Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

valla benim sadece 1 haftalık bi tecrübem oldu, hepsi bu.
belki sabredilirse, geçecekti.
ama ilk 2-3 gün çok iyi olmasına rağmen, sonraki 3 gün berbattı.
1 hafta, içime sindiremediğim (ama pek çok kişiden çok iyi olduğuna dair referanslar aldığımız) bir özel okula devam ettik.

ilk günden, vazgeçmiştim aslında.
1 haftadır gelen ve hala alışamamış, sabahtan itibaren sesi kısılana kadar ağlayan bir çocukla hiç alakadar olmadıklarını, nasılsa alışacak şeklindeki yaklaşımlarını gördüğüm anda, vazgeçmiştim o okuldan.
ama işte, bi denemek istedim, kızıma da, okula da, kendime de bi şans vermek istedim.
saçma sapan şeyler yaadık o 1 hafta içinde.

ağlayan çocuk, üzgündür. ağlaya ağlaya alışır, ne demektirki? bunlar daha minicik insanlar. anne kucağından çıkıp, oraya gidiyorlar. azıcık ilgi, şefkat bekliyorlar. anneyi özlüyorlar. anneyle olmak istiyorlar. doğal olarak ağlıyorlar.
alışacak nasılsa diye, o kadar çocukta depresyonlara yol açmayı, ben çok gereksiz buluyorum. kendi adıma konuşuyorum elbette.

ben de bunu yaptım loveli.
birkaç ay evvel kestim. bu tepkiyi vere vere, ''annem alır nasılsa onun elinden, bana geri verir'' şeklinde bi beklenti geliştirdi kızım.
benimki alsa elinden bi çocuğun, gidip, ''vermek lazım annecim, ilk o oynuyordu. izin almadın. geri verelim. sonra sıra sana gelince alırsın'' diyordum.
birisi benimkinin elinden alınca, kibarca elinden alıyordum, ''ilk begüm oynuyordu teyzecim, sıranın sana gelmesini bekle ve izin al lütfen'' diyordum.
ama bu durum, kızımda alışkanlık yaptı. hep benden bekler hale geldi. mızmızlıklar da arkasından başladı.
şimdi hiç karışmıyorum kendimce, öyle bekliyorum. çok üzülüyorum ben valla ya...
off offf

bence, konuşma zamanı gelmiş artık. rahata alışmış minnoş :) anneanne hep anlamış isteklerini, hiç anlatma gayretine girmemiş oğlunuz.
anneanneyi bi uyarıp, aslında yoluna koyabilir misiniz acaba konuyu?
her istediğini anlamasın oğlunuzun, minnoş kendisi mecburen ifade etmeye çalışsın kendisini.

benim kızım 23 aylıkken, sadece BABA diyordu. başka kelimemiz yoktu. her şeyi IHH IHH falan gibi anlatıyordu, biz de anlıyorduk.
25. ayımızda tesadüfen doktorumuzla karşılaştık biyerde. Doktorumuz önerdi bunu. Her şeyini anlamayın, kendisini zorlasın biraz, dedi.
bu yolla çözdük meseleyi.
çok üzülüyordum, konuşmayacak bu çocuk diye.
şimdi 32 aylık Begüm. Benden daha iyi cümle kuruyor diyebilirim. Bazen beni düzeltiyor hatta :)))
Çok konuştuk. ben zaten çok konuşuyordum kızımla doğduğundan beri, ama onu dinlemiyormuşum meğer.. bunu farkettim. kendisini anlatmaya ve dinletmeye zorladım, etraftan da bunu rica ettim. 3-4 ayda hallettik konuşma sorunumuzu.

