Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

yazık, kıyamam ben ona yaa...
allahım kimseye yavrusunun sağlık sıkıntılarını yaşatmasın allahım.
bi üşütüp burnu akınca, gece uykusuz başında dikiliyoruz. terlediyse çözüm buluyoruz, duruma göre şurup veriyoruz.. gece boyu nöbette geçiriyoruz.
allahım göstermesin, çok zor.. engelli bi durum.
adı üstünde, engelli... yavrum benim, hayatta her şey engel, onun için.. hayatını sürdürebilmesi için, her şey engel...
allahım ailesine yardımcı olsun inşallah.

bizim de bi akrabamızda var bi problem. hastalığın adını şu anda hatırlayamadım. ama 'algı depolama' sorunu gibi bişey. şimdi öğrendiği herhangi bişeyi, birkaç saniye sonra unutuyor. hiçbir şey öğrenemiyor. sadece doğal refleks şeklindeki olayları başarabiliyor. yürümek, yemek yemek, uyumak gibi şeyleri... konuşamıyor, iletişim kurmak için gözgöze gelmiyor, iki küp oyuncağı bile üst üste koyamıyor hala.. şimdi 3,5 yaşında yanılmıyorsam.
şurda, ''bu bi kalem'' diye öğretiyorsunuz. dön arkanı, aynı kalemi bana ver.... dediğinizde.. kesinlikle dediğinizi yapamıyor. çünkü algıladığı şeyi, beyni biriktirip ilgi bağlantı kurup uygulayamıyor.
O da Yiğitalp'e gidiyordu bi süre öncesine kadar. iletişim kuramadığı için, oldukça saldırgandı tabiki. bisürü çocuğa zarar vermiş, kendisi de zarar görmüş.
Şimdi istanbulda bi klinik bulmuşlar, özel eğitim veren bi klinikmiş. orda yaşamaya başladılar ailece, tedavisi inanılmaz masraflı. 2 ayda 3 ev parası yediler, diyordu anneannesi...
allahım yardımcı olsun bu durumlarda olan ailelere.... bizleri de sınamasın aynı durumlarla.

FAMILY; oldukça haklısın arkadaşım. Bu duruma bi çözüm bulunması lazım.
Ya annesi ile birlikte olacak o sınıfta.. ki, bu da sorun aslında. anne gören diğer çocuklar da annelerini isterler muhakkak.
Ya da, sadece onunla ilgilenecek olan bi öğretmen tayin edilecek. sınıfta sadece onu kontrol edecek bi zahmet. Hem kendisi hem diğer çocukların zarar görmemesi için, bu bi çözümdür bence.
Bunu okular nasıl hesaplayamıyorlar, nasıl sorun oluşturacak şekilde organize ediyorlar bu durumu, ben anlayamıyorum valla.
Çocuklarımızın özgüveni zedelensin diye göndermiyoruz. Hasar alıp gelsinler diye de göndermiyoruz.
Ama çocuk hepsi, oluyor tabi arada.. birbirini itiveriyorlar. Birbirlerine vuruveriyorlar... öğretmen de farkedemeyebiliyor. bunları anlamak mümkün ama... göre göre, bile bile bu duruma yol açan o kurumu da cezalandırmak lazım veliler olarak.

Ben bir de, başka bişeye dikkat ettim. şok oldum.
Geçen sabah okula gittik, saygınket'e...
bir veli daha bırakıyordu kızını. ben bırakıp gitmediğim ve okulun içine kadar kızımla girdiğim için.. kadının çocuğu ile olan diyaloğunu tam tekmil duydum, şok geçirdim.
Aynen şöyle dedi: ''' Annecim, oyuncağını elinden alan çocuklara vuracaksın, canını acıtan olursa sakın ağlama, patlat bi tane kafasına, onun da canı acısın. sen ağlama, o ağlasın. tekme at gerekirse, vur patlat suratına... tamam mı annecim. ağlamak yok, ağlatmak var kızım!''''
döndüm bi baktım kadına. gayet de aklı selim bi görüntüsü vardı.
Tutamadım kendimi; ''hanımefendi, kızınıza neler öğütlediğinizi istemeden duydum, üzüldüm. Anlamaya çalışıyorum ama anlayamadım açıkçası. Nasıl bir eğitimdir bu, vur-kır-parçala diyorsunuzu kızınıza. Bu çocuklar, ilerde sizi de vurup-kırıp-parçalayabilirler'' dedim ve yürüdüm içeri gittim...
İnanamadım.

