- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
tamam konuşuruz canımanneleri okula almamaların sebebi alışma döneminde aglan cocukalr oluyo tabiki ama aglamayan cocukalrında psikolojisi bozuluyo sınıfta sürekli aglama modu oluyo ama anneler okula alınmadıgında inanın yüzde 99 hepsi bi süre sonra susuyo ben 5 snee yaz kış çalıştım inanın okulumuza 250 öğrenci oluyodu her dönem yüzlerce cocuk gördüm ve her türlü sorunlu cocuklada karşılaştım bu 5 sene içinde istikrarlı inatla aglayan 1 ay agladı oda bi kız cocu gördüm diğer bütün cocuklar hemen susuyo ve saatler sürmüyo hergün aglayabilir bi süre ama siz kararlı oldugunuzda onalrda kabul etmede zorlanmıyolar bi hafta okula alınmasın sonra veliler istedikleri zman gelsin bende öyle yapıyodum anneyle cocu asla sınıfıma almadım almamda anneer okula girmez ben kararlı oldugum zman cocukalrda kabulde cabuk oluyodu senle konuşalım cnaım nasıl biyer düşünüyosun ..ben yardımcı olurum sana
Çok teşekkür ediyorum..
hakslısın aslında, tecrübeli birinden hele bir öğretmenden bunları duymak içimi rahatlatıyor. Bende işte terkedilmişlik hissi uyanır diye öyle düşünüyorum. Ana sınıfı çocuğu anlar okulda olduğunu ama ne bileyim benim kızım daha 2 yaşında.
En olmadı ilk hafta gün içinde 2 saat bırakırım sonraki hafta düzenli gider.
ben aslında evime yakın bir yer olmasını çok istiyorum ama sanıyorumki evime yakın iyi bir yer yok
Ben öğleden sonra vermeyi istiyorum, yarım gün yani, Servisi olan, yemekleri gerçekten sağlığa uygun olan bir yer istiyorum. Gökkuşağı hakkında bilgin var mı? senin söylediklerinden sonra orası şimdi aklıma yattı. Saatleri de aslında güzel akşam 13-19 a kadarmış çalışan anneleri düşündükleri için. Ama saat 5 ten sonra genelde çocuklar gidiyormuş kızım 2 saat kalabilir mi orada öğretmen olur tabi, ama arkadaşları gidince sanırım biraz etkilenir bende gidicem anneme falan diye
ayy ne bileyim yaa(
Sen bana akıl ver şimdiden bir yerler olsun kafamdaki 5-6 ay sonra direk oralara bakmak için gideyim.
İnan hiç bir bilgim yok kreş konusunda karambole dalıp olaya, kızı etkilemek korkutmak istemiyorum.
sevgi çiçekleri var canım reyhan pazarında heryerede servisi var ücreti felanda konuşuruz hemde küçük yaş grubu öğretmeni benim cok yakın arkadaşım dünya tatlısı biri görsen ben cok severim bıcır bıcırdır böle çocukları bis evişi varöğrencisi ona anne diyodu hatta annesi kıskanırdı o kadar cok ilgileniyo zaten kücük gruba az cocuk veriyolar yardımcı ögretmende oluyo uykuları,yemekleri onalra göre odalarıda ayrı uyku odası yemek odası oyun salon 3 katlı bii okul tarihi bi bina bahcesi felanda güzel yazın küücklere havuz yapıp yüzdürüyolar bahcesindede parkı var herseyiyle güzelbi okul yaz döneminde calıstım orda bende düşünürsen oraya gideriz beraber velilere ve ögrencilere cok öenem veriyolar hatta asırı ilgililer ögretmenler o kadar degerli degil gözlerinde o yüzden ben orda calışmadım bıraktım
Bu beşyoldaki sevgi çiçekleriyle alakalı bir yer mi? orası da canım. Ayy ne güzel şeyler söyledin insan bilen birinden akıl alınca gerçekten daha huzurlu güveniyor.
Tanıdık olması çok güzel olur benim içinde ayrıca. Ama yarım gün alırlar mı? servisi falan var mıdır bizim oraya.
bugün kıızm okulda tavuk suyuna çorba içmiş....
tavuklu bulgur pilavı yemiş...
mısır gevreğini sütüyl beraber yemiş...
