- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
bugün 3. haftamızın son günü oğlum hergün evde hazırlanmaya başladığımızdan itibaren ağlamaya başlıyor BEN KORKUYORUM BENİ BIRAKMA BAHÇEDE BEKLE EVE GİTME falan çizgi filme kıyamıyor oyuncaklarına kıyamıyor onları bırakmak istemiyor herhalde bilmiyorum birde birkaç öğrenci yüzünden sınıfın kapısını kapatamıyorlar onların velisi hL sınıf kapısının önündeler onlardamı etkiliyor oğlumu bilmiyorum ama eve gelince çok mutlu onu yaptık bunu yaptık anlatıyor öğretmencilik oynamaya bile başladı biraz sonra hazırlanmaya başlıcaz ve oğlum ağlamay başlayacak gitmek istemiyorum hergün aynı stres oda strese giriyor farkındayım ne yPMlıyım bukadar yol katettim
kızlar ben daha öncede yazmıştım benim oğlumda her sabah okulun kapısında ağlıyor sorduğumda seni istiyorum diyorrr... ben hamileyimm 7 aylık onu hiç bebekle kıskanması konusunda birşeyler yapmadım.... ona ne alsam onada alıyorumm onu gezdiriyorumm yediriyorummm yani herkes bunu yapıyor ama ilgimi hiç çekmedim bebeği şimdiden kıskanmasın diye hep fikirleri sordummm ama genede galiba bebeğin geliceğini hissettikçe onu kreşemi yolladığımı düşüyor acaba... sabahları babamız okula götürüyorr bu sabah çok ağlamışşş bende sevinsin diye gidip aldım ama gene aynı ağlama huyu bir türlü geçmiyor...
acaba çok verdiğim içinmi böylee diye düşünüyorummm artıkk... gidenlerin bir çoğu arkadaşımın çocukları onlar biz doğuluyuz herkes bizde çıkıp rahat gezip dolaşmaz ama bizim aile öle değil biz rahatız bende bunu çokmu kullanıp gezdimm oyuncaklar dolu evde bir kreşte olmasından daha çok bizim evimizde alışveriş merkezleri bisiklet ya bir sürü şey görmediği bilmediği hiç bir şey yok acaba bu yüzden mi okul ona cazip gelmiyorrrr.... görmemiş olsaydı belki bu kadar hoyrat olmayacaktı. yanii sorun belli ama ben bir türlü cevabını bulamıyorumm yada ben mi çok abartıyorummm...
sorun okula gidene kadar iyi kapısında bir ağlama.... seni istiyorum ama yanındayken benle hiç ilgilenmez bildiğini okur öle bir çocuk...
cevap sizce ne olabilir ben bilmiyorummm okuldan almak çözüm olmayacak bebekde gelince kışta olucakkk daha kötü olucak etkilencekk.... ozaman ben ne yapmalıyımmm....
Sunacım,çocuklara oyuncak olarak çok fazla seçenek sunmamak gerekiyormuş..Oyuncaklarının bir kısmını saklayıp birkaç oyuncak bırakmak konsantre ve dikkat yetilerinin gelişmesi açısından da faydalıymış...Ben de arada bazılarını kaldırıp sakladıklarımı çıkartıyorum....Benimkilerin ,özellikle kızımın alışması 1 ayı buldu...Hala dahi yabancıları yadırgıyor...Ama eskisi gibi değil...O ağlamalar azalıyor zamanla...Hatta sabah gitmek için can atıyorlar :)
çok güzel paylaşımlar yapılmış..ama fiyatlar hakkındada bilgi verirseniz süper olur hiçbir fikrimiz yok çünkü
arkadaslar bende pedagogum cocuklarin anaokula baslama yasi 3 olmalidir! zamanim olsa daha gec veririm gibi cümleler kurmayalim lütfen. cocuklar 0-6 yas döneminde gelisirler ve ögrenmeye aciktirlar. 3 yasinda baslayan cocuk ile 4 yasinda baslayan cocuk arasinda daglar kadar fark olacaktir. o cocuk nasil adapte olacak bi düsünün.