Biz evimizde, Begüm bizlere falan yanlışlıkla elini kaldırırsa, vurursa, kızıyoruz. aman kızım diyoruz, kimseye vurulmaz. sana birisi vurursa yanlışlıkla, sen onu uyar. arkadaşım vurulmaz, canımız acır.. diye söyle. git öp, ona öpmeyi öğret... diyoruz.
başkaları vurmaya örgütlüyor çocuklarını.
napmalıyız? ben çözemedim açıkçası?
var mı bi fikri olan?

aklınca çocuğa ezilmemeği öğretiyor
ben de mert eren bize vurduğu zaman hayır vurma güzel güzel oyna elinden alırsa söyle önce ben oynuyordum de diye çünkü elinden oyuncağı alınsın istemem oğlum da kimsenin oyuncağını almasın izin alınarak paylaşak oynasın

aslında böyle olmalı tabi.
ama pratikte maalesef, genelde mümkün olamıyor bizim için.
begüm, genelde, oyuncağı alınan çocuk oluyor.
çünkü birileri gelip, ya çekip alıyor, ya vurup alıyor, ya itip alıyor..
kızım, bunların yanlış olduğunu biliyor, vumuyor, itmiyor. bunların yerine ağlayıp, benden çözüm üretmemi bekliyor.
işte buna deli oluyorum aslında :)

vurmanın, acıtmanın ne kadar yanlış olduğunu öğrettik hep bu vakte kadar biz. kendimizce doğru yaptık.
ama doğru muydu, şimdilerde tereddütteyim açıkçası.
çünkü başka çocuklar bunları yaparak, yenmeyi öğreniyorlar. benimki, yenilen oluyor bu durumda tabi.
üzülüyorum.

olsun annecim, yanlış olduğunu söyle, vurursa sen de vurma, öpmeyi öğret arkadaşlarına ... falan diyorum hala.
ama pes edip, 'sen de vur kızım' demek üzereyim açıkçası sanırım.
çünkü çok sinirlerim bozuluyor.
bi çocukla biraraya gelince, hep mızmızlanan, hep ağlayan benimki olunca, üzülüyorum. yoruluyorum çok.

bilemiyorum. ne yapmak lazım bilemiyorum.
itilip kakılmasını da istemiyorum, itip kakmasını da istemiyorum.
nasıl yapmalı da, ortasını bulmalı bilemiyorum.
çok zor valla ya... :)

slm kızlar yeni katıldım aranıza 8 kasım 2010 doğumlu kızım var..Annem bakıyordu oda yurtdışına gideceği için kreşe başladım 2. haftamızdayız ama her sabah ağlayarak gidiyor kızım bi alışma dönemini atlatsaydık oooof oooooooof ne zormuş

peki, gidince orada mutlu mu kızınız?
mutlu olup olmadığını, ortamı konrol ediyor musunuz?

sadece evde ağlayıp zırlayıp, ana babayı pes ettirme mücadelesi mi acaba?
yoksa, hakkatten gitmek istemeyeceği bi durum var mı?

ağlaması bittikten sonra yukarıya çıkıp bakıyorum o beni görmüyor ama suratı biraz asık oluyordu geçen hafta ama akşam alırken keyifli geliyor yanıma... ağlama döneminin 1-2 hafta devam edeceğini söylediler bakalım(

çok üzüldüm çocuk için. ama ne yazık ki diğer çocukları da düşünmek zorundalar mesela bir şey olsa çocuk alkışlasa bunlar birden saldırma tepkisi verebiliyor annenin hep yanında olması lazım. Allah ona yardım etsin.

ne yazık ki bizim Elvin'de de hiç alışık olmadığımız bir vurma tepkisi gelişti. biz gece gündüz mücadele ediyoruz. yapdıktan sonra hemen üzülüyor özür diliyor sarılıyor ama ben çok korkuyorum. böyle dengesizler de terörist gibi yetiştirip aklı sıra ezdirmeyecek çocuğunu.