şoklardayım halaaa...
oğlum bu sabah babasını çıldırtmıştı.. kapı sendromumuz devam ediyor kızlarr....
ama yeni bir görüşe göre davranışımı değiştirmeye karar verdimm....
evde okulla ilgili konuşmuyoruzz ve ayrıcada ağlama okulda ağladın mı vs gibi konular konuşmuyoruz en azından bugün bunu başardım... yarında ben götüriyim bakalım belki faydası olur... hamileliğinde verdiği etkiyle onun ağlamaları beni haddinden fazla üzüyorr. İşin içinden çıkamamdıkçada kendimi harap ediyorumm rahatsızlanıyorum...
İnşallah çocukalarımız en kısa zamanda alışırrr....
hee bide bunun yanında sabah ağladığı için okula gidip ben aldım öğretmeniylede konuştummm.. Tek sorunumuz kapı diyor yoksa içerde çok iyi etkinlikler süperr tavşan olmuş oyunlara katılmışş... sadece uyku geldiğinde biraz huysuzlanıyormuşş öğretmeninide seviyorr... Ama kapı sendromu nasıl geçicek bilmiyorummm babamızzz isyanlarda dayanamıyor ağlamasına birazda geçmezse o benden önce pes edicek gibi görünüyorr....
beşyoldaki sevgi çiçekleri orda tanıdım yok ama eğitim sistemini cok iyi biliyorumorasıda olabilir canım... özel kreşlerin istenilen heryere vardır sanırım servisi sen nasıl istersen öyle alırlar saTLERİNİDE BENCE
HAM HAM DAHA NERLER YİCEK NELER benim bi ögrencim öğlenciydi ve kız ömründe pilavdan başka bişi yemiyomuş pilav makarna köfte patates felan öyle şeyler annesi ama genelde pilav kahvaltıda bile...diyodu..sonra kızının ıspanak,fasulye,karnıbahar yedini söledimde inanmadı vidyoya cektim 2. tabak isterken annesi şok olmuştu cok güzel umarım böyle olumlu gelişmelerle mutlu olursunuz yılboyu
okulun olumsuz yönlerini evde konuşmamanız çok güzel başkalarının yanında onu övün okula gidiyo,büyüdü,ağlamıyo derslerini cok güzel yapıyomuş,ögretmeni onu cok seviyo gb övgülerde bulunun...okula gidersen die ödüller koymayın onu cok sevdiğinizi büyüdügünü ve onun okula gittinde sizin cok mutlu oldunuzu anlatın babasıylada konuşun kararlı tuttumuzu asla bozmayın birlikte hareket edin cocuklar cok iyi gözlemcidir suan sizi deniyolar sabrınızı ve sınırlarınızı ögreniyolar eger bikez ipleri onun eline verirseniz bu böyle devam eder ..ona kararlı oldunuzu hissettirin bunu kabullenicektir ..bunu onun iyiliği için yapıyosunuz unutmayın..sizin hamile olmanız onu etkiliyodur büyük bi ihtimalle..cocuklar anneler hamile kalınca okula yollandıgında bu cok belli oluyo malesef umarım biran önce normale dönersiniz ne zman dogum yapacaksınız bilmiyorum ama cok dikkatli olun bu dönemde okuldan eve geldiginde kardesi oldgunda mutlaka ona özel zman ayırın bebegin sorumluluklarını onada verin onu asla dışlamayıncok dikkatli olun dogdugunda...allah kolaylık versin üzmeyin lütfen kendinizi yanlız değilsiniz bunu yaşayan cok anne cocuk var üzülmeyin lütfen siizn tedirginliğinizide hissediyodur babda kararlı olsun onunla konuşun erkekler bu konularda daha ani kararlar verir onu sakinleştirmekte size düşüyor... okula siz değil babası götürsün nazı en az kime geçiyossa o götürsün asla içeri girmesin ve seni beklicem burda demeyin ben gidicem evde yemek yapıcam ilerimi yapıcam sen oyun oynucaksın resim yapıcaksın ben seni almaya gelicem cocuklara acık ve net konuşun gerçekleri söyleyin inanaın cocukalr boş vaadlerdense gerçekleri daha cok severler ...umarım cocunuzun güle oynya koşa koşa okula gittini göüceksiniz az sabır
