Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
evet canım.gerçekten çok güzel davranış sergilemeye başladı.annecim gelirmisin demesi yok mu ahhhhh annelik ne mükemmel bir duygu.Rabbim kimseyi bu güzel duygulardan mahrum etmesin.

amin inşallah banada naip etsin dünyada gözümde başka hiçbişey yok sadece bi evlat ben degerini çok iyi biliyorum inşallah o duyguyu taddırır rabbim başka duam yok dünya için...

amin inşallah banada naip etsin dünyada gözümde başka hiçbişey yok sadece bi evlat ben degerini çok iyi biliyorum inşallah o duyguyu taddırır rabbim başka duam yok dünya için...

allah gönlünüze göre versin inşallah. Tez zamanda sizde anneliği tadarsınız umarım. Dualarım tüm evlat isteyenlere.yüce rabbim tüm isteyenler tatdırsın bu duyguyu.

hiç tükenmesin umutların.herşeyin zamanını en iyi rabbim bilir.senin için de en hayırlı zamanda en hayırlı evladı vercektir şüphesiz.isyanda olmadan sabırla bekle.dualarımız sen ve senin gibi evlat hasreti çeken herkese gitsin.

Allah size de bu duyguyu en kısa zamanda tattırsın inşallah..Tüm kalbimle diliyorum Allahtan bunu...Amin...

canım bence her şeyyolundaysa bırak gitsin kreşe. onun olumlu gelişimgöstermesi için her şey. kendini suçlama lütfen.

canım biz de yanen öyle yapıyoruz okula gitmeyeceğim diye zırlamaya başladığı an hiç yorum tepki vermiyoruz o da artık evde ağlamayı bıraktı. sadece kapıda ağlıyor :))

benmde i̇kizlerim var..özel bir okula vermek istiyorum ama iki cocuk masraflı olacak..iki cocuk için indirim yapiyorlarmi ve ücreti ne kadar bilgi verbilirmisiniz?Siz o okulda öğretmen oldugunuzu belirtmissiniz bunun faydası olmuştur sanırım size..peki verilen egitimden memnunmusunuz?yabancı dil egitimi ve yüzme gibi etkinlikler var mı ?Bir sorum daha olacak size cocuklarınızın akranlarına göre gelişimleri nasıl ?İyi gunler dilerim size

benmde i̇kizlerim var..özel bir okula vermek istiyorum ama iki cocuk masraflı olacak..iki cocuk için indirim yapiyorlarmi ve ücreti ne kadar bilgi verbilirmisiniz?Siz o okulda öğretmen oldugunuzu belirtmissiniz bunun faydası olmuştur sanırım size..peki verilen egitimden memnunmusunuz?yabancı dil egitimi ve yüzme gibi etkinlikler var mı ?Bir sorum daha olacak size cocuklarınızın akranlarına göre gelişimleri nasıl ?İyi gunler dilerim size

% 10 indirim ,kardeş indirimi yaptılar benim ikizlerime......Servis dahil 1000 tl ödüyoruz...Servis de indirimli....Kreş sahibine yakın oturduğumuz için servise baya indirim yaptı..Çocuk başına 50 tl.......

Son düzenleyen: Moderatör:

canım seni en iyi ben anlarım çünkü yaşadıklarımız birabir aynıı benimde oğlum 3yaşında adıda arda ve 2 ay sonra bende doğum yapıcam... şimdi iki çocuğa bakarım diye düşünüp sakın kreşten alma inanki bebek geldiğinde çok fazla çocuklar etkileniyorr sana daha fazla zorluk çıkarıcak kıskanıcak belki de zarar vermeye çalışcak belki çocuk güzel ilgilenicek benimseyecek kardeşini ama belki sen yet,şemeyeceğini düşünmeye başlayacaksıbuda seni daha çok yıpratacak....

oğlun bebek yokken okula iyice alışırr bunun normal bir şey oduğunu kabul ederse sen bebeğe hem daha çok vakit ayırabilirsin hem oğlun kreş ortamında daha verimli zaman geçiir... ben en azından böyle düşünüyorum bu yüzden oğlumu devam etmesini istiyorum... zaten kışın sokağa çıkamayacak bende onu alıp bebekten dolayı gezdiremeyeceğim onada haksızlık olacak....

