Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
forum a yeni katıldım daha önce 2010 mayıs anneleri konusundaydım(en son).oğlumu kreşe göndereceğim ama aralıktan sonra mı göndersem 3 yaşını bitirince mi göndersem sizce

Oğlum 5 yaşında şu anda . Biz de de aynı sorun var.Babaannesi ve halaları çocukların ağzına tıka basa yemek dolduruyor. Tabak bitip çocuk öö diyene kadar. Kusacak hale gelmeden de bırakmıyorlar.

Ben de tereddütte kalıyorum. Bıraksam az yiyor. Dün tavuk yapmıştım. Birazını parçaladım ben mutfaktayken tek tek yedi. Baktım sonra bütün parçayı da almış eline yiyor. ne büyük rahatlıkmış.

Peşinde tabakla koşuyorum bazen yaaa.

Kreşlerde de tekrar istiyorum diyenlerin tabaklarına ekledikleri takdirde az koymaları sorun değil. Hatta yemeyen çocuklar tabağını bitirince mutlu oluyor. Biraz daha yiyince ikinci tabağı bitirmiş oluyor.

Bir yakınımız sofrada oğluma öyle yaptı. Bir kaşık koyunca oo ne çabuk bitirdin.ikinci kaşıkta nekadar çok yedin ... 3 . kaşıkta bitirdin hepsini yaa (gülerek tabi) baktım oğlum hırslanmış baya baya yiyor.

forum a yeni katıldım daha önce 2010 mayıs anneleri konusundaydım(en son).oğlumu kreşe göndereceğim ama aralıktan sonra mı göndersem 3 yaşını bitirince mi göndersem sizce

3 yaşını btirince gitmesi daha iyi olur. Konuşur derdini anlatır. ne olduğunu daha iyi anlar. Yarım günle başlarsa çok huzursuz olmaz. Kısa süre sonra eve gideceğini , arkadaşlarıyla etkinlik yapmaya geldiğini anlar.

Ah ah aynı sıkıntı bende de var.hatta çıkışlarım da sıkıntı.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.esimin alması da imkansız.krese alışacak mı diye üzülüp düşünürken bu çıktı basımıza

veee sanırım ilkk hastalık haberi bendennn..

Kreşin henüz 4.günündeyiz ancakkk kızım 38 derece ateşler içindeee evde yatıyor..

Hastalık konusunda takıntılı olan babası ise kreşten alma düşüncelerine garkolmuş durumda...

canım benım oglumda 2010 mayıs dogumlu ben 3 hafta oldu oglumu kreşe yollayalı...cok ama cok memnunum bence sende ver cok ıyı olur cocuk sosyelleşir..ben cok tereddutlerımı vardı ama cok sukur cok memnunum..

canım cok gecmış olsun benım oglumda kreşe başlayalı 3gun olmuştu cok kotu grıp oldu..hala ılac ıcıyor en cok korktugum konu bu ıdı...hala öksürüyor((((

Merhaba kızlar 2 gündür konuyu takip ediyorum açan arkadaştan Allah razı olsun.
Bizde Bursada oturuyoruz. Kızım 24 aylık henüz, İnşallah seneye bende kreşe vermek istiyorum.
Ama nedense bütün güzel kreşler Nilüfer tarafında bizse Yıldırımda oturuyoruz. Yıldırım tarafında bildiğiniz iyi bir kreş veya Anaokulu yok mu?

Gonca kreşe gönderen arkadaşlarımız.
Ne kadar ücret ödüyorsunuz neler dahil fiyata.
Yarım gün ve tam gün sistem var mı? okulda.
Servis var mı? bilginiz var mı?

Cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun ,umarım çabucak iyileşir kızınız. Kreşin en kötü tarafıda bu ,başlayan her çocuk hasta oluyor herhalde

Son düzenleme:

Goncada 2. senemiz.

Kreş , servis , yemek herşey dahil 600 zor zar kabul ettirdim.

Tekrar farklı bir kreşe alışmak denemek yanılmak ,alışma dönemleri.... Hiç gözüm kesmedi. Memnunken fiyat yüzünden zora sokmayayım kendimi diye düşündüm.Müdür genelde okulda oluyor. O yokken mutlaka müdire oluyor. İnternetten de binayı görebilirsiniz. Bahçesi de var. Bilgisayar salonları , yemekhaneleri düzgün. Öğretmen sayısı konusunda da kısmamışlar. Beni hiç dinlemeyen oğlum öğretmeni naif naif söyleyince tamam diyor. Çocuklara öğretmenlerin ruh halleri de yansıyor.her sabah pırıl prıl giyinmiş, yüzü parıl parıl görünce şaşırıyorum nasıl başarıyorlar diye. Evli olduklarını duyunca hepten şaşırıyorum. Ama çocuklu olanlar gerçekten çok yoruluyor.