3 yas alti krese baslayan cocuklar icinde 2 yasi öneriyorum. ilk 2 sene aile ortaminda olmasi, güven ve baglilik duygusunu gelistirir. mümkünse 2 yasinda krese 3 yasinda anaokuluna baslatin cocugunuzu.
yok 4 yok 5...evet türkiyede sistem yas siniflarina göre ama bana sorarsiniz cocuk icin hic iyi bir sey degil bu. neden mi? karma siniflarin olmasi cok daha iyi. 3-6 yas karma siniflarda büyükler kücüklere biseyler ögreterek birbirleriyle sosyallesiyor ve arkadaslik kuruyorlar. bu sayede bir cok deger egitimi gelisiyor. yardimlasma,dayanisma,birbirinden ögrenme gibi...kücüklerde de güven duygusu,sorumluluk,ögrenmeye aciklik gelisiyor.
herkes birbirinden bisyler ögreniyor ve birbirlerinden farkli konumda olmuyorlar. herkes ayni sinifta ayni seylerle oynuyor ve ayni projelere dahil oluyorlar. bu cok önemli bisey.
merhaba, bebeğiniz kaç yaşında bilemiyorum geçmişe dönük okuyamadım henüz fakat size önerim birkaç gün çocuğunuza refakat edin, bakalım neler yaşıyor orada ki beni bırakma korkuyorum diyor..sonuçta çocuklar yalan söylemeyi bilmezler, korkuyorum diyorsa neden? bunu bir irdelemek lazım..
benim kızım 4 yaşında ve evimize yakın diye birkaç gün deneme maksatlı gönderdiğim bir kreş oldu..
okul için; hem yaşı gereği hem de arkadaş canlısı olmasından ötürü gayet hazır olan kızım,
üçüncü gün onu okuldan aldığımda; bir daha ben .... yuvaya gelmek istemiyorum, beni oraya bir daha getirme demeye başladı..
ve ben nedenini sorup biraz üsteleyince; uyku saatinde uyumadığından ötürü öğretmeni tarafından uyarıldığını, o esnada yalnız kaldığından ötürü bu defa da annemi istiyorum diyerek ağlamasından dolayı azarlanığını anlattı bana...
sonuçta benim çocuğum küçüktü ve böyle bir yalanı söylemeyi akledemezdi.. gidip öğretmen ile görüştüğümde ise; azarlama olayını inkar etmesi daha da itti beni okula ve öğretmene karşı...
ayrıca kendilerini çok akıllı sanıyor olmalılar ki; bir de sakın annene söyleme diye uyarmışlar kızımı..
kızım da bana; annene söyleme dediler ama söyledim diyerek anlattı yavrum ya..aklıma geldikçe hala sinirleniyorum..
sonuçta hiç kimse çocuğunu azarlasınlar diye onca para yaşında oku
yani demem o ki ; çocuğunuz bunun benzeri bir durumla karşılaşmış veyahut bir arkadaşından itip kakma vs..ters bir hareket görmüş olabilir mi? bir gözlemleyin derim..
mutlu ve sağlıklı günler yavrunuzla...
Merhaba,
kızım okulun kpısında hala ağlıyor. gerçi bütün sınıf olarak ağlıyorlar :)
ama gün içinde sıkıntı yok. gittiğimde çok mutlu buluyorum öğretmeni kapıya çıkıp ayrıntılı bilgiler veriyor.
sadece bugünlerde havalar çok karışık ne giydireceğimi şaştım.