canım önemli olan günü nasıl geçirdiği. kapıda bizimki 1 ay oldu neredeyse hala ağlıyor ama gün çinde bir sorun yok konuşması, algısı gelişti. şu an gidişatından çok memnunum.

mert erenin elinden alınınca ben de alan çocuktan alıyorum diyorum ki canım ilk o oynuyordu oynasın sen başka oyuncakla oyna sonra o verir diyorum oğluma da yapıyorum başkasını elinden alırsa alıyorum elinden hayır önce o çocuk oynuyordu sıranı bekle sen başka oyuncakla oyna sonra sana verir diyorum
sen de bunu yap mesela mert eren artık diyor önce ben aldım diye
eşim de senin yaptığın gibi yapıyordu hatta kendisi alıyordu eşime de dedim neden alıyorsun elinden sonuçta mert önce aldı alışırsa elinden alınmasına eşyasına sahip çıkmaz ddedim haklısın dedi şimdi benim gib yapıyor

arkadaşlar ben de oğlumu kreşe vermek istiyorum 2010 doğumlu
çalışıyorum zaten annem bakıyor doğduğundan beri oğluma da yazık aslında çok küçük ama anneme de kıyamıyorum
50 yaşına geldi hala çocuk bakıyor hayatını kısıtlıyor
ayrıca oğlum 27 aylık olmasına rağmen tek tük basit kelimelerle konuşuyor
zeka olarak süper her dediğimizi anlıyor el koordinasyonu çok iyi hızlı öğreniyor ama cümle kurmuyor mesela ihtiyaç duymuyor
sizce ne yapayım biraz daha annem mi baksa..

yarım gün gönder konuşması da hızlanır bence annen de nefes alır bu sayede oğlun da yaşıtlarıyla oynar

yarım gün gönder konuşması da hızlanır bence annen de nefes alır bu sayede oğlun da yaşıtlarıyla oynar

çok teşekkürler aslında ben de böyle düşünüyorum
3 yaşına kadar yarım gün gitsin sonra tam gün gönderirim diyorum
çalışırken çocuk büyütmek ne zormuş ((

hem de nasıllll çok zor ben seneye yollayacağım bu ilde yeniyim nereye yollasam bilemiyorum çevreyi tanıyayım yollayacam artık sıkıldı çocuk da

bıraz okudum valla mesleklerınızı bılmıyorum ama ne kadar detaycı annelr var ben kendımı detaycı sanırken

bulundugum ılcede 2 özel 2 yarı özel kres var

1 özel 1 de yarı özleı gezdım yarı özele karar verdım

daha önce arastırmıstım tabı arkadslardan tecrubelerınden yarralanmıstım

okulumz anaokulu alarak ınsa edılmiş.

kıızmı yazdan berı motıve edıyordum zaten motıvasyon tamdı yanı( senı sırınbır okula götürcegım hersey var x gelsın dedıler cok eglencez dedıler parkı var oyun salonu var- öğretmenın senı beklemıs sen gelmeyınce merak etmıs sende merak edıyormuusn gıbı gıbı ... hatta kıızm yazın arabayla bıyere gıderken annen artık benım kresıme gıdıcezmı dıyordu bende acıklama yapıyorudm

öğretmeni keşke o olsa dedıgım bayan oldu ( hep yarım gun buyuk gruplarııı alıyor duymustum bu sene tam gun 3 yası almıs- yuksek lısans yapan sevımlı bırı kıızm sevdı)

kıızmla hıc sorun yasamdık cok sukur

alısma haftasında annem geldı yanımzda kaldı

bırgun cok ısteklı gıttık kapıda yuuzu dustu moralı sıfırladı nedenı aglayan bır cocuk yuuzndendı .

Bu sana vurana sende vur, ağlama ağlat telkinleri hakkında benim de çelişkili düşüncelerim var..