Yalnız sabahları 8:30 da alıyorlar. Daha erken bırakmak istiyorsanız sizin bırakmanız gerekiyor. Akşam da en geç 6 servisi var.

Benim iş durumlarım da sallantıda olduğu için araba alamam. Bu bir kaç ay içinde ehliyet kursuna başlayıp işlerim netleşince de 2. el bir araba taksitine girmem lazım.

Çok teşekkür ederim.

Bu fiyat tam gün fiyat mı? Eğer öyle ise herşey de dahil uygunmuş. Özel olacak ama eviniz nilüfer de mi? yani kreşe yakın mısınız?
Ben yarım gün için düşünüyorum yada ilk yıl en azından.

İnsanın canının yarısını birilerine emanet etmesi çok güç o yüzden ince eliyoruz. bende zorlanacağım ama çocuğum için bunu yapmak zorundayım.

Siz nasıl sabrettiniz oğlunuz kolumu sıkıyor öğretmenim dediğinde sanırım ben kavgaya giderdim.

Bizde yeni taşındık evimize kızıma ablam bakıyor, sırf götürüp getirmek için araba aldık uygun fiyatlı bende öğrendim kullanmayı.
Darısı başınıza inşallah. Arabayı almak önemli olan yoksa öğrenmek zor değil.

şu saat itibari ile kreş saati başladı..
Öğretmeni arayıp haber vermedim kızımın hasta olduğu için gelmeyeceğine dair..
Bakalım o eksikliği hissedip arayacakmı??? Göreceğiz...

Evet nilüferdeyiz.Fiyat tam gün fiyatı. Ama dediğim gibi 2. senemiz olduğu için böyle kabul ettiler. Baya bir üsteledim fiyat konusunda.

Yarım gün almıyorlardı geçen sene. Tabi bir görüşmek lazım.

Oğlumun kolunu sıktığını söylediği öğretmen 11 yıllık çok tecrübeli bir öğretmendi.Sabredemedim zaten. Öğretmenle konuşamadım. Durumu kreşin psikoloğuyla konuştuk. Böyle birşey olmadığını düşündüğünü söyledi. Müdür de çocuklar olmadık yalanlar söyleyebilirler dedi. Öğretmeniyle konuşmadım. Ne dese kalbim inanmayacaktı çünkü. Bir süre daha devam ettik. Ama her günüm kara kara düşünerek geçiyordu. Her şey gözüme batmaya başladı. Kreşleri tek tek gezdim. Kameralı sistemleri olduğu için ekrandan izleyebildim. İçim rahat etti en azından. Anne olarak bana düşen tedbir almaktı. Yoksa ne oğlumun yalan söyleyip söylemediğini anlamam mümkündü ne de öğretmenin.

Öğretmenin de oğlumun yaşında oğlu vardı. Düşünsenize oğlumun lafıyla ya suçsuz bir annenin kalbini kırdığımı. öğretmen de ağlamış. 11 yıllık iş hayatımda böyle bir şey görmedim diye.Yada oğlum gerçekten doğru söylediyse oğlumu o ortamda nasıl bırakayım. Annelik böyle ipte cambaz olmak gibi birşey hakkaten çok zor. Biz de elimizde bir kanıt olmadığı için kimseyi suçlayamayacağımızı ama içimizin de rahat olmadığını söyleyip kreşi değiştirdik.

Bende sandım ki tepkisiz kalıp sadece okulu değiştirdiniz. En azından konuşmuşsunuz.
Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama 3 yaşından küçük çocukların yalan söyleyeceğini düşünemiyorum bildiklerini masum yürekleriyle yalansız olduğu gibi aktarıyorlar.

Şimdi de bir akrabamızla görüştüm o da Gökkuşağı kreş ve anaokuluna gönderiyormuş kızını çok memnun olduğunu yarım gün aldıklarını da söyledi.

Bir kaç yere de mail attım bakalım dönüş olacak mı.
He birde küçük şeyler ana okulu da var aklımda.

İnşallah gönlünüze uygun bir yer bulursunuz. Kreşin imkanları çok çok önemli.Bütün gün öğretmen ne yaptıracak. malzemesi olacak ki etkinlik yaptırsın. Bahçe olacakki çıkıp hava alsınlar. Aşçısı olacakki bir gün gelip bir gün gelmeyen teyzeye muhtaç olmasınlar. kreşler hem temizlik hem yemek işini tek kadına yıkmaya çalışıyor. 50 -60 çocuğun 3 öğünü de kolay iş değil. 30 dk bilgisayar 30 dk bahçe derken gün içinde ne yapacaklar bilin. Tek sınıfta tek öğretmenle 15 çocuk... Tecrübelerimden sonra çok ütopik geliyor. Oğlum şu an 5 yaşında el yıkamamız bile problem. değil ki 15 çocuğa laf anlatılsın...