öğretmeni külotlu çorap içine giydirmeyin ben çıkardım dedi. haklıydı da öğleden sonra hava ısınıyor. ama ya sabahları?
oğlum 4 yaşında kreşin ilk 3 günü sınıfın içindeydik diğer2 gün kapının önünde sonraki hafta bıraktı eve gittim 2 gün ağlamadan durmuş sonraki günlar taki bu haftanın başına kadar hep okul bahçesindeydim sürekli beni gördü konntrole geldi ben orada olunca içi rahatladı ama dünden itibaren biraz daha rahatlamış ve durumu kabullenmiş gördüm bilmiyorum çok eğleniyor farkındayım oğluma sorduğum zaman neden böyle yapıyorsun diye arkadaşım başıma dokunuyor istemiyorum falan diyor çokta irdelemek istemiyorum çok önemli bir durum olduğu zaman öğretmenimiz direk konuşuyor resmen rapor veriyor kadın memnunum öğretmenimizden
''çokta irdelemek istemiyorum çok önemli bir durum olduğu zaman öğretmenimiz direk konuşuyor'' bu cümleniz hoşuma gitti ...burda bazı annelerin yorumlarını okuyorumda sizin çocunuzun dediğini o anneye deseler kesin ögretmeni sorguya cekerdi niye beim cocuma dokunuyolar müdale etmiyosunuz felan die...ilk bikaç hafta güzel çşeylerde ,bazen şikayetlerde duyucaksınız ...çocugunuza aa öylemi oldu felan diye sorular sorup cocugu şikayet etmeye alıştırmayınız. merake ttiğiniz bi konuyu arkadaşlar şikayet edilmez deyin ama öğretmenine sorun mesela..çünkü şikayet etme sürekli bişeylerden memnuniyetsiz olmada hoş bi davranış tutumu değil ..hem çocuk kendisi sorun çözmeyi ögrenebilir...arkadaşının sana dokunmasını istemiyosan bunu arkadaşına sen sölemelisin,eger arkadaşın yine yaparsa ögretmenim arkadaşımın bana dokunmasından rahatsız oluyorum uyardım ama yine yapıyo ...diyebilmeyi ögretmek cok önemli....ilk bikaç hafta öğretmene ve cocuklara izin verin tabiki başı boş bırakmayın ama az gözlemci ve uzaktan takipçi olun..
sizin yazınıza cvp gb oldu ama genel konuştum yani
bu sayfayı takip edicem hoşuma gitti anneler neylerden edirgin oluyo hangi davranışlar onların güvenlerini sarsıyo bunu gözlemlemek itiyorumbenim içinde gözlemleyebilcegim güzel bi sayfa oldu
selamlar,
ben de katılayım aranıza :13:
kızlarım okul dönemiyle beraber anasınıfına başladılar,
geçmişi çok fazla okuyamadım,arkadaşlarla ilgili çok fazla bir tanıdıklığım da yok,
paylaştıkça tanışıklığın artacağını düşünüyorum,
Ben özel bir okulda sınıf öğretmeniyim,kızları da kendi okulumdaki anaokuluna verdim,
ilk hafta sorunsuz geldiler ancak yarım gün devam ettiler,
Sonra biri mızırdamaya başladı,ateşli günler geçirdi dişi çıkıyormuş,biz psikolojik sandık bir ara,ama kızım iyileşince abahları biraz mızırdansa da geliyorlar okula çok şükür..
Bu arada yedek kıyafet yetiştiremiyorum,şimdiden makine performansım ve deterjan sarfiyatım 3 katına çıktı bu ne yaaa
bi psikolog çalışmayan annelerin çocuğunu kreşe vermesi baştn atmakla aynı demiş ya..ahh neler demek isterdim ama.......