% 10 indirim ,kardeş indirimi yaptılar benim ikizlerime......Servis dahil 1000 tl ödüyoruz...Servis de indirimli....Kreş sahibine yakın oturduğumuz için servise baya indirim yaptı..Çocuk başına 50 tl.......
J
demek sizde ikiz annesisiniz..tebrik ederim sizi..sanırım kolej anaokulu değil ..verilen egitimden memnunmusunuz?

J
demek sizde ikiz annesisiniz..tebrik ederim sizi..sanırım kolej anaokulu değil ..verilen egitimden memnunmusunuz?

Henüz 28 aylıklar benimkiler..Kollej anaokulu değil,bulunduğum şehirde olan özel bir kreş...Üst sınıflarda ingilizce,satranç,seramik ve tenis dersleri var....Çok memnunum...Daha önce başka bir kreşe vermiştim ..Oradan aldım...

merhaba arkadaşım,
hayırlı olsun yavruların,sağlıklı hayırlı uzun ömürlü olsunlar inşallah..
Ben bir kolej öğretmeniyim,her bir çocuğa 9650 lira alıyorlar,ben her birine %50 ücretle okutuyorum,iki çocuk tam bir öğrenci ediyor anlayacağın,
servis ücreti de aynı yarımşardan tam 200 lira para veriyorum..
Kolejde resim-müzik-beden eğitimi-yüzme derslerini branş öğretmenleri ile işldeikleri gibi,öğretmenleri ile haftada 7 ders ingilizce dersleri var,
Kolejde standartlar çok güzel tabi,ama fiyatlar da yüksek oluyor,ben öğretmen olmasaydım ayrı ayrı bu fiyatları verebilirmiydim bilmiyorum..
Çocuklarımı başından beri ne boy ne kilo ne gelişim olarak akranlarıyla hiç karşılaştırmadım,
çünkü birbirlerinden bile o kadar farklılar ki akranlarıyla illaki vardır,
nasıl olmasın,onları yetiştirirşler bile farklı iken,illa ki farklılıklar olur,
Ama tam olarak şöyle söyleyeyim,bir kızımın algısı normalin üzerinde,biri ise normalin altında,bende her türlüsü var hamdolsun ..

HYMARRY'e

güzel dileklerin için tesekku ederim..hepimizin yavruları sağlıklı hayırlı yavrular olsunlar ins..çok sanslisin o okulda öğretmen oldugun için..araştırıyorum ama 20 bin liradan başlayan fiyatlar çok pahalı benim için daha anaokulda bu fiyat birde bunun ilerisi var..canım cocukları birbiriyle kiyaslamamak en dogrusudur tabi ben akranlarını şunun için öğrenmek istedim;aynı yaslarda cocuklarimiz (stickerindan öyle anlıyorum )ben merak ediyorum uyum sağlayabiliyorlar mı ?yemeklerini yerken nasıllar?herseyi düşünüyorum iste..ben şimdiye kadar evde aktivite kitaplarıyla egitim verdim onlara tahminimce seviyeleri yaşıtlarından iyi..3 yasına girecekler ama 5-6 yas kitaplarını çözüyoruz ..harcanmalarinida istemiyorum..peki bizm yas grubunu devlet okulları alıyor mu bilgin var mı bu konuda?

Arkadaslar benim cocuklarım 3. Yaslarina yıl sonuna doğru girecekler iknci donemde kayıt yapıyorlar mı acaba ?

Arkadaslar benim cocuklarım 3. Yaslarina yıl sonuna doğru girecekler iknci donemde kayıt yapıyorlar mı acaba ?
Bildiğim kadarıyla devlet kreşleri daha büyük yaşlarda alıyor..Ben kollej olayına çok sıcak bakmıyorum... Tabi çocuklarım ilerde sınav kazanır,burs kazanır o başka :)..