Aynı durum bizde de var. Benim oğlum da 2 yaşında ve uzun zamandır yemeğini kendi yiyordu. Ama 3-4 aydır babaanne bakıyor ve meyvelerini dahi küçük küçük lokmalara ayırıp öyle koyuyor önüne, olmadı alıyor çatalı eline kendi yediriyor. Defalarca uyardım bırak kendi yesin diye ama huy işte vazgeçemiyor. Bizimki de kötü niyetli değil aslında. İma etmeden açık açık dile getiriyorum rahatsızlığımı, kreşe başlayınca bu kadar ilgilenmezler bırak kendi işini kendi yapsın diyorum ama olmuyor işte. Allahtan son zamanlarda bizimki 2 yaş sendromunda da her şey için "men men" diyor :)

Merhaba arkadaşlar bizim kız hala kapı mızmızı ama okullar açıldığı için baba bırakıyor ben o sahneleri görmüyoryum artık. teselliye bak ama bizim sınıftaki bütün çocuklar kpıda ağlıyorlar. daha alışamadılar ama içerde sıkıntı yok bakalım maaşallah.

ben bugün direk müdürle konuştum. ben geç kalacağım haberiniz olsun dedi. o da tamam idare ederiz dedi. üzgünüm çocuğumu kapıya bırakamazdım.

geçmiş olsun canım. bu hastalık geçtikten sonra biraz vitamin desteği yapabilirsin doktorunla konuş istersen. ben ay sonunda grip aşısı yaptıracağım.
Allahım kuzularımızı korusun.

bizimkinin hoşuna gidiyor bugün yine kvlerdeydik yeme koyduk yiyoruz hem de sohbet ediyoruz bi de ne farkedeyim oğlana ben yediriyorum oğlum oturuyor hemen kendime geldim al kaşığını çatalını kendin ye dedim utandım valla kadına yapma dedik biz yaptık

BURSA - ALTINŞEHİR - NİLVAK ANAOKULU hakkında bilgi sahibi olan var mı peki kızlar?

Biz, malum, saygınkent anaokulu'na başladık. amma velakin, memnun değiliz maalesef. hiçbişeyden memnun değiliz.
evet, sevgiyle yaklaşıyor gibi görüyorum çalışanları... çocukları seviyor gibiler. kızım da öğretmenini seviyor. öğretmenini okşuyor, yanaklarını seviyor falan filan...
ama okulda hiçbişey içime sinmiyor, sindiremeyeceğim.
daha fazla takılmadan, çocuğu alıştırmadan, bi son vermeye karar verdim bugün.
yarın da götürücem, 1 haftayı doldurup, borcumuz neyse verip.. çıkmayı düşünüyorum.

bu maksatla, bugün NİLVAK'ı ziyaret ettim. müdüre hanımı sevdim. 2-3 yaş grubuna giren öğretmeni sevdim. okulun fiziksel koşulları hoşuma gitti gibi.
yemekhane çok büyük, bütün çocuklar - her yaş grubu yani, aynı anda yiyor.. bu beni azıcık tedirgin etti. itiş kakış olur mu acaba.. bizim minikler ezilir mi acaba diye... ama, çok takılmadım bu konuya.
şimdi de, mümkünse...
BURSA -ALTINŞEHİR'DEKİ NİLVAK ANAOKULU hakkında bilgi rica ediyorum sizlerden.
aranızda gidip gelen, tanıdığı giden falan var mı?
lütfen paylaşır mısınız teyzoşlar?

Bugün, kızımı okula bıraktıktan sonra......

Bizim evimize biraz uzak ama, adını sıkça duyduğum başka bir okul vardı. Bir kere gidip şöyle bi gözatmıştım, aklımdaydı. Oraya gidip baktım, müdüre hanımla konuştum. Müstakbel öğretmenimizle görüştüm.

BURSA - ALTINŞEHİR - NİLVAK ANAOKULU

Okulu gezdim. Her bir kapısını açıp baktım. buna izin verildi.
2-3 yaş grubunun sınıfını gezdim, sınıf başlı başına bi ev gibi.
GAyet geniş bir sınıf, içinde minicik bi mutfak, 2 klozetli ve 4 lavabolu bir tuvalet, uyku bölümü vardı.
Her sınıfta 1 öğretmen, 1 sınıf annesi denen kişi (öz bakım işleri için), 2 stajyer öğretmen mevcut. 12-13 çocuğa 4 kişi göz kulak oluyor yani.