aklı selim ve medeni bir yaklaşımla bende ilk başlarda sakince davranması ve elinden bir şey alındığı zaman önce kibaraca geri istemesini vermezse gidip başka bir oyuncakla oynamasını isterdim,kavga edilmez, bağırılmaz, vurulmaz derdim....Hatta Üstün Dökmenin eğitimlerinde sık sık örneklediği durumu yapardım.Bir yeremi çarptı "ah masaya yaramaz masa ah sana" demek yerine "dikkat etseydin çarpmazdın bebeğim" derdim..Ta ki çocuğumun çocuk gibi değil de yetişkin gibi davrandığını hatta hassaslaşıp insan tavırlarını sorgulamaya başladığını görene kadar...3 yaşında insan analizi yapmaya ve hatta çocuklara hal ve gidiş dersleri vermeye başlamak üzereyken kestim bu yapıcı tavsiyerleri...Pasifleşmeye ve çelişkiye düşmeye başlamıştı zira..Artık ne y alan söyleyeyim bende diyorum biri seni iterse kalk yerinden sende onu it biri oyuncağını zorla alırsa pes etme git elinden al diyorum...ama tabi bu tavırları etki-tepki bakımından yapması gerektiğini, birilerini sebepsiz üzmenin iyi oolmadığını da anlatarak..Hayat böyle malesef...

valla zor
ezilen elinden oyuncağı alınan eşyasına sahip çıkmayan bir çocuk olsun istemiyorum

Bende oğlumu yazın yaz okuluna gönderdim 1 ay ama ardından 2 ay hasta oldu.El ayak ağız sendromuna yakalandı.Kreşten bulaşmış olabileceğini söyledi doktor. ve 2 aydır yeni kendini topladı oğlum.Okulda huyu çok değişti herşeye ağlayan bağıran bir çocuk oldu.Ayrıca herhün aç ve uykusuz geliyordu ve akşamları çok eziyet ediyordu.Benim oğlum 38 aylık aslında kreşe göndermeyi istiyorum ama bu yeme ve uyku yüüznden çok sıkıntı çektik.Zayıfladı okula gittiği süre içinde.Normalde iştahlı herşeyi yiyen bir çocuk.Ama okuldan hiçbişey yememiş gibi aç geliyordu.1 saat uyuyordu ve yetmediği içinde huysuzlanıyordu.Şimdi yılbaşından sonra yarım gün özel bir kreşe göndermeyi deneyeceğim.En azından öğlen gelir evde uyur istediği kadar.Aç gelsede bişeyler yer yatar diye düşünüyorum.Ne dersiniz?Kreştekilerle görüştüğümdede tam gün göndermem konusunda ısrar ediyorlar.Ama biz tam günde bayağı sıkıntı çektik.BU sene yarım gün seneyede tam gün göndereyim diye düşünüyorum..
Merak ettiğim yeme ve uyku konusu.Sizin çocuklarınızda durum nedir?

eğer tüm gün çalışıyorsan ve bakacak kimse yoksa ver yoksa yarım gün yeter bence

kızın şimdi kreşe başlamıştır
benim oğlumda 31 aylık bende çok kararsızım kreşe göndermeyi planlıyorm(tabi kontenjanda yer varsa)
küçükmü değilmi nasıl olur
siz nasıl memnunmusunuz
kızınız zorluk yaşadımı

yarım gün olsun gönder benim kızımın konuşması 1 ayda çok gelişti. aynen seninki gibi cümle kurmaya ihtiyaç duymuyordu çünkü biz ıhh dese anlıyorduk evde.

evet canım neredeyse 1 ay oldu şimdilik menunum özellikle yeni bir şeyler yediğinde ve öğrendiğinde çok mutlu oluyorum. hala kapıda ağlıyor ama normal buluyorum çünkü tüm sınıf ağlıyor.içeride çok mutlu gittiğimde çok mutlu buluyorum ben evde sütü ağzına sürdüremedim yoğurt desen öyle kreşte yiyormuş. şimdi tek korkum hastalık.

arkadaşlar ben bu oyuncak paylaşma işinde kızıma şimdiye kadar hiç müdahale etmedim. kendi sorununu çözmeyi öğrendi karşı taraf çok ileri giderse kafasına bowling kukası geçirmeyi deneyecek kadar da dişli :) öğretmeni de kendini asla ezdirmiyor diyor. sadece sıra bekleme kavramını öğrettim özellikle şimdi hiç gözüm arkada değil.

bende öyle düşünüyorm
belki bazı kötü huylarını bırakır
benim oğlumda oyuncak paylaşmasını bilmiyor
çocuklarla oynamasını bilmiyor
sabahdan akşama kadar evde tekiz
belki kreşe gönderirsem bu huylarını bırakır ve oyun oynamasını öğrenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…