O küçük kafalar, acayip bi kayıt cihazı aslında. İnanılmaz biriktiriyorlar. Bi konuşmaya başlayınca, söylediği kelimelere, siz bile şaşıracaksınız.
Bi sabah gelip, ''annecim, gözünün feri kaçmış, hasta mısın;? sana ıhlamur demliyim mi?'' dediğinde, şoklara girmeyin :)))

Canım, kreşlerde yemek-içmek beklemenin, manasız olduğunu keşfettim ben.
Orda, onca çocukla, kimse evdeki gibi birebir/nazlaya nazlaya ilgilenmiyor.
bir kaşık yediği zaman, yedi kabul ediliyor. ara öğün falan imkansız zaten.
kreşe giderken, yediğine içtiğine takılmamak lazım. bunu kabul edicez.
Benim kreşe gönderirken, dikkat edeceğim şeyler çok değişti mesela.
Yemek içmek, mönüler falan filan.. hiç umrumda değil. zaten yedirilmeyecek, zaten uğraşan olmayacak. eskaza yerse iki yudum bişeyler, yanına kar kalacak :)
temizliğe, hijyene, çocuklara uygun dekore edilmiş olup olmadığına, özellikle kreş için özel inşa edilip edilmediğine, tuvaletlere, öğretmenlerin özenine, yönetimin rahatlığına bakmak lazım. ben böyle düşünüyorum.

ah keşke... keşke....
ne mutlu size.
ben bi türlü çözemedim.
şu kendini ezdirmemeyi bi becerebilsek.... gerisini dert etmicem gibi aslında.

27 aylik bir oglum var..kendim bakiyorum..etrafimizda yasina uygun kimse yok ve oglum cok yanliz buyuyor..bu yuzden oumuzde ki ay haftada 3 tam gun krese vermeyi dusunuyorum..Fakat uyku ve yeme konusunda karar veremiyorum..yani nasil olucak yeterinde yiyebilecek mi..uyku saati sadece 1 saatmis ve benim oglum gec dalan bir cocuk bu nasil olucak..sonra diyorum haftada 3guncuk gidecek diger gunler toparlarim...cocugu bu yasta krese giden annelerden yardim almak istiyorum..simdiden tesekkur ederim

Merhabalar arkadaşlar benimde temmuz 2010 doğumlu bir oğlum var yaklaşık 2 haftadır haftada 5 gün yarım gün şeklinde kreşe gidiyor ben kendim çalışmıyorum ama oğlumun bütün gün evde tv karşısında vakit geçirmesinede dayanamıyordum.Etrafta oğlumun oynayabileceği yaşıtı kimse yok ne kadar onunla vakit geçirmeye çalışsamda sonuçta evin yemeği temizliği işi derken çocuk hep tv başında yada tek başına kalıyor enerjisini atamadığı içinde hırçınlaşıyordu ve bir kaç kelime hariç konuşmuyordu(fiziksel yada zihinsel bir sorunu yok herşeyi süper anlıyor ) bütün bunlardan dolayı kreşe göndermeye karar verdik ve iyikide gönderdik oğlum orda çok mutlu arkadaşlarını öğretmenini çok seviyor (ama sabahları o oyuna dalana kadar orada duruyorum tabi:)..) Bende okuldan ve öğretmeninden çok memnunum inşallah bu şekilde devam eder şimdiden oğlumda konuşma bakımından ilerlemeler olmaya başladı bana anne demiyordu anne demeye başladı mesela enerjisinide atıyor okulda bende o gelene kadar işlerimi halledip ayaklarımı uzatabiliyorum eğer güvenilir güzel bir kurum bulursanız ve çocuğunuzda orada mutluysa kreş gerçekten çok faydalı

Son düzenleme:

canım eğer güvendiğin bir kurum bulduysan birkaç gün aç ya da uykusuz kalmasında sakınca yok. sonunda yeme ve uyuma alışkanlıkları gelişiyor benim kızım mantı bile yedi ki yeme sorunumuz öğretmeni bile çileden çıkaracak kadar kronik. uyuma konusunda aslında şimdiye kadar alışmalıydı okulun faydası mutlaka olur. bizimkiler 12.30 da yatıyorlar 13.00'a doğru uykuya eçiyorlar 15.00 gibi kalkıyorlar iyi öğren saatleri. evde biz biraz fazla şımartıyoruz bence okulda disipline giriyorlar ben okulda verilen kuralları mutlaka evde de devam ettiriyorum şimdiden oyuncak toplama, ayakkabıyı yerine koyma ve uyuma konusunda mesafe kaydettim. ama kurum çok önemli.

aslında erken değil bence. uzmanlar da 24 ay ve sonrasında, çocuğun ev ve anne bağımlılığından çıkmasını öneriyorlar.
ama uygulamada zor olabiliyor işte bazen.