Diş fırçalarının koyulduğu bir diş fırçası dolabı dikkatimi çekti. Her bir çocuk için ayrı ayrı, tertemiz bardaklar...
Tuvaletler, iki taneydi. Biri kızlar için, biri erkekler içinmiş. erkekler için olan tuvalette pisiuar (böyle mi yazılıyor bu) da bulunuyordu.
4 tane lavaboyla ve birkaç tane sıvı sabun şişesi ile tam tekmil bir tuvalet alanı yapılmış sınıfın içine.
Kçük bir mutfak tezgahı, lavabosu, bardakları, sürahisi, su bidonu, su ısıtıcısı vardı. hepsi temizdi.
Sınıf, yani çacukların faaliyet alanı, oldukça geniş. Bir kenarda yer minderleri.. masal okuma alanıymış. Bir tarafta masa ve minik sandalyeler... birsürü oyuncak.
Sınıfta bir kırtasiye odası vardı. Aktivite malzemeleri (el işi kağıtları, oyun hamurları, boyalar, falanlar filanlar.. ) gayet düzenli biçimde o odada bulunuyordu.
Sınıfta uyku bölümü vardı. Ayrı bir oda yani. Her sınıfın uyku odası ayrı ayrı. Küçük yataklar gayet düzenliydi.

Biz, müdüre hanımla, sınıfa haber vermeden, baskın şeklinde nerdeyse.. girdik.
Çocuklar doğru düzgün, hepsi masa etrafında, el sanatları faaliyeti yapıyorlardı. Bişeyler yapıştırıyorlar falan.
Birbirinden bağımsız, ortalıkta avare dolanan, dağınık saçmalayan çocuk topluluğu değildi yani. Hepsi de hallerinden memnun görünüyordu.
Öğretmen, gayet ilgiliydi çocuklarla, ses tonu şahaneydi.
Sadece stajyer öğretmenlerin, yaşları oldukça küçük göründü gözüme. Lise mezunuymuşlar yanılmıyorsam... bi tek bu konu beni tedirgin etti. Ama öğretmen ve sınıf annesi hanım, zaten ortama gayet hakimdiler, stajyerlere pek bi sorumluluk verilmiş gibi görünmüyordu.

Yemekhane, 2 aşçılı bir ortam. mutfak kısmı temiz görünüyordu. paslanmaz çelik dekore edilmiş, tertemiz gibi geldi gözüme. Tencereler falan pırıl pırıl parlıyordu açıkçası.
yemek yapma faaliyeti vardı ben gittiğimde. Meşguldü aşçı teyzeler.

Yemekhanede 40 tane lavabo vardı. tam 40 tane. minik lavabolar. yemek öncesi ve sonrası eller yıkanıyormuş orda. birsürü sıvı sabun şişesi, kurulama için kağıt havlular falan..
Birsürü masa.. birsürü sandalye.
yemek saati, tüm çocuklar için aynıymış. Tüm gruplar aynı anda yiyip içiyormuş.
Beni bu endişelendirdi sadece. Büyük çocukların arasında, küçükler eziliyor mudur acaba diye.. itiş kakış olur mu....
tabi her grup ayrı masada yiyormuş. herkesin yerleri belliymiş..
ama neticede hesi aynı yemekhanede yani. bi bu konuya takıldı kafam.

Soyunma odaları sınıfların dışında. Her çocuğun askılı oturma yeri var. isimleri yazılı. Gweliyorlar okula, soyunuyorlar, çantalarını asıyorlar ve sınıflarına götürülüyorlarmış. Çıkışta da sınıf anneleri iyne yardımcı oluyormuş, hazırlanıp çıkıyormuşlar.

Okulda, hemşire var. hemşire odası var. çok tatlı bir hemşire teyze var. acil durumlarda mdehale etmek içinmiş... Çok hoşuma gitti.

Sınıflarda kamera yok. Ama camlardan izlenebiliyor içerisi. İçeriden görünmüyor izlendiği. Çocuk veliyi görmeden, veli izleyebiliyor yani sınıfı.
Diğer mekanlarda, yemekhanede falan yani.. kameralar var ve bilgisayardan izlenebiliyormuş.
İzleme konusundan bahsedince, müdüre hanımın yüz ifadesi değişti tabi. Ama buna takılmadım açıkçası, normaldir. Rahatsız olacaklardır muhakkak. Ama biz de oraya çanta emanet etmiyoruz, çocuğumuzu emanet ediyoruz. elbette izleyip gözlemek hakkımız, bi sorun çıkartırlar mı bilemiyorum tabi.

Müdüre hanımın sıcaklığı, hoş sohbeti, açık sözlülüğü hoşuma gitti.

Lütfen bildiğiniz, duyduğunuz, tecrübeniz falan varsa... NİLVAK hakkında.... paylaşır mısınız teyzoşlar? Lütfen...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…