Çocuklarım kendi kendilerine yiyebiliyorlar,sofraya oturuyorlar,kendi yaşıtlarıyla olmaları daha da geliştirdi....Kreşin bize faydaları bunlar....

kızlar çok şükürr ağlamadan geçen ilk günümüzzzz duyrulurr.... Çok mutluyummmmm.

oğluşummm bunun karşılığında uzun zamandır alıp da sakladığım hamurları istedii.... Ama sizcede haketmemiş mi?

sizi takip ediyorum fakat biz başlamadık kreşe
haberdar edeyim dedim sizleride
kreş babaannemize uzak geldi ben çalıştığım için o alacaktı kızımı öğle vakti
ne yazık ki servisi yok
tabi bunlar babaanne cephesindekiler ama kızımda istemedi
akşam eve geldiğimde idil bugün okula gitmişsin annecim bana anlatırmısın dedim
evet ben babaanneme beni sakın anaokuluna götürme ben babaokuluna gidicem dedim dedi
ama orda senin arkadaşların var büyük okulunda ise ablalar dedim
gülümseyip tamam annecim ben ablalar ve abileri istiyorum zaten dedi
sınıfları gezmişler annemle
bir çocuk öğretmene seslenmiş öğretmenim oyuncağımı alabilir miyim diye
idilde sorma bence git al demiş hatta gidip alıp vermiş çocuğa
öğretmen ilgilenmiş ve sevmiş saolsun bizimki otoriteye alışkın değil ya:))
hasılı bizimde işimize geldi sanırım bu yılda evde kalsın dedik kendimizce
seneye anaokuluna gidecek

bu konu benim de kafamı karıştırıyor. Oğlum şu an 2 yaşında ve bu hafta kreşe başladı, tüm gün gidecek. Ben de 6 haftalık hamileyim ve doğum yaptığımda oğlum 2 yaş 9 aylık olacak. Eşim ben doğum iznindeyken oğlumun kreşe gitmesinden yana değil, ama ben en azından yarım gün gitsin istiyorum. 2 çocukla uğraşıp ev işlerine de yetişmek pek kolay olmasa gerek, bir de oğlumla bebeğin tm gün bir arada olmaması kıskançlığı da azaltır gibi geliyor. Bilemedim ...

canım bebek geldikden sonra okula yollarsan bu onda ters etki yaratabilir işte eve yeni bir bebek geldi beni evden gönderiyorlar beni sevmiyor vs. gibi bebek gelmeden önce okula başlaması alışması onun içinde senin içinde bence daha iyi olacaktır. en azından bebek geldiğinde bu onun açısından olağanüstü bir şeymiş gibi görünmez...

yoksa bir çok insan ev işinide yapıyor 2 değil 3 - 4 çocuğuda bakıyorr ama işte ilerde çocukta yaşanabilecek sorunları önlemek adına bilinçli anneler olarak kreşe eğitim alabileceği kaliteli zaman geçirebileceği bir yere göndermeyi düşünebiliyorsak eve yeni bir bireyin geldiğinde en çok etkilenecek olan 3 yaşındaki bebeğimizide bir anda sen büyüdün sen kocaman oldun abi abla oldun moduna sokarken onlarında neler yaşayabileceğini göz önünde bulundurursak... bence bu işten en az zararla onu nasıl kurtarabiliriz bunun üstünde yoğunlaşırsak bebeklerimiz en az olumsuz etkiyle bunu atlatırlar gibi geliyor bana....

şöyle bir örnek vermem gerekirse görümcem temmuzda doğum yaptı ve 3 yaşındaki oğlundan o nekadar kabul etmesede bütün ilgisini çekip kızına yoğunlaştı... Bu çocukta öle bir hal yarattıki benim oğlumun parmağını koparırcasına ısırdı ve kanlar içinde bıraktı bebeği her gördüğü yerde yüzünü çiziyorr insanlara zarar veriyorr.... ona sorarsak tabiki evlat ayırmıyorr ilgileniyor ama bu dışardan hiçde öle değil... Şimdi kreşe verdi ordaki çocuklara zarar veriyorrr...

ondaki yanlışları gördükce ben araştırıyorum önemler almaya çalışıyorum oğlumda aynı şeyleri yaşamasın diye... çünkü düne kadar göz bebeğiniz olan çocuğunuz bir anda ikinci plana itiliyor ve gözünüzde büyütülüyorrr diğeri ise daha çok ilgiye muhtaç diye onunla ilgileniliyor buda yanlışlıkları doğuruyorr...

yani kısacası bebeğiniz gelmeden oğlunuzu göndermeniz bence onun açısından alışması bakımından daha yararlı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…