okulun olumsuz yönlerini evde konuşmamanız çok güzel başkalarının yanında onu övün okula gidiyo,büyüdü,ağlamıyo derslerini cok güzel yapıyomuş,ögretmeni onu cok seviyo gb övgülerde bulunun...okula gidersen die ödüller koymayın onu cok sevdiğinizi büyüdügünü ve onun okula gittinde sizin cok mutlu oldunuzu anlatın babasıylada konuşun kararlı tuttumuzu asla bozmayın birlikte hareket edin cocuklar cok iyi gözlemcidir suan sizi deniyolar sabrınızı ve sınırlarınızı ögreniyolar eger bikez ipleri onun eline verirseniz bu böyle devam eder ..ona kararlı oldunuzu hissettirin bunu kabullenicektir ..bunu onun iyiliği için yapıyosunuz unutmayın..sizin hamile olmanız onu etkiliyodur büyük bi ihtimalle..cocuklar anneler hamile kalınca okula yollandıgında bu cok belli oluyo malesef umarım biran önce normale dönersiniz ne zman dogum yapacaksınız bilmiyorum ama cok dikkatli olun bu dönemde okuldan eve geldiginde kardesi oldgunda mutlaka ona özel zman ayırın bebegin sorumluluklarını onada verin onu asla dışlamayıncok dikkatli olun dogdugunda...allah kolaylık versin üzmeyin lütfen kendinizi yanlız değilsiniz bunu yaşayan cok anne cocuk var üzülmeyin lütfen siizn tedirginliğinizide hissediyodur babda kararlı olsun onunla konuşun erkekler bu konularda daha ani kararlar verir onu sakinleştirmekte size düşüyor... okula siz değil babası götürsün nazı en az kime geçiyossa o götürsün asla içeri girmesin ve seni beklicem burda demeyin ben gidicem evde yemek yapıcam ilerimi yapıcam sen oyun oynucaksın resim yapıcaksın ben seni almaya gelicem cocuklara acık ve net konuşun gerçekleri söyleyin inanaın cocukalr boş vaadlerdense gerçekleri daha cok severler ...umarım cocunuzun güle oynya koşa koşa okula gittini göüceksiniz az sabır
Yok canım Beşyoldakini istediğimden değil ikisi de aynı okul mu? diye merak ettim.
Zamanı geldiğinde beraber gidelim şu kızı yazdırmaya olur mu? benim hiç bilgim yok. Yanımda tecrübeli birilerinin olması beni çok rahatlatacak. Herhalde okula bıraktığımda onun ağlaması beni daha çok ağlatır :) off neyse. İyi ki varsın canım.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. doğuma iki ay var malesef görümcmin oğlu kardeşinden çok etkilendiği için sürekli sorun yaratıp insanlara zarar veriyorrr( yüzünü çizme, ısırma) gibi bende ardada aynı şeyleri yaşamamak adına bebek için alacağım herşeyi onada danışıyorum rengini modelini vs beraber karar verip alıyoruz hatta doktorun önersine göreee bebeğe gelen hediyelerden bile etkilenip neden bana getirmediler diye üzülmesin diye şimdiden bir sürü şeyi alıp kenara koydumm ki bak sana bunu getirmişler diye çıkarıp verebileyim diye elimden geldğince onun etkilenmemesi için uğraşıyorum.
babasıyla biraz önce konuştum oda kararlı en azından sabahki kadar kızgın ve üzgün değildi.. oda sınafa girdiğinde mutlu olduğunu görüyor en azından bunun içinde bana yardımcı olucağını ve okula alışma süresini beraberce atlatabilecğimizi hissttirdi bana içim rahatladı..
ama bende evet fazlaca tedirginim galiba bunu bazen onada geçiriyorumm ama kararlıyımm inşallah en kısa zamanda orta yolu bulup bu sayfada başardık artık ağlamıyoruz diye yazabileceğim....