şahsen kızımın bütün gün evde tek başına durup tv izlemesi,aynı oyuncaklarla oynaması yerine arkadaşlarıyla paylaşmayı öğrenmesi,uzmanlar gözetiminde eğitim alması,sosyalleşmesi her zaman tercihimdir..
tamam bizde ilgileniyoruz tabii ama biz eğitimini ne kadar verebiliriz..sadece çocuk değil ki sorumlulluğumuz.o evin işleri var yemeği var bilmemnesi var..bi annede çıksın desin ki ben bütün gün çocuğumla ilgileniyorum başka bişeyi gözüm görmüyor vallahi elini öpücem:)
o psikolog bi psikoloğa gitsin bence:) yada çocuk doğursun..
cok begendim hatta bişeylerde yazayım dedim :))
bencede ben anaokulu öğretmeniyim..öğretmenin görevi onalrla ilgilenmek ..mesela bize yegenlerim geliyo yada cocuklu bi ortama giriyorum diyolarki hadi cocuklara bişiler öğret olmuyo ev ortamında cocukalr o bilince sahip olamıyo..ama okulda..toplu eğitimle cocuklar cok sey ögreniyolar...öyle güzel şeylerki ben kreşe yollayıpta memnun kalmadım diyen anneleri aileleri anlamıyorum...bekledikleri şey sadece cocum yemek yedimi,arkasına bez koyuldumu bu...cocuklar acıkınca yemek yerler elinde yemek tası kasıkla cocukların peşinden koşup yemek yedirmeye alışmışlar sonra cocum yemek yemiyo ölcekmiş gb telaşeye kapılıyolar ....yanlışı sen yapmışsın öğretmini suçluyosun yanicocuk kendi kendine yemek yemeyi en önemlisi ACIKMAYI ÖĞRENİCEK bırak bi gün ac kalsın 2-3 gün merak etme bikere cocunu kendine bırak acıkma hissini öğrensinnnn..acıktım diyebilsin.... daha öyle cok dicek şey varki yaz yaz bitmezz bide pedegog diyomuş neymiş efendim çocukları kedi yavrusu gb dışarı atmakla bir tutmuş peh pehh pehhh o pedegog bakkaldan aldı sanırım diplomasını yazık cok yazık tabiki couklar 2 belkide 3 yaşına kadar anneleriyle aileleriyle vakt geçirse daha iyi olur ama anne bunalmış sıkılmış hayattan zevk alamaz hale gelmiş sürekli cocukla ugrasıyo bezgin ve bitkin bumu cocuga güzel eğitim ve ilgi ama cocu kreşe verse cocuk okuldan geldiğinde kaliteli bikaç saat geçirse daha önemli degilmi??
COK ZAMAN DEĞİL KALİTELİ ZMAN önemli ..bunuda bütün uzmanlar bilir..... olur olmadık insanları dinliyecegimize bikaç seminere gitsek...kitap okusak..cocukalrımıza daha faydalı oluruz bence...sevgiler
pedgog musun ?????kişisel bilgilerinde biyolog yazıyor hemde lise mezunu biyolog liseden mezun olup biyolog olunduğunu bilmiyodum!!!! lütfen doğru bilgilerle yorum yapalım
Haksevercim seninle bu konuda detaylı konuşmayı çok isterim canım, o gün konuşamadım malum hem benim kız hem ortam olmadı :). bende kreş arayışındayım... Bursa da tavsiye edebileceğin yerler var mı?
Gök kuşağını duydum bir yakınımız gönderiyor ama anneleri ilk günler okula almıyorlarmış çocuk 1 hafta sonra ağlamayı bırakıyor seni görürse alışması daha zor demişler.ben bunu doğru bulmuyorum nedense senin fikirlerini de almak isterim.
benim kızım da, ana okuluna gidicem deyip duruyor :) bende alıştırmak amaçlı öğretmenin, arkadaşların seni bekliyor ne zaman gelecek Şevval, gelsin oynayalım diyorlar, ben seni oraya bırakıcam sen oyna, ben gelip alıcam dedim, çocuk o zaman bile anne gitme, yanımda dur dedi.
Bende 5-6 ay sonra öğleden sonra gönderebileceğim iyi bir yer arıyorum. Serviside olması önemli birde evimize yakın tabi :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?