öncelikle, önceliğinizin ne olduğuna karar vermeniz lazım, bir anne olarak önceliğinizi belirleyeceksiniz.
yemek-içmek mi önemli, bunlarla mı ilgilenilmesini istiyoruz? çocuğumuzun yemek yemesi elbette çok önemli ama, önceliğimiz bu mu diye bakıcaz.
yoksa önceliğimiz, sosyalleşmesi mi? arkadaşlarının olması-anneden bağımsız hareket etme kabiliyeti kazanması mı?

bunlara karar verince, ikincil öncelik olanı kafamızda bastırıp, ilk önceliğimizin üstüne gidebileceğiz sanırım.
ben böyle çözdüm bu konuyu açıkçası :))

bir de, tam gün gitmesine, illa orda uyumasına gerek yok bence, henüz erken de.
yarım gün giderse sizin minnoş, orda kahvaltısını yapar. en azından, evdeki gibi 1 saatte kahvaltı yapılamayacağını, yarım saatte yiyip bitirmesi gerektiğini öğrenir bir süre sonra. yemezse o kahvaltıyı, öğlene kadar aç kalacağını keşfeder ve kahvaltıyı yeme gayreti gösterir.
sonra oyun oynar, faaliyet yapar. yorulur muhtemelen biraz. öğlen yemeğini yer orda. yine aynı şekilde, belli bir süre içinde yemek zorunda olduğunu öğrenir heralde. sonra eve gelip uykusunu uyur.

ben böyle düşündüm açıkçası... böyle uygulamaya çalıştım. ama uygulayamadım maalesef.
sözde kolay, uygulamak zor oldu.
gitti kızım, 1 hafta gittik kreşe. sabah kahvaltısı yok denecek gibiydi bizim gittiğimiz okulda. zaten yemeyen çocuk, zorla tıkıştırdığım çocuk, orda hepten yemedi.
öğlene kadar aç kaldı. öğlende yine yemedi. sulu sulu yemekler vardı 1 hafta boyunca. çocuk kendisi yesin diye bekleniyor orda, döke saça yemedi yani neticede.
eve geldik, hiç yorulmamış kızım. sınıfta oturup durdular çünkü (kameradan izledim). normalde evdeyken, sabahtan parka çıkarız biz, evde yoruluruz oynarken falan... saat 13:00 gibi sızardı resmen begüm.
okul süresince, saat 15:00 gibi zorla uyuttum.
eve gelince kreşten, zil zurna aç tabi begüm, neye saldıracağını şaşırdı. gözlerim yaşarıyordu 1 hafta boyunca. meyve mi yesin, yemek mi yesin, süt mü içsin.. çocuk şaşırıyordu.
''çorba da ver anne, süt de içicem anne, üzüm de verebilir misin bana anne?'' şeklindeydik eve gelir gelmez...

neyse.. siz ne demişsiniz :) ben neler anlatmışım.. :))))
ay içim çok dolu, kararsızlıklarla dolu kafam... çözümleyemiyorum ne yapmam gerektğini ben de velhasıl :))))

vallahi bravo size.
keşke ben de bulsam o tip bi kreş.. gözü kapalı bırakabilsem.. güvenebilsem.. ah keşke keşke....

Biz de 1 ayı tamamladık.su an daha iyi gidiyoruz. 1 haftagitmicem diye epey ağladı ama artık gitmesi gerektiğini anladı.ogretmenini çok seviyor. Biz de bundan dolayı çok mutluyuz.cunku bizim önceliğimiz okulda mutlu olmasıydı.sukurler olsun ki su an mutlu görünüyor.