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. doğuma iki ay var malesef görümcmin oğlu kardeşinden çok etkilendiği için sürekli sorun yaratıp insanlara zarar veriyorrr( yüzünü çizme, ısırma) gibi bende ardada aynı şeyleri yaşamamak adına bebek için alacağım herşeyi onada danışıyorum rengini modelini vs beraber karar verip alıyoruz hatta doktorun önersine göreee bebeğe gelen hediyelerden bile etkilenip neden bana getirmediler diye üzülmesin diye şimdiden bir sürü şeyi alıp kenara koydumm ki bak sana bunu getirmişler diye çıkarıp verebileyim diye elimden geldğince onun etkilenmemesi için uğraşıyorum.
babasıyla biraz önce konuştum oda kararlı en azından sabahki kadar kızgın ve üzgün değildi.. oda sınafa girdiğinde mutlu olduğunu görüyor en azından bunun içinde bana yardımcı olucağını ve okula alışma süresini beraberce atlatabilecğimizi hissttirdi bana içim rahatladı..
ama bende evet fazlaca tedirginim galiba bunu bazen onada geçiriyorumm ama kararlıyımm inşallah en kısa zamanda orta yolu bulup bu sayfada başardık artık ağlamıyoruz diye yazabileceğim....
Çok teşekkür ederim Canım. Sence fiyatlar nasıldır, yarım gün için bir tahminin var mı? Ama uygun fiyatlı olupta kötü bir yer olsun istemem durumum çok iyi olmasa da bunun için her türlü fedakarlık yaparım.
canım benim çalıştım bi kreşte tam gün 500 yarım gün 250ydi +servis oluyo tabi ama yeni dönem için araştırırım fiyatlarını numaralrını veririm istersen
şimdilik uğraştırmak istemem Seni canım. bir kaç ay sonra kısmetse istiyorum o zaman bakarız.
Çok çok teşekkür ediyorum.
slm arkadaşlar.aslında yeni konu açmıştım ama burda da bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm arkadaşlar olduğuna inandım.benim oğluşum 3 yaşında ve bu yıl bakıcıdan alıp kreşe verdim.takvimimden de belli olduğu gibi hamileyim ve doğuma sadece 1.5 ay gibi bir süre kaldı.çalışan bi bayanım ama şimdi izindeyim.hamileliğimin son aylarında dinlenebilmek ve doğumdan sonra iki çocuğun yükü daha ağır olur düşüncesiyle oğlımun kreşe devam etmesi gerektiğini düşündüm.ama ben evde yatıp uyurken onu zorla sabah kaldırıp servise bindirip kendimden ve yuvasından uzaklaştırmam ne kadar doğru bilmiyorum.orda arkadaşlarıyla güzel şeyler paylaştığını düşünerek vicdanımı rahatlatmaya çalışsam da sanki bencillik ediyormuşum gibi geliyor.yani şu an çalışmadığıma göre ona da yeni doğacak bebeğime de yetişirim gibi gelse de bir süre sonra ya bu bana çok ağır gelir de deprosyana girersem diyorum.çok kararsızım sizler benim yerimde olsanız ne düşünürdünüz?
Doğumdan sonra sana yardım edecek birileri yoksa bunalıma girersin ..Çok zor...İkizlerine tek başına bakan ve ailelerden uzak olan bir anne olarak söylüyorum...Onlar evdeyken ne yemek yapabiliyorum ne başka şey...Çünkü aşırı hareketli ikisi de....Gelişimlerine çok katkısı oldu kreşin benim çocuklarıma....
doğumdan sonra annem gelir ama ne kadar kalır ne kadar bakar belli değil.çünkü onun da sağlığı pek yerinde değil.kreşe de yeni yeni alıştı aslında.şimdi almak sonrasında yeniden başlatmak da yıpratıcı olur herhalde:26:
meraba bence en dogru kararı vermişsiniz kardeşi olunca yollasanız kıskanabilir hem alışmış olumlu davranışlar edinmiş niye alıyosunuzki almayın bencede hem öğretmenleri yeni kardeşi geldiğinde onunla ilgilenip bu durumu kabullenmesine yardımcı olurlar bence almayın kreşten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?