyor. Tuvalete giderken de stajyer öğretmenleri , ya da bu konuyla görevlendirdikleri bir teyze tuvalette yardımcı oluyor. Malum temizliklerini yapabilmeleri zaman alıyor.Ellerini yıkatıyorlar. Kurulatıyorlar. Yemeklerden önce sıraya girilip eller yıkanıyor.
Eğer ciddi huzursuz olduysanız bu arada başka kreşlere de bakın derim. Yönetim çok önemli. Ciddi köklü bir kurumsa , maaşlar zamanında ödeniyorsa , programları , günlük aktiviteleri iyi düşünülmüşse öğretmen de rahat oluyor , çocuklar da.Her kreş aynı değil. Öğretmenlerin tutumunu yönetim şekli çok değiştiriyor.
Bir de genç öğretmenler , henüz çocuğu olmamış olanlar daha dinamik , daha sabırlı oluyorlar. Ne yazık ki anneliğin enerjimizi nasıl tükettiğini hepimiz deneyimliyoruz.
Etkinliklerini gözlemleyin. 2 yaşındaki çocuğu kimsenin avutmaması çok acımasız. Ama biraz daha büyüklerin bak biz burda oynuyoruz , istediğin zaman bize katıl demesi biraz serbest bırakılması olabilir gibi geliyor bana. Çünkü 4-5 yaş çocukları üstlerine gidildikçe agresif davranabiliyorlar.
İnşallah sıkıntılarınız geçer. Biz de beşevler de Gonca Çocukevine verdik. Bu 2 . senemiz. Ben bu kreşte anne olarak daha rahat ettim. Oğlum da öğretmenlerinin naif tavrından etkilendi. Agresifliğini attı.
İlk kreşimizden sürekli şikayet ediyordu. Öğretmenine söylediğimde de öğretmeni oğlumun arkadaşlarıyla tartıştığını problem çıkardığını söylüyordu . Çok üzülmüştüm. 2 yaşına kadar neşeli , çocukları görünce çok mutlu olan , her gördüğüne napıyosun nasılsın diye hal hatır soran güler yüzlü çocuğum agresif bir çocuğa dönüşmüştü.
Kreş değiştirince bu sıkıntılarımızdan kurtulduk. Gonca daki öğretmeni de oğlumun hiçbir zaman arkadaşlarına zarar veren kötü tavırlı bir çocuk olmadığını , ikl günden itibaren hiç böyle şeyler yapmadığını söylediğinde iyiki kreşi değiştirmişim diye düşündüm.
Ben gönül rahatlığıyla Gonca Çocuk Evini tavsiye edebilirim size.Birileri reklam yaptığımı falan sanmasın. Bir ara gün içinde oturup ağladığım oluyordu bu kreşteki durumlar yüzünden. Oğlum sürekli ağlıyor , hırçınlaşıyor , ben bir türlü çözemiyorum... Çok zor annelik. Hele çalışan anne olmak çok çok zor.
oy bazılarınınızın kreş maceralarını okuyunca içim cız etti erken mi 3 yaş diye düşünmeye başladım gerçekten
sevgili yalel,
öncelikle bu kadar aksliğin bir araya gelmesi bana imkansız gibi göründü. öncelikle izleme olayı ben kızımı 3 gün izledim zaten kocaman bir ekran var gelen geçen görüyor sınıfta ne olduğunu bu bir. ağlayan bir çocuğu teselli etmemek en azından dikkatini çekip oyalamaya çalışmamak çok acımasız ve tuvalet 1 klozet çok çok yetersiz.
bence kızın için başka bir kurum araştır.
merhaba annecikler.
bizim kapı mızıklamalarımız devam ediyor. kapıda doruk noktasına ulaşıyor. ama sonrasında susuyor ve gittiğimde mutlu bir şekilde alıyorum.
önceleri ben duymayayım diye arka odalara götürdüklerini düşünüyor hatta sinirleniyordum. sonra bir gün ben bıraktıktan hemen sonra arkadaşım oğlunu bıraktı.
bizimki "egeee" diye pür neşe yanına geldi.
yemek olayı sıkıntılı bir yiyor bir yemiyor. gerçi hep öyleydi ama süt içiyor bazen ve dün de ayran içmiş bunlar birer mucize.
konuşması çok gelişti su kısacık süre içinde bile. bir de ağlamalarımız bitseydi.
Kreşlerin hepsi aynı değil. Nezaketsiz tavırları varsa başka yerlerle de görüşün. Zaman geçtikçe insan daha çok üzülüyor çünkü çocukların üzerindeki etkileri ortaya çıkmaya başlıyor.