Yemek konusunda zaten çok sorun yaşıyorduk evdeyken.ama bunda biz suçlumuz. Anneanemiz babaanemiz ve hatta biz hep yesin diye pesinde koştuk.o da hep bunu bekler oldu.simdi çok düzelmese de biraz daha iyiye gidiyor gibi.

Uyku konusunda ise baslarda daha sabahtan uyumayacagim diyordu.Bazen uyumuyordu da.ama simdi uykusu da düzene girdi.

Her şey su an dört dörtlük olmasa da genel olarak memnunuz kresimizden.terlediginde ustu cok duzenli değiştirilmiyor.ben de sık sık hatırlatıyorum.

ne güzel, ne mutlu.
inşallah memnuniyetiniz hep böyle devam eder. minnoş da mutu olur.

Selam arkadaşlar benim oğlum 37 aylık 10gündür özel bi kreşe başladı. Güzel gidiyo sabahları okula gidiyorum ben diye eve de çok yakın yol yormuyo çocuğu fiyatıda tam gün 400 liraya anlaştım ama işte kreş pek içime sinmiyor. Çocuk boyu klozet yok mesela. Sabah bıraktığımda da bi çocuğun ayağında ayakkabı yoktu uyardım gözden kaçmış dedi öğretmeni. Sizinde bu tarz şikayetleriniz var mı yardımcı olur musunuz bana

vallahi bravo size.
keşke ben de bulsam o tip bi kreş.. gözü kapalı bırakabilsem.. güvenebilsem.. ah keşke keşke....

inşallah canım sen de bulacaksın içine sinen bir yer ...

canım her kreşte ufak tefek eksiklikler olur. bizim kreştekiler şöyle demilerdi: "biz sıfır hata için çalışıyoruz ama hatalı olduğumuz durumlar olabilir. lütfen karşılıklı konuşarak halledelim" sen de gözlemlemeye devam et. çocuk boyu klozet önemli aslında :44:

tabiki canım kesinlikle evdeki kadar özenli bakılması zaten beklenemez. aMA şunu söyleyebilirim babaanne ile büyüdü tv karşısında gelişimi geriydi biraz konuşma ve el becerileri açısından. Bide üstüne kardeş geldi 10 günde belirgin fark var. Bi de şu evdeki anarşi durumunu çözebilseydim beni görünce bambaşka bi çocuk oluyo
Ama işte insan çocuğu söz konusu olunca ister istemez ince eleyip sık dokumak zorunda kalıyor ufak şeyşeri bile takıyor kafaya ( ki pek ufak sayılmaz klozet olayı büyük eksiklik :44:)

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim cerenora..oglumun gitmesini istedigim kurum evime ve esimin is yeri cok yakin..ve tanidigimiz bir arkadasimziin ogluda uzun zamandir gidiyor..uyku saatlerinden eminim cunku gorusmeye gittigimde oncelikle uyku saatini sordum..bana 1 saat oldugunu soyledir..ne yarim saat olur ne de 1,5 dediler tam 1 saat..bende oglen uykusuna kiyamadigimdan yazdirmamistim ozamanlar..evime yakin bir kres daha var sanirim onunlada gorusmeliyim her kurumun uyku saati farkli demekki

Sizede cok tesekkur ederim YALEL kusura bakmayin mesajinizi alintiliyamadim..

Iste bende bu konuda karar veremiyorum..yani oglumun yeme-icmesi benim icin cok onemli..ama artik parkta bi cocukla karsilastiginda nasil davranmasi gerektiginide ogrensin istiyorum uff karar vermek cok zor

Ben ilk kres gorusmemi oglum 2.yasini doldurur doldurmaz yaptim..ve ozamki dusuncem yarim gundu..fakat bana soyle denildi..yarim gunun 24 aydan sonra verimli olmadigi sadece kahvalti el yuz yikama vs.kismina katilabilecegini tam oyn zamani oglumu almak zorunda kalacagimi ve bunu cocugun gelisimine bir katkisi olmayacagi...yani dusunuyorumda zaten tam oyun zamani oglumu ordan aglaya aglaya eve getirirsem hicbir yarari olmaz gibi geliyor..bende ozaman yemek ve uyku yuzunden erteleme karari almistim..dusuncem seneye vermekti ama parkta bile oglum cocuklarla nasil oynanacagini bilmiyor..onlarin oyunlarini bozup cocuklar kizdiklarinda oyle mutlu oluyoki onu oyun saniyo..yada biri ona vurup canini yaktiginda yine gulup oyun oynaniyo saniyor..yani ben bunlar ogretmekte yetersiz kaliyorum artik..cunku cocuklarla bizzat bir arada olup ogrenmeli..

Sonuc olarak bende sizin gibi arada ve karsiz kaldim sanirim:44: ekim ayi basinda gondermeyi istiyorum onumdeki 3-5 gun icinde karar vermeliyim

canım sabahtan yarım gün gönderirsen haklılar ama uyku saatinden sonra akşama kadar götürürsen bence istediği kadar oynayabilir. bizimkiler gerçi 3 te kalkıyorlar. 3 ten 6.30 a kadar orada kalır arada ilkindi kahvaltısına katılır.

Kızlar bende kızımı Allah nasip ederse pazartesi günü anaokuluna yazıdırıcam.Kızım 37 aylık.Kreş değil bulunduğumuz ilde her ilçeye anaokulu açıldı.Fiyat olarakda uygun ben tam günlüğüne yazdırmak istiyorum.Okulda anaokulların da nasılsa burda da aynı düzen var.Kızım da gitmek için çok hevesleniyor.İnşallah olumlu olur bu girişimimiz.

bugün 3. haftamızın son günü oğlum hergün evde hazırlanmaya başladığımızdan itibaren ağlamaya başlıyor BEN KORKUYORUM BENİ BIRAKMA BAHÇEDE BEKLE EVE GİTME falan çizgi filme kıyamıyor oyuncaklarına kıyamıyor onları bırakmak istemiyor herhalde bilmiyorum birde birkaç öğrenci yüzünden sınıfın kapısını kapatamıyorlar onların velisi hL sınıf kapısının önündeler onlardamı etkiliyor oğlumu bilmiyorum ama eve gelince çok mutlu onu yaptık bunu yaptık anlatıyor öğretmencilik oynamaya bile başladı biraz sonra hazırlanmaya başlıcaz ve oğlum ağlamay başlayacak gitmek istemiyorum hergün aynı stres oda strese giriyor farkındayım ne yPMlıyım bukadar yol katettim

aynı sıkıntıyı bizde 2 haftadır yaşıyoruz ilk hafta hiç sorun yoktu, geçen hafta sorunlu bir öğrenci bir kaç öğrenciyi sevmek isterken yüzlerini tırmalamış oğlumunda üstüne falan yürümüş sevmek istemiş bundan korktu geçen hafta çok sıkıntı yaşadık bu hafta pazartesi salı çarşamba iyiydi dün ve bugün gözünü açınca başlıyor okula gitmek istemiyorum lütfen gönderme demeye ( servisede binmek istemiyor dün ben, bugün babası götürdü ve ağlamaktan mahfoluyor bırakırken ( pazartesi çocuk psikoloğuna gidip görüşeceğiz ne yapmamız gerekiyor die

oglum kreşe başladı başlayalı hep hasta bu gun artık kreşe yollamadım(((

Evet canım ya bunu çok duyuyorum.Kreş ortamında devamlı çocuklardan hastalıklar birbirine geçiyormuş.Çocuklarımızı nasıl koruyacağız???

bilemıyorum kı canım.oglumun ıcı dışı ilac oldu yaaa..nasıl öksürüyor(((
senede bır kere anca hasta olurdu şimdi 1aydır hASTA YAVRUMM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…