Yeni kurulmuş bir kreşti . 1.5 yıl içinde 4 öğretmen değiştirdi. bu beni rahatsız etti çünkü oğlum 2 yaşındaydı başladığında. çok küçüktü. Birçok şeyi tolere ettim. Saygısızlıklarını , müdirenin fevri tavırlarını ... Ben yeni işe başlamışım. Bilirsiniz özel sektörde işler nasıl zor. İşe adapte olmalısın. Maaşlarda sıkıntı oluyor. Sigorta yatmıyor. İş verenlerin iş ahlakına sığmayan yönetim biçimleri. Çocuğuma da okadar özveriliyim ki. gece kalkıyor oyun istiyor yemek istiyor . Sabah 6 da gene kalkıyor .Özlüyor diye gönlü kırılmasın diye çabalıyorum. Kreşte de yok bu çocuğa ben ve anneanne bakamıyormuş , orda çok güzel yiyormuş niye zayıfmış tam gün verseymişim iyi olurmuş . Saat 3e kadar çalışıyordum. 12 de anneme bırakıyorlardı .kreşten gelince çok agresif sürekli ağlıyor. Bahçe de 2-3 saat başında beklerdim çocuklarla top oynamak istiyor , eve gelmek istemiyor ağlıyor. Evimin işi kalıyor. Yemek yapmam lazım.
En son öğretmeninde oğlum duruldu. mutlu oldum. Bir gün yanyana çizgi film izlerken oğlum anne öğretmenim kolumu sıkıyor dedi.O an bende atan şartelleri düşünün. Yarım gün için 400 veriyordum. Çünkü yarım gün parası verince öğle yemeği yedirmeden anne anneye gönderiyorlardı çocuk yolda uyuyordu.
Gözümden sakındığım küçücük çocuğum . Yalan söylüyor olabilir mi?
Evet herşey olabilir. Yalan da söylemiş olabilir ama. Çocuğumun artan huysuzluğuna çare bulamadım. dedim başka bir kreşi deneyeyim.Şimdi oranın adını versem olmaz. Karalamaya girer.Çocuk işi çok emek istiyor .Özverilerini emeklerini heba etme hakkım yok.
Elbette anne olarak eksiklerim olabilir ama bulunduğum maddi manevi şartlar içinde elimden geleni yapıyordum ki benim kadar çabalayanı da görmedim.
Oğlum sürekli arkadaşını şikayet ediyordu. Aliçağıl diye bir çocuk vuruyormuş. 1 sene geçti hala söyler içim cız ediyor. Öğretmeni de oğlumun tartışma çıkardığını vurduğunu söylüyordu. Düşünün durumu. Oğlum çok arkadaş canlısı çok sevecen bir çocuktu .
Elbette benim birebir izleme fırsatım olmadı. Öyle kameradan izleme olanakları da yoktu. İçimde şüpheyle yaşamaktansa değiştirdim ve gonca çocukevinden memnun kaldım.
Çalışan anneye hem kreşin ham eşin hem ailenin destek olması gerekiyor. ne yazık ki bu süreçte ne yaşadığımızı ne kadar üzüldüğümüzü hiçbiri anlayamıyor.
Evet ben memnun kalmadım. Yanlış anlamış olabilirim. Öğretmeninin de çocuğumun kolunu sıktığını görmedim.
Şimdi benim o dönemdeki menuniyetsizliğimle tüm kurumu mu suçlayayım? Müdire değişti. Öğretmen de işten ayrıldı.
Amacınız ne anlamadım. Oğlum çok küçüktü. Sıkıntısı anne özlemi miydi yoksa kreş miydi gerçekten çözemedim. Ama kreş faktörü değiştirilebilir birşeydi. Değiştirdim .Memnun kaldığım kreşin de adını yazdım. Oğlum şu an 5 yaşında. Evet 2 yaşında 3 saat boyunca ağlayan çocuğumla yemek yapan teyzesi , bakıcı teyzesi , ilk öğretmeni sabırla ilgilendi. Kolay mı bu yaşlardaki onlarca çocukla aynı anda ilgilenmek. Son öğretmeniyle ve eski müdireyle kurumu karalamamı mı istiyorsunuz?
Kanıtı olmayan şeyler için ben içimde şüphe kalmasın diye kreşi değiştirdim .
Küçükken dedesi oğluma sorardı anne baba seni dövüyor mu diye (çok saçma işte ) oğlum da evet derdi ki biz sesimizi bile yükseltmezdik.
Herşeye inanmayalım ama çocuk söz konusu olduğunda tedbiri elden bırakmayalım diye yazdım.
Neyse ...
sanırım arkadaşımızın dediği gibi yemek ikinci planda kalmalı
ben bunu hep düşündüğümden eline verdim kaşıpğı çatalı kendi yemeğini yemeği öğrensin diye şu an 2 yaşında kendisine konan yemeği yiyor duuu ta ki babaannesine gidene kadar babaanne böyle doymuyor deyip tamamen iyi niyetli biliyorum kendi yedirmeye başladı tabi bunu bizden de bekler oldu yapmayınca yemek yemedi bu aralar çok az ama eşim annesine bun yapmamasını söyledi sağolsun yavaş yavaş uygulayacak artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?